מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חישוב גיל הריון לאחר החזרת בלסטוציסטאורטל09/01/2018
החזרתי בלסטוציסט טרי ב-2.1(לפני שבוע)
בדיקה ביתית חיובית.
איזה שבוע אני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים חוזרים של IVFטל09/01/2018
שלום, התייעצות קלה ואשמח את חוות דעתכם בנושא. ככה עברתי שאיבה ראשונה עם 5 עוברים 3 החזרות של 2 ,2 ואחד.. כמובן שלא צלח. שאיבה נוספת של 3 עוברים, 2 לא שרדו החזרה של 1 וכמובן לא צלח גם :-(
חזרתי מפגישה עם הרופא על מנת לתכנן תוכנית חדשה. אז ככה לא אמור להיות שינוי מהפעם הקודמת. כי על פניו אני מגיבה יפה הורמונלית וכל הפרמטרים דיי טובים למעט ההשתרשות, הוא המליץ לי לעשות פיפל (מה שנקרא מיני מיני גרידה) על מנת בעצם לחדש את הרירית. מישהי חוותה זאת? האם יש טעם? או שזה סתם "התעללות" נוספת בנו. אשמח לתגובות בהם מישהי חוותה דבר כזה .. תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר שני מחזורים שלא הוכתרו בהצלחה ,איני רואה מקום לביצוע פיפל ,אם בכלל ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 35 קצת מודאגתבת 3508/01/2018
שלום
אני בת 35 נשואה עם שני ילדים בת 4.5 ובן 2.5
שני הריונות ספונטנים לידות רגילות.
כרגע לא רוצים עוד ילדים אבל יתכן שעוד שנתיים כן נרצה.
בעלי התחיל טיפול בזריקות טוסטסטרון ולפני זה ביצע הקפאת זרע.
לפי הטבלה
3 מנות
קשית בצבע ב'ז
תנועתיות 19%
ריכוז 0.5 x^6
הרופא במכון אמר לו שזה תקין ולי הנתונים נשמעים נמוכים מאד!
שאלתי היא האם בעוד שנתיים כשארצה להיכנס להריון אוכל עם המנות האלה להיכנס להריון או שבכלל "אין עם מה לעבוד" ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר09/01/2018הזרע לא כל כך טוב לטיפולי פריון ולא ניתן לדעת סיכויי הריון לאחר הפשרת הזרע.
אם יפסיק טיפול בטסטוסטרון,הזרע צריך לחזור לקדמותו אלא אם זה טיפול מיוחד למחלה מסוימת
אם זה כך הייתי ממליץ,עם זרע כזה, לעשות טיפולי הפריה.דוע בעלך צריך טסטוסטרון?
מדוע לוקח טסטוסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 35 קצת מודאגת
בת 3514/01/2018תודה דוקטור על המענה.
בעלי לוקח זריקות טסטוסטרון בגלל מחלת קושינג.
טיפול במחלה טרם הותחל אך בגלל שרמות הטסטסטרון נמוכות הוחלט להתחיל טיפול בזריקות.
הקפאת הזרע נעשתה לפני שהתחיל את הטיפול בזריקות.
איך יתכן שנכנסתי לשני הריונות ספונטנים עם נתונים אלו?
לפי תשובתך לא הבנתי שהאם כן לעשות טיפולי הפריה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר16/01/2018כן
כדאי לעשות טיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת זרע- איפה ניתן לעשות?שירן08/01/2018
שלום, בייעוץ של הרופא המטפל שלי הומלץ לנו לעשות הקפאת זרע. ברצוני לשאול איפה ניתן לעשות זאת?
הבנתי שבכל מקום בו יש בנק זרע. באילו בתי חולים יש בנק זרע?
מה ההבדל בין הקפאתו בבית חולים ציבורי לפרטי?
לכמה זמן ניתן לעשות את ההקפאה ומה בערך העלות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר09/01/2018בכל בית חולים .פרטי או ציבורי ניתן ךהקפיא אך ,יתכן שהמחירים שונים.
צריך להתקשר ולברר כל הפרטים ,בכל מקום זה שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניינת בכמה תרופות פוריותיעל גרינבפלד08/01/2018
אני מעוניינת ב:
gonalf 900 ml
menupur 1,200ml
cetroide 0.25 ml
decapeptil 0.1 ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למי שיכולה לעזור נא להירתם למאמץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של אנדומטריוזיס על פוריותאילנית08/01/2018
לאחר תקופה ארוכה בה הוגדרנו כ"בלתי-מוסברים", כאשר בכל טיפול חזרה על עצמה בעיה קבועה של איכות עוברים (תוצאה קבועה - מתוך 9-10 הפריות, בקושי עובר אחד טוב ואף פעם אין מוקפאים). מדובר ב-7 סבבים, כאשר פלוס-מינוס כמעט תמיד זאת הייתה התוצאה.
החלפנו רופא, הרופא החדש חשד באנדומטריוזיס.
בוצעה לפרוסקופיה ואכן הוצאו מספר מוקדים משמעותייים של אנדו'.
עכשיו חוזרים לטיפולים, האם יש סיכוי שהתוצאה תהיה שונה כעת? האם האנדו' יכול להיות הגורם שהביא בכל פעם ליצירת עוברים גרועים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי איכות העוברים המתקבלת אינה מותנית באנדומטריוזיס במידה מהותית כזו כפי שתארת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז האם לאנדומטריוזיס יש בכלל השפעה על פוריות?
אילנית08/01/2018ואם כן, באיזה אופן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההשפעה על הפוריות נובעת בעיקר על רקע בעיות מיכניות באגן המפריעות למפגש הזרע והביצית-בעיות הנפתרות בעת ביצוע הפריה יוץ גופית העוקפת את החצוצרות באמצעות הפריה ישירה של הביציות והחזרת העוברים ישירות לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם- אשמח לקבל הכוונה וסיועשירי08/01/2018
שלום,
חודש שעבר טופלתי בלטרוזול ואוביטרל. רירית הרחם בזמן הביוץ היתה בעובי 4.6 מ"מ. להבנתי זוהי רירית שלא מספיק עבה לצורך השתרשות. תוצאת בטא יצאה שלילית.
אציין כי לא עברתי גרידות או פעולות כירוגיות אחרות ברחם.
החודש הוחלט לתת לי את אותו הטיפול.
רירית הרחם ביום 4 למחזור בעובי 3.2 מ"מ.
חוששת כי הרירית שוב לא תתעבה לעובי הנחוץ להשתרשות וששוב אני מבזבזת את החודש.
מה ניתן לעשות חוץ מלהפנות את תשומת ליבו של הרופא לעניין? האם יש צורך לבקש היטרוסקופיה אבחנתית?
האם יש צורך לבקש תמיכה כלשהיא?
אובדת עיצות. אודה להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיחוב של טיפול תרופתי עם תכשיר אסטרוגן עדוי לשפר את מצב הרירית,בכל מקרה היסטרוסקופיה הנה בעלת ערך מוסף לשלילת גורם רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית לאחר החזרת בלסטוציסטאורית08/01/2018
שלום רב,
הזרקתי שני אוביטרל לפני 12 ימים.
האם בדיקת הריון חיובית יכולה להיות שאריות של האוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונאלית לאחר ההחזרההזאר07/01/2018
שלום .
היום היתה לי החזרה וקבלתי תמיכה של רבע אובטראל חד פעמי ושתי נרות אנדומטרין ביום
האם התמיכה מספיקה.
האם יש צורך לקחת אסטרופם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ התמיכה שקיבלת מספיקה כח שינוי נתון לשיקוליו שח ברופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאלי ביום שלישי לווסתאנונימית07/01/2018
שלום
עשיתי פרופיל הורמונאלי ביום ה 3 לוסת
יש לציין שאני מנסה להכינס שנה וחודשיים להריון לאחר מסםר הזרעות שלא צלחו.
להלן התוצאות-אשמח לשמוע מה דעתל?
:E-2 -38.5 pg./ml
Lh-4.6 iu/l
Fsh-8.94 iu/l
פרולקטין13.10 ng/ml
טוסטסטרון 0.30 ng/ml
Tsh-1.52* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונאלי תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רלוונטיות של תמיכה בהריון צעירליטל07/01/2018
אני כל הזמן שומעת על עניין התמיכה בהריון צעיר - מתי זה בכלל רלוונטי ? זה רלוונטי רק ל-IVF או גם להזרעות ?
בטא שלילית בהזרעות אינה סוף פסוק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבר נתון לשיקוליו של הרופא המטפל שלך ובין היתר מותנה בעברך הרפואי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון נוסף או פרוגסטרוןיעל07/01/2018
שלום החזרת 2 עוברים בני חמישה ימים בתאריך 31.12.2017.
לוקחת קרינון בבוקר.
הייתי אמורה לבצע בטא ב12.1.2018 .
היום החל דימום.
הרופא אומר שעלי להגביר תמיכה והציע שאקח או קרינון נוסף בערב או זריקת פרוגסטרון כל 3 ימים.
שאלתי מה עדיף וענה שאותו אפקט.
בעניי זה הזוי שהוא נותן לי לבחור. אין שלי שמץ של מושג מה לעשות ןאני חוששת שאבחר באופציה לא נכונה
תוכל בבקשה להמליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קחי את הזריקות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
יעל07/01/2018תודה על המענה
האם בנןסף לזריקות לקחת גם את הקרינו בבוקר?
האם יש סיכוי שלמרות הדימום יהיה הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יזעק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות הזרעות כפולות יום אחרי יוםשרית07/01/2018
שלום פרופ בידר
רציתי לשמוע את דעתך לעניין יעילות הזרעות כפולות יום אחרי יום מתורם זרע .
אם אני זוכרת נכון , קראתי שענית שאם הזרע הוא תקין ( זה בוודאי מתקיים שמדובר בתורם זרע) אז אין יעילות בהזרעה יום אחרי יום. אני זוכרת נכון ? מקווה שאני לא מבלבלת עם תשובה אחרת..
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר07/01/2018רצוי לתת אוביטרל ואז מספיק לעשות הזרעה אחת בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ומחזור סדירקרן07/01/2018
שלום רב.
בת 35 , מעוניינת להרות בהזרעות באמצעות תורם זרע.
אבחנו לי שתי שחלות פוליציסטיות אך המחזור שלי סדיר ומגיע כל חודש .
האם מצב כזה מצריך טיפול תרופתי ?
מישהו אמר לי שאם המחזור סדיר אז אין צורך בהתערבות מיוחדת - זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליציסטיטת
פרופ` דוד בידר07/01/2018הזרעות על מחזור טבעי ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תשובה מהירה! תודה !
קרן07/01/2018.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עיתוי ההזרקותדנית06/01/2018
שלום.
יש לי גונל מהסבב הראשון שלא הצליח.
את הרופא אראה רק ביום 6 למחזור.
ואת הגונל מתי צריך להתחיל?באיזה יום של המחזור להתחיל להזריק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקות בבוקר או בערב
דנית06/01/2018כמו כן רציתי לשאול האם עדיף להזריק בבוקר או בערב והאם זה משנה אם זה על בטן ריקה או מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקה
פרופ` דוד בידר07/01/2018אם זה לטיפול רגיל אז מיום 4 לוסת אחרי הצהריים ולגבי הבטן לא משנה
להפריה זריקות מיום 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבירות להריון מרובה עוברים
דנית07/01/2018תודה.
ומהי הסבירות הסטטיסטית(אם לא במדוייק אז בקירוב)להריון מרובה עוברים אם הסבב הנוכחי של הגונל יצליח?
מדובר בטיפול רגיל ולא בהפריה ובנוסף לגונל-גם אוביטרל סמוך למועד הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעור ההיריונות מרובה העוברים בטיפול להשריית ביוץ הנו כ-20% מכלל ההיריונות המושגים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)