מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Fsh, חייבת לשמוע את דעתכםשירן22/01/2018
שלום רב וערב טוב. אני בת 28 וחצי עם מיעוט ביציות בשאיבה (כאמור לגילי) מוציאה בין 4-6 והשאר ריקים, איכות עוברים לא גבוהה. לעומת זאת amh 3.10 ובדיקת fsh לפני שנה בדיוק ביום ה3 למחזור הייתה 10.70 .. לעומת זאת לפני כ3 חודשים עשיתי שוב והפעם ביום ה2 למחזור הייתה 12.20 האם יש הבדל בגלל שלא עשיתי ביום השלישי למחזור ? ומה דעתכם על התוצאות בהתחשב לגילי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ` דוד בידר23/01/2018אין הבדל בין התוצאות אך עקב גילך הצעיר ,רמות FSH מוגברות עדיין לא אומרות שלא תצליחי להרות וזה שונה מגיל יותר מבוגר.
למרות התוצאות את צריכה להמשיך לנסות כי קיימים סיכויים סבירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב זרע לצורך השבחתוח22/01/2018
שלום
האם זה נכון שבהשבחה מערבבים זרע לא טוב של הבעל עם זרע של מישהו אחר שהוא תקין?
ומה קורה בזמן החזרת עובר שזה שבועיים לפני מחזור האם בזמן הזה שלפני ההחזרה הרחם מתחילה להתכונן לווסת הבאה? האם ניתן להחזיר עוברים בעל יום לרחם כשעדיין אין מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר23/01/2018לגבי הזרע אז בפירוש שלא!!!
את העובר יש להחזיר לרחם כשהרחם מוכן לקלוט אותו וזה קורה אחרי ביוץ שלך או לגרום לכך על ידי תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מאוחרת והריון תקיןע21/01/2018
ביום שישי היתה לי שאיבה ב12 וחצי בצהריים
ביום שבת בבוקר עדיין לא היתה הפריה
רק היום בשמונה בבוקר הרופא סימס שהיתה חלוקה לשתיים
האם יכול לצאת מזה הריון תקין או בכלל הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוחרת
פרופ` דוד בידר21/01/2018בדרך כלל לא,אך אם העובר ימשיך להתפתח אפשרי להחזירו למרות הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הד קו אמצע- שחלות פוליציסטיותד21/01/2018
שלום,
מה המשמעות של הד קו אמצע? אני ביום 16 למחזור עובי הרירית 4 מ"מ ו2 זקיקים בגודל 12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת תוצאות בדיקות דם
שני21/01/2018שלום,
תוצאות בדיקות דם מהיום בהמשך למעקב זקיקים:
E2 273
פרוגסטרון 2.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההד
פרופ` דוד בידר21/01/2018במהלך המחזור בודקים גדילת רירית רחם וזה ,הד הקו שצריך להיות תלת שכבתי.
כרגע רמות האסטרוגן נמוכות והזקיקים קטנים.
כאשר רמת האסטרוגן תהיה גבוה והזקיקים גדולים קו האאמצע צריך להגיע לפחות ל7 מ"מ קוטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי ivf והפלות חוזרותמיכל21/01/2018
שלום,
אני בת 33 מטופלת ivf כבר 4 שנים ולצערי עדיין ללא ילדים.
בכל הטיפולים הייתה קליטת הריון מלבד הטיפול האחרון שבו לא עלה הבטא.
הטיפולים שכן הצליחו נגמרו בהפלה בשבוע 8- 10.
לא נמצאה כל בעיה אצלי ואצל בעלי.
עשינו לפי מיטב הבנתי את כל הבדיקות הן מבחינה גנטית מורחבת, בדיקת זרעים, היסטרוסקופיה אבחנתית, צילום רחם, בדיקות לגילוי פקטור 5 ואפלה והכל נמצא תקין.
האם יש עוד מה לבדוק על מנת להיות בטוחים שהכל באמת תקין... ואם הכל תקין אז למה אין קליטה טבעית? למה בivf ההצלחה נגמרת בהפלה?
אלה שאלות שהפרופסור והרופאים המטפלים בי לא באמת מעוניינים להשיב ואני מרגישה שאני חסרת אונים ותלויה ברפואה שלדעתי לא מעבירה את כל המידע למטופלים שלה...
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על פרופסור לפיריון שבסופו של דבר יביא להצלחה... חשוב לציין שסך הביציות שנשאבו ב4 טיפולים היה קרוב ל80 שמיתוכם 42 הופרו ורק 6 הוחזרו... וכמובן שבשום טיפול לא נשארו מוקפאים
אני מרגישה מיואשת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ` דוד בידר21/01/2018האם קיבלת קלקסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי ivf והפלות
מיכל24/01/2018כן... קליקסן 40 וכדור פעם ביום של דילול דם... בנוסף קיבלתי כדור פעם ביום של סטראויידים וכל זה לחיזוק בנוסף לחיזוק הרגיל של נרות 3 פעמים, זריקה לחיזוק 3 פעמים שהאחות מזריקה בטוסיק... שכחתי את שמה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההפלות חוזרות -IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/01/2018נתוני הזרע חשובים אף הם למניעת הפלות.
הדגש על חשיבותה של השלמות הגנטית של תא הזרע התעצם לאחרונה בעקבות הדאגה ההולכת וגדלה לסיכון להעברה של מחלות גנטיות באמצעות טכניקות העזר של הרבייה (עם דגש על הפריה חוץ גופית); זאת בגלל נזקים אפשריים ל- DNA של גרעין תא הזרע (DNA FRAGMENTATINS ), או למערך המיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) שלו, בהשפעת נזקים סביבתיים (אורח חיים, עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים שעלולים להיות בעלי משמעות קלינית ופרוגנוסטית לגבי הצלחת הטיפול.
מידע על DNA עשוי להעלות את שיעור ההריונות
המידע על שלמות ה- DNA עשוי לסייע בבחירת תאי זרע עם DNA ללא פגע במיוחד בעת ביצוע הפריה חוץ גופית ובמיוחד בעת ביצוע הפריה באמצעות ICSI (מיקרו מניפולציה). העלאת שיעור ההריונות באמצעות זיהוי וטיפול בבעיות אלו עשוי להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות הנוצרות אצל הזוגות המטופלים בעקבות כישלונות חוזרים.
כאמור, ליקויים בגנום הגברי הם סיבה מרכזית לכישלון חוזר בהפריה חוץ גופית. שיעור גבוה של נזק ל- DNA בגרעין תא הזרע יכול להיות גם אצל גברים עקרים עם פרמטרים נורמליים של הזרע (כלומר ריכוז, תנועתיות ומורפולוגיה).
משמעות הפגמים ב- DNA של תא הזרע
בדיקת ה"הלוספרם" הבוחנת את מבנה ה- DNA (הכרומטין ) של תא הזרע, וקובעת את שיעור השברים ב- DNA של הזרע (DFI- DNA FRAGMENTATIN INDEX), יכולה להצביע על ליקויים המסבירים את בעיית הפוריות והכישלון החוזר בטיפולי ההפריה.
פגמים שכאלו במבנה הכרומטין עלולים לגרום לחוסר יציבות של שרשראות ה- DNA דבר שעלול לגרום להעברה בלתי תקינה ומדויקת של החומר הגנטי הזכרי בעת ההפריה, יצירת עוברים פגומים עם איכות מורפולוגית ירודה, שיעור השתרשות נמוך, שיעור הריונות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
המסקנה המתבקשת היא שחשיבותו של ה- DNA של הזרע מכרעת בעת טיפולי העזר של הפריון וההפריה החוץ גופית. זיהוי הבעיה וטיפול מתאים יאפשרו לגברים עקרים רבים להפוך לאבות, ויפחיתו את הסיכון להעברת מוטציה גנטית לצאצאים.
קיימות טכניקות לאיתור ולבחירת תאי זרע עם DNA תקין לצורך ביצוע ICSI המביאות לשיפור איכות העוברים, שיפור שיעור ההשתרשות, עליה בשיעור ההריונות וירידה בשיעור ההפלות.
המסקנה המתבקשת היא שלקראת טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית ביצוע בדיקת "הלוספרם" בנוסף לבדיקת הזרע השגרתית חיוני ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה או החזרה תחת אולטרסאונדורדית21/01/2018
1. האם הזרעה של זרע לרחם מתבצעת תחת אולטרסאונד ?
2. האם החזרה של עוברים מתבצעת תחת אולטרסאונד ?
אני זוכרת שבמשהו כן משתמשים באולטרסאונד ולא זכור לי בדיוק במה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר21/01/2018רק כאשר מחזירים עוברים נעזרים באולטרה סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות שכנראה לא נכנסים כמו שצריךננננ21/01/2018
היי
אני לפני השתלת עובר משתמשת בנרות אודיטרל פעם בבוקר ופעמיים בערב. שעתיים אחרי שאני מכניסה את הנר אני רואה על התחתן יצאת הנר כמו תמיסה כזו האם זה תקין? אולי אני לא מכניסה כמו שצריך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות
פרופ` דוד בידר21/01/2018מה זה אודיטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .בעיית זרע של כמות, איכות ותנועתיותדבי21/01/2018
שלום,
אנו זוג שמטופל בטיפולי פוריות באסותא דרך המושלם של הכללית. לבעלי בעיית זרע של כמות, איכות ותנועתיות ואני בת 42, שנינו ללא ילדים.
1. האם כאשר אני עוברת 3 טיפולים ללא החזרה, עקב אי הפריה, קופח מפסיקה לי את הטיפולים לאותה שנה קלנדרית וכששנה חדשה מתחילה, הספירה מתחילה מחדש?
2. ובנוסף אם היו 8 טיפולים ללא הריון כלשהו גם אז הקופה יכולה להפסיק?
3. האם במקרים אלה מגישים מכתב לוועדה?
במקרים שהיו לי ללא החזרה, הרופא אמר שהזרע היה תקין והביציות בשלות וטובות, האם זה יכול לעזור לי בוועדה ובנוסף כשהיו החזרות, העוברים דורגו ברמה הגבוהה ביותר, האם זה ייתן לי אפשרות לעוד טיפולים?
4. במידה ואעבור לקופח אחרת, תוך כמה זמן אוכל להתחיל לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות.
פרופ` דוד בידר21/01/20181.אם 3 פעמים לא הייתה החזרה בגילך אז הרופא שלך צריך להמליץ מה עושים ולא לחפש בכח גוונים אחרים.
הקופה במקרים כאלה מתנגדת לטיפולים נוספים.
2.אםהיו 8 מחזורי טיפול, קודם כל הרופא צריך להגיד לך מה לעשות ובדרך כלל הקופה מתחשבת בדעתו.
3.הועדה יכולה לדון בבקשת הרופא בכובד ראש אך לפי דעתי את מחפשת טיפולים ואת אלה את צריכה להבין מהרופא המטפל מה יצא מזה.
4.מעבר לקופת חולים אחרת לא ישנה מצב האישורים.
מה שאני מציע שתפני לעוד רופא או שניים לשמוע מה את צריכה באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
דבי21/01/2018אתם נוטים בפורום לתלות את האשם תמיד בנשים ומייעצים להן לקנות ביצית, מעולם לא קראתי שאתם ממליצים לקנות מנת זרע, אולי האשם הוא דווקא בגבר, לבעלי כתבתי שיש בעיית זרע.
בכל בדיקות הדם +US הרופא היה מאד מרוצה מיכולת התגובה שלי ומהתוצאות, מה גם שסבתי ובת דודתי ילדו תינוקות בריאים בגיל 45.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר21/01/2018לא זה מה שכתבתי.
אין בידי נתונים להמליץ לך בדיוק מה לעשות לכן הצעתי לך להתייעץ עם עוד רופאים.
באפן כללי אם אין עוברים להחזרה וזה עניין הזרע אז הרופא שלך צריך להסביר לך וגם מה הוא ממליץ.גם כשהזרע גרוע, לרוב יש תמיד עוברים להחזרה.
לכן אין מספיק חומר כדי לתת לך תשובה החלטית מה לעשות
לאחר חוות דעת של עוד שני רופאים את יכולה להחליט מה הטיפול שאת מעדיפה.
הקקופת חולים לא תתחשב במה שאת כותבת כאשר אין החזרת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי בניסיון להרותמיכל20/01/2018
היי. עשיתי פורפיל הורמונלי כיוון שאנו מנסים להרות - יש לי ילד בן 3 מהיריון ספונטני עם לידה בקיסרי חירום. סיימתי להניק לפני שנה וסיימתי לקחת סרזט לפני חצי שנה. מאז ללא וסת כלל.
תוצאות הפרופיל ההורמונלי:
פרולקטין 58
LH 9
FSH 4.7
E2 17.1
Progestrone 1.1
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר21/01/2018פרופיל תקין.
צריכה לבדוק תהליכי ביוץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר לבדוק תהליכי ביוץ? איך אפשר לגרום לביוץ?
מיכל22/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליכי ביוץ
פרופ` דוד בידר23/01/2018על ידי מעקב אולטרה סאונד ובדיקות דם אפשר לבדוק איך הביוץ שלך ,מתי קורה והאם הווא בסדר.
גרימת ביוץ ניתן לגרום על ידי טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת האוביטרל על ההורמוניםלירן20/01/2018
האם לאוביטרל שמזריקים לפני הזרעה יש השפעה על ההורמונים שנבדקים בבדיקות הדם ? איזה השפעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר21/01/2018ההורמון גורם לביוץ.
לכן גורם לעליה בהורמון הפרוגסטרון ומעט ירידה בהורמון האסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן תמיכה לאחר הזרעהאורטל20/01/2018
מתי רלוונטי (אם בכלל) לתת תמיכה לאחר הזרעה ?
להבנתי רק שיוצאת בטא חיובית אך נמוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר21/01/2018לא צריך תמיכה אחרי הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הורמון ראשוני בהזרעותשקד20/01/2018
שלום רב פרופ'.
בת 34.5 , בתהליך הזרעות בבנק הזרע, ללא בעיות ידועות.
איזה הורמון ראשוני נהוג לשלב בהזרעות (לאחר כישלון הזרעות טבעיות) ?
האם בד"כ מעדיפים הורמון שמכיל FSH בלבד או כזה שמכיל גם FSH וגם LH ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון
פרופ` דוד בידר21/01/2018זה לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
שקד21/01/2018
ובכל זאת - מה היית נותן בתור התחלה ?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהתחלה
פרופ` דוד בידר21/01/2018FSH בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת החזרת עובר מוקפא אחדמעיין20/01/2018
שלום לכם
אני לקראת החזרה של עובר 1 מוקפא ביום שלישי הקרוב
בנתיים לוחת גם אסטרופם 1 מג. וגם אנדומטרין 2 כדורים שלוש פעמים ביום
שאלותי:
מה הסיכוי לשרידות של עובר 1 מוקפא? (הוקפא ביום 6)
במה זה תלוי?
והאם הכנת הגוף כלומר לקיחה של ההורמונים לא מוגזמת (אסטרופם ואנדומטרין)?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מעיין20/01/2018שכחתי לציין שייש לי קצת לחץ בחזה
ועד מתי לוקחים אסטרופם ואנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה
פרופ` דוד בידר21/01/2018ראשי לוקחים רק אסטרופם בהתחלה וכאשר מתכוננים להחזיר העובר אז מתחילים גם אנדומטרין.
15% הם הסיכויים שהוא לא ישרוד.
אי אפשר לדעת מה סיכויים בעובר יום 6.
בגדול יש תמיד סיכויים אך הרבה פחות מטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ביציות כשיש עוברים מוקפאיםאורחת111120/01/2018
שלום, אני בת 32. נותרו לי מהריון IVF ראשון 3 עוברים מוקפאים. כעת אני מתכננת הריון שני. האם יש אפשרות (בעיקר מבחינה אתית ומנהלתית) לעשות מחזור של שאיבה מבלי להשתמש בעוברים הקיימים? המחשבה היא שבמידה וההריון יקלט, ישארו עוברים נוספים להריון שלישי (שגם כבר לא ממומן על ידי הקופה, וגם יהיה בגיל מאוחר יותר מה שישפיע על איכות הביציות). תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר21/01/2018קופות החולים,וכן בתי החולים, דורשים קודם החזרת המוקפאים לפני טיפולים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע לאחר גרידהציפי20/01/2018
שלום. שבוע אחרי גרידה עדיין יש דימומים מועטים, (אדום בהיר סליחה), ללא חום, ללא כאבים. כמה זמן זה תקין שהדימומים ימשכו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
פרופ` דוד בידר20/01/2018יכולים להיות עדיין דימומים ולכן מזמינים לביקורת שבועיים מהגרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)