מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי FSH - מהם הערכים הנורמליים ?יעל כהן17/08/2017
שלום פרופ,
רציתי לדעת מהם ערכי ה-FSH הנורמליים שצריכים להיות לאישה בת 32 כשביצעה את הבדיקה ביום השלישי למחזור ?
מה נחשב FSH "טוב" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ` דוד בידר17/08/2017הערכים הם עד 10.2 וחשוב היחס לאסטרוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מה צריך להיות היחס לאסטרוגן ?
יעל כהן18/08/2017תודה,
מה צריך להיות היחס לאסטרוגן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס
פרופ` דוד בידר19/08/2017האסטרוגן צריך להיות נמוך מאוד כאשר בודקים FSH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונה ושאלות נלוותרוני17/08/2017
שלום רב,
מחר (18.8) בת הזוג שלי תעבור הזרעה ראשונה ותהינו מה הסיכויים שלנו ומה הלאה.
פרטי התהליך עד כה-
המחזור האחרון היה ב4.8
המעקב זקיקים הראשון היה ב-14.8 בו ראו זקיק מוביל בגודל 15 ועובי הרירית היה 4.5
מעקב הזקיקים השני היה ב-16.8 בו ראו זקיק מוביל בגודל 18.4 ועובי הרירית היה 11.5
באותו יום (16.8) הנחו אותנו לעשות זריקת אוביטרל בתשע וחצי בערב ולבוא להזרעה ביום שישי (18.8) בבוקר.
יש לציין כי לא היו שום טיפולי פוריות או בעיות פריון אצל בת זוגי, היא צעירה (בת 29) והזרע הינו מתורם דרך בנק הזרע ויעבור שטיפה והשבחה בבוקר ההזרעה.
שאלותיי הן:
האם ניתן לומר משהו על סיכויי הצלחת ההזרעה לפי הנתונים הללו?
האם יש משהו שניתן לעשות בכדי להגביר את הסיכויים הללו?
מתי ניתן לעשות בדיקת הריון ביתית/ גם בכדי לקבל תוצאות מהימנות שאינן מושפעות מהאוביטרל? (אך גם מותירות מינימום זמן של לחץ וציפיה!!)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר17/08/20171.לא ציינת את גיל הבת זוג. הסיכויים תלויים בגיל ויחד עם הזרעה זה סביב 20-30%.,למחזור טיפולי.
2. אין מה לעשות להגביר סיכויים.הם תלויים בגיל והביצית שקיימת באותו חודש.
3. שבועיים אחרי הביוץ יש לעשות בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דאה נמוך מאוד?מיכל17/08/2017
שלום
עשיתי בדיקות השבוע הדאה נמוך מאוד,עברתי 4 הפלות ברצף
האם יש טיפול לדאה נמוך?לזה,לא ברפואה הנטורופתית,כתוצאה מהשיבוש ההורמונלי,אני סובלת מנשירת שיער חמורה
מחכה לתשובה
אני ממש מיואשת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדאה
פרופ` דוד בידר17/08/2017זה לא קשור לדאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשלול הריון כימי?לימור17/08/2017
בוקר טוב.
היום זה היום ה17 של האיחור.בת 42-43 ובשבוע הבא אעשה בדיקת בטא.
הדימומים ב2 ההריונות הכימיים שלי ב7 החודשים האחרונים-בראשון(לפני 7 חודשים והיה טבעי)דימומי ההפלה התחילו ביום 10 של האיחור ובהריון שנקלט לפני 3 חודשים(עם זריקת אוביטרל חד פעמית לפני הביוץ ו"תמיכה"מיום-יומיים אחרי הביוץ ועד התחלת הדימומים)דימומי ההפלה המודקמת התחילו ביום ה-12 של האיחור.
כעת אני כאמור אחרי 17 ימי איחור.
בהנחה שאני בהריון-האם מהמידע הזה ש17 הוא יותר מ10 ומ12 שהוזכרו קודם ניתן להסיק שהפעם לא מדובר בהריון כימי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ` דוד בידר17/08/2017לדעתי זה לא איחור מהריון.
במקום ספקולציות הצעתי לך כבר לעשות בדיקות דם ולדעת היום מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם בהקדם האפשרי
לימור18/08/2017אוקיי שיכנעת אותי.אך מכיוון שאין מחר(שישי)מעבדה-אעשה את בדיקת הדם להריון ביום ראשון(20.8)
מדוע לדעתך זה לא איחור מהריון?
הרי בתגובתך הקודמת לסיבות לאיחור העלת גם את אפשרות ההריון,לצד סיבות אחרות.
ודבר נוסף-מעולם לא היתה לי הסטוריבה של איחורים משמעותיים.פעם אחת(לפני כמה שנים)איחור 4-5 ימים ושאר האיחורים מקסימום יומיים.
אני כמעט בגיל 43(אהיה באוקטובר)ובעבר המחזורים שלי היו סדירים.מאז הוצאת ההתקן לפני 3 שנים הם לא סדירים(נעים בין 23 ל30 ימים)
באמצע פברואר האחרון הפלה מוקדמת עצמונית בשבוע 6.אחרי זה התחיל מחזור בן 23 ימים(10.3 עד 2.4)אחרי זה 29 ימים(עד 1.5)ואז מחזור עם קליטה נוספת עם זריקת אוביטרל חד פעמית ותמיכה מהביוץ ועד התחלת דימומי הפלה טבעית נוספת,גם בשבוע 6, שנמשכו שבוע באמצע יוני.
התחלת דימום שאחרי ההפלה(מחזור לצורך העניין)ב7 ליולי עד 11-12 בו ו"מחזור"זה טרם הסתיים.אובחן ביוץ מוקדם ב"מחזור"הזה ביומו ה9 או ה10 ולדברי הרופא הזקיק שבייץ היה קטן וכזה ש"לא מביא לקליטה"אך הנה 17 ימי איחור.
האם לאור התאור הנ"ל הינך מחזיק עדיין בקביעתך האחרונה שלדעתך זה לא איחור מהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע חשוב לגבי יום הביוץ
לימור18/08/2017ביום הביוץ לכאורה שהיה ב16.7 על פי הערכת הרופא התקיימו יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר18/08/2017הגיל מדחק תפקיד נכבד בהפרעות ביוץ ולכן יש יותר סיכויים רבים שמדובר בזה ולא איחור עקב הריון. נכון שאי אפשר לשלול הריון לכן המלצתי שבמקום לרקום תאוריות ,לבצע בדיקה ,ואז היית יודעת מידית ללא שאלות תאורטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין - הפסקה או המשך?יעל17/08/2017
שבוע 7. שק הריון ריק. הריון לא תקין לדברי הרופא המטפל.
1. לפי מה שהבנתי מהפורומים, לעיתים המכשירים לא מספיק טובים כדי לראות שק חלמון ודופק עוברי. וכדאי להמתין עוד קצת לפני הפסקת הריון.
במקרה שלי בדיקות הבטא לא הראו התפתחות.
האם יש סיכוי שההריון בכל זאת ימשיך להתפתח?
2. במידה והרופא יחליט על הפסקת הריון - איך מפסיקים הריון בשלב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי היא שההיריון אינו תקין,יתכן וניתן להסתייע בטיפול עם כדורים להשריית הפלה במקרה הנדון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בענין
יעל17/08/2017בבדיקת הבטא ביום 15.8 (לפני יומיים) שלפיה הרופא החליט שההריון לא תקין הבטא היתה 2531.
הרופא ביקש שביום שלישי הבא אעשה בדיקה נוספת ואגיע אליו לאולטרסאונד נוסף.
היום , היות והייתי בלחץ, עשיתי בדיקת בטא נוספת. יצא 2691
ברור לי שההריון לא תקין. הערכים אכן ממשיכים באותה צורה.
הביקור אצל הרופא רק ביום שלישי הבא.
האם יש טעם לחכות?
האם יש סיכון בהמתנה?
הפלה באמצעות כדורים מסוכנת לרחם ולאפשרות להרות בשנית?
אני מצטערת על כל השאלות. אני בלחץ נוראי. ולא קולטת שעד שההריון נקלט - אין הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים-כמה מחזירים והאם ניתן לפצל החזרה?מוריה17/08/2017
שלום,
שאבו לי 16 ביציות יום ב.
הצליחו להפרות 9 מהם. היום(חמישי) תתבצע החזרה
נאמר לי שחלק יחזירו היום וחלק אולי ביום שבת..
האם קיים דבר כזה? שחלק יוחזרו היום וחלקעוד יומיים?
כמה עוברים אפשר להחזיר במקסימוםז?
ואיך מתקיימת החלוקה?
בת 44
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השיקול למספר העוברים שיוחזר מותנה בגילך ,מספר נסיונות הטיפול שבצעת עד כה,ובאיכות העוברים שהתקבלו,בכל מקרה בגילך מספר העוברים האופטימאלי שמותר להחזיר הנו 4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 18- האם מריבות מלוות בצעקות שמייצרות לחץ ועצבים עשויות לפגוע בעובר?אא17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ואם כן- כיצד?
אא17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכויים שכעסים ומריבות יפגעו בעובר הנם נדירים ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשת הקורטיזול והשפעתה על העובר ברמה הנפשית גם היא נדירה?
אא17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
המשך היריון מוצלח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת דקטקורט לשימוש וגניאלי בהריוןאני16/08/2017
שלום
אני בהריון ובעקבות פצע מגרד שנוצר אצלי באיזור הכניסה לנרתיק הרופא נתן לי למרוח דקטקורט פעמים ביום למשך חמישה ימים
האם המשחה הזו בטוחה לשימוש וגניאלי בהריון? בגלל שהפצע ממש בכניסה של הנרתיק המשחה קצת נכנסת פנימה האם זה יכול להיות מסוכן לעובר...?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה בשימוש חיצוני של המשחה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
אני17/08/2017תודה על תשובתך.
אם המשחה נכנסת קצת לתוך הנרתיק(כי הפצע ממש בכניסה) זה בסדר בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיס וכשלון של שאיבותמילי16/08/2017
בת 30 עם אנדומטריוזיס בעברי 4 שאיבות, 6 שאיבות שכשלו עד שעשיתי ניתוח לפרוסקופי שבו כרתו חצוצרה עם נוזל.. עשיתי שאיבה חדשה , שאבו 7 היו רק 2 בשלות והיום היא בת שנה ושבע . חזרתי לסבב שני , בדיקת fsh 10 ואסטדריול בסביבות 360. התחלנו סבב עם גלולות ואורגלטרון וביום השלישי לווסת קיבלתי 300 מונופור , התפתחו 7 זקיקים בגדלים שונים 10,12,15,16,15.5,16.5, 17 , רירית 12האסטדריול היה 6000 , קבלתי הנחיה להזריק אוביטרל ו 2 דקפפטיל .ויומיים אחרי בשעת הבוקר היתה שאיבה .. שאבו 7 זקיקים , 5 ביציות ורק 2 בשלות .. לצערי לא היו הפריות. אני לא יודעת אם להסיק מזה שאולי הניתוח פגע בביציות או שמדובר בפרוטוקול לא נכון. ואם שווה בכלל לנסות פעם נוספת . יש לי 3 מוקפאים מלפני הניתוח . בנוסף הביאו לי דקסטמזון מתחילת הסטימולציה. אשמח לעזרתכם איך להשיג ילד שני :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לטעמי האוביטרל ניתן לפני הבשלה מספקת של הביציות דבר שהביא לתוצאה המאכזבת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר יום שניאיילת16/08/2017
ערב טוב לפרופסורים
ב 1/8 נשאבו 2 ביציות וב 3/8 הוחזרו 2 עוברים דרגה 2.
תמיכה אחרי היתה אוטרוגסטן נר אחד פעמיים ביום, אוביטרל אחרי 5 ימים .בדיקות דם מהיום:
פרוגסטרון-54.8
אסטרדיול- 412
בטא- 5.
הרופא שלי מחזיר יום 2 כי לדבריו הרחם זה המקום האופטימלי לעובר, שאלתי כמה זה משנה לעובר יום 2 או יום 3? האם לעובר דרגה 2 שמוחזר יוום 2 יש יותר סיכוי מיום 3? שאז אולי בעצם כבר נוכל לנבא את איכות העוברים ואת סיכויי ההשתרשות? ואז להמנע מהעמסת הורמונים לשוא?
ובפורום אני נתקלת בפרוטוקולים של תמיכה אחרי החזרה עם המון הזרקות/ מינונים גבוהים של נרות... האם התמיכה שלי אוטרוגסטן ואוביטרל אחד מספיקה??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עמדתו של הרופא שלך בהחלט סבירה,והתמיכה שאת מקבלת בהחלט ראויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטו מצויין בן 6 ימיםשוש16/08/2017
שלום פרופסורים יקרים, היום החזירו לי בלסטו בן שישה ימים מתרומה. יש לי בבית תינוק שוקל 10 קילו בן 9 חודשים שובב גדול, והוא איתי כל היום ללא עזרה.האם ההתנהלות שלי אמורה להיות רגילה? בהרמה? אמבטיה?וכו'? ותוך כמה ימים אוכל לבדוק בטא? בדם? תודה רבה לכם על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה בהחלט להתנהל כרגיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להריון מהחדרת אצבע עם זרענמצא בבעיה16/08/2017
אני נמצא בחול והייתי עם מישהי. היה מגע של סקס יבש עם תחתונים ויצא הזרע ונגבתי אותו עם האצבעות שלי מתוך מחשבה טיפשית שלא יהיה על התחתונים. אחרי כ30 שניות כשיש לי זרע רטוב על היד התחלתי לאונן לה ואחרי 5 שניות קלטתי מה הבעיה אז הפסקתי ושטפתי ידיים. אין איך ליצור איתה קשר. אני יודע שיש סיכון להריון. השאלה שלי בבקשה היא פשוטה. בלי להתחייב, האם הסיכון להפריה גבוה? מה הסיכויים באחוזים (הערכה כללית איני מבקש תשובה מחיייבת) להפריה מדבר כזה אם הייתה תקופת ביוץ? תודה
מתקבל הרושם שהסביכוי להרות בנסיבות המקרה נמוך ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה התייעצות לגבי AMHיעלג16/08/2017
שלום.
בת 36, עוד מעט 37.
בדיקת amh הייתה 36 (פעם אמרו לי שיש לי שחלות פוליציסטיות מאז אני עם גלולות ובלי הרבה מעקב גניקולוג).
אני רווקה.
ויודעת שהשעון הביולוגי מתקתק
ומאוד מאוד חוששת.
בוכה מלחץ.
מתקשה להחליט איך לפעול.
אני רופאה אגב, עוד מעט מסיימת התמחות.
מה תייעצו לי לגבי הamh, האם המצב רע? האם ללכת לתרומת זרע? האם להקפיא ביציות?
אין לי זוגיות כרגע, וקשה לי למצוא מסיבה לא ברורה (אבל שקיימת גם אצל הרבה חברות רופאות שלי).
אני מתביישת לשאול את הסביבה שלי.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת ה-AMH שלך מעידה על רזרבה שחלתית מצויינת,בשלב זה אין מקום לדאגה,בכל מקרה יש לבצע שיקול מושכל לגבי שימור פוריות במידה והיריון לא רצוי בטווח הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי לפני שאיבהאנה16/08/2017
היי , בת 32 ללא הריונות קודמים , נשואה כ3 שנים
מחזור ב3.8 בבדיקת דם במחזור
LH 5.7 E2 248
התחלתי טיפול הורמונלי עם פוריגון ואורגלוטרן
ב 11.8 אולטרה סאונד ניצפו 3 זקיקים קטנים בימין
ו 3 זקיקים קטנים בשמאל
בדיקת דם lh 1.7
E2 1444
פרוגסטרון 1.8
ב14.8 בדיקת דם LH 2.4 E-2 4757 פרוגסטרון 2 -
נצפו זקיקים יפים
הבוקר ב16.8 בדיקת דם
3.2 LH -
E-2 9006
פרוגסטרון 1.2
אולטרה סאונד – עובי רירית הרחם 10 מ"מ (הערות רירית תלת שכבתית)
שחלה ימנית אורך 67 מ"מ רוחב :54 מ"מ
שחלה שמאלית: אורך 57 מ"מ רוחב : 42 מ"מ
מעקב זקיקים ימין : 1 – 13 , 3 – 15 , 1 -17 , 4-18 , 4-19 , 1-21 – סה:כ 14
מעקב זקיקים בשמאל : 2-12 , 4-13 , 2-14 , 1-16 , 1-17 – נזל מועט סה"כ 10
הערות : נצפו זקיקים קטנים נוספית בגודל של 11 מ"מ ,
דוגלס : נוזל יופשי בכמות מועטה
שאלותיי הם :
1) מדוע הפרוגסטרון ירד ? האם זה תקין ?
2) מה הכוונה ברירית תלת שכבתית ? ומה זה נוזל חופשי בכמות מועטה ? זה תקין ?
3) הרופא אמר לי שכנראה השאיבה תתבצע ביום שישי , מה דעתך לפי הבדיקות ?
תודה על המענה
אני * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות תקינות,יש להיזהר מתגובת יתר,לטעמי בשלב הבדיקה רק חלק קטן של הזקיקים שלך הבשיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחר השאיבה
אנה17/08/2017תודה על המענה פרופסור ,
לפי הנחיות הרופא לקחתי אתמול אוביטרל ו2 דקפפטיל
מחר השאיבה בבוקר , מחכה לתוצאות טובות
שאלתי היא מאחר שמחר יום שישי , מה קורה עם ההפריה
האם המעבדה בבית חולים עובדת בשבת ? מי עוכב אחרי ההפריה?מתי יעדכנו אותי אם התבצעה הפריה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המעבדה של אסותא עובדת בשבת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה אתמול
אנה19/08/2017שלום פרופסור
אתמול עשיתי את השאיבה בהצלחה ,
נשאבו 20 ביציות ,
והיום קיבלתי תשובה מצויינת מהרופא
ש-14 מהם הופרו אך הוא מבקש לדחות את
ההחזרה לחודש הבא מחשש לגירוי יתר ,
מה דעתך בנושא ?
מה הסיכויים להיקלט להריון מעובר מוקפא ?
האם הסיכויים פחות טובים ? האם יש לי מה לומר בנושא
אם הרופא החליט לדחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנה19/08/2017בהנחה שאני לא עושה החזרת עוברים בשבוע הבא ,
מדוע אם כך רשם לי לקחתי ENDOMETRIN 100 MG ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השיקולים הרופאיים שמורים עם הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפ אחרי הפלהMaya16/08/2017
שלום לכם,
אני 10 ימים אחרי הפלה.
הדימום הפסיק רק אתמול ואז התחילו הפרשות חומות.
אני אמורה לעשות בדיקת פאפ מחר
האם זה בסדר לעשות את הבדיקה כשיש הפרשות (אולי גם מעט דימום)?? או לדחות את הבדיקה בשבוע?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל עוד ישנן הפרשות דמיות לא רצוי לבצע את בדיקת ה-PAP
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)