מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם עצבים יכולים לפגוע בעובר?מיה28/08/2017
אני 5 ימים אחרי ההחזרה וכבר יום אחרי ההחזרה היה ריב קשה בבית ורק בכיתי והיה בי כעס.האם זה פגע בעובר? אמי מנסה לחפש תשובות ולא מוצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים
פרופ` דוד בידר28/08/2017אין הרבה נתונים בעניין זה אך אני חושב שזה לא פוגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת פעמיים בחודש בפעם השנייהגלי28/08/2017
שלום ד״ר אשכנזי
שמי גלי בת 36 ללא ילדים ביצעתי שני סבבים של שימור פוריות וסיימתי את הפרוצדורה לפני מספר חודשים . עד אז המחזור שלי היה סדיר לגמרי והופיע בזמן
בחודשיים האחרונים חל שינוי פעם אחת הווסת הגיעה לאחר 24 ימים והחודש הזה לאחר 19 ימים מהקודמת .
אציין שאיני נוטלת גלולות בריאה בדרך כלל עם fsh גבוה 13.4
בחודשים האחרונים הבטן נפוחה בצורה קיצונית מאוד ושיערתי שזה מההורמונים שנטלתי לשימור הפוריות ... הפנים שלי שומניות בצורה קיצונית מה שלא היה לפני...
ממה זה יכול לנבוע שאני מקבלת כבר פעם שניה מחזור פעמיים בחודש??
די בלחץ ומוטרדת שאני לפני איבוד המחזור שלי
לתשובתך בהקדם אודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט תיתכן הפרעה הורמונאלית על רקע הטיפול או בעקבות התפתחות ציסטות שחלתיות,נדרש בירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור מוקדם מהרגיל לאחר היסטרוסקופיה ולפרסקופיה?מיקי28/08/2017
שלום רב,
לפני 13 יום עברתי היסטרו + לפרוסקופיה. הוציאו פוליפ קטן מאוד מאחת החצוצרות וצרבו נישה בצלקת קיסרי.
מאז הניתוח יש הפרשות חומות כאשר רובן הן במרקם צמיגי ולא נוזליות. כמו כן שמתי לב שבימים האחרונים ההפרשות נהיות יותר ויותר בצבע חום כהה והיום שמתי לב בניגוב גם להפרשה נוזלית בצבע חום בהיר קצת נוטה לוורוד, משהו שמזכיר תחילת מחזור...
היום אני 21 יום לאחר קבלת המחזור הקודם ויש לי מחזור די סדיר (כל29-30 יום), האם ייתכן שזה המחזור כל כך מוקדם??
מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר28/08/2017דמם חום זה דמם ישן ונובע מהפעולות שביצעת.
יש להתאזר בסבלנות והעניין יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי של זקיקים קטניםיעל28/08/2017
שלום רב
התחלתי טיפול עם איקקלומין ובבדיקת אולטרסאונד ראו לי 4 זקיקים קטנים.
האם זקיקים קטנים מקשים על כניסה להריון ועל הצלחת הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מקשים בתנאי שמתפתחים גם זקיקים מובילים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של זקיקים מובילים?
יעל28/08/2017מה המשמעות של זקיקים מובילים? כיצד ניתן לדעת עפי דף התוצאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הסטרוסקופיה לשלילת בעיותדנה28/08/2017
שלום לכם. אני מטופלת ivf כבר 4 שנים. לאחר צילום רחם שנעשה ממש בתחילת הדרך הכל היה תקין חוץ מפגם מילוי קטן לדבריו של הרופא. לאחר בירורים אצל רופאים הוסבר כי לפעמים זה רק נראה כך בצילום .. על מנת לשלול זאת בוצעה הסטרוסקופיה תקינה לחלוטין. כיום לאחר 4 שנים רופא אחר מבקש לבצע שוב הסטרוסקופיה על מנת לשלול לגמרי מכיוון שלא מובן עדיין למה לא הושג עד היום היריון. האם אפשרי לראות משהו שלא רואים בבדיקה גניקולוגית רגילה ? אם כן יש אפשרות לפוליפ או הדבקויות ? ראוי לציין שלא עברתי גרידה הפלה או ניתוח כזה או אחר ברחם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי במרחק של 4 שנים שעברו בהחלט יש מקום לביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת,במיוחד גם לאור הכישלון להרות במשך כל התקופה הזו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר 7 תאים יום שנישני27/08/2017
יום הוחזר עובר תאים יום שני. הרופא אמר שמחזירים למרות שהוא לא משהו
אם ישתרש ייתכן והעובר לא יהיה בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר27/08/2017אין עובר יום 2 שהוא שבע תאים.
הרופא אמר שהעובר לא משהוא כדי שלא תחשבי שהוא לא טוב אלא העניין תלוי בעובר ושהועבר ״אדם״
בקיצור הוא לא ישתרש והשאלה למה יש לך רק עובר אחד לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיקול של הקפאת בלסטוציסטיםעדינה27/08/2017
היי, מנסה להבין את ההיגיון.....
היום אמרו לנו שהעוברים שנשאבו לנו - 2 יחזירו, ואת השאר יגדלו עד למצב של בלסטוציסט ויקפיאו. למה לא להקפיא אותם כשהם 4 או 8 תאים? הרי לא כל העוברים יגיעו למצב בלסטו במעבדה, אבל זה לא אומר שגם ברחם זה היה אותו המצב....
נתונים כלליים: בת 27, אי פריון לא מוסבר, יש ילדה בבית מ ivf ראשון, כרגע נשאבו 10 ביציות, הופרו 7. הוחזרו 2. ומתלבטים מה לעשות עם ה 5 הנותרים. להקפיא או לגדל ואז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט
פרופ` דוד בידר27/08/2017יש מספר סיבות לכך שרוצים לגדל.
1.עוברים לא יפים ביום 3, אולי יגדלו ליום 5 .
2. יהיה פחות צורך למעבדה להקפיא כי יש סיכויים שהעוברים לא יגיעו
ליום 5.
3.תלוי ברופא שלך ובמה הוא מאמין שיהיה טוב יותר בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי דיקור מי שפירגל27/08/2017
פרופ׳ אשכנזי/בידר-
1. כמה זמן אחרי הדיקור מותר לחזור לפעילות גופנית?
2. כמה זמן צריך לעבור מאז הדיקור על מנת שהסכנה להפלה תחלוף?
3. עדין יש לי כאבים בבטן התחתונה (עברו שלושה ימים מהבדיקה), לא מדובר בכאב בלתי נסבל, האם זה תקין?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ` דוד בידר27/08/20171.אין תשובה ברורה, אני ממליץ אחרי שבועיים.
2. אחרי שבועיים.
3.לא צריכים להיות כאבים. אם זה לא נחלש מיום ליום צריך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. וכמה זמן עלי לחכות עד שבטוח לקיים יחסים/ לחוות אורגזמה חיצונית?
גל31/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים
פרופ` דוד בידר31/08/2017אחרי שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת מה זה אומר ומה צריך לעשותמורן27/08/2017
היי שלום רציתי לשאול עם יש בעיה בלקיחת כדורי פירמולט נור לפני התחלת טיפולי פוריות האם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת
פרופ` דוד בידר27/08/2017אין דום סיכון. אך למה את לוקחת? לקבל וסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת נרות בהריון צעיראני27/08/2017
שלום.
היום התבשרתי כי אני בהריון :) לאחר טיפולי הפרייה
הפרוגסטרון הוא 127< ו- E2- 1660.
האם אני צריכה תמיכה של נרות אנדרומנטין?
,usv* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר27/08/2017נהוג בהפריה לתת פרוגסטרון לנרתיק כתמיכה.
לא נהוג לבצע בדיקות דם כי אין להם משמעות.
לא ציינת מה את מקבל. אך ברור שאת מקבלת ותמשיכי לפי הוראות רופא מטפל.
זה שתגבירי תמיכה הדבר לא יעזור להריון להתפתח.
הריון טוב יתפתח גם ללא תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מקבלת תמיכה.
אני28/08/2017בהמשך לתגובתך. אינני מקבלת תמיכה . נאמר לי שתוצאת הפרוגסטרון תקינה לכן אינני זקוקה לתמיכה.
במידה ואקח פעמיים ביום, בוקר ערב, אנדרומנטין האם זה יכול להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יזיק,למרות שמתקבל הרושם שרמת הפרוגסטרון שלך גבוהה ואינה מצריכה תמיכה נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עולה יפה .מתי אפשר לעשות אולטרסאונד?שוש27/08/2017
שלום רב, 7ימים אחרי החזרת בלסטו בטא הייתה 25, היום אחרי 11 ימים בטא עלתה ל-210.אני מניחה שזה בסדר, נכון? מתי אוכל לעשות אולטרסאונד? ועוד שאלה ברשותך: הריון הקודם הזריקו לי פרגניל פעמיים בשבוע. גם עכשיו כמובן והתחלתי היום.מה המרווח שאמור להיות?בין זריקה לזריקה?
יום כן יום לא? עד כמה זה אקוטי?או פשוט לחלק את זה לפעמים בשבוע? תודה רבה על התשובה ועל הליווי הצמוד, המרגיע והמענה המהיר תמיד! כולי מלאת הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי אולטרסאונד לזיהוי דופק בעוד שבועיים,באשר לזריקות ההנחיה והתדירות של הזריקות הנם באחריות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור קרישת יתר והפלותגלית27/08/2017
פרופ בידר שלום, ברשותך 3 שאלות אודה לך למענה
בעבר שאלתי אותך לגבי סיבות להפלות חוזרות ובמקרה שלי כתבת לי שכנראה יש גורמי קרישה לא מוכרים או מבנה אנטומיט של הרחם .
בתקופה של הבירור מצאו רק פקטור 5 ליידן.
כתבתי גם שרק הריון 1 שרד לי אם קלקסן אך היה דימום משבוע 4 עד 37 .
בגלל שלא היה תיעוד במכבי לבעיית קרישה עקב מעבר קופת חולים חזרתי על כל הבדיקות והייתה תוצאה:
BETA 2GIYCOPROTEIN 5.3
לפי הערכרים זה חיובי מ-5 עד 8
שאלה 1:
האם זה אומר שיש APLA ולא ידעתי וזה הגורם להפלות חוזרות והדימומים שהיו לי בזמן תחילת השרשת הילדה שלי בשבוע 4 למרות קלקסן 40?
שאלה 2 :
בבדיקות של מאוחדת לא היה APLA ולאחר הניתוח קיסרי הרופא שביצע את הניתוח אמר לי אז שאני צריכה לעשות בדיקת APLA איך יכול להיות שפתאום יש?
שאלה 3:
האם עקב דימום שיש לי בהריון היחיד ששרד אם קלקסן ועקב זה שהיו לי 2 הפלות לאחר ההריון הזה אם קלקסן במידה וזה APLA צריך מינון מוגבר של קלסן וטיפול נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
פרופ` דוד בידר27/08/20171.הבדיקה לא מראה שיש לך APLA.
2.אין לך APLA ,פתאום ,והרופא שאמר מה שאמר חשב אולי זה הסיבה למצבך ללא שבדק לעומק האם עשית כבר את הבדיקות. זה כאילו לנסות להיות חגם...
3.שוב, ללא קשר לסיבה, את יכולה לנסות, בהריון ,הבא 60מ״ג קלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר לגבי קרישה
פרופ בידר28/08/2017פרופ בידר תודה על המענה
אם זה לא APLA אז מה פירוש תוצאת הבדיקה? והאם קלקסן זה מספיק כטיפול נגד קרישה כי בנוסף יצא שיש לי פקטור 5 ליידן ו-APCR נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בערך בכמה ימים סינרל מעכב מחזור ?קאן26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מתנה בעונק הדיכוי ושלב המחזור בו החל הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לאחר היסטרוסקופיה ולפרסקופיהנטע26/08/2017
שלום
לפני שבוע וחצי עברתי את ההליכים הנ"ל. לא הוציאו שום דבר. במשך פחות מ-48 שעות לאחר הניתוח היה דימום ממש קל שפסק. מאז יש לי מעט הפרשות חומות 2-3 פעמים ביום, כאשר שמתי לב שההפרשה יוצאת בעיקר בבוקר בזמן יציאה כאשר אני מעט מתאמצת...
אין לי כאבים או תחושה מוזרה אחרת.
האם נורמלי? ואם כן כמה זמן זה עוד יכול להימשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעה שכיחה לאחרהיסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליות לפני IVFג25/08/2017
שלום
איזה בדיקות צריך לעשות לפני IVF ובאיזו תדירות?
הבנתי שאיידס, אק"ג, US שד, אחת לשנה
פאפ אחת ל3 שנים?
צהבת? תפקודי כבד? קרישה וספירת דם ?את כל אלה צריך? אחת לכמה זמן?
ובנוסף כמה ימים לפני ביוץ שואבים?או שבזמן ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צהבת, תפקודי כבד?, קרישה וספירת דם -אחת לשנה,השאיבה נעשית שעות בודדות לפני הביוץ בפועל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....................
ג26/08/2017תודה
ופאפ אחת לכמה זמן?
מה קורה בביצית בזמן ביוץ,שבדיוק בזמן זה היא קולטת את הזרע ומתרחשת הפריה להבדיל מיום לפני הביוץ או יום אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פאפ אחת לשנתיים,הביצית מסיימת חלוקת הפחתה הראשונה ונעצרת בשלב של חלוקת ההפחתה הראושנה בשלב בו הביצית בשלה הן מבחינת הגרעין והן מבחינת הציטופלסמה,ומוכנה להפריה שאחריה נפלט הגופיף הפולרי השני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)