מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי פרוטוקולהדר07/10/2017
שלום לכם
לאחר 2 ivf עם פרוטוקול ארוך בשניהם.בראשון היה הריון עד שבוע 7 שבו לא היה דופק. טיפול 2 הריון כימי. שניהם היו רק עם מונופול.
כעת התחלתי פרוטוקול קצר עם גונל f . ללא מונופור
שאלתי היא: האם ישנם פרוטוקולים קצרים ללא מונופור?
האם יש חשיבות יותר למונופור? יותר הצלחה? מאשר לגונאל?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט ישנן פרוטוקולים קצרים שאינם כוללים מנופור,אולם חזקה על הרופא שלך שבחירת המנופור כתרופה להשראת ביוץ עדיפה במקרה הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במותן שמאל שבוע 10קרן07/10/2017
הי ,
מזה כשבועיים יש לי כאב במותן שמאל (ללא הקרנה לגב). עשיתי בדיקת שתן, אך צערי איבדו אותה ואין תוצאות. הכאב התגבר ביומיים האחרונים. מחר אעשה בדיקה נוספת (בשל החגים המעבדה לא היתה היתה פתוחה בכל הימים). שאלתי האם זה מסוכן להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לתוצאות בדיקת השתן ישנה חשיבות רבה במקרה הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן יש לאחסן צטרוטייד?מוריה06/10/2017
היכן לאחסן צטרוטייד במקרר או בחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחסון
פרופ` דוד בידר06/10/2017בחוץ, מתחת ל 25 מעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להזריק גונאל fשימרית06/10/2017
שלום לכם
אמורה להתחיל היום עם גונל f
שאלתי היא האם צריכה כל יום בשעה קבועה?
או שניתן בין שעות מסויימות?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להזריק
פרופ` דוד בידר06/10/2017לא חייבת בשעה קבועה.
רצוי אחרי הצהריים מתי שנוח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן לאחסן צטרוטייד
מוריה06/10/2017תודה
בנוסף היכן לאחסן צטרוטייד
במקרא או בחוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשרי גם בחוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 16 לאחר החזרת עובריםעדי06/10/2017
היי
עשיתי היום בדיקת בטא לאחר החזרת 2 עוברים לפניי כשבועיים.האם יש סיכוי שמבטא כזו נמוכה יתפתח הריון תקין? הרופאה אמרה לי שהסיכויים נמוכים אך להמשיך לקחת את התמיכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 16
פרופ` דוד בידר06/10/2017לרוב זה הריון כימי.
יש לדאוג שהבדיקה תהיה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חום בשבוע 8שירה06/10/2017
שלום,
אני בשבוע 8 לאחר החזרת 2 עוברים. לפני חמישה ימים נצפה עובר אחד עם דופק. אתמול טסתי לחו"ל והרמתי מזוודה כבדה, עם הנחיתה התחיל דימום חום מועט. בלילה לא היה כלום והבוקר שוב מעט דימום חום. אני לוקחת 2 אנדומטרין ביום לתמיכה. האם יש סיבה לדאגה וכדאי שאפנה לבה"ח מקומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
פרופ` דוד בידר06/10/2017באופן כללי אין מקום לדאגה ויש לעשות מערב הריון לפי הוראות רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ', מאוד הרגעת אותי
שירה06/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול וכאבי בטן והרמת משקל כבדיעל06/10/2017
שלום רב
לפני כשבועיים עברתי הזרעה חאחר שימוש בגונאל ואוויטרל-יומיים לפני.
מאז הופיעו כאבי גב שיותר קלים כיום, אך גם כאבי בטן ושלשולים.
מספר ימים לאחר ההזרעה הרמתי את בתי ששוקלת 15 קג
טרם קיבלתי מחזור למרות מעט הפרשות.
האם הרמת המשקל פגמה בהצלחת התהליך וגרמה לשלשולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחה
פרופ` דוד בידר06/10/2017באופן כלי דברים אלו לא קשורים להצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי שלשולים זה סימן שהטיפול לא הצליח ושתגיע הווסת
היי09/10/2017לפני הווסת תמיד יש לי שלשולים ובחודש שנקלטתי לא היה בכלל.
הסבירו לי שזה בגלל ההורמונים בדם שצונחים לקראת הווסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשולים
פרופ` דוד בידר09/10/2017השאלה הייתה האם הרמת משקל כבד גורמת לשלשול, אז לא.
האם זה סימן לאי הצלחה, אז באופן כללי לא אך באופן אינדיבידואלי לכל אחת יש את המבנה שגורם לתמונה כזו או אחרת כאשר הוסת מגיע וההורמונים יורדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה כחולה אחרי החזרהעפר06/10/2017
שלום,
החזרה שלי שני מוקפאים 72 שעות ביום שלישי.
אתמול אכלתי בטעות קצת גבינה כחולה ועכשיו יש לי קצת בחילות. מה הסיכוי שעשיתי נזק...??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועכשיו גם הקאתי....:(((
עפר06/10/2017זהו, הרסתי את הטיפול?? :((
או שבשלב כל כך מוקדם זה לא אומר כלום...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
פרופ` דוד בידר06/10/2017לא יהיה הזק ולא יפגע בכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עפר06/10/2017תודה רבה על התשובה המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכפות הרגליים בצקות?לילך05/10/2017
שלום
שבוע 33 מאתמול נפיחות בכפות רגליים וכאבים בהליכה
שתן ממש כהה ויוצא מעט כל פעם...
יש מה לדאוג מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
פרופ` דוד בידר06/10/2017זה רגיל להריון.
שכיבה על צד תוריד הנפיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסירת קלקסן, אספירין, בי12לירון05/10/2017
למסירה מכפר סבא:
- 12 יחידות קלקסן 60מ"ג
- חבילה שלמה של אספירין "מיקרופירין 100" 100 מ"ג
- חצי חבילה של ויטמין B12 של לייף
הכל כמובן בתוקף. מי שרוצה מוזמנת ליצור קשר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקס שביר ובלות מוקדמתנילי05/10/2017
שלום, אני בחודש הבא אהיה בת 33
אובחנתי כנשאית של איקס שביר עם 85 חזרות
בעקבות זה ביצעתי בדיקת amh והתוצאה הייתה 0.31.
בדיקות fsh הראו תוצאות שונות בתאריכים שונים:
21/5/15 24.7
02/08/15 6.9
05/10/16 11.6
14/12/16 6.6
26/02/16 10.9
פרופיל הורמונלי:
Tsh 1.63
Prolactin 190
Lh luteinzing hormone 7.5
Estradiol (e2) 130
Progesterone 1.7
Testosterone total קטן מ1.5
Hydroxyprogesterone-17 1.71
אני עומדת לעבור טיפול ivf ובנוסף pgd בעקבות האיקס השביר.
יש ברשותי 2 שאלות:
1.האם בעקבות הבלות המוקדמת שלי (בגלל האיקס השביר)
הנתונים שלי, סיכויי ההצלחה שלי ואיכות הביציות שלי שווים למישהי בת גילי? או שמא בגלל הבלות המוקדמת הנתונים שלי דומים למישהי בגילאי 40+ או אפילו יותר?
2.לתורם הזרע יש כבר ילד, האם ובכמה זה מגדיל את אחוזי ההצלחה?
תודה מראש על תשובתך :)
וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגורם הדומיננתי בקביעת הפוטנציאל שלך חהרות הנו גילך,למרות הרזרבה הנמוכה,ולכן יש לך סיכוי טוב עדיין להרות בטווח קצר,העובדה שפוריותו של התורם מוכחת מעלה בהחלט את ההסתברות להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר קליטת הריוןרונית05/10/2017
בוקר טוב וחג שמח!
קיבלתי בשעה טובה תשובה חיובית.
לוקחת תמיכה של פרוגינובה 3 פעמים ביום. זריקת פרונטוגסט כל יומיים. ונרות אוטרגסטן 900 ביום (300 כל פעם).
הבעיה היום שנשאר לי רק הנרות של ה 200 (מחר אקנה).
האם לקחת רק 200 כל פעם? או עדיף 400?
כמה זה נורא להשפעת התמיכה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר05/10/2017התמיכה הפרוגסטרון היא גבוהה.
איזה טיפול עברת.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה.... תשובה
רונית05/10/2017זה לאחר החזרת עובר מוקפא.
פרוגינובה. אוטרגסטן. וזריקות פרונטוגסט. (לא הבנתי את השאלה איזה טיפול עברתי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטיפול התמיכתי ראוי ובצעי את הנדרש לפי הוראות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
פרופ` דוד בידר06/10/2017יש שוני בין טיפול של מחזור טרי לקפוא ויש חשיבות לפרוטוקולים השונים.
כתבת שהחזירו עובר אך לא כתבת איזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם מה מתחילים טיפול בד"כמוריה04/10/2017
שלום לכם,
אני לםני טיפול עם פרוטוקול קצר
עדיין לא נקבע לי עם איזה תרופה להתחיל
מתוך המרשם שקיבלתי יש לי :
גונל f
צטרוטייד
קבוטרים
דקפפטיל
מניסיונכם, עם מה מתחילים קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר05/10/2017הגומל פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מחשבים התחלת מחזורמעיין04/10/2017
שלום ,
שאלתי היא ממתי אני מחשבת תחילת מחזור-יום ראשון לוסת?
האם מהכתם הראשון ? כי אין דימום ממשי ביום הראשון
האם זה נחשב יום ראשון של הוסת?
או שמחשבים יום ראשון כשמתחיל ממש דימון?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר05/10/2017יום הדימום החזק הראשון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול המועדף לאישה בגילישרון04/10/2017
שלום
בת 38. בעבר שני הריונות טבעיים. כעת טופלתי באיקקלומין. רציתי לדעת איך מקובל לטפל באישה בגילי? האם השימוש בתרופות להשראת ביוץ רלוונטיות כאשר יש ביוץ טבעי? אני מנסה להקלט מעל לשנה. מתוכן עברתי הפלה בשבוע 12, ועוד שתיים מוקדמות בשבוע 5 (כולם היו ספונטניים).
בנוסף האם הגיוני לא לקבל מחזור אחרי טיפול באיקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר05/10/2017צריך להגיע לאבחנה למה לא מצליחה.
עשית צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, אבל כן עשיתי היסטרוסקופיה
שרון05/10/2017היתה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאור העובדה שעברת הפלה לצילום רחם יש ערך אבחנתי רב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)