מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת פרולקטין לא ברורהמרים14/09/2017
אני צריכה לחזור על בדיקת פרולקטין שיצאה גבוהה..
בפעם הראשונה 900
חזרתי לאחר שבוע 700
אני ערה 4 שעות לפני הבדיקה ובצום...לא נוטלת תרופות וללא פעילות פיזית....
לא ברור למה הערכים משתנים כל כך...
האם יש המלצה לעשות את הבדיקה ליום מסויים לפני המחזור...או אחריו ??
ואיך מומלץ לעשות את הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעשות את הבדיקה בין היום 3-5 למחזור לאחר ערנות של שעתיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ראשון או שני אחרי הפלהלימור14/09/2017
שלום לכם.
בת כמעט 43(בסוף החודש הבא)ולאחר סידרה של הפלות עצמוניות.
האם התעברות בביוץ השני אחרי ההפלה האחרונה ולא הראשון תעלה את הסיכויים שלא תתרחש הפלה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח הרקע העיקרי להפלות הנו גילך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכדאיות באיבוד הביוץ הראשון
לימור26/09/2017אז בנסיבות שלי כדאי להמתין לביוץ השני שאחרי ההפלה העצמונית האחרונה או לנסות לראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופור ושאלה על פעילות גופניתD14/09/2017
שלום
מה ההבדל בין מונופור רגיל למונופור מולטידוז?
ומדוע יש רופאים שאחרי החזרה אומרים שטוב ללכת ולעשת פעילות להזרמת הדם וישנם האומרים שצריך לנוח מספר ימים ולא להתאמץ ולהאיץ דופק?
זה סותר אחד את השני כי פעולה להזרמת הדם מביאה גם האצת דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור
פרופ` דוד בידר14/09/2017אין הבדל בין שניהם רק שבמולטידוז יש מינון גבוה יותר והרופא קובע כמה תזריקי ממנו.
במנופור הרגיל כל אמפולה מכילה כמות של 75 יחידות.
לגבי פעילות, אין דיעה חד משמעית, וכל רופא חושב מה שחושב.
אפשר לעדות פעילות גופנית, אל האם זה יותר טוב , אי אפשר לקבוע.
לדעתי זה לא משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D14/09/2017אבל יש מולטידוז גם למינונים נמוכים, קיבלתי מרשם למונופור מולטידוז 600
יש גם מולטידוז 1200
מונופור רגיל הוא בעצם המינון הקטן ביותר? 75?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיימים מינונים של מולטידוז 600,1200
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לאחר ניתוח מחיצהליאנה14/09/2017
עברתי ניתוח מחיצה לפני 9 ימים. מחיצה קטנה.
מתי מותר לקיים יחסי מין?
האם מותר להגיע לאורגזמה ללא חדירה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה
פרופ` דוד בידר14/09/2017מותר לקיים יחסים ואפשר להגיע לאורגזמה בכל צורה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס-סתירה לא מובנתאנה13/09/2017
היי דר, איני מבינה משהו בנוגע למחלה הזו:
הרי כי אנדומטריוזיס היא מחלת תלויית אסטרוגן כאשר מופיע בה חוסר איזון הורמונלי-עודף אסטרוגן על פרוגסטרון,ולפעמים תביא לאי פוריות.
אי לכך, כאשר אנדומטריוזיס תביא לאי פוריות אצל נשים מסויימות ,מדוע הן מקבלות פרגונל וזריקות שמכילות אסטרוגן ופרוגסטרון ברמות גבוהות?
קיימת סתירה,או שאיני מבינה את המצב היטב. בתודה ,אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס.
פרופ` דוד בידר14/09/2017מצב זה גורם להידבקויות באגן עקב הפניות ההורמונלית.
לכן המצב מקשה על היכולת להרות.
הטיפול נועד לגרום לגירויי שחלתי ,על מנת להגביר סיכויים להרות או למטרת שאיבת ביציות.
נכון שהגירוי לא טוב לאנדומטריוזיס, אך זהו הטיפול הנחות להשגת הריון.
ההריון עצמו הוא הטיפול הטוב ביותר למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת מי שפיר וצ׳יפ גנטיאנונימי13/09/2017
שלום,
חברה שלי בת 33, שבוע 14+5, בהריון מהפריית איקסי, והיא מתלבטת רבות לגבי בדיקת מי שפיר וצ׳פ גנטי, בעיקר בגלל האיקסי.
שקיפות עורפית 1.6 mm
PPAP-A 1805.0' MOM 0.60
Free BHCG 32.5 ng/ml MO 0.80
סיכון סטטיסטי על פי גיל 1:520
סיכון סטטיסטי בשילוב שקיפות עורפית 1:2000
טריזומיה 1:10000
מהי המלצתכם לאור כל הנתונים לעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחינה רפואית התוצאה תקינה,אם כי כל אחד קובע לעצמו את רף הביטחון ובהתאם לכך נגזרת עמדתו בנושא,עמדתי בסה״כ חיובית בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמדתך חיובית בנדון משמע אתה בעד לעשות את הבדיקה? אם כן, האם זה משוייך לאיקסי או בגלל גורמים אחרים/נוספים?
אנונימי13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובתך
אנונימי14/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משוייך לכל המכלול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור
אנונימי14/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכופפות חדה שבוע 16רירי13/09/2017
סליחה על השאלה הטיפשית, האם התכופפות חדה עם הבטן (להרים משהו מהרצפה) יכולה לפגוע בעוברים? היתה לי הרגשה מוזרה בבטן אחרי שקמתי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 9 - דקירות בצדדיםלירי13/09/2017
ד"ר יקרים. מאתמול דקירות בשני הצדדים של בטן תחתונה. לא כאבים חזקים אך בהחלט מציק. אין דימום. תופעה מוכרת לשבוע שאני נמאת בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעה שכיחה בטרימסטר הראשון של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לאחר החזרת עובריםsnog13/09/2017
הייתה לי החזרה לפני כ 3 ימים ואני לא מפסיקה להשתעל, שיעול יבש אבל מרגישה שמאמצת את כל הגוף, את שרירי הבטן.
האם שיעול כזה יכול למנוע השתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביצית בשתןמיה12/09/2017
שלום,
אני בת 26 רווקה עם מחזור סדיר ולפי בדיקת פרופיל הרימונים שעשיתי לפני שנה הכל תקין חוץ מכאבי מחזור.
שאלה לי , עד לפני כמה שנים כל פעם אחרי המחזור הייתי מוצאת בשתן כדור לבן קטן קטן.. שאלתי את אמי ואמרה לי שזו ביצית ושזה טבעי.. אבל כמעט בשלושת השנים האחרונות אני לא רואה את זה בכלל אני מודאגת
מה זה הכדור הקטן? והאם יש צורך לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצית
פרופ` דוד בידר13/09/2017לאמא שלך אין שום מושג מה זה ביצית .
ביציות לא נראות בעין.
הכדור הלבן הוא, לרוב, פטרת שיוצאת באופן נורמלי מהנרתיק וזה שאת לא רואה אותו אין לזה משמעות.
יש להפסיק להתייעץ עם האמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראות של אחסון זריקהג12/09/2017
שלום
בהרבה זריקות כתוב:
לא לאחסן בטמפ' של מתחת ל25 מעלות.
מכיוון שרוב הזמן אנחנו לא בבית והמזגן לא פעיל יוצא שהטמפ בבית חמימה
האם רצוי לשמור במקרר? למרות שאין הוראה לאפסן במקרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרר
פרופ` דוד בידר13/09/2017אפשר במקרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול ופרוטוקול חדשאיילת12/09/2017
שלום לפרופסורים.
עברתי לטפל בשיב"א. שם נתנו לי פרוטוקול שונה לגמרי ממה שעבד אצלי- מגונל פ עברו למנופור. התגובות לא היו טובות - ציסטות ואין זקיקים שהתפתחו כצפוי. אחרי 12 ימים של הזרקת מנופור במינון - בהתחלה 450 ואז 600 הוחלט על הפסקת הטיפול.
שאלותי, מתי אמורה לקבל וסת ? ומתי אפשר להתחיל פרוטוקול חדש? בוסת הבאה אןו לחכות מחזור שלם?
תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר13/09/2017לפי מה שאת מתארת יש בעיה עם הרזרבה השחלתי. שלך.
לא ציינת גיל, אך במינונים של 450-600 בגיל מעל 40 , הסיכויים להריון נמוכים ביותר.
פרוטוקול חדש אפשר להתחיל לאחר לקיחת גלולות שבועיים ובדיקות שיראו שאת יכולה להתחיל מבחינת מראה השחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. ומתי אמורה לקבל וסת מהפסקת הורמונים?
איילת13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות פריטין וברזל בהריוןגל12/09/2017
שלום,
אני בשבוע 22 ורמת ההמוגלובין שלי צנחה ל9.2 למרות שאני נוטלת תוספים. רמת הפריטין שלי גבוהה מהנורמה משמעותית, מה ההסבר לכך ואיך אפשר לפתור זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין
פרופ` דוד בידר13/09/2017ראשית צריך לאבחן סיבת האנמיה.
אם זה על רקע ההריון בלבד אזי יש להמשיך לקחת כדורי ברזל
ולאכול מאכלים שיש בהם ברזל כמו; טחינה, בשר, פלפל וכו׳.
אם האנמיה היא מהריון אזי יש גם זריקות שניתן לתת, אך זאת רק כאשר הירידה היא מתחת ל 7.
יש לזכור שרמת ההמוגלובין היא לא אמיתית היות ובהריון הדם נמהל בנוזל והרמה האמיתית יותר גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה וטיפולי פוריותאופיר11/09/2017
ערב טוב,
ידוע לי כי הדבקות במהלך ההריון עלולה להיות מסוכנת.
בשבוע שעבר ישבתי בעבודה עם לקוח לפגישה, מכיוון שלא ידע
מה מצבי התקשר היום לעדכן אותי כי הוא אובחן כחולה במחלת הנשיקה ואם אני בהריון או מתכננת שאדע זאת.
אני לקראת שאיבה (עוד יום וחצי) האם קיימת איזו סכנה? האם עלי להיבדק? אם כן, איזה בדיקות עלי לבקש?
מה הסיכוי להידבק בסיטואציה כזו? אנני זוכרת אם התעטש בסביבתי אבל מניחה שלחצנו יד. מודה שמעריכה מאוד את הודעתו אבל קצת הלחיץ אותי..... טודה להנחיות מה עלי לעשות. תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל מה שאת צריכה לעשות בשלב זה הוא לבצע את הבדיקות השגרתיות של ההיריון ובכלל זה הבדיקה ל-CMV,ובדיקה לטוקסופלסמוזיס,בדיקות נוספות אם יהיו התפתחויות נוספות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי 2 הפלותgold11/09/2017
אני אחרי 2 הפלות
עשיתי היום בדיקת דם וייצא בטא 10 פרוגסטרון 31 עם תמיכה קדם הריןן של נרות קרינון מה זה אומר? הריון ? תקין? בגלל ביוץ מוקדם שתיתי אסטרןפם לדחית הביוץ ושהגיע הביוץ התחלתי קרינון שיתמוך כיעברתי 2 הפלות והפרוגסטרון היה נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך לבצע עוד בדיקה בעוד יומיים היות והערך של הביטה הנו גבולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
גולדי12/09/2017תודה על המענה .
מה הערכים שמראים על הריון תקין מבחינת בטא ופרוגסטרון .
האם אצלי זה נמוך ? למרות שאני עם תמיכה של נרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הביטה מריכה יותר מחהכפיל את עצמה תוך יומיים,לגבי הפרוגסטרון בשלב זה הוא מצוי בטווח התקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)