מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תזמון שאיבה - גודל זקיקים?אילנית14/03/2017
שלום,
מה מומלץ לעשות כאשר זקיק מובל "פרץ" קדימה וצמח לגודל 19 מ"מ כבר ביום ה-9, כאשר במקביל יתר הזקיקים (בערך עשרה נוספים) עדיין בגדלים של 10-15 מ"מ?
האם עדיף להמתין ולתת להם גדול או לשאוב מיידית כדי שהמוביל לא ילך לאיבוד?
כמה ימים ניתן למשוך עם זקיק שכבר הגיע לגודל 19?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם רמות הפרוגסטרון עדיין נמוכות,ותוך שימוש במדכא ביוץ,יהיה ניתן להמשיך את הטיפול עוד יום יומיים ולהביא להבשלת יתר הזקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל במצב כזה אנחנו מגיעים לשבת...?
אילנית14/03/2017לא ניתן לבצע שאיבות בשבת, זה יכול להיות או שישי או ראשון...(כלומר להמתין יום אחד או שלושה ימים)
היו לי כבר כמה סבבים ואף פעם לא קרה שזקיק הבשיל כל-כך מוקדם. תמיד השאיבה הייתה אחרי 14-17....
האם ניתן לחכות 3 ימים? (ולשאוב ביום 14)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות אחרי 3 שניםאחת14/03/2017
עשיתי לפני 3 שנים בדיקות גנטיות לפני הריון.... טרם נכנסתי להריון... האם עלי לפנות לרופא הנשים ולקבל הפנייה חוזרת לבדיקות גנטיות?( כדאי לעשות בדיקות חדשות שנוספו במהלך ה3 שנים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקות הגנטיות אינן משתנות ברבות השנים,בכל מקרה יש לברר אם בינתיים לא נוספו בדיקות נוספות שמומלצוצ לביצוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סכרת פוגעת באיכות הזרע?ענת14/03/2017
דר שלום
בעלי בן 35, לפני שנתיים גילו לו סכרת. כשגילו לו הערך של הסוכר היה 300. מאז הוא מאוזן (לא מזריק לנטוס כבר שנה אלא רק כדורי גלוקומין) הוא עבר בדיקת זרע לפני חודש ונמצאה בעיית זרע קשה. לטענתו עבר בדיקה בגיל 18 והבדיקה יצאה תקינה. האם יכול להיות שהסוכר פגע באיכות הזרע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיתכן פגיעה עקיפה חאורך השנים בעקבות שינויים בכלי הדם,והשפעות נילוות על המערך ההורמונאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופק האם המועד תקיןליאת13/03/2017
שלום
החזרה ראשונה ב27/2 והשנייה 3 ימים אחרי
בדיקת דם 10/3 - 133 -11 יום מההחזרה
בטא שניה 12/3- 290
הגיוני שהזמינו אותי לדופק עוד שבועיים זה לא מוקדם?
זה אפילו לא שבוע 6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן לעשות כדי שההיריון ימשיך?נעמה13/03/2017
שלום,
הייתי בהיריון עם בטא 13 עם תמיכה של נרות פרוגרסטרון וזה לא עזר וגם קיבלתי זריקות בהתחלה פרנגניל,אחרי תקופה של שבועיים ההיריון לא צלח,מה אפשר לעשות שבפעם הבא זה ילך?
אני מיואשת פעם שלישית במשך 5 חודשים אני מפילה ברצף
מחכה לעדכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-מחכה לתשובה
נעמה13/03/2017בטא 130
כשבהתחלה היה 80* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר13/03/2017אין אפשרות ל״ עשות משהוא״ כאשר ההריון לא תקין.
איך לעדות ברור למה יש הפלות חוזרות ולטפל בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי החזרת מוקפאיםנירית13/03/2017
החזרת עוברים ב 2/3. עשיתי היום בבוקר בדיקת דם. התוצאה בטא קטנה מחמש. יש טעם לעשות שוב בדיקה ביום רביעי? או שלילי מוחלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגיקה
פרופ` דוד בידר13/03/2017זה שלילי. אם היה הריון היה כבר צריך להיות ערך חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביטא 10 ימים אחרי החזרת עוברמור13/03/2017
שלום. עשיתי בדיקת דם 10 ימים אחרי החזרה של עובר רמה 1.( במהלך ה10 ימים האלה הלכתי וחזרתי מבתי חולים בגלל גירוי יתר שחלתי. ). יצא ביטא 3- מה זה אומר? שעוד יומיים שאחזור על הבדיקה (12 יום אחרי החזרה) הצפי הוא לראות ביטא שעולה או דווקא יורדת? (שאריות של האוביטרל אולי? אוביטרל נלקח בבוקר של ההחזרה). אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר13/03/2017בדיקת ההריון שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור חשוב בקשר להזרעהאלונה12/03/2017
שלום:
האם אפשר לבקש מהרופא לעשות הזרעה בלי שהזרע יכנס למעבדה כאילו אותו תהליך אבל להכניס הזרע מיד למזרק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר13/03/2017זרע ללא טיפול במעבדה אפשרי וזאת לאחר שבדיקות בן הזוג לצהבת ואיידס תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להזרעה
אלונה15/03/2017סליחה לא הבנתי טוב !!
ז"א אפשר תהליך ההזרעה לבצע בלי בדיקתו במעבדה ???
הערה: אני דתייה וזאת הסיבה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לפי אולטרה סאונד אך עדיף עם בדיקות מעבדה.
פרופ` דוד בידר15/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חוזרת אחרי 13 יוםליאת12/03/2017
שלום
11 יום אחרי החזרה כפולה בטא 133
בטא היום 13 יום אחרי החזרה 295
הבטא היא לפי ההחזרה של העובר הראשון שהוחזר ביום 3 והשני הוחזר ביום 6...
האם יש צורך בבטא עוד יומיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי הבטה תקינים,אין צורך בבדיקות בטה נוספות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא תקינה- יש סיכוי?מירי12/03/2017
שישי ה-3.3. - בטא 60
ראשון 5.3.- בטא - 240
רביעי 8.3- ראשון 12.3 (היום )- בטא 1,094
האם יש עוד סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר12/03/2017בינתיים העליה טובה ומתאימה להריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה טעות בהודעה
הבהרה12/03/2017טעות בהודעה.
3.3 בטא 60
5.3 בטא 240
8.3 בטא 640
12.3 (היום) בטא 1094
תקיןן??? יש סיכוי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר13/03/2017זה גבולי
בכל מקרה תעשי אולטרה סאונד כי זה מה שקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא לא תקינה
בטא לא תקינה15/03/2017בהמשך להמלצה שלך עשיתי אולרסאונד ביום ראשון ולא נמצא שק הריון. היום עשיתי אולטרסאונד פעם נוספת ונמצא שק הריון אך עדיין אין דופק. יכול להמשיך תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
פרופ` דוד בידר15/03/2017יכול להיות.
תחזרי על אולטרה סאונד בעוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא
מירי16/03/2017בהמשך לתשובה שלך,
בדיקת בטא ביום שני(13.3.2017)- 1250
בדיקת בטא היום (16.3.2017) -1979
יש עוד סיכוי או יש לעשות הפסקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH 22 גבוה אבל כל השאר תקיןיעל12/03/2017
שלום,
אני בת 38, ומנסה להרות. קיבלתי תוצאות פרופיל הורמונלי יום 3 של המחזור עם FSH 22, אבל כל שאר התוצאות תקינות, כולל אסטריול שקטן מ100, LH בטווח הנורמה, הכל נורמלי. כמו כן, יש לי מחזורים סדירים כל חיי 28 יום להוציא מקרים נדירים, ואני אף מרגישה כאבי ביוץ, יודעת בדיוק מתי אני מבייצת. אני יודעת שערכי FSH כמו שקיבלתי מעידים על תפקוד שחלתי לא תקין, אבל עם כל הנתונים הללו, זה פשוט לא ״מרגיש״ לי הגיוני, האם יתכן שבדיקת ביום 3 עשויה להיות שגויה עד כדי כך? איך זה יתכן שהכל תקין וFSH כל כך גבוה? ההגיון לא אומר שיהיו עוד אינדיקציות לאי פריון מלבד ערכי FSH?
ממתינה מאד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט ששכחתי לציין
יעל12/03/2017תפקוד בלוטת התריס תקין גם הוא, אז רמות fshאינן מושפעות מכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFS
פרופ` דוד בידר12/03/2017זה נשמע ״קצת״ חריג כי גם ה LH היה צריך להיות מוגבר.
אך FSH. בנוכחות אסטרטגיים נמוכים מעידים על בעיה בשחלות ולכן, אם את לא מצליחה להרות, יש לראות מה קורה בטיפול הפריה חוץ גופית.
שם נוכל לראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ו...
יעל12/03/2017ערכי LH של יום 3 עומדים על 11.9, שזה בנורמה, זה בדיוק מה שאני אומרת, משהו כאן ״מרגיש״ לי לא מדייק. כבר קבעתי תור למומחה לפריון, אבל הייתי רוצה לשמוע אם אכן תחושותיי מבוססות. אני הייתי בהריון ספומטני לפני 4 שנים, אבל הפסקתי אותו. אני ובן זוגי מנסים להרות רק 3 חודשים. אשמח לשמוע, מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLH
פרופ` דוד בידר12/03/2017כעת שאת מציינת את ה LH אזי הוא לא כל כך בנורמה.
הוא מוגבר ולכן, כפי שכתבתי, יש לנסות הפריה חוץ גופית ושם נדע התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה
יעל12/03/2017אילו בעיות עשויות להיות בשחלה שאינן קשורות למיעוט ביציות? האם מדובר בבעיות שניתן לפתור ועדין להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלה
פרופ` דוד בידר12/03/2017בהפריה ניתן לבדוק אם יש תגובה שחלתית , לטיפול ואם ישאבו ביציות ניתן לעמוד על טיבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
יעל12/03/2017קראתי שאני עשויה לקבל תשובה שלילית לטיפולי הפריה משום שערכי FSH מעל 20, האם זה אכן כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 2 שאלות
יעל12/03/20171. קראתי שאני עשויה לקבל תשובה שלילית לטיפולי הפריה משום שערכי FSH מעל 20, האם זה אכן כך?
2. בהתחשב בגילי 38, וסת סדירה כל חיי, מה הסכוי להרות עם FSH 22?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכויי היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2017בהחלט קיים סיכוי,בין שני הגורמים הקובעים את שיעור ההצלחה -גיל,ורזרבה שחלתית-לגיל יש את ההשפעה המירבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור מעודד לרזרבה נמוכה בגיל צעיר יחסית: בגיל 32 ...
.12/03/2017סיפור מעודד לרזרבה נמוכה בגיל צעיר יחסית: בגיל 32 שנתיים לאחר לידה מהריון טבעי ותקין, ולאחר שלא הריתי בשנית- ביצעתי בדיקות- FSH=33 AMH-0.7 מיד שלחו אותי לתרומת ביצית. פניתי לרופא פרטי ועברתי 4 טיפולי IVF עם הורמונים שהניבו מעט ביציות באיכות לא טובה. בגיל 34 עברתי לרופא פרטי אחר- ובהזרעה טבעית ראשונה הריתי (בלי הורמונים להגדלת זקיקים, רק אורגלוטרן לדחיית ביוץ עקב שמירת נידה) .
4 חודשים לאחר הלידה נקלטתי שוב בהזרעה טבעית.
לגיל חשיבות רבה, אל תבזבזי זמן,ממליצה לך לנסות ללא הורמונים, גם אם תופני ל IVF ישנה אפשרות לשאיבה של הביצית הטבעית. שיהיה המון בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השיתוף
יעל13/03/2017האם כוונתך לivf ללא הורמונים בכלל? שאיבה ללא הורמונים כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיצה
פרופ` דוד בידר13/03/2017העימות שלך הו עיצות סרק.
עדיף שתפנה למי שמבין בטיפולי פוריות ולא במספרי מעשיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.13/03/2017חבל מאוד שאתה חושב שזה סיפורי מעשיות. זה סיפור חיי ואם זה יכול לעודד אז מה רע בזה? אני ממש לא רופאה, רק סיפרתי את הסיפור שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך פרופ׳ דביר - עוד שאלה
יעל14/03/2017כבר קבעתי תור למומחית לפריון, כמובן. לא אשאיר את יכולתי להרות למזל.
רציתי לשאול אותך, האם יש טעם לנסות הזרעה לפני IVF על פי התוצאות להלן? אני בת 38 וקצת.
tsh 3.25
prolactib 180
LH 11.9
fsh 22
estradiol קטן מ100
פרוגסטרון 2.0
טסטוסטרון קטן מ1.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבדיקות מצביעות על רזרבה שחלתית ירודה,לכן בשלב זה טיפול הבחירה צריך חהיות הפריה חוץ גופית כדי לנצל את הזמן באורח אופטימאלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה סיכויי ההצלחה להפרייה לאור נתונים אלה ולאור גילי?
יעל14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר14/03/2017לפי הנתונים שמסרת הסיכויים להרות נמוכים.
אם בהפריה לא תהיה תגובה שחלתית או תוצאות של הטיפול לא יהיו טובות אז יהיה יתר ברור מה אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי שאני עשויה לקבל תשובה שלילית לטיפולי הפריה משום שערכי FSH מעל 20, האם זה אכן כך?
יעל14/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור
פרופ` דוד בידר14/03/2017יכולים לסרב.
לדעתי צריך לעשות ניסיון אחד ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רמות fsh זה המדד הבלעדי להחלטת הועדה??
יעל15/03/2017מה לגבי מחזור סדיר? מה לגבי גילי, 38 זה בכל זאת לא 40...
האם זה שרירותי כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדאי לגבות את הבדיקה עם מדדים נוספים לרזרבה השחלתית כמו AFC,בדיקת דם ל-AMH
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב, פרופ׳ אשכנזי ופרופ׳ בידר
יעל19/03/2017קיבלתי תוצאות AMH 0.41, והתחלתי גונל וארגלוטרן. כמו כן אני במעקב זקיקים. לאור תוצאת הamh מה הסיכוי להצלחת ivf? כאמור אני רזה, בריאה עם מחזורים סדירים, גיל 38.
הרופאה גם רשמה לי אלטרוקסין 50 - יש לי רמות 3.5 לתפקוד בלוטת התריס ואמרה שצריך להוריד מתחת ל2.5. אני חוששת מהשימוש באלטרוקסין, קראתי דברים מאד שליליים על התרופה. האם השימוש בא עשוי לשבש את התפקוד התקין של הבלוטה כשאפסיק את התרופה?
כמו כן - הרופאה אמרה שיש לי זקיק אחד בכל שחלה, היום האולטרסאונד הראה הזקיק בגודל 16 מ״מ. השאלה שלי אם יש דרך לדעת אם בכלל עש ביצית בזקיק, ושלא מדובר בזקיק ריק?
ממתינה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם תוצאות בדיקת דם מהיום
יעל19/03/20171113.3 estradiol
1.3 progestrone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין שום דרך ודאית פרט לסבירות המצטברת ממכלול הנתונים ההורמונאלים ובדיקות האולטראסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי שאלתי על אלטרוקסין
יעל20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם - האם ערכי הפרוגסטרון והאסטרוגן תקינים?
יעל20/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאשר תהרי בצעי ביקורת נוספת של בדיקת ה-TSH שמומלץ לשמרו בהיריון בערכים מתחת ל-2.5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cmv לפני הריוןיעל12/03/2017
שלום רב!
אשמח לדעת האם התוצאה טובה או לא ומה זה בעצם אומר?
תודה רבה!
CMV-IGG 0.90 U/ML
NEGATIVE
(CMV IGG <6 AU/ML = NEGATIVE ) החל מ28-02-16 שינוי ערכי ייחוס
(CMV IGG 6-20 AU/ML = BORDERLINE) החל מ28-06-16 הוסף טווח גבולי
(CMV IGG >20 AU/ML = POSITIVE )
(CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) 28-02-16 עד
(CMV IGG 12 -13.9 U/ML = BORDERLINE)
(CMV IGG =/>14 U/ML = POSITIVE )
CMV-IGM NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ` דוד בידר12/03/2017הבדיקה מראה שהייתה הדבקה ואת מחוסנת ל CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך PGD שתי מחלות גנטיותניסן12/03/2017
שלום רב
שמי ניסן, נשוי ואב לילד עם שתי מחלות גנטיות.
אחת המחלות עברה זיהוי אקסומי (מחיקה בכרומוזום 2) ואחת המחלות נתגלתה בתאחיזה.
אנחנו אמורים להתחיל בשבוע הקרוב את התהליך של הPGD בבית חולים במרכז הארץ.
אנחנו יודעים כי בתהליך של PGD עקב פגיעה בעובר בלקיחת התא וכן עקב מוות של העוברים בזמן ההמתנה ובשל גורמים רבים נוספים אחוז ההצלחה קטן בכ-25% יחסית לIVF רגיל.
היות שיש לנו שתי מחלות גנטיות דומיננטיות, הסיכוי לעובר תקין משתי המחלות עומד על 25%.
במצב כזה מה הסיכוי לPGD להצליח?
יש לציין כי אישתי בת 31, אני בן 28. הריון ראשון ספונטני וללא PGD היות שהמחלות נתגלו לאחר ההריון ולא נתגלו בזמן ייעוץ גנטי טרום ההריון הראשון.
הפאנל ההורמונלי של אישתי תקין ואין בעיות במשפחה של הריונות.
נודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ` דוד בידר12/03/2017הסיכויים תלויים בטיב העוברים שיהיו.
יתכן שבגלל הפעולה של הוצאת תא מעובר מתפתח ההשרשה תהיה נמוכה יותר ,אך עם העוברים התפתחו יפה לאחר בדיקתם הסיכויים טובים ולפי הסיפור הרפואי של אישתך זה נע סביב 40%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבלת גיל להקפאת עובריםשני12/03/2017
שלום, לזוג נשוי. לאישה עד איזה גיל מותר להקפיא עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
פרופ` דוד בידר12/03/2017הטיפולים נמשכים עד גיל 45 , כל עוד פעילות השחלה קיימת או מאפשרת השגת הריון. עד אז את יכולה להקפיא עוברים.
יש לקחת בחשבון שאחרי גיל 40 הסיכויים יורדים מאוד וכן הסיכויים להשיג הריון מעוברים קפואים נמוכים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילה של זקיקיםאני12/03/2017
1)אם זקיקים גדלים בקצב מאוד מהיר, תוך יומיים גדילה מ12 ל20, בהנחה שאין טעות מדידה, מה המשמעות?
האסטרוגן עלה מ1800 ל5400 במקביל. סביבות 10 זקיקים.
2)בהנחה שהנ"ל מכילים ביציות, האם הביציות מסוגלות להבשיל במהירות כזו במקביל למהירות גדילת הזקיק החריגה, או שלמרות שהזקיק גדול הביצית יכולה להיות עדיין לא בשלה?
3) האם ציסטה גם מפרישה אסטרוגן ברמות כמו זקיק תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה
פרופ` דוד בידר12/03/2017זוהי באמת גדילה מהירה תוך יומיים וזה תלוי במינון שקיבלת.
בכל אופן צריכות לצאת ביציות בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קיימת קורילציה טובה בין גודל הזקיקים לדרגת הבשלות של הביציות הן מבחינת גרעין התא והן מבחינת הציטופלסמה,כמובן שמדובר בהנחה דמדובר בזקיקים במכילים ביציות,לעיתים יתכנו מבנים ציסטים הצומחים מהר ומפרישים אסטרוגנים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)