מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימני הריון ולקיחת תרופותשרית29/08/2017
שלום,
אני לאחר שלושה טיפולי הפריה שכשלו ושתי הפלות.
לאחר בדיקות הוסבר לי ע"י הרופאים המטפלים שבהפריה הבאה לפני החזרת עוברים עליי לקחת פרנדניזון וקלקסן.
בנוסף, הוחלט על פיפל בחודש הקרוב.
ווסת אחרונה ב12.8 ובתאריך ה27.8 ראיתי כתם חום, מעין כתם השתרשות שהפסיק. מקבלת ווסת בכל 26-28 יום.
האם ניתן בשלב זה לעשות בדיקת הריון למרות שלא איחר המחזור?.
אני לחוצה מעט כי צריכה לקחת תרופות שעליהם המליצו הרופאים המטפלים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר30/08/2017ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי צריך אסטרופםאני29/08/2017
שלום, לאחר תרומת ביצית כאשר בטא חיובית, עד מתי צריך להמשיך עם האסטרופם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר29/08/2017עד שבוע 9 מלא של הריון.
בנוסף לפרטגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק חד פעמי וכאבים מחזור חזקיםשוש29/08/2017
שלום פרופסורים יקרים. בטא מכפילה עצמה כל יומיים מצויין, כמעט משלשת עצמה.היום היה דימום חזק, דם אדום,והבטא היום המשיכה לשלש עצמה.כאבי מחזור היו חזקים. בצהריים הדימום והכאבים פסקו. האם עלי לנוח? יש לי תינוק בן 9חודשים ורק אני מטפלת בו. החתלות, אמבטיות וכו'.איך עלי להתנהל? והאם הסיבה לדימום יכולה לנבוע מציסטה שהתגלתה לאחרונה (3.5 ס"מ)? ובבקשה תאמרו לי באיזה שבוע אני: החזרת בלסטו בן חמישה ימים ב-16/8. תודה רבה ובבקשה הרגיעו אותי, עד למענה הרופא שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע 4,למרות הדמם בשלב זה אין כל ערך מוסף למנוחה מחטת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציסטה לא גורמת לדימום בצורה כלשהי בהריון עצמו?
שוש29/08/2017והאם בגילי, 46, הריון מתרומה יקר, גם אין הנחה על מנוחה כל שהיא? והמשך טיפול בתינוק שלי? הרמה ומאמץ, לא יכולים לגרום לדימום? תודה על תשובתך המהירה פרופסור אשכנזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של בטא 35דפנה29/08/2017
שלום לכם
עשיתי בדיקת דם להריון פעם ראשונה
התוצאה היתה בטא 35
האם זה הריון?
והאם זה לא נמוך
כי פעם קודמת הבדיקה היתה 370
בפעם הראשונה
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן את בהיריון,בצעי עוד בדיקה בעוד יומיים כדי לדעת אם הערכים עומדים בציפיות של היריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דפנה29/08/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר קפה בהריוןמעיין29/08/2017
שמעתי מרופא סיני שלא טוב לשתות קפה בהריון במיוחד בשליש ראשון
האם זה נכון?
והאם יכולה לשתות נטול קופאין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה לשתות כוס ליום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול מומלץ לנשים מבוגרותשם29/08/2017
שלום. מהו הפרוטוקול המומלץ לנשים מבוגרות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר29/08/2017יש מספר פרוטוקולים התלויים בגורמים שונים.
מתן פרוטוקול זה או אחר תלוי ברופא המטפל, בניסיונו ובהערכת המצב הכללי שלך מבחינת הרזרבה השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך מקסימלי של פרוטוקול קצרשם29/08/2017
שלום,
מהו משך הזמן המקסימלי של פרוטוקל קצר עד יום השאיבה כולל? ברצוני לברר בגלל החגים תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר29/08/2017תלוי מה גילך.
לרוב ,אחרי 12 יום מקבלים אוביטרל, ויומיים אחר כך שאיבה.
בגיל צעיר יכול להיות אחרי 11-10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על השבחת זרעיעל28/08/2017
שלום
אני מטופלת באיקקלומין ולקחתי אוויטרל. הפנו את בעלי לעשות השבחת זרע ביום ד . קיימנו יחסי מין לפני כ 3 שבועות (כשבועיים לאחר המחזור הקודם) .
האם התנזרות של 3 שבועות פוגמת בהשבחה? ואם כן מה לעשות? כבר לקחתי איקקלומין ואוויטרל...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנזרות
פרופ` דוד בידר29/08/2017לא פוגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה שבוע 14רירי28/08/2017
ערב טוב,
שבוע 14. ברוב טמטומי אכלתי בדוכן מזון בחוץ שלא היה נראה נקי במיוחד והעובד נגע באוכל ללא כפפות. אני בחרדות איומות שעשיתי לעצמי ולעוברים נזק. כיצד עליי לפעול? האם ניתן לבצע בדיקה להסרת החששות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול
פרופ` דוד בידר29/08/2017רוב קלקולי הקיבה מאוכל לא גורמות נזק לעובר.
רק דברים לא מבושלים יכולים לגרום לבעיה.
מזון נגוע בליסטריה הוא בעיתי אך הסיכויים שקרה לך משהוא מקלקול קיבה הוא נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן אוביטרל עם lh נמוךשימרית28/08/2017
שלום התחלתי טיפול ראשון של גונל F מהיום ה2 למחזור . 5 ימים במינון של 62.5 לאחר מיכן עוד יום אחד במינון של 50. בבדיקות דם מהיום ה8 למחזור הם: אסטרדיול-3600 , lh -2.5, פרוגסטרון פחות מ -2. בדיקת אולטראסאונד- עובי רירית 7.5. שחלה ימין. זקיק בגודל 18 19 11 10 . שחלה שמאל זקיק 11 ועוד זקיקים קטנים.לפי הנחיות הרופא יש להזריק היום אוביטרול. הפחד שלי הוא שבגלל ש הlh כלכך נמוך הזקיקים לא ייבייצו. למה אין עליה בlh אם יש לי זקיקים גדולים יכול להיות שזה לא זקיק שמדובר בציסטות?? לא עדיף היה לחכות. דרך אגב זה על בסיס יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LH
פרופ` דוד בידר28/08/2017אין קשר בין רמת ה LH לעניין הביוץ ובכלל לא איך לבדוק אותו.
מה שהרופא שלך אמר זה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז סביר להניח שאם הזרקתי היום אוביטרול יתרחש ביוץ בעוד 24-36 שעות.
שמרית28/08/2017למרות רמות הנמוכות של lh?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר29/08/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עצבים יכולים לפגוע בעובר?מיה28/08/2017
אני 5 ימים אחרי ההחזרה וכבר יום אחרי ההחזרה היה ריב קשה בבית ורק בכיתי והיה בי כעס.האם זה פגע בעובר? אמי מנסה לחפש תשובות ולא מוצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים
פרופ` דוד בידר28/08/2017אין הרבה נתונים בעניין זה אך אני חושב שזה לא פוגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת פעמיים בחודש בפעם השנייהגלי28/08/2017
שלום ד״ר אשכנזי
שמי גלי בת 36 ללא ילדים ביצעתי שני סבבים של שימור פוריות וסיימתי את הפרוצדורה לפני מספר חודשים . עד אז המחזור שלי היה סדיר לגמרי והופיע בזמן
בחודשיים האחרונים חל שינוי פעם אחת הווסת הגיעה לאחר 24 ימים והחודש הזה לאחר 19 ימים מהקודמת .
אציין שאיני נוטלת גלולות בריאה בדרך כלל עם fsh גבוה 13.4
בחודשים האחרונים הבטן נפוחה בצורה קיצונית מאוד ושיערתי שזה מההורמונים שנטלתי לשימור הפוריות ... הפנים שלי שומניות בצורה קיצונית מה שלא היה לפני...
ממה זה יכול לנבוע שאני מקבלת כבר פעם שניה מחזור פעמיים בחודש??
די בלחץ ומוטרדת שאני לפני איבוד המחזור שלי
לתשובתך בהקדם אודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט תיתכן הפרעה הורמונאלית על רקע הטיפול או בעקבות התפתחות ציסטות שחלתיות,נדרש בירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור מוקדם מהרגיל לאחר היסטרוסקופיה ולפרסקופיה?מיקי28/08/2017
שלום רב,
לפני 13 יום עברתי היסטרו + לפרוסקופיה. הוציאו פוליפ קטן מאוד מאחת החצוצרות וצרבו נישה בצלקת קיסרי.
מאז הניתוח יש הפרשות חומות כאשר רובן הן במרקם צמיגי ולא נוזליות. כמו כן שמתי לב שבימים האחרונים ההפרשות נהיות יותר ויותר בצבע חום כהה והיום שמתי לב בניגוב גם להפרשה נוזלית בצבע חום בהיר קצת נוטה לוורוד, משהו שמזכיר תחילת מחזור...
היום אני 21 יום לאחר קבלת המחזור הקודם ויש לי מחזור די סדיר (כל29-30 יום), האם ייתכן שזה המחזור כל כך מוקדם??
מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר28/08/2017דמם חום זה דמם ישן ונובע מהפעולות שביצעת.
יש להתאזר בסבלנות והעניין יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי של זקיקים קטניםיעל28/08/2017
שלום רב
התחלתי טיפול עם איקקלומין ובבדיקת אולטרסאונד ראו לי 4 זקיקים קטנים.
האם זקיקים קטנים מקשים על כניסה להריון ועל הצלחת הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מקשים בתנאי שמתפתחים גם זקיקים מובילים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של זקיקים מובילים?
יעל28/08/2017מה המשמעות של זקיקים מובילים? כיצד ניתן לדעת עפי דף התוצאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הסטרוסקופיה לשלילת בעיותדנה28/08/2017
שלום לכם. אני מטופלת ivf כבר 4 שנים. לאחר צילום רחם שנעשה ממש בתחילת הדרך הכל היה תקין חוץ מפגם מילוי קטן לדבריו של הרופא. לאחר בירורים אצל רופאים הוסבר כי לפעמים זה רק נראה כך בצילום .. על מנת לשלול זאת בוצעה הסטרוסקופיה תקינה לחלוטין. כיום לאחר 4 שנים רופא אחר מבקש לבצע שוב הסטרוסקופיה על מנת לשלול לגמרי מכיוון שלא מובן עדיין למה לא הושג עד היום היריון. האם אפשרי לראות משהו שלא רואים בבדיקה גניקולוגית רגילה ? אם כן יש אפשרות לפוליפ או הדבקויות ? ראוי לציין שלא עברתי גרידה הפלה או ניתוח כזה או אחר ברחם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי במרחק של 4 שנים שעברו בהחלט יש מקום לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת,במיוחד גם לאור הכישלון להרות במשך כל התקופה הזו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)