מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היום ה-4 לאיחור מחזורלימור03/08/2017
שלום לכם.
כתוצאה מ-2 הריונות כימיים בחצי השנה האחרונה שנפלו עד סוף שבוע 6-הפעם אני לא ממהרת ורק אם יהיה איחור שבועיים אלך לעשות בדיקת הריון.
באמצע יוני-היה שבוע דימומי הפלה.
ב-7 ליולי התחילו דימומים(שנמשכו כמה ימים)ולפי אבחנת הרופא הביוץ היה ב16 לחודש.
האם זה תקין בנסיבות הנ"ל שיהיה ביוץ ביום ה-9?
והיום זה היום ה-18 לאחר אותו ביוץ לכאורה.
האם גם בלי בדיקה זו סיבה לאופטימיות לכך שיש סיכוי של מעל 50 אחוז שניקלטתי שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר03/08/2017במקום ספקולציות שונות תעשי בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית טרום הריוןרוית02/08/2017
שלום, בת 32 אמורה להתחיל טיפולי פוריות (הזרעות) והומלץ לי לקחת חומצה פולית.המינון שניתן לי ואותו אני לוקחת כבר שבועיים הוא 5 מ"ג וקראתי באינטרנט שמשרד הבריאות ממליץ על מינון של 400 מק"ג ומינון גבוה יותר לא נמצא יעיל ואף עלול להיות מסוכן. אציין גם שהתחילו לי כאבי בטן מפעם לפעם (יכול להיות שקשור). מה לעשות? להמשיך לקחת את המינון הנל? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
פרופ` דוד בידר03/08/2017המינון שאת לוקחת הוא נכון. יש לקחת את הכדורים 3 חודשים בלבד.
אם יש לך תופעות לואי את יכולה לעבור ל 400.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ופרוגינובה לעיבוי הריריתאור02/08/2017
שלום, החודש טופלתי באיקקלומין. ביום ה12 למחזור נמצא כי הרירית דקה 4 מ"מ, הרופא המטפל הוסיף לי פרוגינובה לעיבוי הרירית. היום זהו היום ה14 למחזור היה ביוץ ועובי הרירית היה 5.6 מ"מ. האם עלי להמשיך את הפרגינובה? ואם כן לכמה זמן? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה
פרופ` דוד בידר03/08/2017האיקכלומין גורם לרירית דקה ומנסים לטפל בסיבוך הזה , אך הדרך היותר נכונה היא לעבור לטיפול הורמונלי בזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ערכי פרולקטיןשואלת02/08/2017
האם ערכים גבוהים של פרולקטין .1092,בהכרח מעיד על בעיה?
ההיתי בשעתיים ערות לפני הבדיקה.אולי עליי להיות ערה יותר משעתיים ואז התוצאות יהיו טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין
פרופ` דוד בידר03/08/2017לרוב מדובר בהפרשה מוגברת מבלוטה במוח ויש לחזור על הבדיקה בוסת.
אם הערכים יוצאים דומים אפשר לטפל בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול של תרומת ביציתאני02/08/2017
שלום, האם בפרוטוקול הכנה לקבלת תרומת ביצית, גם הנתרמת מקבלת אוביטרל כדי להיסתנכרן עם מועד השאיבה של התורמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטקול
פרופ` דוד בידר03/08/2017בפרוטוקול המקובל של לקיחת אסטרוגן ופרוגסטרון אין צורך באוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני04/08/2017ואם במקביל ללקיחת אסטרופם הנתרמת מזריקה 3 שבועות דקפפטיל? עדיין לא צריך אוביטרל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא צריך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
פרופ` דוד בידר05/08/2017לא מזריקים.
בל אופן. גם הדקפפטיל .לרוב.מיותר .ואם את לוקחת אותו אז יש חשיבות לבדיקות דם לפני החזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר הריון חוץ רחמיאיריס02/08/2017
שלום,
אני נמצאת כרגע בהריון חוץ רחמי, שהולך ודועך ללא התערבות רפואית (כרגע הבטא 140).
ההמוגלובין יציב, והכאבים נסבלים.
באיזה שלב אפשר לטוס? (טיסה קצרה, של 5 שעות). האם צריך לחכות להתאפסות מוחלטת של הבטא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ` דוד בידר03/08/2017לחכות להתאפסות הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור תוך כדי אנדומטריןיעל02/08/2017
פעם ראשונה עוברת את התהליך. 8 ימים לאחר החזרת 2 עוברים טריים ואיכותיים ופעמיים ביום אנדומטרין פתאום החל דימום חזק ואדום (צריכה להשתמש בתחבושת). האם זה מחזור? איך זה יכול להיות תוך שימוש באנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצת מוקדם לקבלת מחזור לאחר החזרה,יתכן ומדובר בגירוי מקומי של צוואר הרחם עם דמם ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש מחזור!
יעל03/08/2017זה מחזור לגמרי- דימום כבד. הרופא שלי אמר שהניסיון נכשל ולהפסיק את התמיכה.. אני מבינה שזה נדיר ;(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עלייך להיוועץ ברופא המטפל לפשר ההגדמה של הדמם המחזורי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין עלייה ב FSH לאיכות הביצית?מירב02/08/2017
יש לי כרגע משום מה FSH 14.9 היו לי 8 ביציות בשאיבה מתוכם 2 עוברים איכות מצוינת 1 לא משהו וכל השאר לא הופרו..יש קשר בין זה לבין ה FSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא מדובר בבדיקה בעיתוי לא מדויק הרי שמדובר בערך גבוהה המבטא בין היתר רזרבה שחלתית נמוכה המלווה התבגרות שבעקיפין קשורה גם בירידה באיכות הביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרת עוברליטל01/08/2017
שלום,
ביום חמישי הוחזר עובר 1. בימים האחרונים יש לי כאבי בטן עמומים הדומים לכאבי מחזור שחוזרים ונעלמים.
האם זה מצביע על אי קליטה? משהו לא תקין?
אני שותה המון ולתמיכה משתמשת בקרינון אחד ליום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בממצאים אלו להצביע על סיכוייך להרות או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
ל02/08/2017תודה על המענה...
ביומיים האחרונים יש לי גם כאבי ראש מאוד מאוד חזקים שמעולם לא היו לי. האם תקין? האם ניתן לקחת משכך כאבים? איזה משכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן לקחת משכך כאבים לפי הצורך,בכל מקרה כדאי לידע את הרופא המטפל על תלונתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ספירת זרעג01/08/2017
שלום,
בעלי עשה בדיקת זרע והתוצאה
ספירת זרע - ריכוז 7.2 מיליון, רק בודדים בתנועה
וצורות תקינות 1%
האם IVF עם נתונים כאלה יכול להצליח או שכדאי לעשות מיון זרע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב ראשון הייתי מנסה לבצע הפריית ICSI ללא אמצעי מיון נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיותנונו01/08/2017
שלום .
מועמדת מחר לשאיבה.יש כמעט 13 זקעקים גדולים.אסטרדיול נכון לשלשום 4000
עקב לחצים פניתי לרופא נשים כרגע.
הוא ראה ממצא ברחם שלא היה ולא נראה מעקבים.
וחושב שזה פוליפ או מיומה.
ללא נוזל חפשי.
מה זה יכול להיות והאם כדאי להחזיר עוברים במצב הזה ?
הממצא בהחלט יכול להתאים לפוליפ בתנאים אלו לא הייתי מבצע החזרה אלא שומר את העוברים להחזרה לאחר הבירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסת לאחר נאילת גלולותמוריה א01/08/2017
מתנצלת אם זה קצת ארוך... אני מטופלת ivf בינואר עברתי הריון מחוץ לרחם ביצעו ניתוח הורידו את ההריון ללא החצוצרה אחרי הפסקה ב18.4 ביצעתי החצרת בלסטו עם הורמונים שלא נקלט הפסקתי תמיכה קיבלתי וסת ולאחר מכן היו דימומים בין וסתיים בהתייעצות עם הרופא התחלתי ב12/6 גלולות יום 5 לוסת וב4/7 קיבלתי וסת, המחזור שלי כל 24-26 יום כך שיש לי איחור של 4 ימים ממה זה יכול לנבוע?
אם לא היריון ספונטאני ,בהחלט אפשרי שהמחזור התעכב לאחר השימוש בגלולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תופיע וסת עם סינרללירון01/08/2017
שלום לכם,
אני עם סינרל יום 8. מתי אמורה לקבל ווסת?
אני עם מחזורים סדירים (היום אמורה לקבל יום 28 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך לקבל מחזור בטווח הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל קלקסן/ אספירין?לימור01/08/2017
שלום לכם.
מאחורי 3 הפלות עצמוניות(2 הריונות כימיים בחצי השנה האחרונה והפלה נדחית בשבוע 11 לפני כמעט שנה וחצי.2 הריונות תקינים לפני 7-11 שנים)
בהנחה שנקלטתי,ועדיין לא בדקתי קרישיות יתר,באיזה שלב כדאי להתחיל לקחת קלקסן או אספירין?כמה זמן אחרי הביוץ?ומה עדיף-קלקסן או אספירין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר01/08/2017יש להתחיל מיד כשהבטא חיובית.
לגבי אספירין , זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לכל המאוחר לבצע את הבדיקה?
לימור01/08/2017אני 16 ימים לאחר הביוץ.מתי לכל המאוחר כדאי לי לעשות בדיקת
בטא(בהנחה שיהיה חיובי)ואז מיד להתחיל קלקסן כדי שהוא יעשה את פעולתו וימנע הפלה נוספת?(בהנחה שהיא על רקע קרישיות יתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לבצע לאלתר על מנת לפעול בהקדם לפי הנחיית הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום החמישי תוצאות בדיקות דםשחר01/08/2017
שלום.
אלו תוצאות בדיקות דם מהיום. אחרי 5 ימי הזרקה. יש
5 זקיקים קטנים.
LH 4.84 MIU/ML
ESTRADIOL(E2) 106. PMOL/L
PROGESTERONE 1.04 NMOL/L
האם ה LH לא גבוה מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ` דוד בידר01/08/2017ה LH לא גבוה ובכלל לא צריך לבדוק אותו.
ההורמונים נמוכים ואין עדיין תגובה טובה לזריקות ויש לעלות במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)