מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עוברים ורירית הרחםרוני20/11/2017
שלום,
איך צריכה להיות רירית הרחם בעת החזרת העוברים המוקפאים בכדי להקלט להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדירה ובעלת עובי שמעל ל-7 מ״מ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית והחזרה
רוני21/11/2017מודה לך על תשובתך,
האם נכון לבדוק את הרירית גם אחרי תחילת נטילת נרות הפרוגסטרון? או שאז היא כבר משנה את צורתה הסדירה בגלל הנרות? מהו בעצם היום הקובע לבדיקת טיב הרירית להחזרת עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביום התחלת תכשירי הפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות מעקבג20/11/2017
שלום,אני שבוע לאחר מחזור לקחתי רק אסטרופם פעמיים ביום ל4 ימים מהיום הראשון למחזור
מה זה אומר התוצאות הללו?
אסטרדיול 75>
פרוגרסטרון 0.9>
LH 10.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להתייחס לתוצאה ביחס ליום במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג20/11/2017אני שבוע אחרי מחזור, קיבלתי ביום שני שעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הממצאים ההורמונאלים יכולים להצביע על תגובה ירודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיות והשראת ביוץספיר20/11/2017
היי, יש לי שחלות פוליציסטיות והחודש התחלתי טיפול להשראת ביוץ שכולל איקקלומין ואובריטל. השאלה שלי היא מתי אני צריכה להתחיל ליטול את פרוגינובה שהרופא נתן לי? הוא אמר לי לבוא אליו ביום ה13 לוסת ואז הוא ידריך אותי לגביי זה. האם זה לא יהיה מאוחר מידי? לא כדאי להתחיל לקחת תמיכה לפני הביוץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי לקחת אותו החל מהיומיים האחרונים לנטילת האיקכלומין עד למועד בדיקתך ע״י הרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחה של ציסטה ואיקוקלומיןשירן20/11/2017
שלום דוקטור צריכה להתחיל היום איקוקלומין אבל קראתי בתופעות לוואי שלא לקחת את התרופה אם יש ציסטה בשחלה יש לי מחודש יוני בבדיקה אקראית ציסטה סמיכה גודל 20 מ״מ ולפעמים בבדיקות גם פחות מ20
האם זה בסדר להתחיל את הטיפול דואגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך להיוועץ עם הרופא שלך לגבי הטיפול הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר 25 ממ בשבוע 13חוה19/11/2017
שלום,אני בשבוע 13 בהריון תאומים ivf.אורך צוואר האחם 25 מ"מ.בעברי 2 לידות תקינות ללא בעיות בשבוע 40.האם אורך הצוואר 25 ממ נחשב לבעייתי? מה אפשר לעשות אם כן?(הבנתי שתפירה היא בעייתית בתאומים)מה הטיפול הטוב ביותר כדי להגיע בע"ה ללידה במועד?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר
פרופ` דוד בידר20/11/2017לא צריך לתפור שום דבר וכרגע אין מדמעות לבדיקת הצוואר.
תבדקי בעוד חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר 25 ממ בשבוע 13
צווואר 25 ממ20/11/2017תודה על המענה.לדעתי זהו אורך הצוואר שלי שהיה מתחילת ההריון ואין פה התקצרות.האם עם צוואר באורך כזה מלחתחילה צפויות להיות בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרקע להתקשרות הצוואר לא ברור,היריון התאומים אינו מסביר זאת בשבוע הנדון,לכן הרופא המטפל צריך לשקול את הטיפול הרצוי בתנאים שנוצרו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מצריך עוד בדיקה?בוביק19/11/2017
לאחא הצלחה סוף סוף. שבוע 6 פלוס 5 טיפת דם אדום.
שבוע 7 פלוס 5 שוב דימום אדום ובמשך שעה בלבד עם כאבי בטן.. לאחר בדיקה באותו רגע יש דופק וגם לאחר 3 ימים יש דופק כשבדקתי.
כיום שבוע 10 לא נבדקתי מאז הפעם אחרונה שאמרו שהכל הסדר ומאז הפרשות חומות... וכל הסימנים להריון...
האם לגשת לבדוק שוב או לחכות לשקיפות בעוד שבועיים וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לציין שיש דימום שראו מאחורי שק ההריון
בוביק19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוק
פרופ` דוד בידר20/11/2017הסיכויים להריון תקין הוא גדול מאוד ואם את לא לחוצה אפשר לחכות לשקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל היריון וצרבתגלי19/11/2017
שלום רב,
1. ביצעתי החזרת עוברים ב22.10 (מחזור קיבלתי ב3.10), באיזה שבוע אני עכשיו?
2. אני סובלת מצרבות ממש קשות שמפריעות לי כבר לתפקד בחיי היום יום. מה מותר לקחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה חשובה - העוברים שהחוזרו היו בני 5 ימים
גלי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שבוע 6
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי החזרת עובריםרחלי19/11/2017
שלום
בתאריך 5.11 עברתי החזרה של 3 עוברים ( לא הכי טובים, לדברי הרופאה) קיבלתי תמיכה של אוטרוגסטן 200, 2 בבוקר 2 בערב וגם דפוסטון פעמיים ביום. שבוע ויומיים אחרי ההחזרה התחיל דימום ממש חלש שאחר כך הפסיק לגמרי. יום למחרת הדימום התגבר ונמשך 4 ימים בצורה חזקה מאוד. היום ה-19.11 עשיתי בדיקת בטא שיצאה שלילית.
שאלתי היא: האם הדימום היה תוצאה של הפלה או שהיה מחזור? והאם אני צריכה לצפות שוב למחזור, כיוון שהפסקתי את התמיכה אחרי התשובה של הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר20/11/2017זה המחזור ולא הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס מכשירים אחרי החזרהמיכל19/11/2017
האם אחרי החזרת עוברים מותר לעשות פילאטיס מכשירים (רצחני, לא רק מתיחות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילאטיס
פרופ` דוד בידר20/11/2017רצוי בשלושת הימים הראשונים לא לעשות מאמצים גדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לדעתכם היה ביוץ לפי הבדיקות מטההיי19/11/2017
יום 13 למחזור:
LH 15.8
E2 1139
PRO 1.20
יום 14 למחזור:
LH 38.5
E2 1152
PRO 2.8
יום 16 למחזור:
LH 39
E2 312
PRO 9.7
יום 20 למחזור:
LH 22
E2 546
PRO 41.6
מתי לדעתכם היה הביוץ?
ומתי הכי מוקדם אפשר לעשות בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביום 15
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החודש אבוד?
היי23/11/2017יום 13 למחזור:
LH 15.8
E2 1139
PRO 1.20
יום 14 למחזור:
LH 38.5
E2 1152
PRO 2.8
יום 16 למחזור:
LH 39
E2 312
PRO 9.7
יום 20 למחזור:
LH 22
E2 546
PRO 41.6
יום 26 למחזור: ( 12 ימים אחרי ביוץ)
LH 4.5
E2 670
PRO 51.0
בטא שלילית האם החודש אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין שהשל הלוטאלי שלי בדרך כלל 15-16 ימים זה משנה משהו?
היי23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את אחרי ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פרוטוקול והשגת הריוןיעל19/11/2017
טיפול נוכחי:
מונופור 225 מ"ג, שאבו 7 ביציות, 2 הפריות.
ביום השני לשאיבה הוחזרו 2 עוברים בגודל 4A, ובגודל 2A
בדיקת הבטא - שלילית
בטיפול IVF שלפניו :
הזרקנו 300 מ"ג מונופור, שאבו 11 ביציות, היו 3 הפריות.
ההחזרה בוצעה ביום השלישי. הוחזרו 3 עוברים. אחד מהם בגודל 8A.
הושג הריון לא תקין. בשבוע 9 ביצעתי הפלה.
שאלתי:
האם יש קשר בין השינויים הקטנים שבוצעו בפרוטוקול הקודם לנוכחי ולכך שהושג הריון?
האם יש קשר בין הורדת המינון לכך שהושג הריון?
הרופא הסביר שהעובר מצויין, גודל 4A ביום השני הוא כמו 8A ביום השלישי. האם לדעתכם כדאי היה לחכות יום נוסף, ולהחזיר עובר ביום שלישי?
אשמח לשמוע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות קטיני רואה סיבה מהותית מדוע בטיפול אחד הרית ובשני לא הסיבה היא אקראית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ובעיית מורפולוגיהשירי19/11/2017
שלום,
אנו זוג בני 30, מנסים מזה חצי שנה להיכנס להריון ראשון ללא הצלחה. לי יש שחלות פוליציסטיות המתבטאות בביוץ מועט כ4 ביוצים בשנה ולבעלי יש בעיית מורפולוגיה בזרע עם 1% תאים שצורתם תקינה.
מהו הטיפול במקרה של בעיה משולבת זו ומהם אחוזי ההצלחה?
מאוד מודאגת.
אודה לעזרה ומידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב ראשון הייתי מציע טיפול משולב בהשריית ביוץ+ הזרעות תוך רחמיות לאחר השבחת הזרע בהליך מעבדתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי טיפול ללא תופעות לוואי כללשרון19/11/2017
היי
אני בת 39 נמצאת בשבוע 6+5 להריון ה5 שלי. יש לי 2 ילדים ועברתי 2 הפלות. ההריון הזה הושג אחרי נסיונות רבים ובעזרת גונאל והזרעה. עליית בטא תקינה ובשבוע 5+0 נצפה שק הריון קטן 4 ממ נאמר לי שתואן לשבוע. טרם בצעתי אס חוזר לדופק. שאלתי היא האם יתכן שהריון זה הינו ללא סימפטומים כלל? בשונה משאר ההריונות שלי שלוו בתסמיני הריון כגון בחילות, רגישות גבוה לריחות וכו... האם יתכן שההריון לא מתפתח ולכן אין תופעות כלל? אני נמצאת בחרדה כדולה מכך. השינוי היחיד בהריון זה זה דיקור סיני אך נראה לי קיצוני שההשפעה ככ מיטיבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חייבים להיות תסמינים חריגים בכל ההריונות גם אם הם תקינים לילוטין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה לא רציפה של גונאלאלונה19/11/2017
שלום.
התחלתי ליטול גונאל F ביום הרביעי לווסת.האם מותר למשל יומיים לקחת ואז יומיים לא לקחת כי לפי נסיון קודם אנחנו"חושדים"בכך שיהיה צורך בהזרעה בסוף שבוע כשלא עושים הזרעות ואם יומיים לא אקח ואז אמשיך-זה ידחה את הביוץ אל תחילת השבוע הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההפסקות עלולות לפגום בתגובה השחלתית הרצויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית - סיכויי הצלחהיעל19/11/2017
האם יש השפעה של גיל האישה המבקשת להשתמש בתרומת ביצית בסיכויי ההצלחה לקליטת הריון?
(האם יש הבדל בהצלחת הטיפול בתרומת ביצית בין אישה בגילאי השלושים לבין אישה בגיל 42-43?)
מהם הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעורי ההצלחה בטיפול עם תרומת ביציות אינם שונים באופן מהותי בשתי קבוצות הגיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)