מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת ספקולום בזמן הריוןדנה12/01/2018
היי.
שבוע 4, הריון מivf מלווה בהפרשות חומות.
האם מותר בשבוע זה לבצע בדיקה עם ספקולום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט לפי הצורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים תכופים והשפעה על ההריוןסיגל12/01/2018
שלום פרופ' ,
רציתי לדעת האם בדיקות וגינליות חוזרות וכמו כן החדרת ספקולום באופן תדיר יחסית (כחלק מטיפולי פיריון) יכולים להזיק או לפגוע בצוואר הרחם ?
האם זה גורם להתקצרות של צוואר הרחם ?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשום פנים ואופן לא פוגעים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון בהחזרת בלסטוציטים מוקפאיםשמרית12/01/2018
גיל 35.ללא ילדים.הריון אחד שהופסק עקב מום בגולגולת.הוחזרו שני בלסטוציטים מוקפאים וכעבור 11 יום ביטא 286.שאלתי.1.חישוב גיל ההריון.2.האם יש סיכוי עפ ערכי הביטא הראשונית ששניהם נקלטו ויש סיכוי לתאומים?.אודה לך על תשובתך.ההמתנה קשה מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 4 ,האפשרות לתאומים קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מחזירים עובר מוקפאמעיין12/01/2018
שלום
אני ביום ה 13 לוסת ולוקחת פרוגינובה 3 כדורים ביום מזה ארבעה ימים. וזאת כדי להחזיר עובר מוקפא
מבקשת לדעת ביאזה יום בדכ מחזירים עובר מוקפא?
רוצה לציין שהתחלתי פרוטוקול ארוך עם סינרל ובגלל שהקופה לא אישרה טיפול כי יש לי עובר מוקפא
אז הפסקתי עם הסינרל והתחלתי פרוגינובה
עוד כמה ימים אחזיר את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת עובר קפוא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018ההחזרה נתונה לשיקולו של הרופא לפי מצב רירית הרחם,הסטטוס ההורמונאלי ו וגיל העוברים המוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות על הליך הטיפולג12/01/2018
שלום
1.עליי להזריק זריקה לטיפולי פוריות - צטרוטייד שמטרתה לעכב ביוץ, כתוב שעליה להיות שמורה במקום עם פחות מ25 מעלות. בקיץ בביתי הטמפ' בביתי היתה גבוהה מ25 מעלות ולכן הכנסתי לקירור, יש שאומרים שאסור ויש שאומרים שמותר, האם מותר?
2. ועוד שאלה מה קורה אם זקיקים מגיעים לגודל רצוי והרופא רוצה שיגדל עוד ואנחנו מקיימים יחסים יום או יומיים לפני שאיבה כשהזקיקים כבר בגודל -19 18 ואני מבייצת בגודל הזה ופעמיים פוספס ביוץ בגלל עקשנות רופא, האם הזרע יכול להפרות את הביציות ואז הרופא בעצם ישאב ביצית שהיא כבר מופרית? האם היא תינזק?
3. ולמה אוביטרל לא עוזר ועדיין מתרחש ביוץ, הוא אמור להשאיר את הביצית בזקיק ל24-36 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבעיה היא בתיזמון הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג13/01/2018שאלתי 3 שאלות שונות וענית תשובה אחת, לאיזו מהן התכוונת ?ואודה לך מאד אם תענה על שתי השאלות הנוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2018להערכתי להבדלי הטמפרטורות לא צהיה השפעה על פעילות התרופה,קיום יחסים לפני מועד האוביטרל אינו יעיל למטרת התעברות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים לאחר היסטרוסקופיהדפנה12/01/2018
שלום רב,
האם ניתן להחזיר עוברים מוקפאים לאחר בדיקת היסטרוסקופיה שנעשתה באותו חודש,לפני הביוץ?
הרופא שלי טוען שאפשר אבל בכל המקומות אני קוראת שאסור...
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינני תמים דעים עם הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת 2 עוברים סיכוי סיכוןיעל11/01/2018
שלום
בת 38
אחרי שתי הריונות ספונטנים מצג עכוז שהסתיימו בשלום בניתוחים קייסריים.
הניתוח האחרון לפני 6 שנים.
בנסיון לילד 3 טיפולי פוריות.
עד כה שתי שאיבות ו4 החזרות.
בכולם הוחזרו לי 2 עוברים שלא נקלטו.
עברתי רופא והוא ממש לא ממליץ לי להחזיר 2 וטוען שהריון תאומים מסוכן מידי בשבילי בגלל הקייסרים.
כי לדבריו בהריון תאומים יש פעילות רחמית רבה וכנראה הרופאים ילחצו לדבריו ויתכן וינתחו אותי מוקדם. ולדבריו אפילו בשבוע 30 זה ייתכן ויקרה. והוא ממליץ לי רק אחד.
ממש נבהלתי .למרות שמאוד אשמח לתאומים ואני גם רוצה להגביר את הסיכוי להקלט בכל פעם.
אפשר לקבל בבקשה את המלצתך? האם תמליץ לי להחזיר אחד או שניים בכל פעם?האם הסיכון גדול עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזירי עובר אחד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי התחלה של היחסיםדנית11/01/2018
ערב טוב.
גיל 43.2 ילדים בבית(8,11)מהריונות ספונטניים ותקינים.
מנסה להרות עם גונאל F.מחור התחיל 5.1 בערב.התחלת הזרקות 4 ימים אחרי זה-ב9.1 בערב מאוחר.היום 11.1 בשעת ערב מוקדמת הרופא הבחין ב-2 זקיקים בגדלים 9 וגם 13 ואמר לי ב14.1 לעשות בדיקת דם וב15.1 בבוקר לבוא לאוטרסאונד מעקב זקיקים אבל בשביל לא לפספס את הביוץ המליץ להתחיל את היחסים כבר מחר-מחרתיים ב12-13 לחודש.
בעלי פלט זרע אתמול בערב וכדי להתחיל את היחסים לפחות עם 3 ימי הימנעות כדי שיהיה זרע"טוב"חשבנו להתחיל היחסים ב13 לחודש בלילה או ב14 לפנות בוקר.
האם כתוצאה מכך אפשר לפספס את הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת fsh בתחילת טיפול ivfזואי11/01/2018
שלום,
שואלת בשביל אחותי-
כיום בת 40 אמא לשתי בנות. מנסה להרות באמצעות ivf. לפני כשנה רמת ה- fsh היתה 8.5. מאז עברה שני הריונות שהסתיימו בהפלה ספונטנית בשבועות מוקדמים. בשבוע שעבר לקראת סבב נוסף נמדדה רמת fsh שהייתה 23 ונאמר לה לבטל את הטיפול הנוכחי ולחכות למחזור הבא על מנת להתחיל טיפול.
למיטב הבנתי רמת ה- fsh משקפת רזרבה שחלתית שהנה נתון שאינו משתנה בחדות מחודש לחודש ואולי גם את המאמץ של הגוף לעורר זקיקים על רקע מחזור קודם בו גיוס הזקיקים היה ירוד יחסית.
האם אכן כך ? אם כן, אני מתקשה להבין מדוע fsh גבוה בחודש מסויים מהווה אינדיקציה לדחיית הטיפול.
אשמח לחוות דעתך לגבי הצורך לדחות טיפול בגלל fsh גבוה בתחילת המחזור.
תודה, זואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי להצלחה מופחת כאשר רמת ה-FSH בתחילת המחזור גבוהה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל לאחר ביוץספיר11/01/2018
שלום,
ביום ראשון (7.1) הייתי אצל הרופא ונצפה זקיק בגודל 16 ורירית 7. הרופא הנחה אותי להזריק אוביטרל ביום רביעי. קיימנו יחסים בימים שני ושלישי, וביום רביעי הזרקתי. הגיוני שאני לא מרגישה כאבי ביוץ עד עכשיו, יום חמישי? בפעם האחרונה שהזרקתי מיד התחלתי להרגיש כאבים בשחלה ורגישות בחזה. אני יודעת שקשה לדעת ללא בדיקת דם, אבל יש מצב שפיספסתי את הביוץ והזריקה הייתה לחינם? מה קורה במצב כזה? האם זה עלול להזיק לביוץ שכבר קרה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פורופסיה פינסטריד והקשר לפגיעה בפוריות?נאור11/01/2018
שלום ד"ר,
רציתי לדעת מה הקשר בין נטילה ממושכת של התרופה לבין דילול ופגיעה בזרע ובפוריות הגבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרופה עלולה לפגוע במדדי הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש אדום לאחר וסתלאה11/01/2018
שלום רב,
אני בטיפולי פוריות. לאחר נטילת 4 כדורי לטרוזול (2 כדורים ביום)לאחר שנעשתה בדיקת בטא בסבב קודם שיצאה שלילית.
ב5.1 הגיעה וסת שנמשכה יומיים דימום בעוצמה בינונית ולאחר מכן במשך 4 ימים היו הכתמות קלות.
היום ראיתי גוש אדום וקטן שיצא החוצה.
במה מדובר? האם עליי לגשת להיבדק? האם זה קשור לנטילת הלטרוזול?
מודאגת אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בסיס לדאגה המשיכי כרגיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץ ומתי כדאי לעשות הזרעהיעל10/01/2018
שלום רב
מטופלת טיפול ראשון עם גונאל. יום 12 למחזור (מחזור שלי בין 28-29). מעקב זקיקים - אחד 14 השני 17.
אסטרדיול 1300, פרוגסטרון קטן מ2, LH -5.40. רירית-8
מתי לדעתך אני אמורה לבייץ? להבנתי מחרתיים, ביום שבת. אם כן אז מתי עדיף לעשות הזרעה - שישי או ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוך יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול צינון ליקוויג'ל במחזורלילי10/01/2018
1 האם מותר לקחת אקמול צינון ליקוויג'ל בזמן מחזור ?
2 האם זה לא גורם לבעיות בזמן זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר10/01/2018אפשר, אין שום בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן מוזרק הזרע בהזרעהלינה10/01/2018
לצוואר הרחם או לרחם עצמו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר10/01/2018זרע שעבר השבחה מוזרק לחללהרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)