מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת הורמון 17 הידרוקסי־פרוגסטרוןאנונימי02/07/2020
היי שלום, אני בת 18 והמחזור שלי ממש לא סדיר.
קיבלתי מהרופא את הכדורים Duphaston, לקחתי אותם, סיימתי את החפיסה וקיבלתי מחזור וביום השני של המחזור עשיתי בדיקת דם לבדיקת רמת ההורמון 17 הידרוקסי־פרוגסטרון והתוצאה הייתה: 1.34 ng/mL.
האם זה תקין? אשמח לתשובה וקצת הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת
פרופ` דוד בידר03/07/2020צריך להסתכל בערכי היחוס של המעבדה.
זהו הורמון שמופרש מיותרת הכליה ויש לו תפקיד חשוב ביצירת הורמון הקורטיזול שחשוב מאוד לתהליכי החיים בגוף.
רמה גבוהה של הידרוקסי, בהיותו הורמון הנחשב גברי , גורם להפרעות ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקה
אנונימית03/07/2020אני מצרפת קובץ של תוצאות הבדיקה,וגם חשוב לי לציין גם כשאני מקבלת מחזור זה מתחיל בכמו מחזור רק בחום,ואז יום לאחר מכן דם ואז שוב הפרשות חומות ככה זה מתחלף במשך כמה ימים עד שאני מקבלת ממש מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר03/07/2020הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה פרוטוקול מדייק יותר בסינכרון שבין רירית לגיל עובר?יפית02/07/2020
שלופ פרופ'
בת 48, ללא מחזור, מבקשת להחזיר בלסטוציסט קפוא ומתלבטת בין 2 הפרוטוקולים הבאים:
1. פרוטוקול מחקה מחזור טבעי ע"י גלולות, אסטרופם ובהמשך להתחיל פרוגסטרון להתאים לימי הבלסטוציסט
2. פרוטוקול שמתחיל מעיבוי רירית ע"י אסטרופם ובהמשך גם פרוגסטרון בהתאם לגיל הבלסטוציסט
איזה מבין שני הפרוטוקולים יש לו סיכוי להצליח יותר בסינכרון בין הרירית והתאמתה לגיל העובר והריון? למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטורול
פרופ` דוד בידר02/07/2020שניהם אותו הדבר אך 1 עדיף.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה 1 עדיף? מאיזה בחינה?
.03/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
פרופ` דוד בידר03/07/2020אני מעדיף שיגיע דימום ואז, לדעתי , בניית הרירית יותר טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שקיפות עורפית ובדיקת NIPTליטל02/07/2020
פרופסורים שלום,
בתחילת שבוע 10 ביצעתי בדיקת NIPT שיצאה תקינה, והרופא שלי מתעקש שאעשה בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12 ולא בשבוע 11. אני קצת מודאגת. אני חוששת שהשקיפות לא תהיה תקינה ואז לא אוכל לבצע בדיקת סיסי שלייה במקרה כזה אלא אצטרך לחכות למי שפיר. האם השקיפות "תואמת" לבדיקת NIPT או שהיא מגלה דברים נוספים ש-NIPT לא מגלה?
תודה, ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקופות
פרופ` דוד בידר02/07/2020צריך שקיפות וזה לא קשור לבדיקות דם או בדיקות שליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה אבל
ליטל02/07/2020אני רוצה לעשות שקיפות. אני תוהה ראשית אם השקיפות עשויה לגלות לי משהו שה-NIPT לא תגלה לי.
החשש שלי הוא שאעשה שקיפות בשבוע 12, יגלו משהו לא תקין בבדיקות דם, ואז אני לא אוכל לעשות סיסי שלייה במקרה ויש משהו לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
פרופ` דוד בידר02/07/2020אם משהוא לא יצא בסדר בבדיקות דם אז צריך לעשות סיסי שליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון תמיכה פרוגסטון מסוגים שוניםרונית02/07/2020
בפרוטוקול ראשון קיבלתי תמיכה של פרוגסטרון 2 טבליות אוטרוגוסטן 200* פעמיים ביום כלומר סה"כ 800
ואילו בהחזרה שניה קיבלתי 2*300 אוטרוגוסטן ו-1 קרינון. (90)
כלומר 690 ביום.
השאלות שלי:
1. מדוע נתנו לי קרינון במקום עוד אוטריגוסטן של 100?
2. האם יש חשיבות לגוון בסוגי הפרוגסטרונים השונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר02/07/2020הכל אותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחם בזמן הריוןג`ודי02/07/2020
1.איך יודעים אם שרירן מפריע לעובר לגדול ברחם?
2. אם העובר הגיע לשבוע 38 ואז פסק הדופק- איך יודעים שזה לא בגלל שרירן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן
פרופ` דוד בידר03/07/2020שרירן לא מפריע לעובר לגדול בתוך הרחם ולא קשור להפסקת דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפשרת בלסטוציסט במעבדה והפשרת עוברנגה02/07/2020
1. כמה זמן לוקח להפשיר עובר בלסטוציסט במעבדה?
2. כמה זמן צריך להודיע למעבדה מראש על הפשרת עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ` דוד בידר03/07/2020לוקח כ 20-3 דקות
אפשר להודיע יום לפני ואז מפשירים ללא נוכחות או להגיע ביום ההחזרה ולחכות שיפשירו כשמגיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני מודיעה על האופציה שבחרתי ישירות למזכירות
.03/07/2020
על האופציה שבחרתי ?
האם זה כך בכל מעבדה ?
העוברים שלי במדיקל סנטר הרצליה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר03/07/2020הרופא שלך צריך לתת הוראה
הוא יכול לתת שתי אפשריות:
הפשרה ללא נוכחותך
הפשרה בנוכחותך
זה לשיקולו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כשמפשירים העובר ממשיך מייד בהתחלקות והוא ממשיך מהנקודה שבה הוקפא?
.03/07/2020האם כשמפשירים העובר ממשיך מייד בהתחלקות והוא ממשיך מהנקודה שבה הוקפא?
כלומר עובר יום 5 שהוקפא והופשר ומוחזר לרחם הוא עובר יום 5 כמו טרי יום 5 ביום החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר03/07/2020מהנקודה שבה הוקפא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר עושים פרוטוקול החזרה כאילו מוחזר עובר טרי יום 5?
.03/07/2020כלומר עושים פרוטוקול החזרה כאילו מוחזר עובר טרי יום 5 מבחינת תזמון מתן הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
פרופ` דוד בידר03/07/2020כן.
מתן פרוגסטרון זה יום השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחשבים פרוגסטרון ביחס לאסטרוגן?נורית02/07/2020
1.האם כאשר הרירית הגיעה לגודל רצוי ומתחילים להוסיף פרוגסטרון - האם הפרוגסטרון הניתן צריך להיות ביחס לאסטרוגן שניתן?
2. איך יודעים שרמת הפרוגסטרון הניתנת מספיקה כדי לתמוך בהשתרשות העובר - האם ע"י בדיקת דם? מהי? ומהו הערך שנחשב טוב ומספק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר02/07/2020הפרוגסטרון לא צריך להיות ביחס לאסטרוגן .
כאשר אנחנו נותנים תמיכה אנחנו יודעים שהיא מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אינטראמוראלי עם הסתיידויות - מה זה אומר?.02/07/2020
עשיתי א.ס לפני תחילת טיפול - הכל תקין אך
הבודקת הוסיפה הערה:
בקיר אחורי של הרחם ובצמוד לרירית הודגם שרירן אינטראמוראלי עם הסתיידויות בתוכו בגודל 16*17 מ"מ
1. מה זה אומר- ...עם הסתיידויות בתוכו?
2. האם זה עלול להפריע בקליטת עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההסתיידויות עלולות להפריע בקליטת העובר?
.02/07/20201.האם ההסתיידויות עלולות להפריע בקליטת העובר?
2. האם מיקום השרירן עלול להפריע בקליטת עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסתיידויות בשרירן ניתן לגלות בבדיקת א.ס או רנטגן?
.02/07/2020.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן
פרופ` דוד בידר02/07/2020השרירים קטן ובתוכו יש הסתייגות שהן תופעה שמופיעה
עקב הצטברות מלחים ואין לסה משמעותס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר קפוא - פרוטוקול ללא מחזור?רלי01/07/2020
שלום,
אני ללא מחזורים, בת 46 ואמורה להחזיר עובר קפוא.
אמרו לי לרכוש אסטרופם ואוטרוגסטן.
הרופא עדיין לא אמר לי מה הוא מתכנן.
השאלה שלי
1- האם בעצם אקח אסטרופם ואקבל מחזור ואח"כ אוטרוגסטן
או שהרופא מתכנן לבנות לי רירית להחזרה ללא מחזור?
2- האם בכל מקרה עדיף לקבל מחזור (ע"י גלולות) כדי לנקות את הרחם ואח"כ לבנות רירית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לקבל מחזור ע"י אסטרופם או גלולות יאז
.01/07/2020האם כדאי לקבל מחזור ע"י אסטרופם או גלולות יאז
במה זה תלוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ולוקחים גלולות- כמה ימים לוקחים אותן במינימום/ מקסימום
.02/07/2020במידה ולוקחים גלולות- כמה ימים לוקחים אותן במינימום/ מקסימום
לפני שממשיכים עם האסטרופאם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי האסטרופם אחרי הגלולות- כמה ימים לוקחים אותו במינימום/ מקסימום?
.02/07/2020לגבי האסטרופם אחרי הגלולות- כמה ימים לוקחים אותו במינימום/ מקסימום?
1. לפי מה קובעים את מינון האסטרופם שניתן לבניית הרירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
פרופ` דוד בידר02/07/2020פרוטורול להחזרת עוברים בגילך בנוי על חיקוי המחזור הרגיל.
לוקחים גלולות לקבלת וסת ואז , כאשר מגיע דימום מתחילים עם אסטרוגן וכעבור 10-12 יום בודקים אם התפתחות הרירית תקינה ואז מוסיפים גם פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גלולות מתאימות? האם זהמשנה אם לוקחים יאז או אסטרופן
.02/07/2020כדי לחקות מחזור טבעי עד לדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה- ילדתי לפני כשנה ומאז לא קיבלתי מחזור (בהנחה שאני בגיל המעבר)
הערה חשובה02/07/2020האם לקחת גלולות (איזה כדאי) או אסטרופם על מנת להביא מחזור? - האם זה משנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
פרופ` דוד בידר02/07/2020אסטרופם זה לא לקבלת מחזור
פרוטוקול טיפולי צריך להיות לפי הרופא המטפל שלך.
בעקרון נוטלים גלולות והוסת מתחילים עם אסטרופם עד לבניית רירית טובה ואז מוסיפים פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה גלולות עדיפות?
.02/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה
פרופ` דוד בידר02/07/2020לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אתה יכול להבין את ההגיון במתן אסטרופם בתחילת טיפול
.02/07/2020אולי אתה יכול להבין את ההגיון במתן אסטרופם בתחילת טיפול לקראת החזרת עובר קפוא?
ממה הרופא חושש בכך שלא מתחיל בגלולות אלא אסטרופם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה
פרופ` דוד בידר02/07/2020הרופא יכול להתחיל בתנאי שערכי ההורמונים נמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי ההורמונים הם:
.03/07/2020ESTRADIOL (E-2 = 205 pmol/
LH = 88.90 IU/L
2 > PROGESTERONE
האם ערכי הורמונים נמוכים מספיק כדי להתחיל במתן אסטרופם לעיבוי רירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים
פרופ` דוד בידר03/07/2020כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול טיפול לפני החזרת עוברהודיה01/07/2020
שלום לכם, אני לפני החזרת בלסטוציסט מוקפא על בסיס טיפול הורמונאלי. היום זה היום השמיני לווסת והיום החמישי מתחילת הטיפול של 3 אסטרופם ביום.הרירית היום היתה 9 ממ סדירה. אסטרדיול 1200 ופרוגסטרון 1.23. הייתי אמורה להתחיל מחר אנדומטרין ולהחזיר עובר ביום שלישי. לשאלתי:
אינני יכולה להחזיר ביום שלישי מסיבה אישית. זה יידחה לחמישי הבא 9/7 בע״ה.
1- האם זה יכול לפגום בטיפול?
2- אם ההחזרה ביום חמישי הבא, ממתי מוסיפים אנדומטרין?
3- האם הרירית לא תהיה עבה מידי עד יום חמישי או חלילה תתפרק? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר02/07/2020אםשר לדחות ליום ה.
צריך להתחיל פרוגסטרון ביום שבת או ראשון.
אין בעיה להקדים או לאחר במתן פרוגסטרון בטיפול תחליפי וזה לא פוגע באירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלה של ערכי בטא - האם זה תקין?אנונימי01/07/2020
הי לפני יומים היתה הבטא לאחר 12 יום של בלסטוציסט 157 ופרוגסטרון 12.7
היום אחרי יום בטא 446 ופרוגסטרון 27.2.
האם זה תקין? הפרוגסטרון בקושי עלה. ואני בלחץ
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלה
פרופ` דוד בידר02/07/2020נראה בסדר בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקנת את הפרוגסטרון
אנונימי02/07/2020הי התבלבלתי הפרוגסטרון היה 21.7 ועלה בהכפלה ל27.2
האם זה עדין תקין? הרופא מתעקש לא לתת לי תוספת של תמיכה. הוא אומר שזה תקין. מחר מבצעת עוד הכפלה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקנת
פרופ` דוד בידר02/07/2020הפרוגסטרון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת ערכי בטא האם ההכפלה מספקת?מיכל01/07/2020
שלום,
עברתי החזרת 3 מוקפאים ב16/6. עשיתי בדיקת בטא ב29/6 ויצא 141.9.
בטא שניה ב1/7, ויצא 294.
האם זאת עלייה מספקת?
האם הערך נמוך? יכול לבשר על הריון לא תקין או הריון אקטופי? לציין שהיה לי הריון חוץ רחמי בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכפלת
פרופ` דוד בידר02/07/2020בינתיים זה על גבול ההסדר.
תחזרי שוב על הבדיקה ואז נראה אם מתקדם בסדר.
זה לא נראה שזה מחוץ לרחם אך אי אםשר לדעת לפי בדיקות היכן השתרש הריון עד בדיקת האולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הכי בטוח לעשות שאיבה? ניתן לסמוך על מעכבי ביוץ?שירי01/07/2020
שלום וברכה (:
אני לפני שאיבה מזריקה גונל כבר שבוע
פרוגסטרון יצא 2.7 . E2 2646
יש זקיק בגודל 18 , 16
ארבעה זקיקים של 15, שלשה זקיקים של 14
שלושה זקיקים של 13
וזקיק אחד של 12 (ועוד קטנים)
אני שומרת שבת ומאוד חוששת לפספס ביוץ או להפסיד ביציות בגלל זה (משהו שקרה לי כבר)
בלי קשר לזה שאני שומרת שבת
1) האם היום הכי טוב לשאיבה זה שבת?
2) ואם כן יוצא על שבת האם המעכבי ביוץ זה משהו שאפשר לסמוך עליו בוודאות? או שעדיף לעשות בשבת?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ` דוד בידר02/07/2020הזקיקים עוד לא מספיק גדולים לשאיבה.
מעכבי ביוץ עוזרים לתכנן את השאיבה ואפשר לא בשבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים במצב של רירית לא הומוגנית וציסטה בשחלהמילה01/07/2020
שלום,
במעקב זקיקים (לקראת החזרת מוקפאים)
ציינה הטכנאית רירית לא הומגנית (עובי רירית 7)
מבנה ציסטי בשחלה
בצוואר הרחם מבנה ציסטי צלול 16 מ"מ.
במעקב יום קודם לכן שבוצע אצל טכנאית אחרת לא צוין כי הרירית לא הומוגנית, רק עובי רירית 7. כן צוין ממצא ציסטי בשחלה ימנית.
1. מה זה אומר רירית לא הומוגנית האם הרירית יכולה להשתנות פתאום?
2. האם מדובר בשתי ציסטות או באחת?
3. האם ניתן לבצע החזרת מוקפאים במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר01/07/20201. צריך לראות האם הרירית מתאימה לבדיקות הדם.
רירית הומוגנית משמעו שלא התפתחה כמצופה. צריכה להיות תלת שכבתית והומוגנית, כלומר דומה לכל אורכה.
2. ציסטה אחת בשחלה.
3.לדעתי יש בעיה וצריך לברר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
מילה01/07/2020למי פונים כדי לברר, לרופא הפריון שעושה את ההחזרות
או לרופא הנשים הרגיל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי
פרופ` דוד בידר02/07/2020לרופא המטפל בך בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופור שנשפך בעת הזרקה והשלכות אפשריותעזרה בבקשה01/07/2020
שלום רב
צריכה עזרה בבקשה - קיבלתי פרוטוקול להזריק בוקר אחד 150 מנופור ואז יום אחרי 300 ואז שוב 300. בעת הזרקה של 150 בעלי לא שם לב שהמזרק לא בפנים עד הסוף, וחלק מהחומר נשפך החוצה. לדעתי בין 50-100 נשפך. כששמנו לב לכך, הוא החדיר את המחט עד הסוף והזריק את שאר החומר. כמה ההשפעה קריטית? האם צריך להוסיף להזרקה הבאה? האם זה יכול לחבל בכל התהליך?
בת 43.5 ביוץ טבעי, ביצית אחת כל סבב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
פרופ` דוד בידר01/07/2020לא יפגע בכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
עזרה01/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעת ההזרקה של 300 מנופור - נשפך חלק מהחומר
תיקון מנופור01/07/2020ולא בעת ההזרקה של 150.
כלומר מתוך ה300, נשפך לדעתי בין 50-100
זה קרה הבוקר. הרופא עדיין לא ענה .
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעת
פרופ` דוד בידר01/07/2020אפשר להזריק עוד 150 וגם יהיה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!!
תודה רבה!!!01/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)