מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא חיובית וכאבי מחזור האם זה תקין?אנונימי30/06/2020
היי, אתמול קיבלתי תשובה של בטא 157 ופרוגסטרון 20.7
יום 12 להחזרת בלסטו.
יש לי כאבי מחזור ולא נעים בבטן התחתונה. מרגישה כאילו נתפס, האם זה תקין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין המשיכי בטיפול התמיכתי ובמעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך לקחת מקרודנטין והאם טווח השעות בסדר?יעל30/06/2020
שלום בוקר טוב (:
אחרי החזרה ניהיה לי דלקת בשתן... (בטא שלילית)
הביאו לי ל-10 ימים מקרודנטין.
נשאר לי 2 כדורים שלא סיימתי שהייתי צריכה כבר אתמול לקחת, ושכחתי...
יש לי 2 שאלות שאשמח אם תוכל לעזור לי
1) האם לקחת את 2 הכדורים האחרונים?
כי עברו כבר מלא שעות מאז שהייתי צריכה..
2) אם לא הקפדתי במאה אחוז על טווח השעות לקחת כל 8 שעות כדור.
האם עדיין ההשפעה תייה טובה? (הייתי צריכה לסיים את כל הכדורים כבר בראשון)
תודה רבה על העזרה!! ((:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אין צורך 2.סביר להניח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של גונל ואורגלטורן מה עושה השילוב?לי29/06/2020
שלום,
אשמח לדעת שילוב של גונל (300) ביחד עם אורגלוטרן מה עושה יחד השילוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
פרופ` דוד בידר29/06/2020גונל פ מגרה שחלות ויוצר זקיקים
אורגלוטרן מונע ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמירה לאחר ניתוח תפר צווארי וקיצור צוואר הרחםחסויי29/06/2020
שלום
רציתי לדעת אם אפשר לגמור לאחר ניתוח תפר צווארי? ללא חדירה?
גמירה מקצרת את צוואר הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים
חסויי03/07/2020דילגתם עלייי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
פרופ` דוד בידר03/07/2020גמירה לא מקצרת צוואר רחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז האם אפשר
חסויי03/07/2020אז אפשרי עם תפר צווארי להגיע למצב של גמירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
פרופ` דוד בידר03/07/2020כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בגוף וכאבי בטן חזקים לאחר זריקת אוביטרלאנונימית29/06/2020
האם הגיוני שאוביטרל שהזרקתי אתמול לתזמון ביוץ יגרום לבחילות קיצוניות, תחושה של חום בגוף (אין לי חום) וכאבי בטן חזקים כמו של מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבר אפשרי בעקבות תגובת השחלה לזריקת האטביטרל,כדאי לידע את הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Fsh גבוהה ושאלה לגבי קלקסןנטע29/06/2020
מחזור ב25/6
תוצאות בדיקת דם מ28/6
E2-155
Fsh-17.19
Lh-0.5
Progesteron -0.318
בפרוטקול ארוך.
עם הורמונים מתחילת המחזור מנפור 450 קלקסן 80 ונורדטרופין
ומה המשמעות של fsh גבוהה בתחילת טיפול
מקבלת קלקסן בגלל בעיית קרישיות (בעבר קבלתי 40).
עכשיו מקבלת 80 ומרגישה בעיקר בערב שהרגליים ממש כבדות ולפעמים ממש כואבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנתון מצביע על רזרבה שחלתית נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת BHCG לאחר החזרת עובריםריקי28/06/2020
בתאריך 24/6 בבית חולים עשו לי בדיקת BHCG והתוצאה היתה 4.9
היום 28/6 עשיתי שוב בדיקת BHCG והתוצאה 2 IU/L מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאה שלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי הפלה האם צריך לגשת לבדיקה?נוי28/06/2020
שלום רב,
לפני 8 שבועות עברתי הפלה טבעית בשבוע 17 ולאחר מכן גרידה (לוודא שאין שאריות) מאז כבר עברתי בדיקה ונמצא שהרחם נקי ותקין. כבר קיבלתי מחזור אחד (זוהה ביוץ בבדיקה והמחזור הגיע כ-10 ימים לאחר זיהוי הביוץ בבדיקה) והפעם ביום ה-16 זיהיתי ביוץ באמצעות בדיקה ביתית.
כשלושה ימים לאחר זיהוי הביוץ בבדיקה התחילה הפרשה חומה (בהירה מאוד מאוד מאוד) וקצת כאבים בבטן התחתונה.
מנסה להבין את מקור הדימום ללא הצלחה.
האם מקורו בביוץ? האם זה קשור לעובדה שרירית הרחם דקה מידי והגיוני שזה בעצם מבשר על המחזור? שלושה ימים אחרי שזוהה ביוץ בבדיקה?
האם צריך לגשת לבדיקה במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר29/06/2020צריך לעשות בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון כדי לדעת מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BHCG תוצאה אחרי 14 יום מהחזרת עובריםריקי28/06/2020
היום קיבלתי תוצאת BHCG והיא 2 IU/L, האם זה שלילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה
פרופ` דוד בידר29/06/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה ממושכת של גלולות, איחור במחזור ופגיעה בפוריותמינה28/06/2020
שלום רב,
לאחרונה אחרי 7.5 שנים של גלולות הפסקתי לנטול גלולות (יחסי מין קבועים עם פרטנר אחד, מוגנים קונדומים)
יש לי תופעות מוזרות של כאבי בטן, גם המחזור שלי כבר מאחר בחודשיים וחצי. בנוסף לזה ירדתי במשקל 3 ק"ג בחודשיים...
1. מה יכולה להיות הסיבה?
2. איזה בדיקות כדאי לי לבצע?
3. האם משהו מזה מסמל פגיעה בפוריות?
תודה רבה על המענה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילה
פרופ` דוד בידר29/06/2020צריך לבוא להיבדק ולעשות בדיקות דם כדי לדעת מה קורה.
לא מסמל פגיעה בפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי הפלות רצופות בהריונות כימייםאנונימית28/06/2020
שלום רב. בת 34. עם שני ילדים שנוצרו מivf בן 3 ו-9.
בטיפולי פוריות בגלל ספירת זרע נמוכה בעלי בן 45.
לאחרונה חזרתי לטיפולים ולהפתעתי צלחתי בטיפול הראשון. בטא 7 אחרי יומיים 21 ואז 300 ואז ירידה עד שהבטא התאפסה. הפלה מאכזבת.
טיפול נוסף החודש בטא 31 ואחרי שבוע נפילת הורמונים.
מציינת שבשאיבות יוצאות לי 7 ביציות. 5 עוברים יפים. 2 החזירו. ו-3 ניסו לגדל לבלסטו. לא צלח ביום 5.
פרוטוקל קצר עם מנופור 300.
סובלת גם מתת פעילות בלוטת התריס על רקע השימוטו. לוקחת יוטירוקס. תמיד מגיעה מאוזנת לטיפול עם tsh אחד. לאחר שבועיים מההחזרה בבדיקת בטא עושה גם tsh וזה השתולל ל-tsh 11. מיד נפגשתי עם אנדו שהעלה מינון של התרופות. כך בדיוק קרה בשתי ההפלות הרצופות ולצערי ישר חוויתי הפלה.
מה דעתך? מה הסיבה לשתי הפלות רצופות? האם יש צורך בבירור מקיף? ואם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שאינך מאוזנת מבחינת בחוטת התריס,רצוי חבצע היסטרוסקופיה אבחנתית,אן רמות ה פרוקסידז ונוגדני הטירוגלובולין גבוהים הייתי שוקל מצן סטרואידים במינון נמוך ,וכמובן תמיכה אופטימאלית לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/06/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבולי או גבוה לקראת השאיבהאלינור28/06/2020
לפרופסור שלום רב,
עברתי טיפול IVF ראשון בחיי.
יש לציין שאין לי בעיות פריון, מגיעה לטיפול עם תרומת זרע.
החודש הייתי בת 41.
FSH - 5.6
AMH - 4.3
לפרוטוקול קיבלתי פרגובריס 300 יח׳ החל מיום השלישי למחזור, אורגלוטרן החל מיום החמישי למחזור, 36 שעות לפני השאיבה הזרקתי שני דקפפטיל ואוביטרל 250 יח׳, ותמיכה של אוטרגסטן 200 כשלוש פעמים ביום החל מיום למחרת השאיבה.
נשאבו כ-10 זקיקים, מתוכם 4 ביציות, שאר הזקיקים היו ריקים.
זכיתי להפריה אחת בלבד, בת 8 תאים, דרג A ביום 3.
יש לציין שרמת פרוגסטרון יומיים לפני השאיבה הייתה 2.68 ng/
בסוף בטא של 11.50 לאחר 11 ימים מהחזרה והתבקשתי לסיים עם התמיכה עקב השרשה שלא התפתחה.
האם הפרוגסטרון שלי היה גבוה מידי להחזרה והפריע להתפתחות ההריון?
ייתכן שפרוגסטרון עלה מידי עקב אי התאמה של הפרוטוקול?
נאמר לי על ידי רופא המטפל, האם בסבב הבא, פרוגסטרון יגיע לערך זהה, לא תוחזר הפריה בסבב הזה, אלא בחודש עוקף על בסיס מחזור טבעי. השאלה אם תהיה הפריה אחת כגון בסבב הנוכחי ולאחר ההפשרה היא לא תשרוד, כל הסבב וחודשיים של עבודה ילכו לפח. אולי בכל מקרה עדיף להחזיר הפריה אחת ובמידה ויהיו נוספות אכן להקפיא ולהחזיר בחודש עוקב?
אני מאוד מבולבלת, לכן אודה להתייחסותך.
בתודה מראש מקרב ליבי!
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר28/06/2020לפי תוצאות השאיבה, בלי לדעת בדיוק איך הלך הגירוי השחלתי , הרי שיש בעיה בפרוטוקול לנוכח התוצאה.
יש לשנות אותו בטיפול הבא.
לא חושב שלהקפיא, בגילך, זה טוב.
רצוי החזרה טריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הזרקת גונל ביחס לטבור משפיע על הזקיקים?אפרת27/06/2020
שלום שבוע טוב.
1) האם הזרקת גונל שתי אצבעות מתחת לטבור יש השפעה פחות טובה של זקיקים?
(רק אחרי זה הבנתי שמזריקים 2 אצבעות מהצד ולא מתחת לטבור)
2) האם כדאי להזריק כל יום בצד אחר?
תודה רבה שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר28/06/20201.לא, אפשר גם באיזור גדול יותר.
2.אפשר, לא חייבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PID לאחר שאיבה האם אפשר להמשיך את הטיפוליםריקי27/06/2020
בתאריך 23/6 הייתי בבית חולים ולאחר בדיקות הרופאים אמרו שיש חשד לדלקת אגן, מאז מקבלת אנטיביוטיקה ל-7 ימים ,האם אוכל להמשיך את הטיפולים בתום אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PID
פרופ` דוד בידר28/06/2020אפשר להמשיך אחרי הפסקה של 45 יום מהשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אספירין יכול לגרום לארוע מוחי או שבץ מוחי?ורד27/06/2020
שלום
בת 48, נאמר לי לקחת 100 מ"ג אספירין החל משבוע 12 לשם מניעת רעלת (למרות שאספירין לא תמיד מונע זאת).
בבדיקה המטולוגית לפקטורי קרישה - הכל תקין.
1.רציתי לדעת מה הסיכון בלקיחת אספירין? שמעתי שיכול לגרום לשטפי דם - האם נכון?
2. מה המשמעות של שטפי דם, האם ארוע מוחי?
3. האם כדאי לוותר על אספירין ולא לקחת סיכון?
4. איפה הסיכון גבוה יותר - לחלות ברעלת הריון או ארוע מוחי כתוצאה מקרישיות יתר או שטפי דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר27/06/20201. סיכוני אספירין לא שכיחים, במיוחד אם לוקחים רק לתקופת ההריון.
יכול לעזור במניעת רעלת ולא גורם לשום ארוע מוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)