מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר סיכויי להפלהנירית29/05/2018
פרופ בידר שלום
יש לי 2 שאלות:
1. בעבר ציינת בפורום שגם בהריון טבעי יש 10% הפלות האם התכוונת עד שבוע 12? אני בשבוע 9 האם עדיין יש סכנה?
2. בשבוע 6+6 ימים בבדיקה ראשונה נצפה דופק אך הרופא אמר שהעובר מתאים צלשבוע 6+4 ימים האם מעיד על משהו לא תקין? זה הריון טבעי האם פשוט לא יודעים מתי התרחשה הפריה לכן זה לא מדוייק?
2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ` דוד בידר29/05/2018אחוז ההפלות כאשר עד הריון טרם שנצפה דופק עומד סביב10%.
כאשר יש דופק שכיחות הפלה נמוך ביותר.
בדיקה +~ 3 ימים זה אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפסקת תמיכהזוהר29/05/2018
אני בשבוע 5 +1 אחרי החזרת עובר בן יומיים
התמיכה שאני לוקחת זה 3 פעמים ביום אנדומטרין
ופעמיים ביום אסטרופם.
לפני 3 ימים הe2 יצא 2121pg/ml
והפרוגסטרון יצא 60.00<
האם אפשר לוותר על האסטרופם?
ועד איזה שבוע מומלץ להמשיך עם האנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר29/05/2018לא ציינת האם זה מחזור תחליפי שבו הוחזר עובר קפוא או טרי.
אם הטיפול היה עם אסטרוגן ואחר כך פרוגסטרון יש להמשיך עד שבוע 9 מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר טרי והתמיכה
זוהר29/05/2018תמיכה ישר אחרי ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשיכי בטיפול התמיכתי עד לזיהוי של דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אנדומטרין והקאות אחריליה29/05/2018
שלום,
בתאריך 24.5 עברתי הזרעה רביעית.
בתאריך 25.5 קבלתי אוביטרל ולראשונה תמיכה של אדומטרין שני נרות ביום.
אתמול, יום שני, התחלתי להקיא, 4 הקאות תוך חצי שעה. ניסיתי לשתות ואני מקיאה גם מים. מאז אני שותה בכמויות קטנות ולא אכלתי כלום. בנוסף, יש כאבי בטן ובחילות.
בעלון כתוב שהקאות זה מצב נדיר , להפסיק טיפול ולגשת לרופא. אני ביום החמישי להזרעה, ביום זה אמורה להתרחש השרשה ואני מפחדת להפסיק את התמיכה. פניתי לאחיות כיוון שהרופא שלי היום לא נמצא. האחות בהתייעצות עם הרופא אמרה להחליף את האדנומטרין בקרינון.
היום בבוקר לקחתי נר אחד של אדומטרין. האם להמשיך לקחת היום נר אחד של אדומטרין בערב והחל ממחר לקחת קרינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי בדיוק מה שאת מתארת
Z29/05/2018בסוף גילו שזה דלקת בשתן ואחרי שקיבלתי נוזלים ואנטיביוטיקה הרגשתי טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה מרופא בבקשה
לנה29/05/2018שלום,
אשמח לקבל תגובה מרופא בבקשה, לא מדובר בדלקת שתן. הייתי אתמול במוקד חירום, בדיקת שתן תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ אשכנזי יעקב כישלונות בטיפוליםלימור29/05/2018
פרופ אשכנזי שלום
באחד השאלות בפורום לגבי כישלונות IVF ציינת מס' גורמים אם זה רירית הרחם, גיל,מצב פרופיל נורמונלי ועוד מס' גורמים וכי אי השלחה לאחר 5 טיפולים מוגדר ככישלון.
קורים מצבים שאני אחת מהם שהסיקה טיפוליי פיריון ונקלטטתי וזאת לאחר 6 טיפולים כושלים וזאת לאחר תוצאות טובות של הפריות.
האם כאשר ישנן כישלונות בטיפוליי הפריון ואישה מפסיקה טיפוליי פיריון מצליחה להרותת ללא טיפולים
אז האם הבעייה היתה באישה בביציות או למעשה בפרוטוקול עצמו? או במעבדה ? בעוברים שאוליי כן היו טובים אך לא שרדו תנאי מעבדה באמת גם בהחזרה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל האפשרויות נכונות,בכל מקרה יש חשלול סיבות מהותיות כפי שציינתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשה- הפרשה עם כתם חוםמ29/05/2018
שלום
ביצעתי החזרת מוקפאים ב18.5.18 ולמחרת ויומים אחרי החזרה היתה לי הפרשה צמיגית(דקה וקטנה )עם כתם חום האם זה העוברים? האם הם נפלטים
יש לציין שלא היה לי דימום או הפרשות כאלה מאז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
פרופ` דוד בידר29/05/2018זה לא השרשה ולא עוברים,זה כתם שמופיע עקב פעולת ההחזרה ואין לזה שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לווירוס cmv תוצאות בדיקהמירי28/05/2018
שלום
היום גיליתי שיש מחלת נשיקה.להלן בדיקות שקיבלתי:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לווירוס cmv
מירי28/05/2018אני צריכה להתחיל טיפולים כדי להיכנס להריון.עוד חודשיים אני בת 39.לאור התוצאות,מתי אוכל לחזור לטיפולים ולהיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כ-4-6 חודשים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל שק הריון קטן והכפלת בטאדנה אפרת28/05/2018
שלום,
וסת אחרונה 22.4
הזרעה 4.5
בטא מיום 17.5 = 119
בטא מיום 21.5= 667
בטא מיום 23.5 1674
בטא מיום 28.5 7961
ביום 26.5 החלו קצת הפרשות חומות לא ממש כהה והרגשה של כאבי מחזור, ההפרשה עדיין קיימת וגם כאבים כמו לפני מחזור.
מיד שהיתה הפרשה ניגשתי למוקד ובוצע אולטראסאונד וגינלי שהראה שק הריון בגודל 0.63 ממ ולא ראו שק חלמון ולא הד עוברי.
ההפרשה עדיין ממשיכה בערך פעם ביום והיום (28.5) חזרתי על הבטא שהיתה 7961..לפי החישוב שלי אם מכפילה את עצמה כל יומיים היתה צריכה להיות היום לפחות 10000..
אני ממש מודאגת שמשהו לא תקין.
הלכתי שוב היום לרופא נשים שעשה לי אולטראסונד שהראה שק בגודל 6 ממ (לא נצפה עדיין חלמון ולא קוטב עוברי).
לדעת הרופא שק בגודל 6 ממ בשבוע 5+1 הוא קטן מדי (באולטראסאונד שלשום במוקד הגודל היה 6.3 ממ).
האם השק אכן קטן ? האם ההפרשות ואי הכפלת הבטא והיעדר שק חלמון מצביעים על משהו לא תקין?
האם בשבוע 5+1 עדיין ההכפלה אמורה להיות כל יומיים?
אודה לתשובה...לחוצה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין לא אפסה התקווה בצעי עוד אולטרסאונד בעוד שבוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זרע טוב מחוץ לגוףנונו28/05/2018
שלום .
כמה זמן זרע שורד מחוץ לגוף ?
נתבקשתי להביא זרע מהבית שרחוק שעה וחצי מבית החולים .
הבנתי שזה עד 3 שעות בטמפרטואת החדר האומנם?
אפשר מקורות מידע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטווח הזמן שציינת לא צפויה בעיה עם הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחידות חישוב ערכים הורמונלייםדנה28/05/2018
שלום רב.
1. כאשר נותנים מענה בפורום לגבי תקינות של ערכים הורמונליים, ההתיחסות היא לפי איזה יחידות מידה?
2. ביום הבטא היה לי פרוג 8 למרות תמיכה של שני אנדומטרין כל יום. ביחידות של ננוגרם. זה מראה שהתמיכה מספיקה? הבטא שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערך גבולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתי ליחידות של ננומול או ננוגרם.
דנה29/05/2018כל מעבדה עובדת בשיטה אחרת וכל אישה שואלת על עצמה ולא תמיד מצוין יחידות המדידה. לכן חשוב לי לדעת.
ושוב, פרוג' 8 ביום בטא למרות תמיכה (סבב מוקפאים טבעי), האם נמוך ומצריך תמיכה מוגברת או שתקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ננוגרם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה בעית פוריות?עדי28/05/2018
שלום, אני בת 34 וחצי ויש לי ילד בן 4 הריון ספונטני. בינואר 17 היה לי הריון כימי ולאחריו ביולי הפלה ספונטנית ובספטמבר הריון מחוץ לרחם. כעת מנסה להיכנס להריון מזה 4 חודשים. ביצעתי פרופיל הורמניל יום 3 שיצא אסטרדיול 301 fsh 9.6. בנוסף 2 המחזורים האחרונים ממחזור סדיר של 28 יום שה התקצר ל 25-6. ועוד דבר במעקב זקיקים בשחלה ימין היה זקיק 1 ובשמאל 4 זה לא מעט מדי? אני מאוד מודאגת מהתמונה הכוללת בעיקר לאור הפרופיך. אשמח לחוות דעתכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכים בטווח התקין,ממליץ לשקול צילום רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי
עדי29/05/2018תודה. מדוע צילום רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר בהמשך לתשובתךבר28/05/2018
שלום פרופ
רשמו לי אספרין 100 בגלל לחץ דם גבוה בשליש ראשון בהריון.
ראיתי באחת התשובות שלך שרשמת שלאספרין יש השפעות שליליות על העובר.
תוכל בבקשה להרחיב איזה השפעות?
אני ממש בדילמה אם לקחת את התרופה.
בברכה ,בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ` דוד בידר28/05/2018אספירין יכול לגרום לבעיות קיבה , בעיות של קרישה ועוד.
צריך לדעת לטפל באספירין כי יכול לסגור כלי דם עובריים ופגיעה בריאות העובר כתוצאה מכך.
מינון 100 הוא מינון נמוך הנקרא baby aspirin ונהוג לקחת אותו
כמו שהמליצו לך.
במינון זה לרוב אין בעיות .
תעשי סקירת מערכות מוקדמת ומאוחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספרין ופרנטל
גם שואלת30/05/2018
אני בהריון וגם לי רשמו אספירין עקב לחץ דם גבוה.
האם זה בסדר לקחת את האספרין ביחד עם תוסף תזונה פרנטל וביחד עם ברזל וחומצה פולית ?
תודה לפרופסורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
פרופ` דוד בידר31/05/2018אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ללא מעקב us לפנידנה28/05/2018
שלום
1. האם ייתכן החזרה של מוקפאים על בסיס טבעי ללא ביצוע של us אלא רק בדיקות דם לאיתור ביוץ?
2 והאם ערכים של אסטרדיול 154 פרוג 3.6 מתאימים ליומיים לפני החזרה וללא תמיכה לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרה סאונד
פרופ` דוד בידר28/05/2018הנוהל הוא לעשות גם אולטרה סאונד כדי לראות זקיק מבית.
אפשר לפי בדיקות דם אך פחות מדוייק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם בטאאשמח לעזרה28/05/2018
21.05 בטא 46 יום שני שעבר
23.05 בטא 120 יום רביעי שעבר
25.05 בטא 333 יום שישי
28.05 בטא 1022 היום
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לא מגיע אחרי דקפפטילדנה28/05/2018
היי, עשיתי שאיבה ב29/04 (נשאבו 21 זקיקים) קיבלתי מחזור ב04/05 ומאז עשינו מעקב זקיקים ודם על מנת להחזיק מוקפאים וההורמונים לא מתקדמים ויש הרבה זקיקים קטנים שלא גודלים.
ז"א לא קרה ביוץ עד עכשיו.
האם זה קשור לדקפפטיל שקיבלתי לפני השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט קשור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה סימן הריון?שרית28/05/2018
אני שבוע בדיוק אחרי החזרת עוברים לוקחת כתמיכה:פרוגרסטרון זריקות כל 5 ימים ,חצי אובטרל כל 3 ימים .התחלתי מ3 ביום אנדומטרין ועברתי לי אוססטרגסטן 200 4 כדורים ביום.
האם הכאבים בחזה יכולים להעיד על סימני הריון???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)