מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת עזרה בפענוח בדיקות דםשוש11/10/2017
אתמול בדיקות דם
פרוגסטרון 2.5
Lh 8.2
E2 2080
היום עשיתי בדיקת דם במעבדה פרטית וההורמונים צנחו צירפתי תמונה
האם היה ביוץ?
אמורה להזריק היום אוביטרל ב12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להזריק אולי שוב גונאל? ואז בעקב אוביטרל?
שוש11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר11/10/2017ביוץ לא היה. חסר בדיקת זקיקים על מנת לתת תשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבדיקת זקיקים נראה
שוש11/10/2017זקיקים 16 18 20
אבל למה האסטרודיול צנח משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האסטרדיול מבוטא בערכים אחרים (פיקוגרם ולא פיקומול)הערך בפועל הוא בערך 3000 פחקומול סה"כ הערך בעליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין בעיה להזריק אוביטרל אם לפני 4-3 שעות הזרקתי גונאל?
שוש11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בעיה בתנאי שנלקחו השיקולים למנוע תגובת יתר לפני מתן האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! בדיקת דם מהיום בבוקר היה
שוש13/10/2017
ESTRADIOL (E-2) 217.1 pg/mL
PROGESTERONE 2.05 ng/mL
LH 17.9 IU/L
היה ביוץ??? ואם כן מתי בערך?
אפשר עדיין לקיים יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדין לא התרחש ביוץ
פרופ׳ אשכנזי14/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכמה אני צריכה להכפיל את הערכים כדי לדעת מה התוצאה האמיתית של ההורמונים?
שוש14/10/2017לכל מעבדה יש ערכים משלה!!
מתי צפוי להיות ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טרם התרחש בעוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים לא מבושלות בהריוןאביה11/10/2017
שלום רב
אני בהריון שבוע 25 ואכלתי אתמול בטעות כמה כפיות של קצפת עם ביצים לא אפויות/ מבושלות.
הבוקר קמתי עם קילקול קיבה. כמה זה נורא? והאם צריך להיבדק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
פרופ` דוד בידר11/10/2017צריך לחכות שהקלקול יעבור ואין חום.
אין מה לבדוק אלא אם יהיו סימנים נוספים מעבר להקאה או שלשול.
גם לא בטוח שזה מהביצים עם הקצפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אחרי 15 יוםח111/10/2017
בוקר טוב לפרופוסורים המומחים יש לי שאלה דחופה
השאלה שלי היא כזאת?
אני 15 יום אחרי הזרעה עם תמיכה של נרות אדמנטורין אתמול היו לי הפרשות דלקתיות חומות כאלה ואני לא קיבלתי עדין מחזור אשמח לתשובה מה לעשות אם לא אקבל עד ראשון אם תוכלו להחזיר לי תשובה בהקדם האפשרי אשמח מאוד תודה אני ממש מודאגת מההפרשות החומות האלו
אם תוכל לחזור אלי לפלאפון גם אשמח תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 15 יום
פרופ` דוד בידר11/10/2017להפרשות אין משמעות.
תעשי בדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הזרעה ונטילה של תרופה
ח111/10/2017שלום לפרופסורים המומחים בהמשך לשאלה שלי אחרי כמה זמן לעשות בדיקת הריון והאם זה ייתן לי משהו אם אעשה האם כדאי אשמח אם תחזירו לי תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר11/10/2017אם עושה היום נדע אם יש הריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בינתיים המשיכי בתמיכה עד לבדיקה ביום א,אלא אם יופיע מחזור בינתיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם וכניסה לג'קוזי / מעיינות חמיםנעמי11/10/2017
שלום רב,
אני לוקחת כבר 7 ימים 3 כדורי אסטרופם ביום, לקראת החזרת עוברים בשבוע הבא. למיטב הבנתי הכדורים האלה אמורים להכין את רירית הרחם...
שאלתי היא האם מותר/ כדאי להיכנס לג'קוזי או למעיינות חמים? האם זה לא מומלץ? האם זה יכול לגרום לדימומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גקוזי
פרופ` דוד בידר11/10/2017מותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביצוע בדיקת bhcg חוזרתיעל10/10/2017
שלום.
שבועיים לאחר הזרעה ולקיחת זרקיות גונאל עשיתי בדיקת דם להריון.
הערך יצא 170 ורופא הנשים אמר לי לבדוק שוב ביום א (עוד 5 ימים) במקום בעוד יומיים עקב החג .
עקב החג בעייתי לי לעשות את הבדיקה בתחילת השבוע. האם זה מאוחר מדי לבדוק ביום ג' ? עד כמה תאריך הביצוע משמעותי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר11/10/2017לא מאוחר, ויהיה ניתן לומר לך האם מתקדם בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון של זריקת אוביטרלהיי10/10/2017
lH 6.5
Pro. 2.1
E2 2076
לפי תוצאות בדירת הדם אמרו לי להזריק אוביטרל מחר ב15:00 זה לא מאוחר מדיי?
בנוסף קבעו לי הזרעה 45 שעות אחרי הזריקה (מאוחר?)
מה אתם ממליצים? עם נתונים כאלה!! ממש מפחדת לפספס את החודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף יש לי הפרשות פוריות צמיגיות ונמתחות
היי10/10/2017מה לעשות?! :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
פרופ` דוד בידר11/10/2017אין לזה חשיבות
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר11/10/2017
חסר נתונים על הזקיקים.
אם הזקיקים גדולים אז הביוץ יהיה אחרי 36-40 שעות לאחר הזריקה.
הביצית מחכה יממה ,כך שזמן ההזרעה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון- הורדת ציפורניים מלאכותיות עם אציטון. האם מסוכן?בניית ציפורניים09/10/2017
שלום רב, אני שנים עם ציפורניים מלאכותיות (עושה בניית ציפורניים). ועכשיו אני בתחילת הריון והחלטתי להוריד ציפורניים כדי לא לפגוע בעובר עם ריחות ואבק של אקריל. כדי להוריד ציפורניים מלאכותיות הבנתי שממסים את הציפורניים בתוך קערה עם אציטון וכנראה יושבים ככה די הרבה זמן. השאלה האם זה מסוכן לעובר? אני ממש בהתחלה בשבוע 4. אודה מאוד לתשובה. כמו כן, האם מותר לעשות מניקור ופדיקור בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים
פרופ` דוד בידר09/10/2017אפשר להשתמש באצטון ואפשר לעשות פדיקטר מניקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחית לשם הסרת מחיצה ברחםשני09/10/2017
אני אמורה לעבור ניתוח להסרת מחיצה ברחם ואני קיבלתי רשימה של רופאים מקופת החולים (כללית), אבל לא מכירה אף אחד מהם.
אשמח לקבל המלצות על רופאים המבצעים ניתוח מסוג זה באיזור הצפון שעובדים עם כללית ובכלל.
תודה מראש והמשך חג שמח ושנה מלאת שמחה, אהבה ובריאות איתנה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדאי שתפני בנדון לרופא המטפל שלך שימליץ לך על הרופא הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטונים בשתן שבוע 25גל09/10/2017
שלום, אני בשבוע 25, ובבדיקת דם היום ראיתי תוצאה חיובית לקטונים בשתן. התוצאה היתה 5. מה משמעות התוצאה הזו? האם זה מסכן את העובר?
בדיוק עשיתי העמסת סוכר לפני שבוע, והתוצאה היתה תקינה, אין לי בעיית סוכרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטונים
פרופ` דוד בידר09/10/2017הופעת קוונים קשורה לשתיה מועטה ממה שצריך בהריון.
יש להרבות השתיה ולבדוק שוב.
רמה גבוהה של קטונים בדם ואחר כך בשתן היא לא טובה לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי את הבדיקה בשבע בבוקר אחרי צום עקב בדיקת דם וטרם הספקתי לשתות. האם ניתן לשייך את התוצאה לכך?
גל10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאה גבוהה של קטונים בשתן עלולה להצביע בשבוע ההיריון שאת נמצאת גם על אפשרות של סכרת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ׳ אשכמנזי, אבל עשיתי העמסת סוכר לפני שבוע ו...
גל10/10/2017והתוצאות היו תקינות. האם העובדה שהייתי בצום וגם טרם הספקתי לשתות מים באותו בוקר עשויה להיות הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטונים
פרופ` דוד בידר11/10/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שלב לוטאלי של 17 ימים?חג שמח09/10/2017
כלומר שיעברו כל פעם 17 ימים מהביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב ארוך
פרופ` דוד בידר09/10/2017שלב לוטאלי הוא השלב שלאחר ביוץ.
לרוב יש לזהות את הביוץ נכון ובזמן ואז לראות אם באמת השלב ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי בדיקות הדם והזקיקים בחצי שנה האחרונה נראה שהשלב הלוטאלי באמת 17 ימים אבל
חג שמח10/10/2017האם בגלל זה אני לא מצליחה להכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לעיתים ישנה פעילות עודפת של בגופיף הצהוב-persistent corpus luteum המאריכה את התקופה הלוטאלית ומעקבת את קבלת המחזור לאחר 14 יום מהביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מתי לבדוק הריון? אחרי 14 ימים מהביוץ או אחרי 17 ימים?
חג שמח11/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפחות 17 יום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולה לצאת תשובה חיובית לפני? מה הסיבה שלא ניתן לגלות לפני 17 ימים?
חג שמח18/10/2017איך אפשר לקצר את השלב הלוטאלי?
החל מ-14 יום לאחר הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של אסטרופםנעמי09/10/2017
שלום רב,
אני לוקחת כבר 5 ימים כדורי אסטרופם (3 פעמים ביום) לקראת החזרת עוברים.
שמתי לב שבימים האחרונים יש לי צרבת, כמו תחושה של גוש או גוף זר בגרון. האם יש קשר לכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
פרופ` דוד בידר09/10/2017להורמון האסטרוגן יש תופעות כמו בהריון.
גם צרבת. לכל אישה זה אינדיבידואלי.
אפשר לקחת 2 אסטרופם ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אוביטרול ומועד ביוץשאלה08/10/2017
אני שומרת נידה וצריכה לטבול רק ביום חמישי בלילה...
לפי התוצאות של בדיקות הדם והזקיקים כנראה שאצטרך להזריק אוביטרל ברביעי בבוקר, האם אפספס את הביוץ?
הביוץ יכול להיות גם כמה שעות אחרי הזרקת האוביטרל או שהביוץ מתחיל רק אחרי 36 שעות?
יש אפשרות להזריק את האוביטרל מאוחר יותר על מנת לא לפספס את הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התרחשות הביוץ עשויה להיות לקראת יום חמישי שישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסבר:
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2017- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הפירוט!! אז רק לחידוד השאלה הביוץ יכול גם להתרחש מעל ל40 שעות? וגם לפני שעברו 22 שעות?
שאלה09/10/2017במה זה תלוי?? ואיך אני יכולה לעכב קצת את הביוץ?
לעיתים מתרחשים אירועים בעלי הסתברות נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפול ivf החזרת מוקפאיםמתעניינת08/10/2017
שלום רב, אני לפי החזרה בפעם הראשונה של מוקפאים (לא החזירו טריים כי הייתי בסכנת גירוי יתר). רציתי לדעת אם יש איזה שהוא דגש שאני צריכה לשים לב אליו בהחזרה, כגון הבנתי שאם מחזירים יותר מעובר1 עדיף להשתמש בשתי קשיות החזרה שונות האם זה נכון? האם מוקפאים במקרה שלי ספציפית שלא היה שימוש בטריים לכן עקרונית לא נבחרו "המוצלחים" מגדיל סיכויים להיקלט? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השיקול של מספר העוברים להחזרה מותנה בגילך,הרקע הרפואי שלך,טיפולים קודמים ,איכות העוברים,והעובדה שמדובר במחזור מוקפאים-לכן ההחלטה הנה באחריות הרופא המטפל ובהסכמת בני הזוג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים לאחר זריקותהיי08/10/2017
אני התחלתי להזריק פיורגיון והLH אצלי ממש נמוך 4.5
בדרך כלל ללא הזריקות הLHממש גבוה ואפילו מגיע ל100 יום לפני ביוץ.
האם הפיורגיון מדכא לי את ההורמון הזה? האם זה ישפיע על הביוץ?
האסטרודיול עולה יפה לעומת זאת 1300
והפרוגסטרון 1.20
אני ביום ה8 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהליך טיפול מבוקר עם הורמונים תינתן זריקת אוביטרל המעלה את הורמון ה-HCG-LH באופן מבוקר ומתוזמן על ידי הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן כחול בבטן- שבוע 20 - תאומיםרירי08/10/2017
שלום וחג שמח,
נמצאת בשבוע 20 בהריון תאומים.
אתמול כאב לי בנקודה מסויימת בדיוק במרכז הבטן העליונה. הבוקר כשקמתי ראיתי שמופיעה באיזור נקודה כחולה קטנה....
האם לגשת לרופא להיבדק או שהדבר נורמלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 20
פרופ` דוד בידר08/10/2017לא יכול להגיד לך מה זה, אך זה לא דחוף ויכולה להיבדק אצל הרופא המטפל.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)