מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת ביוץ חיובית במשך שלושה ימים ברצףחיפה14/08/2017
שלום פרופ
ביום חמישי עשיתי בדיקת אולטראסונד וגינאלי
ייצא שיש 3 זקיקים ( 19,19,17)
ביום שישי הזרקתי אוביטרל ב 22:00 בלילה
בשבת בבדיקת ביוץ ראיתי תשובה חיובית ( מספר פעמים במהלך היום)
בראשון ב10 בבוקר עברתי הזרעה
בדקתי עוד פעם בראשון בדיקת ביוץ( מספר פעמים במהלך היום) .. עדיין חיובי
והיום יום שני בדקתי ועדיין חיובי !
האם הסיבה יכולה להיות זמן ביוץ שונה לכל זקיק למרות שעברו 36 שעות מהאוביטרל שמחייב אותם לבייץ כפי שהבנתי. או שעדיין לא התרחש ביוץ
פעם ראשונה קורה לי דבר כזה
אשמח לתשובתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר14/08/2017אחרי אוביטרל יש ביוץ של כל הזקיקים בבת אחת תוך 36 שעות ולא צריך לבדוק בדיקת ביוץ כפי שאת עודה. מה שנמדד זה האוביטרל שהזרקת שנמצא בדם מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה פרופ
חיפה16/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קליטת הריון?לימור14/08/2017
היום בדיוק סגרתי שבועיים איחור.
הערה-הפלה טבעית מוקדמת בסוף שבוע 6 באמצע יוני,"מחזור"ב7 ליולי עד 11 בו בקירוב(לא התבצעה בדיקת דם לוודא שהדימום שאחרי ההפלה הוא מחזור)וביוץ מוקדם ביום 9 או 10 מאז אותו"מחזור"(שהתחיל ב7 ליולי).
האיחור כאמור בן שבועיים ואני בת 42-43.
מעולם לא היה לי איחור משמעותי.מקסימום יומיים ב-3 השנים האחרונות(מאז שהוצאתי את ההתקן שהייתי איתו 4 שנים)ולפני זה היה איחור חריג 4-5 ימים-זה היה לפני 6 שנים בקירוב וזה היה האיחור הגדול ביותר שחוויתי.כל שאר האיחורים היו כאמור עד יומיים.
אם עושים השוואה להפלה מוקדמת דומה מאוד באופייה ובשלב שבו קרתה בפברואר האחרון-אז ה"מחזור"שאחרי ההפלה-הסתיים אחרי 23 ימים ואילו כעת ה"מחזור"כבר בן 38 ימים וטרם הסתיים(בתיקווה גדולה מאוד שהוא גם לא יסתיים).
לאור הסקירה הנ"ל-אם זו לא קליטת הריון(שאותה אני מתכוונת לבדוק רק בעוד שבוע)-אז מה זה כן יכול להיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר14/08/2017בגילך יכולים להיות ביוצים לא סדירים או מאוחרים.
איחור בוסת , בגיל מעל 40, יכול להיות עקב פעילות שחלה לא תקינה ועוד.
יכול להיות גם הריון, ובמקום לתת פרושים, פשוט צריך לעשות בדיקות דם להריון, אסטרוגן ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר בטא חיוביתלירי14/08/2017
ד"ר שלום. לאחר החזרת 3 מוקפאים בדיקת דם ביום 11 (8.8) בטא 91 יומיים לאחר מכן (10.8) בטא 213. היום באמצע הלילה התעוררתי עם כתמי דם (אדום). אומנם לא טיפטוף אבל גם לא חזק כמו מחזור. האם אפשר להספיד את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים
פרופ` דוד בידר14/08/2017ב 20% מההריונות יכול להופיע דמם כלשהוא וזה לא אומר כלום וצריך לעקוב מה קורה. בהמשך.
כמובן שדמם יכול להיות סיבה להפלה או אי תקינות ההריון, אך יש סיכויים טובים שהכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לירי14/08/2017לאור הדימומים שאירעו בלילה, הבוקר עשיתי בדיקת דם והבטא יצאה ממש גבוהה -1431 פרוגסטרון 38 ואסטרדיול 1,200 (הבטא ב10.8 היתה 213). מה זה אומר בעצם? שלא היתה הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר14/08/2017כל עוד הבטא עולה יש סיכויים שהכל יסתדר.
הייתי ממליץ לבצע אולטרה סאונד עוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה עוד שאלה
לירי14/08/2017על פי בדיקת הדם האם ניתן לומר בוודאות שלא היתה הפלה ? כלומר האם יכול להיות מצב כזה שהיתה הפלה בלילה אך בבוקר הבטא עדיין לא ירדה ובדיקת הדם לא משקפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה
פרופ` דוד בידר14/08/2017אי אפשר בערכים כאלה להגיד.
אם תעשיבטא בעוד יומיים, והעליב תהיה טובה , אפשר לומר שלא היתה הפחה.
אך עדיף לחכות לאולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לירי16/08/2017היום עשיתי בדיקת בטא נוספת - הבטא 3,892.
העלייה מספיק טובה?
מתי ניתן לראות דופק בע"ה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר16/08/2017העליה הסדר
בעוד שבוע אולטרה סאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לירי17/08/2017למרות שהבטא מכפילה את עצמה והערכים טובים גם היום היו לי דימום בלילה שנעלמו בבוקר כלא היו. מה יהיה? מה זה יכול להיות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לעיתים יכול להגרם דמם בעקבות החדרת נרות התמיכה,מדובר בדמםמקומי בצוואר הרחם שאינו משמעותי לגבי תוצאות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. עוד שאלה...
לירי17/08/2017אם כך אין צורך בבדיקת בטא נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדאי כבר יהיה לבצע אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אולטרסאונד
לירי21/08/2017פרופ' אשכנזי שלום. בהמשך להנחייתך עשיתי אולטרסאונד אתמול ואכן יש שק הריון עם קוטב עוברי ושק חלמון. נראה שהכל טוב. בינתיים אחת לכמה ימים (3 ימים) יש כתמי דם (אדום) והפרשות חומות מיד לאחר מכן שנעלמות תוך כמה שעות ואז 3 ימים נקי ואין כלום.
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בצעי בעוד מספר ימים בדיקת אולטרסאונד חוזרת כדי לזהות דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בשבוע 5+5
לירי21/08/2017לא אמורה לעשות בדיקת דופק רק בשבוע 7?
אחרי שבוע 6
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד וגילוי המטומה
לירי28/08/2017ד"ר יקר. כבר שבוע שלא היה דימום אדום והיום הפרשה קלה חומה. הלכתי לבדיקת אולטרסאונד ותודה לאל יש דופק אבל התגלתה המטומה ברחם. עד כמה זה מסוכן להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
לירי28/08/2017האם מותק לקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל מענה מפרופ' בידר או אשכנזי
לירי29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר29/08/2017ההמטומה היא הסיבה לדמם וברוב המיררים היא תיספג.
רצוי להימנע מיחסים עד שיפסיק דמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיין קיימת סכנה להיריון,לא לקיים יחסים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת צילום של ההמוטמה ומיקומה
לירי29/08/2017תודה על המענה. האם ההמטומה נחשבת גדולה והאם מיקומה בעייתי? מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
פרופ` דוד בידר29/08/2017זה יספג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי שיש קשר בין כאבי גב להמטומה
לירי30/08/2017תודה ד"ר. מאתמול עם כאבי גב חזקים בגב צד שמאל. לא בדיוק בגב תחתון אלא קצת מעל. אני לא יודעת אם הדבר קשור להמטומה ומצריך בדחיה או שמא מדובר בהתקררות ממזגנים. הייתכן שיש קשר?
כמו כן, על מנת להקל על הכאבים אני עם כרית חמה. האם נסוכן בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב
פרופ` דוד בידר30/08/2017לא קשור להמטומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל כתמיכה ועיתוי הזרעהYeah13/08/2017
ב7.8 בשעה 23:00 הזרקתי אוביטרל לתזמון ביוץ
ב9.8 בבוקר הייתה הזרעה.
ב10.8 הזרקתי אוביטרל כתמיכה (חצי מזרק)
וב13.8 הזרקתי אוביטרל כתמיכה(חצי מזרק)
מתי לעשות בדיקת הריון אם האוביטרל האחרון שאזריק (חצי מזרק) יהיה ב16.8?
והאם תזמון ההזרעה היה בסדר?
ומאיזה ערכים בבטא ייחשבו כשאריות מהאוביטרל? מבחינה כמותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר14/08/2017לא מזריקים אוביטרל, פרט לזה הגורם ביוץ, כתמיכה כפי שאת עושה.
אין צורך בתמיכה אלא ב הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוראת הרופא מבולבלת
Yeah14/08/2017היי אז אני ממש מבולבלת כי הרופא אמר לי להזריק בהפרש של יומיים שלושה אוביטרל חצי מזרק כתמיכה.
אני לא מבינה אם אין לאוביטרל שום השפעה כתמיכה למה הוא לא הביא לי נורות כתמיכה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בד"כ אין צורך בהליך של השראת ביוץ תוספת תמיכה באמצעות אוביטרל,ישלפנות לרואפ לקבלת הסבר על הצורך בתמיכה באמצעות האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ` דוד בידר15/08/2017אין צורך בתמיכה בהזרעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום למומחים אשמח לדעתכם בעניין חומצה פוליתשוש13/08/2017
אני כבר מעל שנה מנסה להכנס להריון ומהניסיון הראשון התחלתי לקחת חומצה פולית.
לפני כמה ימים קראתי שצריך לקחת 3 חודשים בלבד לפני הכניסה להריון הבעיה היא שלא נכנסתי להריון עדיין ואנחנו בטיפולי פוריות.
יש לי 2 שאלות:
1. האם להפסיק לקחת?
2. במידה ואכנס להריון האם צריך להמשיך לקחת חומצה פולית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
פרופ` דוד בידר14/08/2017אם לקחת לאחרונה, אפילו לפני שנה או שנתיים אין צורך יותר.
ההוראה היא לקחת 3 חודשים לפני שרוצים להרות, ולא חייב להיות בדיוק 3 חודשים לפני הריון ממש, ואם לקחת בשנתיים האחרונות אז זה מספיק.
לקיחת זמן רב אינה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות Ivf טיפול ראשוןבטי13/08/2017
היי , בת 33 ללא ילדים , אין הריונות קודמים
מחזור היה לי ב3.8 בבדיקת דם במחזור
LH 5.7 E2 248
התחלתי טיפול הורמונלי עם פוריגון פלוס אורגלוטרן
ב 11.8 אולטרה סאונד ניצפו 3 זקיקים קטנים בימין
ו 3 זקיקים קטנים בשמאל
בדיקת דם lh 1.7
E2 1444
פרוגסטרון 1.8
הרופא הזמין אותי רק למחר בבוקר לעשות אולטרה סאונד
ובדיקת דם , לפי הבדיקות הנ"ל האם זה לא יהיה מאוחר מידיי ?
יש לי כאבים בכל הגוף האם יש קשר להורמונים שאני מזריקה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ראשון
פרופ` דוד בידר14/08/2017הרמה של הE2 עדיין לא גבוהה וצריך לראות באולטרה סאונד מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה הבוקר
בטי14/08/2017היי פרופסור
בבדיקה אולטרה סאונד הבוקר , הרירית טובה לפי הרופא
ונראו זקיקים טובים
בדיקת דם
LH 19.1
E-2 12638
פרוגסטרון 5.2
הרופא ביקש שאגיע ביום רביעי לאולטרה סאונד ובדיקת דם
והשאיבה כנראה תתבצע ביום שישי או ראשון לדבריו .
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
פרופ` דוד בידר14/08/2017אני לא יודע איזה פרוטוקול את מקבלת , וגם לא יודע למה את מתכוונת תזקיקים טובים, אך רמת הפרוגסטרון גבוהה ונראה מה יהיה ביום ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בטי14/08/2017כתבתי קודם , אני מקבלת פוריגון פלוס אורגלוטרן
מה זה אומר שהפרוגסטרון גבוה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר14/08/2017לגבי זקיקים לא כתבת וכנראה שהם לא גדולים עדיין מספיק.
פרוגסטרון גבוה יכול להעיד על תגובה שחלתית לא טובה או על ביוץ.
נראה תשובות ביום ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר והפלות חוזרותMaya13/08/2017
שלום לכם,
אני אחרי הפלה עם ציטוטק.
עברתי כל כך הרבה טיפולי ivf מתוכם 3 הריונות שהסתיימו בהפלות. שבוע 6+ / שבוע 8/ שבוע 9+
אחרי בדיקות קריוטיפ וקרישיות יתר הכל יצא תקין, חוץ מהגן mthfr יצא היטרוזיגוטי.. הרופאים אמרו שזה לא קשור להפלות ולקושי להיכנס להריון..
אבל בטיפול האחרון לקחתי על דעת עצמי קלקסן 40 מיום ההחזרה, ואחרי הבטא המשכתי עם הקלקסן.
בשבוע בו הפסיק הדופק פיספסתי שתי זריקות אבל לא ברצף.
ביום ההפלה עשו לי בדיקות דם,בבדיקת פיברינוגן יצא 440 (אמור להיות מקסימום 400) למרות שהזרקתי קלקסן יום לפני.
השאלה שלי, יכול להיות שכל כך היו טיפולים כושלים בגלל הגן הזה??? וגם האם יכול להיות שיש קשר בין ההפלות החוזרות לגן הזה??
חשוב לציין שהעוברים המוחזרים תמיד באיכות טובה והרירית אצלי בין 12-13 ממ.
(בינתיים נקבע תור לרופא מומחה הפלות חוזרות אבל התור מאוד רחוק לכן אני שואלת כאן).
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קאישיות יתר
פרופ` דוד בידר14/08/2017אין קשר לגן.
לא ציינת גילך.
אם ניסית קלקסן וגם לא הלך צריך ללכת לכיוונים אחרים.
לפני שתצייני את גילך ,קשה לענות בכלל על שאלה של הפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות יתר
Maya14/08/2017הריון ראשון הייתי בת 26, הריון שני בת 28 ועכשיו אני בת 29.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
פרופ` דוד בידר14/08/2017לפי הסיפור שאת מספרת אני מתרשם שההפצות נגרמות על רקע דחקתי כלשהוא.
ממליץ לבצע צילום רחם לפני טיפול נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות
Maya14/08/2017עשיתי צילום רחם, הודגם נוזל בחצוצרות ואז הוחלט על סגירתם עם הסלילים (אישור)..
היסטרוסקופיה אבחנתית, רחם תקין.
יש בעיה מורפולוגית אבל הרופאים לא מתייחסים לזה.
אני ובעלי חושבים על מיון זרע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חסימת החצוצרות בסלילים הנה צעד בכיוון הנכון,מיון זרע הנו צעד נוסף וחשוב חקראת מניעת הפלה עתידית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
פרופ` דוד בידר15/08/2017יתכן וכל ההפלות קשורות לחצוצרות והייתי כורת אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטא - הריון של עובר יחיד או תאומים?שרית13/08/2017
שלום רב,
ב-31.7.17 עברתי החזרה של 3 עוברים בני 3 ימים.
11 ימים לאחר החזרה (11.8.17) - בטא 162
13 ימים לאחר החזרה (13.8.17) - בטא 542
האם להערכתם מדובר בהריון של עובר יחיד או תאומים?
תודה רבה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיימת גם האפשרות של הריון תאומים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם העליה תקינה?
שרית13/08/2017המשך לשאלה - האם העליה ברמת הבטא תקינה? הן אם מדובר בעובר יחיד (יותר מהכפלה) והן אם מדובר בתאומים (פחות מהכפלה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון שאלה
שרית13/08/2017שגיתי בניסוח השאלה מעלה.
בכל זאת אשמח לדעת האם העליה ברמת הבטא נחשבת לתקינה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העלייה תקינה בכל אחד מהמצבים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשל לשאיבה - וכמות זקיקיםלירון13/08/2017
שלום לכם ,
הזרקתי אתמול בין מוצש לראשון ב2 בלילה אוביטרל.
יום שישי עשיתי אולטרסאונד :
גודל הזקיקים בשחלה ימין - 17, 15, 13, 14,
שמאל:16,15,,14, 17.
מודאגת שזה לא בשל מידי לשאיבה, אודה על הסבר
מאיזה גודל ניתן לישאוב? (לקחתי מונופור וסינרל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ` דוד בידר13/08/2017לא נהוג לעשות אולטרה סאונד אחרי אוביטרל.
מה שחשוב מה היו הבדיקות בדם ובאולטרה סאונד ביום מתן האוביטרל ולמה קיבלת אוביטרל על הממצאים שהיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים והתכווצויות אחרי החזרהשלי13/08/2017
שלום
היום בבוקר הוחזרו לי שני עוברים. לפני כשעה התעוררתי מהשינה עם כאבי בטן כמו של מחזור והתכווצויות. עכדיו זה נרגע.
מדוע זה קרה? האם העובר נפלט? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוצויות
פרופ` דוד בידר13/08/2017יש סיבות שונות ךהתכווציות ואני לא חושב שבגלל זה נפלט עובר.
אין הסברים טובים להתכווצויות אלה,אבל עם זה חוזר בכל טיפול אפשרי לטפל כדי למנוע התכווצויות.
בכל אופן זה קשור לחדירה דרך צואר הרחם וגירוי הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה. . שאלת המשך ברשותך.
שלי13/08/2017תודה.
אכן זה הטיפול השני שאני חווה התכווצויות.
לפני כן לא חוויתי התכווצויות כלל . התכווצויות מלוות במעט הכתה דמית.
האם הגברת התמיכה תסייע? או שכבר אבוד?
לקחתי היום פרגניל ונאמר לי לקחת פעמיים ביום סינרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא אבוד עדיין כלום,אין צורך בהגברת התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר13/08/2017בשלב זה אין צורך ביותר תמיכה אך במידה ולא תצליחי ,כדאי בעתיד לתת תרופה שימנעו התכוצויות לאחר החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הורמונים לפני החזרת עוברים מתרומהשוש13/08/2017
שלום רב פרופסורים יקרים, בבקשה בבקשה תאמרו לי שהכל בסדר. הרופא שלי יענה לי רק מחר בבוקר. מחר החזרת עוברים מתרומה, ואני לא רגועה. רירית כבר 8 מ"מ תלת שכבתית ויפה והורמונים: אסטרדיול 364, פרוגסטרון 52.4, LH 12.00 האם זה המצב האולטימטיבי? המון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחינה הורמונאלית הבדיקות מצויות בטווח הראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיוני שלפני 3 ימים האסטרדיול היה 445?
שוש13/08/2017זה נורמלי שהוא ירד? בהחזרות הקודמות הוא היה מעל 1000תמיד.אני לוקחת 4 אסטרופם,שאחד מהם בנרתיק ושלושה אנדומיטרין. תודה רבה רבה על תשובותיך המהירות.( זה לא פשוט כשהרופא שלי לא עונה ויש כל-כך הרבה שאלות.) ממש תודה!
בהחלט הגיוני עם מירווח הזמן מהלקיחה עד הבדיקה גבוהה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת אנדומטרין כשיש הפרשותאני12/08/2017
כמשתמשים באנדומטרין 3 פעמים ביום, האם זה בסדר להכניס טבליה חדשה בזמן שעדיין יש את ההפרשות של הקודמת?
כלומר, האם זה לא גורם להמסה מהירה מידי של הטבליה החדשה ולפגיעה בספיגה או לשטיפה של חומר החוצה במקום שיספג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל בעיה של חפיפה כזו,אין בעיה גם להכניס שני נרות ביחד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דימומי הפלה מוקדמתלימור11/08/2017
שלום לכם.
ב-2 ההריונות האחרונים שלי שהסתיימו בהפלה עצמונית מוקדמת ושהיו בחצי השנה האחרונה,הדימומים התחילו בחצי השני של שבוע 6.בערך בשלב של שבוע וחצי איחור במחזור בכל אחד מהמיקרים.
כרגע אני ב11-12 ימי איחור.
אם אגיע למשל לשבועיים-שבועיים וחצי איחור(ומתוך הנחה שאני בהריון)האם אוכל לצאת מתוך הנחה שלא התרחשה הפלה מוקדמת מהסוג של ה-2 שהיו לי בחצי השנה האחרונה?
הערה:אני נמנעת כרגע מבדיקת הריון מסיבות פסיכולוגיות.כבר הסברתי את זה בפנייה הקודמת.אני לא רוצה שיהיה חיובי ואז יתחילו דימומי הפלה כי זה יגרום לי לעוגמת נפש.אם גם הפעם זה הפלה מוקדמת אז כשיגיעו הדימומים(בתיקווה שלא יגיעו)אתייחס אליהם כאל מחזור שהגיע באיחור וכך מבחינה פסיכולוגית יהיה לי קל יותר.
אם לא יהיו עד אז דימומים-אעשה את הבדיקה כשיהיו 3 שבועות איחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבירות שהפעם לא תהיה הפלה
לימור11/08/2017אז בהתחשב בגילי(בסוף אוקטובר אהיה 43)ובכך שבשנה וחצי האחרונות היו 3 הפלות טבעיות-בחצי שנה האחרונה 2 הריונות כימיים עם הפלה בשבוע 6 ולפני שנה וחצי הפלה נדחית בשבוע 11(עובר הפסיק להתפתח בשבוע 8)ולפני 7-11 שנים 2 הריונות תקינים-מה הסבירות בקירוב שהפעם אם היתה קליטה לא תהיה הפלה?(תשובה יכולה לתת בהערכה מתמטית או איכותית-מילולית)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה יכולה לקרות עד טרימסטר 2
שירה11/08/2017זו לא מתמטיקה..זה שקרו לך שתיים בשבוע 6 זה מקרי ואין הבטחה שיחזור על עצמו. את יכולה לעשות בדיקה בשבוע 7 ולהפיל ב 8. אין אחריות על הריון. הריון לא תקין יכול גם להמשיך עד שמחליטים לעשוחת הפלה יזומה או לידה שקטה. אין סוף אסונות יכולים לקרות ומצד שני יתכן שהכל יהיה בסדר. בגיל הזה, כמו שלי, הריונות אחרי הפלה הם קשים אבל אם רוצים בכל זאת, צריך להתמודד. ממליצה לך לעשות בדיקה או לשריין תור לעוד שבועיים לדופק. שיהיה בהצלחה!
בנסיבות המקרה הייתי שוקל לקחת טיפול הורמונאלי תמיכתי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכת אנדומטרין
לימור11/08/2017בקליטה הקודמת שלי בחודש מאי האחרון הרופא נתן לי טבליות אנדומטרין למנוע הפלה.לקחתי אותם מיום-יומיים אחרי הביוץ כל יום(יש לציין שהוא המליץ על פעמיים ביום ואני לקחתי רוב הזמן פעם ביום)ועד התחלת דימומי ההפלה והם לא מנעו אותה.כי היא היתה כנראה על רקע כרומוזומאלי.האם היית ממליץ לחזור לאנדומטרין ולקחת פעמיים ביום או יש הצעה אחרת?
הייתי ממליץ לקחת בבחינה אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכת אנדומטרין
לימור11/08/2017בקליטה הקודמת שלי בחודש מאי האחרון הרופא נתן לי טבליות אנדומטרין למנוע הפלה.לקחתי אותם מיום-יומיים אחרי הביוץ כל יום(יש לציין שהוא המליץ על פעמיים ביום ואני לקחתי רוב הזמן פעם ביום)ועד התחלת דימומי ההפלה והם לא מנעו אותה.כי היא היתה כנראה על רקע כרומוזומאלי.האם היית ממליץ לחזור לאנדומטרין ולקחת פעמיים ביום או יש הצעה אחרת?
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מים בהריון שבוע 22אני11/08/2017
שלום, הריון של ivf שבוע 22... ההריון תקין והרופא לא אסר לקיים יחסים.
רציתי לדעת האם עדיף להמנע בכל זאת ליתר בטחון?
כמו כן האם הזרע שנשאר בנרתיק לא יכול לגרום לזיהום או זירוז...?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא להימנע מיחסי מין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בהתפתחות תסחיף ראיתי וקרישי דםפרופ` דוד בידר11/08/2017
האם לקיחה של אסטרופם במינון 2 מג 3 פעמים ביום לטווח קצר של 4 ימים מהווה סיכון בהתפתחות תסחיף ראיתי וקרישי דם? קראתי את העלום ונלחצתי מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר11/08/2017לקיחת התרופה לא תגרום לתסחיף.התרופה היא ממשפחת האסטרוגנים שבהריון יש כמות גדולה פי כמה וכמה.
בנשים מסוימות יש מצב של קרישיות יתר, והורמון האסטרוגן,לאורך זמן,יכול לגרום לקרישים ותסחיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)