מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר שאיבת ביציות ללא הפריה צריך להמשיך בטיפול הורמונלי?אסתי28/07/2020
שלום,
לאחר שאיבת ביציות אך ללא הפריה. האם יש צורך להמשיך בטיפול הורמונלי (אנדומטרין) לתקופה מסוימת או להפסיק מיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת
פרופ` דוד בידר28/07/2020אם אין עוברים לא צריך תמיכה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות וירוסים בהריון ותוצאות למחלת הנשיקהדנה27/07/2020
שלום וברכה
>600 Positive U/mL
EBV EBNA Ab IgG
Negative: <5.0 U/mL
Equivocal: 5.0-20.0 U/mL
Positive: >20.0 U/mL
מה זה אומר? שיש לי את מחלת הנשיקה?
או שנדבקתי בעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר27/07/2020נדבקת בעבר אך חסרה בדיקת IgM שצריכה להיות שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון לפי ביצוע החזרהמישהי27/07/2020
שלום רב
החזרה ב-12.7
איך מחשבים את גיל ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוב
פרופ` דוד בידר27/07/202026.6
מורידים אחורה מתאריך ההחזרה 17 יום , אם זה עובר יום 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מישהי27/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע ההריון צפי לדופק ועליית בטאLדנה26/07/2020
שלום פרופ', בתאריך 9/7 עברתי החזרה של בלסטו מוקפא יום חמש. ב-19/7 בטא 422, 21/7 בטא 920, 23/7 בטא 2411 והיום בטא 6500.
1- האם העליה תקינה בין יום חמישי להיום? (עברו שלוש ימים)
2- באיזה שבוע פלוס כמה ימים אני?
3- מתי ניתן לצפות דופק בע”ה?
4- האסטרדיול נשאר כל הזמן בטווח של 1300 עד 1400 (לוקחת אסטרופם 3 פעמים ביום) האם תקין?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ` דוד בידר27/07/2020חישוב ההריון הוא מהוסת האחרון או כאשר החזירו עובר זה היה כבר 5 ימים אחרי ביוץ.
לכן מורידים 29 יום אחורה וזה היום הראשון לוסת האחרו.
1.העליה בסדר.
2. את בשבוע 5.
4. לעשות אולטרה סאונד בעוד שבועיים לדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אנדומטרין - איחור במחזור לאחר החזרהגלית26/07/2020
שלום, עברתי שאיבה ב-9.7, החזרה של 2 עוברים ב-12.7.
לוקחת 3 נרות אנדומטרין ביום, מחזור סדיר של כל 28 יום.
האם האנדומטרין מעכב מחזור? (היום 31 ימים מהמחזור הקודם)
לא מרגישה שום שינוי בגוף/ בהרגשה, בשונה מבדרך כלל שמרגישה לפני מחזור רגישות בחזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ` דוד בידר27/07/2020לא מעכב מחזור.
יש סיכויים , אם כן, להריון.
תעשי בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריון ivf וקשר להפסקת תמיכהטל26/07/2020
שלום פרופסורים, הריון אחרי ivf שבוע 9 (בשבוע 8 הופסק תמיכה) אתמול התחיל לפתע בבוקר דימום אדום (בינוני) ניגשתי למוקד חירום נצפה דופק, ניתן לי להמשיך תמיכה עד שבוע 12 הדימום המשיך כמה שעות לא מסיבי אבל דמם אדום מידי פעם, ולאחר מכן לאט לאט הוחלש ונהיה כמו סוף של מחזור חום.
בניגוב ובהפרשות גם היום בבוקר נישאר רק בצבע חום.
האם התמיכה תעזור? והאם זה קרה בגלל שהפסקתי תמיכה? האם ייתכן שהכל בסדר עם העובר למרות הדימום? נאמר לי לבדוק בעוד כמה ימים דופק. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר26/07/2020יש דימומים בהריון ואפשר לקחת תמיכה מספר ימים בזריקות, נגיד יום כן יום לא 4 ימים בזריקת פרונטוגסט 100
אין טעם לקחת עד שבוע 12
כל עוד יש דופק הסיכויים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין פרוטוקול עם צטרוטיד או זריקות לזקיקיםאורלי26/07/2020
שלום בוקר טוב.
קודם כל רציתי לומר תודה רבה על העזרה שכתבתי לך וממש עזרת לי!
אני בת 29 ללא שום בעיה, והתחלתי מהיום השני לווסת לקחת צטרוטיד,
רציתי לדעת מה ההבדל בין פרוטוקול שמתחיל עם צטרוטיד לבין פרוטוקול שמתחיל ישר עם זריקות שעושות זקיקים? (עושה כעת פרוטוקול קצר)
עשיתי עד כה 2 שאיבות עם גונל ששאבו די יפה ביציות, אך ללא שום מוקפאים רק 2 החזרות שלא צלחו.
וכעת החליפו לי לפרגובריס
2) ממתי q 10 מתחיל להשפיע?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה
פרופ` דוד בידר26/07/2020פרוטוקול צטרוטיד מההתחלה לא מתאים לך. נראה איך תגיבי לפרוטוקול החדש.
Q10 לא עוזר לכלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא מתאים? מה החיסרון להתחיל כך?
מדוע26/07/2020אשמח לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע
פרופ` דוד בידר27/07/2020התחלת צטרוטיד בהתחלת המחזור הוא לא הטיפול המקובל היות ועל ההתחלה הוא מדכא LH שיש לו גם תפקיד בגירוי השחלתי. לרוב מתחילים או מיום 6 לגירוי או בזקיקים סביב 13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית אחרי אוביטרלדנית26/07/2020
בוקר טוב,
עשיתי החזרת עוברים ב-15/7 וקיבלתי זריקת אוביטרל לתמיכה ב-18/7. היום עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצאו שני פסים (אחד חלש), האם עדיין יכול להיות שאריות מהאוביטרל? כמובן שאעשה בטא ברביעי הקרוב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת
פרופ` דוד בידר26/07/2020לא מהאוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר החזרה שני עוברים בני 3 ימיםמישהי25/07/2020
שלום רב לאחר החזרת עוברים בטא ביום ה-12 197 ביום 17 916 ביום 17 2500.
האם יש סיכוי ששני העוברים נקלטו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר26/07/2020תמיד יש סיכויים אל אני חושב שרק אחד נקלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שניה ומדידות העובר תואם לשבועאריאל25/07/2020
שלום שבוע 21.5
Bpd תואם לשבוע 22.6
Ofd תואם לשבוע 22.4
Hc תואם 22.1
Ac תואם לשבוע 22
Hc/ac 1.16
Fl תואם לשבוע 22.4
האם תקין? או ישנה בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
פרופ` דוד בידר26/07/2020תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריטיס כרוני ובעיית פוריותשני25/07/2020
היי פרופ'
ביצעתי החודש בדיקת היסטרוסלפינגוגרפיה ובהיסטרו אובחן אנדרומטריטיס כרוני.
סובלת מדימומים בין וסתיים כשבוע לאחר הביוץ בקביעות לאחר שנתיים של ניסיונות כניסה להריון עם 2 הריונות כימי. חצוצרות פתוחות ותקינות, קיבלתי אנטיביוטיקה ל-5 ימים האם זו הסיבה לבעיית פוריות שיש לי?
האם אנטיביוטיקה ל5 ימים באמת פותרת את הבעיה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריטיס
פרופ` דוד בידר25/07/2020לא חושב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שני25/07/2020לא חושב שיפתור את הבעיה
או לא חושב שזו הבעיה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר26/07/2020לא חושב שזאת הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לפני זריקת גונל ואוביטרללאה24/07/2020
בת 38.5, פרוטוקול לפני הזרעה ראשונה:
ביום ראשון 19.7 התחלתי להזריק גונל f מינון 75,
בדיקות מאתמול 23.7 (אחרי 4 ימים של גונל);
שחלה ימין זקיקים 13 ,15.
שחלה שמאל זקיקים קטנים.
רירית 5.6
E2 1769
Pro נמוך מ 0.8
Lh 3.4
בדיקות מהיום 24.7.20 (לאחר 5 ימים גונל)
זקיק שהיה 13 הפך ל- 16.
זקיק שהיה 15 הפך ל- 18.
רירית 6 מ"מ.
E2 2867
PRO קטן מ 0.8
LH 2.7
הרופא אמר לי להזריק שוב גונל היום בשש בערב, אוביטרל בחצות ואז הזרעה ביום ראשון בשעה 12:00.
האם ההנחיות נראות לכם סבירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר24/07/2020אפשר ככה
אני הייתי מזריק היום
מחר אוביטרל ויום ב הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפא יום 5 ונטילת אסטרופםמיטל ענבר24/07/2020
שלום,
אני לוקחת כבר 9 ימים 3 פעמים ביום אסטרופם (יום 12 למחזור). כשהרופא בא לתאם החזרה עם המעבדה קבעו לי החזרה לעוד 9 ימים נוספים.
אם הרירית תקינה (8 מ"מ) למה צריך לקחת עוד 9 ימים ורק אז החזרה? האם בגלל חוסר תורים של הבית חולים צריך להמתין הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר24/07/2020אם מתחילים פרוגסטרון אז אחרי 5 ימים עושים החזרה
אם נתן לך בעוד 4 ימים אז אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה קשור להורמונים?ליאל24/07/2020
שלום פרופ בוקר טוב!!!
אני בחורה צעירה בטיפולים של הפריה.
ושמתי לב שכל פעם שאני מעבירה את היד על כל השיער נושר לי תמיד שיער
אין מצב כמעט שאני לא מעבירה ולא נושר.
(אני נוטלת פולקס 400 ופרנטל קבוע מלא זמן)
1) האם זה קשור להורמונים?
2) מה אפשר לעשות או לקחת אם כל הבדיקות תקינות.
רב תודות (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קשור,מחבד סיבות אנטומיות הורמונאליות ישנן גם סיבות נפשיות שעלולות חהשפיע חרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות שניה ורישום לגבי אורך צווארדנה23/07/2020
שלום
שבוע 21.5
לאחר סקירת מערכות שניה
שנעשתה בגישה בטנית
נרשם באבחנות אורך צוואר 32.1 הכוונה לצוואר של העובר?
או צוואר הרחם שלי? במידה וזה שלי האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צוואר הרחם-תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/07/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)