מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובר 7 תאים יום שנישני27/08/2017
יום הוחזר עובר תאים יום שני. הרופא אמר שמחזירים למרות שהוא לא משהו
אם ישתרש ייתכן והעובר לא יהיה בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר27/08/2017אין עובר יום 2 שהוא שבע תאים.
הרופא אמר שהעובר לא משהוא כדי שלא תחשבי שהוא לא טוב אלא העניין תלוי בעובר ושהועבר ״אדם״
בקיצור הוא לא ישתרש והשאלה למה יש לך רק עובר אחד לא טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיקול של הקפאת בלסטוציסטיםעדינה27/08/2017
היי, מנסה להבין את ההיגיון.....
היום אמרו לנו שהעוברים שנשאבו לנו - 2 יחזירו, ואת השאר יגדלו עד למצב של בלסטוציסט ויקפיאו. למה לא להקפיא אותם כשהם 4 או 8 תאים? הרי לא כל העוברים יגיעו למצב בלסטו במעבדה, אבל זה לא אומר שגם ברחם זה היה אותו המצב....
נתונים כלליים: בת 27, אי פריון לא מוסבר, יש ילדה בבית מ ivf ראשון, כרגע נשאבו 10 ביציות, הופרו 7. הוחזרו 2. ומתלבטים מה לעשות עם ה 5 הנותרים. להקפיא או לגדל ואז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט
פרופ` דוד בידר27/08/2017יש מספר סיבות לכך שרוצים לגדל.
1.עוברים לא יפים ביום 3, אולי יגדלו ליום 5 .
2. יהיה פחות צורך למעבדה להקפיא כי יש סיכויים שהעוברים לא יגיעו
ליום 5.
3.תלוי ברופא שלך ובמה הוא מאמין שיהיה טוב יותר בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי דיקור מי שפירגל27/08/2017
פרופ׳ אשכנזי/בידר-
1. כמה זמן אחרי הדיקור מותר לחזור לפעילות גופנית?
2. כמה זמן צריך לעבור מאז הדיקור על מנת שהסכנה להפלה תחלוף?
3. עדין יש לי כאבים בבטן התחתונה (עברו שלושה ימים מהבדיקה), לא מדובר בכאב בלתי נסבל, האם זה תקין?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ` דוד בידר27/08/20171.אין תשובה ברורה, אני ממליץ אחרי שבועיים.
2. אחרי שבועיים.
3.לא צריכים להיות כאבים. אם זה לא נחלש מיום ליום צריך להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. וכמה זמן עלי לחכות עד שבטוח לקיים יחסים/ לחוות אורגזמה חיצונית?
גל31/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים
פרופ` דוד בידר31/08/2017אחרי שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת מה זה אומר ומה צריך לעשותמורן27/08/2017
היי שלום רציתי לשאול עם יש בעיה בלקיחת כדורי פירמולט נור לפני התחלת טיפולי פוריות האם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת
פרופ` דוד בידר27/08/2017אין דום סיכון. אך למה את לוקחת? לקבל וסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת נרות בהריון צעיראני27/08/2017
שלום.
היום התבשרתי כי אני בהריון :) לאחר טיפולי הפרייה
הפרוגסטרון הוא 127< ו- E2- 1660.
האם אני צריכה תמיכה של נרות אנדרומנטין?
,usv* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר27/08/2017נהוג בהפריה לתת פרוגסטרון לנרתיק כתמיכה.
לא נהוג לבצע בדיקות דם כי אין להם משמעות.
לא ציינת מה את מקבל. אך ברור שאת מקבלת ותמשיכי לפי הוראות רופא מטפל.
זה שתגבירי תמיכה הדבר לא יעזור להריון להתפתח.
הריון טוב יתפתח גם ללא תמיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מקבלת תמיכה.
אני28/08/2017בהמשך לתגובתך. אינני מקבלת תמיכה . נאמר לי שתוצאת הפרוגסטרון תקינה לכן אינני זקוקה לתמיכה.
במידה ואקח פעמיים ביום, בוקר ערב, אנדרומנטין האם זה יכול להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יזיק,למרות שמתקבל הרושם שרמת הפרוגסטרון שלך גבוהה ואינה מצריכה תמיכה נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עולה יפה .מתי אפשר לעשות אולטרסאונד?שוש27/08/2017
שלום רב, 7ימים אחרי החזרת בלסטו בטא הייתה 25, היום אחרי 11 ימים בטא עלתה ל-210.אני מניחה שזה בסדר, נכון? מתי אוכל לעשות אולטרסאונד? ועוד שאלה ברשותך: הריון הקודם הזריקו לי פרגניל פעמיים בשבוע. גם עכשיו כמובן והתחלתי היום.מה המרווח שאמור להיות?בין זריקה לזריקה?
יום כן יום לא? עד כמה זה אקוטי?או פשוט לחלק את זה לפעמים בשבוע? תודה רבה על התשובה ועל הליווי הצמוד, המרגיע והמענה המהיר תמיד! כולי מלאת הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי אולטרסאונד לזיהוי דופק בעוד שבועיים,באשר לזריקות ההנחיה והתדירות של הזריקות הנם באחריות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור קרישת יתר והפלותגלית27/08/2017
פרופ בידר שלום, ברשותך 3 שאלות אודה לך למענה
בעבר שאלתי אותך לגבי סיבות להפלות חוזרות ובמקרה שלי כתבת לי שכנראה יש גורמי קרישה לא מוכרים או מבנה אנטומיט של הרחם .
בתקופה של הבירור מצאו רק פקטור 5 ליידן.
כתבתי גם שרק הריון 1 שרד לי אם קלקסן אך היה דימום משבוע 4 עד 37 .
בגלל שלא היה תיעוד במכבי לבעיית קרישה עקב מעבר קופת חולים חזרתי על כל הבדיקות והייתה תוצאה:
BETA 2GIYCOPROTEIN 5.3
לפי הערכרים זה חיובי מ-5 עד 8
שאלה 1:
האם זה אומר שיש APLA ולא ידעתי וזה הגורם להפלות חוזרות והדימומים שהיו לי בזמן תחילת השרשת הילדה שלי בשבוע 4 למרות קלקסן 40?
שאלה 2 :
בבדיקות של מאוחדת לא היה APLA ולאחר הניתוח קיסרי הרופא שביצע את הניתוח אמר לי אז שאני צריכה לעשות בדיקת APLA איך יכול להיות שפתאום יש?
שאלה 3:
האם עקב דימום שיש לי בהריון היחיד ששרד אם קלקסן ועקב זה שהיו לי 2 הפלות לאחר ההריון הזה אם קלקסן במידה וזה APLA צריך מינון מוגבר של קלסן וטיפול נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
פרופ` דוד בידר27/08/20171.הבדיקה לא מראה שיש לך APLA.
2.אין לך APLA ,פתאום ,והרופא שאמר מה שאמר חשב אולי זה הסיבה למצבך ללא שבדק לעומק האם עשית כבר את הבדיקות. זה כאילו לנסות להיות חגם...
3.שוב, ללא קשר לסיבה, את יכולה לנסות, בהריון ,הבא 60מ״ג קלקסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר לגבי קרישה
פרופ בידר28/08/2017פרופ בידר תודה על המענה
אם זה לא APLA אז מה פירוש תוצאת הבדיקה? והאם קלקסן זה מספיק כטיפול נגד קרישה כי בנוסף יצא שיש לי פקטור 5 ליידן ו-APCR נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בערך בכמה ימים סינרל מעכב מחזור ?קאן26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

מתנה בעונק הדיכוי ושלב המחזור בו החל הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות לאחר היסטרוסקופיה ולפרסקופיהנטע26/08/2017
שלום
לפני שבוע וחצי עברתי את ההליכים הנ"ל. לא הוציאו שום דבר. במשך פחות מ-48 שעות לאחר הניתוח היה דימום ממש קל שפסק. מאז יש לי מעט הפרשות חומות 2-3 פעמים ביום, כאשר שמתי לב שההפרשה יוצאת בעיקר בבוקר בזמן יציאה כאשר אני מעט מתאמצת...
אין לי כאבים או תחושה מוזרה אחרת.
האם נורמלי? ואם כן כמה זמן זה עוד יכול להימשך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעה שכיחה לאחרהיסטרוסקופיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות כלליות לפני IVFג25/08/2017
שלום
איזה בדיקות צריך לעשות לפני IVF ובאיזו תדירות?
הבנתי שאיידס, אק"ג, US שד, אחת לשנה
פאפ אחת ל3 שנים?
צהבת? תפקודי כבד? קרישה וספירת דם ?את כל אלה צריך? אחת לכמה זמן?
ובנוסף כמה ימים לפני ביוץ שואבים?או שבזמן ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צהבת, תפקודי כבד?, קרישה וספירת דם -אחת לשנה,השאיבה נעשית שעות בודדות לפני הביוץ בפועל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....................
ג26/08/2017תודה
ופאפ אחת לכמה זמן?
מה קורה בביצית בזמן ביוץ,שבדיוק בזמן זה היא קולטת את הזרע ומתרחשת הפריה להבדיל מיום לפני הביוץ או יום אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פאפ אחת לשנתיים,הביצית מסיימת חלוקת הפחתה הראשונה ונעצרת בשלב של חלוקת ההפחתה הראושנה בשלב בו הביצית בשלה הן מבחינת הגרעין והן מבחינת הציטופלסמה,ומוכנה להפריה שאחריה נפלט הגופיף הפולרי השני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרידות של בלסטוציסט בטמפ' החדרענבל25/08/2017
שלום,
עברתי השבוע החזרת עובר במצב בלסטו, 4 ימים לאחר שאיבה, ומעניין אותי לדעת: לצורך פעולה ההחזרה, המעבדה הרי הוציאה את הביצית המופרית מהאינקובטור, והעבירה אותה לרופא. האם השינוי הזה בטמפרטורה, עד להחדרה לרחם , לא פוגם בקדם-עובר? כמה זמן בלסטוציסט מסוגל לשרוד בטמפרטורת החדר? (מה גם שבמקרה לי, לקח כמה דקות תמימות עד שהרופא איתר את המקום הנכון להחדרת הקדם-עובר).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל שינוי סביבתי עלול להשפיע על העובר,וככל שהוא מהותי יותר עלולה להיות לו השפעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, השאלה היא-
ענבל25/08/20175 דקות, נניח, בטמרפטורת החדר עשויות גם כן לגרום לו נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עודפת של חומצה פוליתגל25/08/2017
שלום,
1. מה הסיכון בצריכה עודפת של חומצה פולית בהריון ובכלל?
2. מהי צריכה אופטימלית של חומצה פולית במהלך ההריון? אני לוקחת מדי יום פרנטאל שמכיל 1 מיליגרם ואומגה להריון של אלטמן שרק עכשיו גיליתי שמכיל 400 מיקרוגרם? אני בשבוע 19 ואני נוטלת את הכדורים במהלך ההריון כולו. אני ממש בחרדות שנגרם נזק לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף עכשיו אני מגלה שבברזל שאני לוקחת יש 1 מיליגרם כך שאני נוטלת מדי יום 2.4 מיליגרם חומצה פולית!!!
גל25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות שהסיכוי שבמינונים שנטלת נגרם נזק כלשהו לעובר,רצוי שתבררי זאת עם היחידה לטרטלוגיה של בית חולים הדסה ירושליים הנותנת מידע בנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל כך הבנתי את תשובתך, האם לטעמך קיים סיכוי שנגרם נזק לעובר או שלא? מה המינון המקסימלי היומי?
גל26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
400-500 מיקרוגרם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי, תודה על המענה. האם כוונתך למיליגרם או למיקרוגרם? אם המינון של כל מה שאני לוקחת עובר מדמעותית את ההמלצה, מדוע רופאים נותנים את המינון הזה? אין לי דום בעיות מיוחדות.
כל26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
Gal26/08/2017על איזה סוג של פרנטל וברזל תוכל להמליץ לי? לא אמשיך לקחת את התוספים שמכילים ככ הרבה חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה- על איזה נזקים מדובר בדיוק במינון עודף של חומצה פולית?
גל26/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קחי פרינטל עם תכשיר המכיל ברזל בלבד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון חומצה פולית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/08/2017בנשים בסיכון נמוך: הכמות המומלצת היא 0.4 מ"ג (400 מק"ג) של חומצה פולית ליום, באמצעות כדור אותו בולעים פעם ביום. החל מהחודש הרביעי להריון מומלץ לעבור לטיפול בתכשיר משולב של ברזל +חומצה פולית 0.4 מ"ג עד 6 שבועות לאחר הלידה, וזאת בכדי למנוע אנמיה.
בנשים בקבוצת סיכון: נשים שבעבר התגלה בעובר שלהן או בילוד מום פתוח בתעלה העצבית, שהן עצמן או אבי התינוק נולדו עם מום כזה, או עם רקע משפחתי של מום בתעלה העצבית - נמצאות בקבוצת סיכון. חשוב שידווחו על כך לצוות המטפל ויקבלו המלצות אישיות לגבי המינון של חומצה פולית הדרוש להן.
נשים המקבלות טיפול תרופתי נגד מחלת האפילפסיה, נשים המטופלות בליטיום או מטוטרקסט חשוב שידווחו על כך לרופא המטפל ויקבלו המלצות אישיות לגבי המינון של חומצה פולית הדרוש להן.
נשים נוספות הנמצאות בקבוצת סיכון הן נשים עם סוכרת טרום־הריונית, עם עודף משקל (BMI של 30 ומעלה) או עם מחלות היכולות לפגוע בספיגה במעיים כמו מחלת קרוהן או צליאק, או עם מוטציה לגן ל-MTHFR.
נשים אלו זקוקות למינון חומצה פולית גבוה פי 10 מאשר נשים בסיכון נמוך בחודש טרם הכניסה להריון, ולמשך שלושת חודשי ההריון הראשונים. המינון המקובל הינו 5-4 מ"ג חומצה פולית ליום, ולאחר מכן לעבור לתכשיר משולב של ברזל+חומצה פולית במינון הרגיל של 0.4 מ"ג.
אישה הרגילה לקחת באופן קבוע תוסף של חומצה פולית או תכשיר של מולטי־ויטמינים, צריכה לבדוק את המינון כדי לוודא שהוא מכיל כמות מספקת של חומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה!!!
גל27/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 תופעות לוואימאיה25/08/2017
הרגשתי כאבי מחזור ומתיחות בבטן הבטא עולה יפה , אתמול פתאןם הפסיקו התופעות ולא מרגישה כלום !! מציינת שאין דימום או משהו אחר . האם תקין ? יכול להיות פתאום נעלמו התופעות? לחוצה אחרי 2 הפלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן בשלב זה לבסס הנחות על מצב העובר על סמך תחושות סובייקטיביות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריון של עובר טריקרן25/08/2017
שלום
האם מחשביים 14יום ממועד השאיבה או ממועד ההחזרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממועד השאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק אחד אחרי גונאל 450 - סבב ראשוןפרופ` דוד בידר25/08/2017
אחרי הזרעות
סבב הפרייה ראשון
קיבלתי גונאל 450 והתפתח רק זקיק 1 גודל 18.
הרופא צלצל וצריך לקבל החלטה אם להיכנס לשאיבה או להמשיך עם הזרעה. מה המלצתך עם זקיק אחד?(בטיפול קודם להזרעות פיתחתי 8 זקיקים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע הזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)