מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה כללית בנושא CMVשיר20/08/2017
שלום רב,
האם יכול להיות מצב שגבר יפריש את וירוס ה-CMV בנוזל הזרע אם ה-IGM שלו שלילי וה-IGG שלו חיובי ?
במילים אחרות , האם גבר שאיננו חולה באופן אקטיבי עדיין יכול להפריש את ה-CMV בזרע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקה עם הזרע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2017הפיכת בדיקת הנוגדנים ל-IGG משלילית לחיובית בטווח זמן קצר עלולה להצביע על הדבקה טרייה המתבטאת בהמשך גם בעליית הבדיקה ל-IGM במצב כזה עלול להיגרם זיהום על יד הזרע,אולם אם הבדיקה ל-IGG נשארת חיובית ללא עליה של ה-IGM מדובר במצב חיסוני -במצב כזה אין סכנה של הדבקה עם הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע 2הודיה20/08/2017
שלום .מצורפת בדיקה 2 , בבדיקה הראשונה מורפולוגיה היתה 0 . אני בת 38 בעלי בן 44 . האם כדאי כבר לפנות להפריה או אפשר לנסות עם הזרעה?.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט רצוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימיים שנכשלו וקרישיות יתרדנה20/08/2017
היי בת 27
נמצאת בטיפולי פוריות, עברתי 5 החזרות- גם טריים גם מוקפאים, ללא הצלחה.
בפעם האחרונה לאחר החזרת עוברים טריים- היה הריון כימי שנפסק בשבוע 5 או 6.
לאחריה היה החזרת מוקפאים על בסיס טבעי רק עם אוביטרל -גם הריון כימי שנפסק בשבוע 2 או 3.
יש לציין שלפני טיפולי הפוריות נקלטתי להריון טבעי אבל הוא היה חוץ רחמי-טופלתי במטוטרקסט.
האם יש לשקול בדיקת קרישיות יתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בנתונים שציינת הוראה מובהקת לביצוע בירור לאפשרות של קרישיות יתר,אם כי ניתן לעשותו בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דאה נמוךיעל20/08/2017
שלום
יש לי דאה נמוך מאוד,עברתי הרבה הפלות ברצף
ממה נובע הדאה?האם דאה נמוך מתקשר להפלות?
מחכה לעדכון מפורט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DHEA הינו תוצר הורמונאלי המצוי בשרשרת הכימילת של יצירת הורמוני המין ,מחסור שלו עשוי להצביע על תגובה הורמונאלית ירודה ןבכלל זה גם אפשרות של חסך בהורמון הפרוגסטרון התומך בהיריון המתפתח,בכל מקרה נטילת תוסף המזון הזה לא בהכרח מביאה לשיפור המיוחל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך-מחכה לתשובה
יעל20/08/2017אז איזה פיתרון יש כדי לפתור את הבעייה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגובריס שהיה במקרר , מותר לקחת?ליה19/08/2017
חברה שלי מעוניינת להעביר אליי אמפולות פרגובריס שנשארו לה (אני מתחילה סבב בספטמבר) הפרגובריס נשמר במקרר , מותר לקחת? , טוב לשימוש?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי אין מניע משימוש בתכשיר שנשמר במקרר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות, הדבקויות וסבבי פרוגליטוןמילי19/08/2017
שלום רב,
בריאה,לאחר 2 לידות בריאות שהושגו עם איקקלומין.
לפני 8 חוד' עברתי גרידה ו3 היסטרוסקופיה עקב שארית ואחכ הדבקויות... לאחר מכן כמה סבבים של פרוגילטון כשבשבוע ההפסקה מופיעה הפרשה דמית חומה קלה בלבד . סהכ ללא ווסת משמעותית כבר 8 חוד'....
ברקע ווסת לא סדירה. פניתי לרופא לפני 20 יום. באולטרסאונד רירית דקה 4 מ"מ וזקיק 17 מ"מ התחלתי פרוגילטון לעוד 4 סבבים ואחכ תקבע היסטרוסקופיה נוספת. היום ( יום לפני סיום החפיסה הראשונה) הפרשה דמית קלה (דם טרי)...
האם מצריך בדיקה?
האם עלי ליטול את הכדור האחרון כרגיל היום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה ליטול או לא את הכדור האחרון אם ההיסטרוסקופיה תבוצע לאלתר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר פעמים אחרי הזרעהח119/08/2017
בוקר טוב לפרופסורים המומחיפ
שלום אני בת 37 ו 10 חודשים אחרי 3 הזרעות שכשלו לדאבוני
כל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו הם תקינות.
לא יודעת למה זה לא מצליח
מה עלי לעשות בתקווה שפעם הבאה יצליח הטיפול
אשמח לתשובה שלכם תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמשיך בטיפול לפי תכנית סדורה,ואחרי שלושה מחזורי טיפול עם השריית ביוץ עם זריקות שח גונדוטרופינים +הזרעות תוך רחמיות לפנות לטיפול בהפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והזרעה - תודה לפר' בידר על תשובה מהירה ומקצועיתטניה19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

א
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והזרעה - שאלה דחופהטניה19/08/2017
שלום פרפ' בידר, בתאריך 15/8 הזרקתי אוביטרול ודקפפטיל בשעה 23:00 ובתאריך 16/8 ביצעתי הזרעה בשעה 16:30 .
מצב זקיקים : זקיק גדול 20 ועוד שני זקיקים קטנים 8
קיבלתי וסת ב 1/8 .
השאלה שלי האם הרופא לא פספס את הביוץ שלי ? וההזרעה הייתה מיותרת . כי צריך שיהיה 36 שעות מזריקת האוביטרל ועד ההזרעה ואצלי היו כ16 שעות ? אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ` דוד בידר19/08/2017הזרע נמצא במערכת הנקבית לפחות יומיים והוא מכסה את תקופת הביוץ שלך.
להבדיל מהפריה שדם צריכים לשאוב בזמן, הרי שבהזרעות לא חייבים בדיוק 36 שעות.
גם עם הייתה הזרעה אחרי 16 שעות , הזרע יהיה שם כשיהיה הביוץ.
הוסת מגיע סביב שבועיים אחרי האוביטרל.
לסיכום , אפשר להזריק גם למחרת האוביטרל וגם לאחר יומיים אך לא צריכים לדייק במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרפ' בידר על תשובה מהירה ומקצועית
טניה19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של תבחין משולשאא19/08/2017
שלום, להלן תוצאות תבחין משולש.
הריון Ivf icsi, התחיל עם שני עוברים, עובר אחד הפסיק להתפתח בשבוע 6-7. חוות דעתכם בבקשה על תוצאות תבחין משולש.
1.15 חלבון עוברי ( טווח נורמה עד 2.5 )
1.53 HCG ( טווח נורמה 3.0 - 0.2 )
0.75 E3 ( טווח נורמה מעל 0.15 )
אינהיבין
1:160 סיכון על פי גיל בלבד
1:260 סיכון משוקלל
תבחין משולש נקבע ע"פ:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב - התבחין נעשה בשבוע 16.6
אא19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין
פרופ` דוד בידר19/08/2017הבדיקה יצאה תקינה.
את הבדיקה מכניסים לנוסחא וזה מה שיצא. מתאים לגילך.
כלומר יצא סיכון של 1 ל 260 שתהיה בעיה.
עד1 ל 400 מומלץ על מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד שבוע 6+1מירב18/08/2017
היי פרופ'
בעקבות הפרשה חומה/שחורה יחד עם קרינון שהלחיצה אותי
ניגשתי לעשות בדיקת סונר לראות שהכל תקין.
אבחנת הרופא היא: שק היריון תוך רחמי עם ככל הנראה התחלה של עובר
האם תקין למועד זה?(שבוע 6+1).
כמו-כן מרגישה כבר שבוע קושי בהחדרת הקרינון וכי הוא טיפה פוצע, יתכן שדבר זה גם להפרשה המדוברת?
דרך אגב-מדובר במכשיר די מיושן ולא ברור.
מצ"ב תמונת האולטרסאונד לאיבחונכם.
בשלב זה צריך לזהות שק היריון ,שק חלמון ,קוטב עוברי ודופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעת הרופא נצפה קוטב עוברי
מירב18/08/2017האם העובדה שאין דופק משמע ההיריון אינו תקין?
לא מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת עוברים מדרום אפריקה לישראלסיון18/08/2017
אנחנו מתכננים להעביר את העוברים שלנו מדרום אפריקה לישראל. אילו יחידות בארץ יסכימו לקלוט אותם? ובדכ אם ידוע לכם מהי העלות של התהליך?
כל יחידה בארץ עשויה לקלוט את העוברים,הדבר אמור להיות ללא עלויות,רק תשלום בעת ההחזרה,ותשלום עבור שימור העוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדרת יחידה
סיון18/08/2017תודה על תשובתך. כשאתה אומר יחידה אתה מתכוון לבנק זרע? או יחידה לשימור פוריות באחד מבתי החולים? עם מי עלי ליצור קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יחידת IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים כפולהמעיין18/08/2017
שלום
הופרו 9 ביציות מתוך 16 שנשאבו
הומלץ. בגלל הגיל להחזיר 4
החזירו 2 יום חמישי
את ה 2 הנוספים ביום א
מה הסיבה לכך?
והאם זה יותר טוב?
והאם זה מקובל?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי היא שבמאמצעות החזרה כפולה הרופא הבטיח קודם כל שהוחזרו לך עוברים,ואפשרות נוספת במידה ויהיו עוברים בלסטוציסטים להחזיר גם עוברים שהבשלילו בצורה אופטימאלית מבין כלל העוברים,הדבר יכול להוות גם אינדיקציה לאיכות העוברים שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרע קשה יחד עם נשאות להפטיטיס bאבי17/08/2017
שלום אב.
לאחר שאוכל נתי כאזוספרמי ובאופן פלא לאחרונה נמצאים תאי זרע בודדים בתנועה. סבב ראשון ללא הפריות ברמב״ם. החלטתי לטפל בהפטיטיס בכדי לפתוח לעצמי את כל האופציות הטיפוליות.
מצרף את התוצאות של בדיקות השם. האם במצב זה אוכל כבר לטפל בעצמי גם במעבדות פרטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר18/08/2017לפי הבדיקה אין לך הפטיטיס B פעיל, יתכן ואתה מחוסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה...באותו העניין שאלה נוספת...
אבי18/08/2017תודה על המענה המהיר.
חשוב לציין שאני נשא של הפטיטיס בי ועד לפני חודש וחצי היה לי PCR 1400.
בשל בעיית הזרע החלטתי שאני מתחיל טיפול תרופתי בכדי להוריד את הPCR.
השאלה אם במצב הנוכחי וכפי שנראה בבדיקה אני אוכל לקבל טיפול במעבדות פרטיות ובכל מכון IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עליך לפנות להדסה ירושליים או לבית חולים רמבם לצורך טיפול ייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת ניתוחית עם נישה ומעט רקמת אנדומטריום אטרופית. יש סיכוי להיריון במצב כזה?מיקי17/08/2017
שלום רב
בת 38, קיסרי לפני שנה ו7 חודשים לאחר היריון ספונטני.
לפני יומיים עברתי ניתוח לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה לאחר שבצילום רחם נצפו שתי חצוצרות חסומות ובחודשיים האחרונים החלו הפרשות קלות לאחר סיום המחזור וראו נישה באולטראסאונד.
בניתוח התגלה שהחצוצרות דווקא אינן חסומות והן תקינות לחלוטין. עם זאת בצלקת נצפתה נישה באורך 3 ס"מ ורוחב של כ-1 ס"מ ועליה מעט רקמת אנדומטריום אטרופית, כאשר בקצה הנישה נצפה פתח קטן והודגם חוסר של דופן הרחם בעומק של כ-1 ס"מ. המנתחת ציינה שלא הייתה הפרשה של חומר כחול מאיזור הפתח ולא הודגם פגם ברחם בזמן הלפרוסקפיה. נעשתה צריבה של הנישה. הוסבר לי שתיקון נישה לא יאפשר לי להיכנס להיריון במשך שנה, דבר שמאוד בעייתי כבר בגיל שלי.
השאלה שלי האם בכלל אפשר להיכנס להיריון עם ממצאים כאלה? האם בכלל אפשר להחזיק היריון במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישה
פרופ` דוד בידר17/08/2017לא מכיר טיפול של צריבת הנישה.
היה צריך לתקן את הנישה בצורה כרורגית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לאחר תיקון נישה אפשר להיכנס להיריון?
מיקי17/08/2017הצריבה נעשתה רק כדי למנוע את ההפרשות לאחר המחזור.
אני כבר בת 38... והמנתחים הסבירו לי שניתוח כזה דורש החלמה של שנה.
האם אין לי שום סיכוי להחזיק היריון עם נישה בצלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעשה
פרופ` דוד בידר18/08/2017כמו שכתבתי , אין דבר כזה צריבה להוריד הפרשות או משהוא כזה.
כדאי לנתח מידית ולנסות להרות אחרי חצי שנה עקב גילך ולהיות במעקב
מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)