מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידר דוד - היסטרוסקופיהמיכל04/06/2018
פרופ שלום ברשותך יש לי 2 שאלות אוד'ה לך אם תענה לי
לפני 12 חודשים הפסקתי טיפולי פיריון לאחר 5 טיפולים כושלים ב-IVF.
הרופא החליט שאין טעם להמשיך עקב רירית מאוד נמוכה 5 מ"מ והמליץ על היסטרוסקופיה ניתוחית ערוגות אם חריצים בתקווה שישפר את הרירית.
עד שמצאתי רופא לקח זמן ונקבע תאריך לניתוח אך בסוף נקלטתי באופן טבעי בזמן הזה של ההפסקה.
1.הרירית הייתה 5 מ"מ תלת שכבתית שנקלטתי האם זה אומר שהייתי צריכה בכלל את הפרוצדורה של היסטרוסקופיה ניתוחית או שהרופא טעה ? כי בכל זאת לרוב 5 מ"מ זה לא רירית אופטימלית אך יש טענה שאם היא תלת שכבתית זה גם בסדר.
2. אני בשבוע 10 האם הרירית נחשבת עדיין לנמוכה ויש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר04/06/2018לא ציינת האם עברת פעולה כלשהיא בחלל הרים כמו גרידה.
אם הרירית היא ככה ללא שהיו פעולות כרורגיות כלשהן שהיו יכולות לפגוע ברירית אז לא צריך ערוגות ולא שדות.
אם כן היו פעולות כלשהן אז יש צדק מסויים לעשות ערוגות.
ידוע שנשים נקלטות גם בריריות נמוכות ויותר אם לא נגעו קודם ברירית.
יש גם מספר מסויים של נשים שהרות בהפסקות בין הטיפולים.
לאחר שרואים דופק, ובטח בשבוע 10, אין חשיבות לרירית שנמדדה טרום ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר היסטרוסקופיה ניתוחית
מיכל04/06/2018פרופ בידר תודה על תשוהתך
אכן הייתה פעולה בחלל הרחם בעבר עשו לי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות.
זאת אומרת שנקלטתי למרות זאת אם רירית נמוכה בלי ניתוח ערוגות במידה וארצה שוב הריון האם אצטרך הריון הבא ניתוח ערוגות לפני בגלל שעברתי פעולה כירורגית שזה הסרת הידבקויות או שעצם זה שנקלטתי הפעם בלי ניתוח ערוגות באופן טבעי אם רירית נמוכה למרות היסטרוסקופיה ניתוחית בעבר לא מצריך בפעם הבאה ניתוח ערוגות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ` דוד בידר04/06/2018ברור שלא תצטרכי שום התערבות בעתיד.
ההריון מאוד מתקן המצב לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת אסטרופם שבוע לפני בטאנטע04/06/2018
שלום
בוצע החזרה של עוברים טריים .התרופות לאחר ההחזרה
קרטיה כדור אחד . קלקסן 40 . דקסמטזון 0.5 אחד ליום . פרונטוגרס 100מ"ג אחד ליום .
לאחר בדיקת דם היום בקשו להוסיף אסטרופם מה הסיבה לכך ?
לא נתנו לי לאחר ההחזרה את האסטרופם .האם יכול להזיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר04/06/2018אני מבין שיש לך עניין עם הפלות חוזרות.
לא ברור לי מדוע עשו בדיקות דם ולמה מוסיפים אסטרוגן.
אני חושב שרמת ההורמון לא מצא חן בעיני הרופא המטפל.
בכל אופן לקיחת אסטרופם לא תזיק אך לדעתי גם אין בו תועלת.
בכל מקרה בטיפולי הפריה חוץ גופית לא נהוג לבדוק רמות אסטרוגן ופרוגסטרון כי הם מופרשים בכמות מספקת מהשחלה
וכן את מקבלת תוספת ניכרת של פרוגסטרון.
אבל לכל רופא יש גישות שלו והמצאות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר תגובה של זריקהליהי04/06/2018
פרופ בידר שלום
אני בתחילת הריון ומזזריקה ריטארד 500 פעמיים בשבוע . קרה שהאחות הזריקה 3 פעמים באותו איזור בין זריקה לזריקה ונוצר נפיחות ואדום .
לטענת צוות האחיות מדובר בתגובה מקומית שמצריכה אנטיביוטיקה . זה לא כואב רק מגרד ואדום מגירוד והחום שלי 36.6 .
הזריקה הזאת לא חדשה עבורי והזרקתי אותה לאחר כל החזרה ולא קרה כלום.
האם אתה חושב שכל עוד אין חום צריך אנטיביוטיקה ? אני פששוט לא רוצה סתם לקחת וזה לא כואב רק מגרד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר04/06/2018אנטביוטיקה , לדעתי, לא צריך.
אני לא זוכר שנתתי בעבר אנטביוטיקה למה שאת מתארת.
אם זה יכאב מאוד כדאי שיראה את האיזור הרופא המטפל שלך.
לא הייתי לוקח אנטביוטיקה לפי הוראת אחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזרבה שחלתית Fsh גבוהזואי04/06/2018
שלום, בת 38, ביצעתי בירור שכולל צילום רחם, פרופיל הורמונלי, בדיקות פרוגסטרון, צילום אגן קטן ומעקב זקיקים. בן זוגי ביצע בדיקת זרע. הכל תקין פרט לרזרבה שחלתית ערכו של ה fsh הינו 15. מה מומלץ לעשות במקרה כזה, חוץ מלהזדרז? הורמונים? הזרעה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
פרופ` דוד בידר04/06/2018אם לא הצלחת להרות אזי לפנות לטיפולי הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 ימים לאחר החזרת בלסטוציט יום 5אני04/06/2018
על בסיס הורמונלי (לוקחת אסטרופם, דופסון ואוטרוגסטן).
היום החלו כאבים דמויי מחזור. האם אמורים להיות בכלל כאבים כאלה עם התמיכה?
האם יש תקווה או שזה סימן לכישלון הסבב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר04/06/2018אם אין הריון ווסת צריכה להגיע ,הטיפול התרופתי לא יגרום לכך שהתופעות תחלפנה.
בכל אופן אנחנו מסתמכים רק על בדיקת הריון ,בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לביצוע שקיפות עורפיתעמנואל03/06/2018
אשמח לקבל המלצה היכן לבצע שקיפות עורפית? אני חברת מכבי ואפשרי באופן פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור יוסף טובבין מקבל במכבי כמעט כולן הולכות אליו היה מנהל חדר הלידה של אסף הרופא עד לא מזמן
רונית03/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ מצד שמאל בלבדעדי03/06/2018
שלום,
באוקטובר היה לי הריון מחוץ לרחם חצוצרתי צד ימין. טופלתי במטרוטקסט. מזה חמישה חדשים מנסה להיכנס להריון ואני שמה לב שהביוץ רק בצד שמאל כל חודש. 3 פעמים לפי תחושה ופעמיים אחרונות במעקב זקיקים. לא הומלץ לי עדיין לבצע צילום רחם.האם זה תקין ? האם זה יכול להיות קשור להריון האקטופי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר03/06/2018הריון מחוץ לרחם לא קשור בצד הביוץ.
זה שאת מביית בצד הפתוח גם לא אומר כלום.
צילום רחם כדאי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ דוד בידר האם קלקסן גורם לדימום?לירון03/06/2018
פרופ בידר שלום, ברשותך 2 שאלות חשובות
בעבר 4 הריונות כימיים ללק קלקסן עקב בעיית קרישה והריון 1 שרד אם קלקסן 40 היו דימומים משבוע 20 אך הייתה שליה נמוכה משבוע 20 עד הלידה.
עכשיו בהריון שני שבוע 9 נצפה דופק בשבוע 6 הייתי אצל אחות לליווי הריון שאמרה לי כי עקב היסטוריה של הפלות חוזרות ובגלל שאני מזריקה קלקסן 40 רצוי לעבור להריון בסיכון כי קלקסן יכול לגרום לדימום.
1. האם זה נכון לומר שקלקסן גורם לדימום בהריון וצריך בגלל 4 הריונות כימיים שהיו בעבר עקב בעיית קרישה שטופלה על ידי קלקסן מעקב הריון בסיכון גבוה משבוע 9 ?
2. האם גם כשיש פקטור 5 ליידן ומזריקים קלקסן האם זה עדיין מ סכן את חיי העובר או הקלקסן מגן על העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר03/06/2018האחות אמרה נכון שכדאי להיות במעקב בסיכון גבוה אך טעתה לעניין הקלקסן, הוא לא גורם לדימומים.
הקלקסן לא קשור לעובר ומטרתו למנוע היוצרות קרישים, כאשר יש קרישיות יתר,שיכולים להיווצר בשליה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ דוד בידר היווצרות קרישים
לירון03/06/2018פרופ בידר תודה על המענה
האם קלקסן 40 יכול למנוע 100% היווצרות קרישים שיכולים להיווצר בשלייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
פרופ` דוד בידר03/06/201840 זה המינון הנכון.
אף פעם אין 100%.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' אשכנזי-שחלות פוליציסטיות ומורפולוגיה 3% תקיןלנה02/06/2018
שלום,
בת 30, בריאה עם תת פעילות בלוטת התריס שמאוזנת. ללא הריונות קודמים. התחלתי טיפולי פוריות לפני שיבעה חודשים בשל שחלות פוליציסטיות עם היעדר ביוץ. בדיקת זרע אצל בעלי תקינה למעט מורפולוגיה 3% תקינים ותנועתיות זרע בינונית.
טיפול ראשון- הושג ביוץ בעזרת לטרוזול ואוביטרל,זקיק אחד, רירית רחם נותרה דקה, בוצעה הזרעה ללא הצלחה בהשגת הריון.
טיפול שני- הושג ביוץ בעזרת גונאל ואוביטרל זקיק אחד, רירית רחם היתה תקינה, בוצעה הזרעה ללא הצלחה בהשגת הריון.
טיפול שלישי- הושג ביוץ בעזרת גונאל ואוביטרל, היו שני זקיקים, רירית תקינה, בוצעה הזרעה ללא השגת הריון.
טיפול רביעי- הושג ביוץ בעזרת גונאל ואוביטרל, היה זקיק אחד, רירית תקינה, בוצעה הזרעה, לאחר מכן ניתנה תמיכה של קרינון ואוביטרל בשל חשד לאי ספיקה של גופיף צהוב. לא הושג הריון.
האם לדעתך יש להמשיך בהזרעה נוספת או לעבור לivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסיבות המקרה מצדיקות בהחלט פנייה לטיפול IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריון לאחר הפרייה והחזרת עובר טריחן02/06/2018
האם למרות שאנו יודעים בוודאות את גיל ההריון יכול להיות בשלב מסוים שהעובר יהיה גדול או קטן בשבוע מתאריך השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החל מהטרימסטר שני סטיית תקן של שבוע לכאן או לכאן חסרת משמעות,יש לעקוב ולראות שהפער אינו גדל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA האם יעיל? יש תופעות לוואי?DHEA02/06/2018
הוכחה יעילות? משפר איכות/ כמות ביציות? תופעות לוואי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך המוסף של התכשיר מצוי בויכוח,אולם מרבית העוסקים בתחום ובתוכם אנוכי איננו מאמינים שיש לתכשיר ערך מוסף וזאת על סמך הניסיון שצברנו בעבר עם התכשיר שלא הוכיח כל יתרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורדיטרופין ולארגינין עלות ותועלתמישהי02/06/2018
שלום לרופא,
עברתי 2 שאיבות עד כה ו4 החזרות. שאיבה ראשונה הניבה 8 ביציות ועובר אחד שהוחזר יום 3 טרי. (טיפול במנופור מינון 187ואורלוטרן) שאיבה שנייה הניבה 14 ביציות ו4 עוברים (טיפול במנופור 8 ימים מינון 225 ואורגלוטרן). אחד הוחזר טרי בלסטוציסט ולאחר מכן עוד 2 החזרות כל פעם של עובר מופשר אחד -בלסטוציסטים כולם. בהתייעצות חווד נוספת הוצע לי לנסות טיפול המשלב הן פיוריגון והן מנופור יחד עם נורדיטרופין. בנוסף הומלץ לי להתחיל ליטול larginine ו q10. כל זאת במטרה לשפר איכות העוברים (דירוגם היה B אבל משום מה לא נקלט אפאחד) בעיקר לאור גילי 41. הרזרבה השחלתית טובה. רירית הרחם גם היא טובה. לא נמצאה בעייה ספציפית לאי הקליטה פרט לגיל. לא שמעתי על טיפול כזה. אני חוששת. האם הורמון גדילה ניתן בטיפולי פוריות? האם יש לו "מחיר" מבחינת עלות/תועלת? מה הסיכון ות. לוואי? וגם מה זה הlarginine? רציתי לקבל מושג האם הפרוטוקול הנ"ל מוכר? בעיקר אודה להתייחסות באשר לשילוב הורמון גדילה בטיפול. מה הסיכונים? אימי חלתה בסרטן שד בעברה.. היא לא נשאית של הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איני רואה ערך מוסף במולטיפרמאציה המוצעת לשיפור איכות הביציות-עוברים,עלייך לשוחח בנדון עם הרופא שלך כדי לקבל את המידע הרצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השרשה האם חייב להיות?מרינה02/06/2018
בהריון הראשון שלי היה לי דימום השרשה.האם זה מחייב גם בהריון הזה? אני יומיים אחרי החזרת בלסטוציסט.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מחייב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר הריונות כימייםיפעת01/06/2018
פרופ שלום
לפני מס' שנים בתחילת שנות ה-30 היו לי 4 הריונות כימיים רצופיים עשיתי בירור מקיף כולל בדיקות קרישה,כרומוזומים,בדיקת זרע ,היסטרוסקופיה אבחנתית,צילום רחם,בדיקות הורמונליות .
לא מצאו כלום מלבד פקטור 5 ליידן לאחר מכן הזרקתי קלקסן שבוע לאחר ביוץ והצלחתי להרות .
1.האם ניתן להסיק שהריונות כימיים קשורים לזה שלא הייתי אם קלקסן מבדיקת בטא חיובית? כי לאחר 6 ימים מביוץ הייתי מזריקה וזה שרד או שזה קשור לביש מזל ש-4 ביציות לא היו תקינות ברצף?
2. האם כאשר יש 4 רצופים הריונות כימיים רצופיים ולאחר מכן הריונות טבעיים תקינים זה נחשב לבעיית פיריון או ביש מזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר01/06/20181.4 הפלות רצופות נחשבות לבעיה ולרוב קשורים לבעיות קרישה שאנחנו מכירים ויש כאלה שאנחנו לא מכירים.
למרות שלא הייתה התוויה ברורה אצלך לקח רסן , לקחת והצלחת סימן שיש בעית קרישה .
ההפלות החוזרות לא היו עקב הביציות אלה עקב בעית קרישה שגרמה להריון לא להתפתח.
2.בעית פריון קיימת כאשר לא מצליחים להרות ולכן אין לך בעית פריון אלא בעיית הפלות שהן חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי החזרהכאבי ראש דחוף01/06/2018
שלום ,
אני נמצאת יום אחרי החזרת עובר וכואב לי הראש מאוד. האם מותר לקחת כדור?
איזה כדור אם כן ? אקסידול , אופטלגין, אקמול , אדוויל . צה לקחת ?
אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
פרופ` דוד בידר01/06/2018אפשר אקמול או אופטלגין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובה מהירה
תודה רבה לך01/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)