מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתונים של זקיקים וביוץעדי25/10/2017
היי,
מחזור ללא טיפול.
ו.א 7/10.
י.ב 14- ו12--- לא היה ממש זקיק מוביל אלא עדין היה 10, רירית 4.5.
י.ב 19- זקיק עדין 10 + ריבוי זקיקים קטנים.
רירית 6.
האם יש מצב שלא יהיה זקיק החודש..שלא יהיה ביוץ.
תודה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שלא התרחש ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה קלה והתחלת טיפוליעל25/10/2017
בחודש האחרון סובלת מעייפות, חולשה, סחרחרות קלות, ירידה במשקל.
בדיקות הדם שביצעתי מעידות על אנמיה קלה
B12 144 pmol/L
IRON 51
WBC 4.3 K/ul
MCHC 30.7 g/dl
HYPO% 20.1
בת 42, אחרי 5 טיפולי הפריה חוץ גופית, לפני כחודשיים עברתי גרידה.
בדרך כלל בדיקות דם תקינות. אין אנמיה או חוסר ברזל בדם.
האם האנמיה היא כתוצאה מההפלה? מההפריות?
אני אמורה לעבור טיפול נוסף. אנמיה וחולשה גופנית גורמת לחוסר הצלחה בטיפול?
האם כדאי לדחות את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האנמיה אינה בגלל ההפלה,בכל מקרה נדרש בירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל26/10/2017קיבלתי מחזור אתמול. אני אמורה להתחיל טיפול היום.
לא כל כך הבנתי את תשובתך. בירור לגבי העייפות? או בהקשר של תחילת הטיפול?
אציין כי הסחרחורות ממש קלות ולא מופיעות כל הזמן. אני הולכת לעבודה כרגיל. רק העייפות וקצת חולשה.
האם המלצתך לא להתחיל טיפול במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לבצע בירור לרקע של האנמיה לפני הניסיון להרות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה אחרי החזרת עובריםיעל24/10/2017
האם שכיבה בבית החולים מיד אחרי ההחזרה מגדילה את הסיכוי להקלט?
האם שכיבה ביממה שלטחר ההחזרה מגדילה את הסיכוי להקלט?
אודה לתשובה לשתי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשתי השאלות התשובה שלילית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשה לאחר החזרת עובריםיעל24/10/2017
שלום בתי בערך מתבצעת השרשה אחרי החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כ-5-6 ימים לאחר השאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה לאחר החזרה
יעל25/10/2017תודה על המענה.
אחדד את השאלה
מתי מתרחשת השתרשות אחרי החזרת מוקפאים ? אין שאיבה החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדבר מותנה בשלב ההתפתחות של העוברים,למשל בלטוציסטים(שלב התפתחות יום 5-ההשתרשות מתרחשת תוך 24?שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות 3 ימים לאחר החזרת עובריםמיקי24/10/2017
שלום רב,
לפני 3 ימים ביצעתי החזרת עוברים מוקפאים בני 5 ימים.
אני לוקחת כבר את אותה תמיכה (אותם כדורים ונרות) במשך שבוע וחצי וחוץ מקצת צרבות לא הרגשתי משהו אחר בזמן לקיחת התמיכה.
היום בבוקר קמתי והתחלתי להרגיש בחילות שבאות והולכות, הצרבות גם התגברו ובכלל התחושה הכללית לא משהו.
ברור לי שזה ממש מוקדם מכדי להרגיש תופעות היריון ושהעוברים אפילו עוד לא השתרשו אם בכלל.
האם זה מהכדורים/נרות? (למרות שלא הגדילו את המינון או משהו כזה). קצת מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר להניח שהרקע לכך הנו הטיפול ההורמונאלי שאת מקבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעקב - אין זקיקיםח24/10/2017
שלום קיבלתי היום תוצאות בדיקת דם
אסטרדיול 264.4
פרוגרסטרון 1.2
LH 11.1
שלשום
אסטרדיול 143.8
פרוגרסטרון 1.3
LH 11.4
מתי אני אמורה לבייץ? טכנאית הרנטגן אומרת שאין זקיקים, האם זה הגיוני אפילו לא זקיק אחד? סבב טבעי ללא הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין את לפני ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....................
ג24/10/2017האם זה הגיוני שאין זקיק אפילו אחד לטעת טכנאית הרנטגן? זה סבב טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עלייך להפנות את השאלה לרופא המטפל המצוי בפרטי הפרופיל ההורמונאלים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשים על הבטן ועל הגב בקבוק חם? בתחילת הריון ובכלל במהלך ההריוןהיי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת אצות נורי בהריוןגל23/10/2017
אני בהריון שבוע 10 לאחר החזרת עובר מוקפא. האם מותר לאכול סושי צמחוני שאני מכינה בבית? וליתר דיוק האם מותר לאכול אצות נורי בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה אינו אסור,אולם לא מומלץ כי הן מכילות כמות גדולה של יוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה מאיימת מה עושיםרונית23/10/2017
שלום,
אני בשבוע 7 עם דימום.
הייתי במיון ואמרו שזה ״הפלה מאיימת״.
השאלה שלי : האם רצוי לנוח בבית? האם זה יעלה אם הסיכוי שלא תתרחש הפלה?
או שאין קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה לנוח אינה משפרת את הפרוגנוזה לגבי סיכויי ההפלה,בכל מקרה אולי כדאי לתת טיפול תמיכתי הורמונאלי עד להעלמות הממצאים המאיימים על ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ ימים הכי פורייםמיכל23/10/2017
בבדיקת הביוץ יוצא שני קווים חזקים במשך יומיים רצופים. אז מתי בעצם הימים הכי פוריים?? בשני הימים לפניהם או אחריהם?? מתי הכי יש סיכוי להיקלט??
ב-24-36 השעות שלאחר הופעת הממצאים המצביעים על הביוץ העומד להתרחש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו בדיקת קרישיות יתרג23/10/2017
שלום
לפני IVF
בבדיקת דם התקבלו התוצאות: PT-INR 1.10
PT-SEC 13.2
PT 83
APTT 30.4
האם זו בדיקת קרישיות יתר ?
האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זוהי בדיקת קרישיות שגרתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג24/10/2017שאלתי אתכם אם התוצאות תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על פניו התשובה נראית תקינה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת ביציות לעומת הקפאת עובריםרני23/10/2017
שלום, האם יש הבדל משמעותי בסיכויי ההצלחה של הקפאת עוברים לעומת ביציות? האם ישנם נתונים לגבי אחוזי ההצלחה של כל אחד מהם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למרות שהנתונים לגבי הריונות לאחר הקפאת ביציות אינם רבים,מתקבל הרושם שידרשו עדיין עבודות נרחבות ומבוקרות יותר להסרת מסקנות,
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ביוץ וצריכת קלוריותהודיה23/10/2017
שלום רב, בת 28, נשואה ואם לילד בן שלוש. בריאה בדכ ולא נוטלת תרופות.
וסת אחרון ב-20.9.17.
ב16.10.17 התחילו להופיע הפרשות דמיות ורודות וחומות שנמשכו כחמישה ימים ונעלמו. ב 20.10 הייתי בבדיקה אצל רופא נשים שבדק ידנית וגם ביצע US הכל היה תקין. הגיעו היום תוצאות בדיקות דם שנתן:
פרוגסטרון: קטן מ-2
אסטרוגן: 148.
בטא: שלילי.
נוסף לכך הרופא הוסיף שעובי רירית הרחם הוא 8 מ"מ.
אני מבינה מתמונת המצב כי כלל לא היה ביוץ. אני ממש מוטרדת מכך. הרופא טוען שיש הרבה מצבים כמו סטרס או ספורט וכו שמשבשים את המחזור. אני כן מתאמנת בממוצע 5 פעמים בשבוע וירדתי במשקל קילו וחצי בחודש האחרון. אני חוששת מאד שהפסיק לי הביוץ לגמרי בשל הספורט לצד תזונה דחת קלוריות. האם ניתן להחזיר את הביוץ על ידי עליה בצריכה קלורית בהנחה שנשללו גורמים אחרים לכך? האם ייתכן שהיוץ יחזור מעצמו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ לך להרגע,הנתונים שציינת אינם מאפשרים קביעה שקיימת בפועל הפרעה בביוץ שלך,יזקה על הרופא שלך שיברר סוגיה זו על מנת לשחרר אותך מהלחץ המיותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון - כן או לארונית23/10/2017
שלום,
רציתי לדעת ... בחורה בת 43 שנמצאת בהריון מתרומת ביצית.
בהנחה שאין בעיות רפואיות כלשהו...האם זה נחשב הריון בסיכון בגלל הגיל?
או שאפשר לעשות מעקב הריון אצל ״רופא רגיל״?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט היריון בר סיכון,עקב הגיל המגלם תחלואה הריונית וסביב חידתית גבוהה יותר,היריון מתרומת ביציות המצריך התייחסות פרטנית לרקע הגנטי והרפואי בעיקר של בעלך והתורמת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים-האם תקיןלימור23/10/2017
בוקר טוב.
חזרתי הבוקר,ביום החמישי למחזור,לאחר שאתמול עשיתי בדיקת דם,אל הרופא המטפל.למרות גילי,43,סוכם שמכיוון שמתחילת השנה(מינואר)ניקלטתי 3 פעמים והפלתי-נעשה נסיון אחרון בגונדוטרופינים ואם לא ילך נעבור להפריה חוץ גופית.
אני מזריקה גונאל F על בסיס יומי מהיום השני למחזור והרופא הבוקר טרם הבחין בצמיחה של זקיקים-לפחות הוא לא דיבר איתי על כך.האם זה תקין?האם בשלב הזה למרות הגונאל לא אמורים לראות שום דבר?אחזור אליו בעוד 4 ימים גם אחרי שיום לפני זה אעזה בדיקת דם.
מה אמורים כבר לראות בשלב הזה שיהיה בעוד 4 ימים כדי לדעת שזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל אישה דפוס תגובה משלה המותנה בגילה וברזרבה השחלתית שלה,משקלה,דפוס התגובה שלה,ומאפייני המחזור,בכל מקרה בעוד 4 ימים הרופא יבחן את מספר הזקיקים המובילים שלך,את גודלם,ויקבע את המועד הייעודי של מצן האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)