מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסה לאחר הריון חוץ רחמיאיריס02/08/2017
שלום,
אני נמצאת כרגע בהריון חוץ רחמי, שהולך ודועך ללא התערבות רפואית (כרגע הבטא 140).
ההמוגלובין יציב, והכאבים נסבלים.
באיזה שלב אפשר לטוס? (טיסה קצרה, של 5 שעות). האם צריך לחכות להתאפסות מוחלטת של הבטא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ` דוד בידר03/08/2017לחכות להתאפסות הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור תוך כדי אנדומטריןיעל02/08/2017
פעם ראשונה עוברת את התהליך. 8 ימים לאחר החזרת 2 עוברים טריים ואיכותיים ופעמיים ביום אנדומטרין פתאום החל דימום חזק ואדום (צריכה להשתמש בתחבושת). האם זה מחזור? איך זה יכול להיות תוך שימוש באנדומטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצת מוקדם לקבלת מחזור לאחר החזרה,יתכן ומדובר בגירוי מקומי של צוואר הרחם עם דמם ?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש מחזור!
יעל03/08/2017זה מחזור לגמרי- דימום כבד. הרופא שלי אמר שהניסיון נכשל ולהפסיק את התמיכה.. אני מבינה שזה נדיר ;(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עלייך להיוועץ ברופא המטפל לפשר ההגדמה של הדמם המחזורי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין עלייה ב FSH לאיכות הביצית?מירב02/08/2017
יש לי כרגע משום מה FSH 14.9 היו לי 8 ביציות בשאיבה מתוכם 2 עוברים איכות מצוינת 1 לא משהו וכל השאר לא הופרו..יש קשר בין זה לבין ה FSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא מדובר בבדיקה בעיתוי לא מדויק הרי שמדובר בערך גבוהה המבטא בין היתר רזרבה שחלתית נמוכה המלווה התבגרות שבעקיפין קשורה גם בירידה באיכות הביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרת עוברליטל01/08/2017
שלום,
ביום חמישי הוחזר עובר 1. בימים האחרונים יש לי כאבי בטן עמומים הדומים לכאבי מחזור שחוזרים ונעלמים.
האם זה מצביע על אי קליטה? משהו לא תקין?
אני שותה המון ולתמיכה משתמשת בקרינון אחד ליום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בממצאים אלו להצביע על סיכוייך להרות או לא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
ל02/08/2017תודה על המענה...
ביומיים האחרונים יש לי גם כאבי ראש מאוד מאוד חזקים שמעולם לא היו לי. האם תקין? האם ניתן לקחת משכך כאבים? איזה משכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן לקחת משכך כאבים לפי הצורך,בכל מקרה כדאי לידע את הרופא המטפל על תלונתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של ספירת זרעג01/08/2017
שלום,
בעלי עשה בדיקת זרע והתוצאה
ספירת זרע - ריכוז 7.2 מיליון, רק בודדים בתנועה
וצורות תקינות 1%
האם IVF עם נתונים כאלה יכול להצליח או שכדאי לעשות מיון זרע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב ראשון הייתי מנסה לבצע הפריית ICSI ללא אמצעי מיון נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיותנונו01/08/2017
שלום .
מועמדת מחר לשאיבה.יש כמעט 13 זקעקים גדולים.אסטרדיול נכון לשלשום 4000
עקב לחצים פניתי לרופא נשים כרגע.
הוא ראה ממצא ברחם שלא היה ולא נראה מעקבים.
וחושב שזה פוליפ או מיומה.
ללא נוזל חפשי.
מה זה יכול להיות והאם כדאי להחזיר עוברים במצב הזה ?
הממצא בהחלט יכול להתאים לפוליפ בתנאים אלו לא הייתי מבצע החזרה אלא שומר את העוברים להחזרה לאחר הבירור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסת לאחר נאילת גלולותמוריה א01/08/2017
מתנצלת אם זה קצת ארוך... אני מטופלת ivf בינואר עברתי הריון מחוץ לרחם ביצעו ניתוח הורידו את ההריון ללא החצוצרה אחרי הפסקה ב18.4 ביצעתי החצרת בלסטו עם הורמונים שלא נקלט הפסקתי תמיכה קיבלתי וסת ולאחר מכן היו דימומים בין וסתיים בהתייעצות עם הרופא התחלתי ב12/6 גלולות יום 5 לוסת וב4/7 קיבלתי וסת, המחזור שלי כל 24-26 יום כך שיש לי איחור של 4 ימים ממה זה יכול לנבוע?
אם לא היריון ספונטאני ,בהחלט אפשרי שהמחזור התעכב לאחר השימוש בגלולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי תופיע וסת עם סינרללירון01/08/2017
שלום לכם,
אני עם סינרל יום 8. מתי אמורה לקבל ווסת?
אני עם מחזורים סדירים (היום אמורה לקבל יום 28 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך לקבל מחזור בטווח הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל קלקסן/ אספירין?לימור01/08/2017
שלום לכם.
מאחורי 3 הפלות עצמוניות(2 הריונות כימיים בחצי השנה האחרונה והפלה נדחית בשבוע 11 לפני כמעט שנה וחצי.2 הריונות תקינים לפני 7-11 שנים)
בהנחה שנקלטתי,ועדיין לא בדקתי קרישיות יתר,באיזה שלב כדאי להתחיל לקחת קלקסן או אספירין?כמה זמן אחרי הביוץ?ומה עדיף-קלקסן או אספירין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ` דוד בידר01/08/2017יש להתחיל מיד כשהבטא חיובית.
לגבי אספירין , זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לכל המאוחר לבצע את הבדיקה?
לימור01/08/2017אני 16 ימים לאחר הביוץ.מתי לכל המאוחר כדאי לי לעשות בדיקת
בטא(בהנחה שיהיה חיובי)ואז מיד להתחיל קלקסן כדי שהוא יעשה את פעולתו וימנע הפלה נוספת?(בהנחה שהיא על רקע קרישיות יתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לבצע לאלתר על מנת לפעול בהקדם לפי הנחיית הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום החמישי תוצאות בדיקות דםשחר01/08/2017
שלום.
אלו תוצאות בדיקות דם מהיום. אחרי 5 ימי הזרקה. יש
5 זקיקים קטנים.
LH 4.84 MIU/ML
ESTRADIOL(E2) 106. PMOL/L
PROGESTERONE 1.04 NMOL/L
האם ה LH לא גבוה מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ` דוד בידר01/08/2017ה LH לא גבוה ובכלל לא צריך לבדוק אותו.
ההורמונים נמוכים ואין עדיין תגובה טובה לזריקות ויש לעלות במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם והפרשות עם קרינוןשלי01/08/2017
היי
תודה מראש על התשובות וסליחה על התיאור .
בעת ההחדרת קרינון נראה שיש מין דם יבש על המוליך וגם בהפרשות .
מה זה?
מדוע?
אני בשבוע 5
לוקחת פעמיים קרינון.
3 אסטורפם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה מגירוי מקומי של צוואר הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות עם קרינון
שלי01/08/2017ומה זה אומר ?
צריך לעשות משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות עם קרינון......
שלי01/08/2017מה זה אומר???
למה זה קורה?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה אין מה לעשות אלא להמתין לבאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה מלאכותית תוך רחמיתאסתר01/08/2017
שלום
אני בדיוק 14 יום אחרי הזרעה טופלתי באקקלומין ואוביטרל לביוץ
הבוקר הופיעו הכתמות חומות ויש לי לחץ ברחם
האם זה המחזור?? האם אין סיכוי להריון
יש לציין שאני פולציסטית ומחזור בדרך כלל ממש ממש לא סדיר
האם יש סיכוי טוב בהזרעה שניה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיין לא ניתן לקבוע בוודאות אם מדובר במחזור או לא,בכל מקרה אם לא תקבלי תוך יום יומיים בצעי בדיקת דם להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה מלאכותית תוך רחמית
אסתר01/08/2017זה יכול להיות השתרשות??? אחרי 14 יום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד אחד בבטן התחתונה לאחר הזרעהאליה31/07/2017
שלום רב,
אני בת 30, בן זוגי בן 32, מנסים להיכנס להריון ראשון כבר קרוב לשנתיים ללא הצלחה (התרחש הריון ביוכימי אחד עד כה). בחודשיים האחרונים הזרקתי גונל F75 והחודש אף עברנו הזרעה לראשונה. היום אני 12 יום לאחר ההזרעה, בימים האחרונים הרגשתי בבכאבי מחזור והיום הכאב הינו כאב חזק מאוד בבטן התחתונה בצד ימין בלבד (הצד ממנו הזקיקים הבשילו החודש).
מה עשוי להיות מקור הכאב?
יתכן וקיימת פעילות עודפת של הזקיק הצהוב(ציסטה),כאב לקראת מחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בועות במזרק בהזרקת צטרוטיידג31/07/2017
שלום
סבב טבעי.מתחילה להזריק מהיום עד כה לא הזרקתי הורמונים ואני 12 יום למחזור
1. צריכה להזריק צטרוטייד לאיזור הבטן אך רואה שיש שם בועות, הוצאתי מספר טיפות ועדיין הן ישנן, האם ניתן בכל זאת להזריק?
2. מה זה סבב טבעי אם בכל זאת אני מקבלת הורמונים?
3. מדוע לוקחים מונופור וצטרוטייד ביחד, אם אחד מבשיל ביציות(מונופור) והצטרוטייד מדכא ביוץ
4.מדוע לדכא ביוץ האם זה בריא לשלוט במערכת הפיזיולוגית
5. ולמה צריך מונופור אם במעקב זקיקים הביצית גדלה גם ללא מונופור?
טיפול במחזור ״טבעי״
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/20171.אין בעיה היות וההזרקה היא תת עורית
2.זהו מחזור המצבסס על התפתחות הזקיק המוביל והנספחים אליו ובשלב מסוים להתפתחות ניתן טיפול הורמונאלי מזערי ביחד עם מדכא ביוץ
3.מצד אחד להעצמת הבשלת בזקיקים וממד שני מניעת ביוץ מוקדם בעקבות עליה מוקדמת של הורמון הביוץ LH
4.במטרה לאפשר הבשלה אופטימאלית שח הביצית העשויה לשפר את ההפריה,איכות הביצית וסיכויי ההשתרשות
5.כדי להגביר את התגובה ההורמונאלית של תאי הגרנוחוסה העוטפים את הביצית,לסייע בהבשלת זקיקים נוספים,ולסייע בהבשלת הביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D01/08/2017הרופא אמר לי שבמחזור הטבעי תהיה ביצית אחת, ובכן מדוע המונופור צריך להבשיל זקיקים נוספים? ללא המונופור הזקיק גדל כל יום ב2 מ"מ הוא מתקדם יפה ללא הזריקות, ובנוסף ההורמונים יכולים לפגום באיכות הביצית וההפריה לא?
אי אפשר לעשות סבב טבעי לגמרי? ללא מונופור וצטרוטייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשרי אם כי פחות יעיל,התייעצי בנדון עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד של ביוץ ושאיבהD31/07/2017
שלום
מתי יתקיים הביוץ ומתי השאיבה אם קיבלתי לפני 12 יום מחזור
בתאריך 19/7
הערכים היום: אסטרדיול 476.4
פרוגסטרון 1.1
LH 9.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות אינן מצביעות עדיין על ביות בטווח של 24-36 שעות הקרובות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
D01/08/2017אתמול הזקיק היה 12 והרירית 5 , נדמה לי 5.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)