מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיכויים להיקלטות וגרימת ביוץנועה27/09/2017
היי
אני בת 28 , חושבת על לנסות להיכנס להריון
כרגע אני ללא וסת
פעם אחרונה שקיבלתי היה לפני 8 חודשים עם פרימולט נור, וחודש לאחר מכן קיבלתי באופן טבעי ומאז כבר 7 חודשים אין וסת. פרופיל הורמנלי שבוצע לפני 8 חודשים היה תקין ביום השלישי לוסת.
המקור לאי הוסתות זה הפרעת אכילה. ב3 שנים האחרונות תקופות ארוכות ללא וסת.
כמובן שצריך לטפל באכילה אבל מבחינת הריון מה עושים כדי לבייץ? לנסות להיכנס להריון?
זה רק אחרי שאעלה במשקל או שאפשר במקביל?
כרגע אני שוקלת 47 על 1.64
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה
פרופ` דוד בידר27/09/2017על מנת לסדר את הביוץ שלך עליך לפנות לרופא המטפל בעניינים אלה ושיסביר לך אפשריות טיפול.
עניין הביוץ קל לטיפול.
במקביל את יכולה לעלות במשקל ולבדוק האם יש ביוצים תקינים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד להערכת גדילת העוברליאת26/09/2017
שלום
שבוע 32
אולטרסאונד לגדילת עובר...
משקל 2 קילו...
ורשום בהערה ראש העובר נמוך באגן מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתקבל הרושם שהכול תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד שבוע 32ליאת26/09/2017
שלום
שבוע 32
אולטרסאונד לגדילת עובר...
משקל 2 קילו...
ורשום בהערה ראש העובר נמוך באגן מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ושימוש קבוע בקולכיציןאופיר26/09/2017
ערב טוב,
לאחרונה אובחנתי ב fmf, והוחלט לטפל באופן קבוע בקולכיצין
לפי מידע שבדקתי ב הריופון אין בעיה עם השימוש בתרופה בהריון.
אולם קראתי באחד האתרים ש:
קולכיצין פועלת על ידי עיכוב יצירת מרכיבים הבונים את שלד התא הנקראים מיקרוטובולין (Microtubulin), נוכחות מרכיב זה הכרחית לצורך חלוקת התא ובלעדיה החלוקה אינה יכולה להתקיים, כך שהתרופה מונעת חלוקות תאים ויצירת תאים חדשים. בנוסף, קולכיצין מעכבת את תאי המערכת החיסון הנקראים נויטרופילם (Neutrophil) ומונעת את יכולת התנועה שלהם ואת פעילותם כך שהיא מהווה גם תרופה אנטי דלקתית.
שאלתי האם קיים חשש להצלחת טיפול ivf בשל השימוש בתרופה?
האם עדיף להמתין עם תחילת השימוש?
אשמח למידע ולדעתכם בנושא
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופסור בידר26/09/2017את יכולה להיות בטיפולי פיריון תחת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין ויטמין די ואוטיזםגל25/09/2017
שלום,
אני בשבוע 23, ובבדיקת דם לויטמין די הערכים שלי היו 26. קראתי שיש קשר בין מחסור בויטמין די לאוטיזם אצל היילוד. האם אכן הדבר? האם ערכים של 26 הוא ערך שמצריך לקחת תוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
פרופסור בידר26/09/2017יש מספר פרסומים לעניין זה הקושר רמה נמוכה של הוויטמין לאוטיזם.
יש הרבה תאוריות לאוטיזם אך אין מניעה לקחת תוסף של הוויטמין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ׳ בידר. אילו סיכונים למעשה יתכנו לעובר בחוסר ונטמין די אצל האם? האם 26 נחשב חוסר רציני? האם אפשר לקחת תוסף ומטמין די בסמוך לנטילת ברזל?
גל27/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין
פרופ` דוד בידר27/09/2017אפשר לקחת תוסף.
אני לא חושב שאת בסיכון כלשהוא עקב רמת הויטמין.
יש כל מיני תאוריות לאוטיזם.
הרמה שלך בסדר.
את התוסף את יכולה לקחת מתי שרוצה המשך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה, כרגיל אין כמוכם!!
גל28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 18 מתי מרגישיםאורית25/09/2017
שלום אני בהריון ראשון שבוע 18 ואני לא מרגישה בכלל את העובר. האם זה נורמלי? אני יודעת שיש שמרגישים משבוע 16. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישים
פרופ` דוד בידר26/09/2017שבוע 22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שאומרת שמרגישה בשבוע 16, כנראה מדמיינת...
סיגל26/09/2017הייתי בסקירה מוקדמת בשבוע 16 וכשהרופא ניסה לגרום לעובר להתהפך, והוא אכן ניסה להתהפך, לא הרגשתי כלום למרות שראו מצוין את התנועות המוגברות וניסיונות ההתהפכות של העובר באולטרסאונד.
אני התחלתי להרגיש תנועות משבוע 20 בערך וגם אז לא בצורה סדירה, רק החל משבוע 22 והלאה התגבש דפוס תנועות מובהק וסדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצדק עם סיגל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה כי את לא הרגשת..?
שירה28/09/2017פחות זמן מחשב ומענה בכל פורום אפשרי, אולי תתחברי לעצמך ותרגישי משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חתימה טובה לכולן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה או זיהום בנרתיק ביום ה4 להחזרהלאה25/09/2017
שלום ,
אני לאחר החזרה יום 4 ומרגישה פטריה ו זיהום בנרתיק.
מה ניתן לעשות /לקחת ? מקבלת אטרוגסטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם עניתם , אודה להתיחסותכם
לאה25/09/2017יום 4 להחזרה , מרגישה ששורף . מקדימה ומאחורה וגם בעת שתן. כנראה שפיתחתי או פטריה או דלקת
עושה מחר תרבית שתן. מה ניתן בינתיים לקחת כדי להקל ?
מקבלת אוטרגסטן כתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה הייתי נמנע מטיפול תרופתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה או זיהום בנרתיק ביום ה4 להחזרה
לאה26/09/2017היית נמנע מאנטיביוטיקה ?
אז דרמקובין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשרי לשימוש חיצוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות ושורף בגב שבוע 11לירי25/09/2017
ד"ר יקרים שלום.
מחר בע"ה נכנסת לשבוע 11. בימים האחרונים מקיאה כל יום ומאתמול קצת שורף באמצע הגב. לא משהו בלתי נסבל אבל בהחלט מציק. נקבעה לי שקיפות עורפית בעוד שבועיים. האם התופעות הנ"ל נורמליות? האם צריכה להבדק ולא להמתין לעוד שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה
לירי26/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות אצרי תרומת ביציתחוה25/09/2017
פרופסורים יקרים,בתאריך ה 8/9 הוחזרו 2 בלסטו לרחם.ב18/9:בטא-903,פרוגסטרון-23,אסטרדיול-980
בתאריך 20/9:בטא-2260,פרוגסטרון-33,אסטרדיול-1400.בתאריך 24/9:בטא-15,000 פרוגסטרון-40 אסטרדיול-1100.להלן שאלותיי:1-האם חלילה ייתכן הריון מולארי לאור ערכי הבטא ????? 2-מה הסיכויים לתאומים? 3-האם תתכן בעיה עקב ירידה באסטרדיול? 4-מתי ניתן לראות דופק? 5- איזה שבוע אני? המון תודות לכם,ממש מצפה לתשובותיכם,צעט מודאגת
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר26/09/2017את בשבוע 5
יתכן תאומים.
הריון מולרי נראה רק באולטרה סאונד.
אין שום ערך לבדיקות אסטרוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לאחר הזרעה וגונאליעל25/09/2017
בוקר טוב.
יום לאחר הזרעה שלאחר שימוש בגונאל היה לי שלשול מלחץ ( קורה לי לעתים) . בנוסף החלו כאבי בטן וגב תחתון . האם השלשול יכול לפגוע בתוצאות ההזרעה ובסיכוי להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת בדיקה לברור - מהי האדרה טבעתית?שיר24/09/2017
שלום ביצעתי mri אגן מעקב שגרתי של nf, יש ממצא חדש בהשוואה לבדיקה מלפני שנה,
מודגם תהליך ציסטי מראה האדרה טבעתית באגן משמאל שחלתי? מומלץ us גניקולוגי.
כמובן שאשלים ברור
שאלתי מהי האדרה טבעתית ?
מעלה חשד?
הציסטה פוגעת בפוריות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כדי לקבל מענה לשאלתך יש להשלים את הבדיקה עם אולטרסאונד גניקולוגי וחבדוק גם זרימות דם לאזור מעטפת הציסטה המודגש בעת ביצוע ה-mri(האדרה)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולקס 400 וחמצה פוליתקאן24/09/2017
שלום
האם מספיק לקחת בתחילת ההריון ברזל פולקס 400 שלהבנתי יש בו 400 חומצה פולית או שעליי םהוסיף חומצה פולית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מספיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ובדיקה ביתיתתמי24/09/2017
שלום רב,
טיפול ivf ראשון שאיבה לפני 9 ימים. החזרת שני עוברים יפים (8,12) לפני 6 ימים.
לא התאפקתי ובדקתי ביתית. בדיקה ראשונה לפני שלושה ימים לא היה פס, בשניה אתמול חלש ממש ובדיקה מהיום הראתה פס ורוד ברור. האם נישמע לכם הריון ? מאחר והפס התגבר מיום ליום? או שהאוביטרל ונרות אטרוגסטן גורמים לכך?
יש לציין שהבדיקה של היום (החזקה ביותר) נעשתה לא בשתן הראשון אלא של אחהצ ויותר רחוקה בימים מזריקת האוביטרל משתי הבדיקות החלשות יותר שקדמו לה.
האם אפשר לשמוח כבר?? אפילו שעוד לא עברו 12 יום?
אני יודעת שרק בדיקת דם תאשר אבל אשמח לחוות דעתכם והערכה שלכם נוכח שלוש ממצאי הבדיקות הביתיות והשפעת ההורמונים על הבדיקה הביתית (אם אכן יש כזו).
תודהההה
שבוע ניפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות להיריון בהחלט קיימת,אם כי הייתי ממתין לתוצאה בעוד מספר ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
תמי25/09/2017תודה על תשובתך, מקווה לטוב. אנסה עוד מספר ימים שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה בשבוע 9מושי24/09/2017
פרופסורים נכבדים שלום רב!
אני בהריון לאחר החזרת עובר טרי שבוע 8+1.
הרופא אמר לי לרדת לאוטרוגסטן 200 אחד ביום והחל מ7+4 כך עשיתי. הוא אמר להמשיך אחד ביום עד סוף שבוע 9 ואז אפשר להפסיק.
הבעיה היא שיש לי רק עוד 4 פנינים עד 8+4. עד כמה זה קריטי היומיים האלה? אפשר להפסיק אחרי 8+4 בבטחה?
אין לי דימומים בכלל והכל לכאורה בסדר. רמת הפרוגסטרון נבדקה רק עם הבטא הראשונה אז אין מושג מה הרמה.
הרופא שלי בחו"ל ואין עם מי להתייעץ ולקבל מרשם. לחברה יש שני קרינון שנשארו לה, מותר לי להשתמש בהם ביומיים האלה במקום אוטרוגסטן?
המון תודה לכם שאתם כאן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה להפסיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע שאלה דחופהיעל24/09/2017
שלום
כמה זמן דגימת זרע להשבחה יכולה להשאר בקופסת דגימה?
מסרתי דגימת זרע כשעה וחצי לאחר שנעשתה עקב עיכוב לא צפוי האם היא איננה טובה?
עד כמ זמן הזרע תקף מחוץ לגוף בטמפרטורת חדר?
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי ההשבחה ניתן להתעכב גם יותר משעה,טווח החיות והתנועתיות של הזרע צפוי להיות מעל 24 שעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)