מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קעקוע והריון תודה על המענההילה11/03/2017
שלום רב , אני בטיפולים להיכנס להריון ולצערי היה לי הריון מחוץ לרחם וקיבלתי פעמיים מטוטרוקסט. כעת אני צריכה להמתין 3 חודשים על מנת לחדש את הטיפולים. רציתי לדעת האם אני עושה קעקוע (השבוע) בחזה העליון ובכתף עלולה להיות פגיעה בפוריות? או שאין קשר?
תודה על המענה וחג שמח.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעקוע
פרופ` דוד בידר12/03/2017אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב הביציות בגל 41תמי11/03/2017
שלום. אוטוטו בת 41. יש לי ילדה בת 5 בריאה שנולדה בהריון שלי תקין. מאחורי 3 הפלות ספונטניות לא רצופות בשבועות ראשונים (אני במהלך בירור הפלות חוזרות, קרישיות יתר), וגם לפני כשנה הפסקת הריון בשבוע 24 בשל ממצאים לא טובים בצי'פ גנטי- דופליקציה 22. בעלי ואני נבדקנו ולא נמצאה אצלנו הדופליקציה. תוהה לגבי ההמשך- מה הסיכוי שהביציות שלי יניבו עובר בריא? להבנתי, אם אין לי בעיה של קרישיות, הטבע עשה את שלו, והפיל 3 עוברים לא בריאים כנראה, ובנוסף היה לי עובר אחד נוסף לא בריא שהפסקנו את ההריון. אני לפני הליך פונדקאות ומתלבטת אם לקחת תרומת ביצית או להסתכן בביצית שלי. בפונדקאות הסיכון גדול כי מדובר בהמון כסף. אני לא ארצה לעשות מי שפיר וצ'יפ גנטי לפונדאות. ולכן נראה לי שהכי בטוח ללכת על תרומת ביצית (בבטוח אני מתכוונת שיוולד תינוק בריא). בהנחה שאין לי בעיה עקרונית עם תרומת ביצית או כספית- האם כדאי לי לקבל תרומת ביצית? מה הסיכויים שהעובר הבא שלי יהיה תקין/בריא? (באחוזים אם אפשר). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל ואיכות הביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2017ישנן מספר סיבות לירידה בפוריות בגילאים אלה: ירידה ברזרבה השחלתית מתרחשת עם העלייה בגיל האישה ובמקביל ישנה פגיעה הולכת וגוברת באיכות הביציות, הן מבחינה מורפולוגית והן מבחינה גנטית. הפגיעה בביציות מתבטאת בהפרעה בסיבי הכישור, החשופים לפגיעות לתהליכי חמצון על ידי רדיקלים חופשיים הנוצרים בביציות – ושיעורם גדל ברבות השנים.
פגיעה של רדיקלים אלה מתחילה מראשית החיים ומתגברת עם השנים, עד שפגיעותיהם הופכות מהותיות יותר וכוללות, בין היתר, פגיעה בחלוקת ההפחתה של הביציות ובמיטוזה שלהן. בשל כך, נוצרות ביציות עם מטען גנטי פגום, עם גרעין תאי פגוע ועם מספר כרומוזומים בלתי תקין. כמו כן, ישנה פגיעה בגופיפי האנרגיה של הביצית. אלה הם המיטוכונדריות. ישנו דלדול של המיטוכונדריות וישנה פגיעה ב-DNA, מה שמוביל לירידה בשיעור ההשתרשות של הביציות ולעליה בשיעור ההפלות של העוברים.
במקרה הנדון הייתי שוקל לבצע הליך של הפריה חוץ גופית עם ביציותייך ובחירת העוברים לאחר מיון גנטי PGS על מנת להחזיר עוברים תקינים גנטית כדי להימנע מהפלה חוזרת.
בכל מקרה אם תבחרי באופציה של תרומת ביציות, לא ברורה ההחלטה שלך להשתמש בשרותי פונדקאות-לכאורה הבעיה שלך היא עם הביציות ולא אם הרחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
תמיד12/03/2017מה הסיכונים או חסרונות ב- pgs?
האם בדיקה זו מחליפה את הצורך בדיקור מי שפיר או צ'יפ גנטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מחליפה את הצורך לבצע בדיקת מי שפיר עם צ׳יפ גנטי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלה טבעית?דנית11/03/2017
שלום רב.לפני מספר שבועות עברתי הפלה טבעית מוקדמת בשבוע 6.עברו 23 ימים מאז שהביטא היה 182 ו-19 ימים מאז שהוא חזר להיות כמעט 0(הוא היה 12).היום הרגשתי"סימנים"ראשונים של מחזור האם יתכן שניקלטתי שוב להריון מיד אחרי ההפלה וה"סימנים"הם דימומי השתרשות?
הערה:יש לציין שכל המחזורים שלי ב9-10 החודשים האחרונים לפני ההריון הנ"ל שנפל היו בני מינימום 25 עד 30 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הספקולציה שלך לא נראית סבירה בנסיבות המקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורכי מחזורים אחרי הפלה טבעית
דנית12/03/2017אכן התברר שזהו מחזור ולא דימומי השתרשות.אומנם המחזור הראשון הגיע מוקדם יחסית אחרי ההפלה(פחות זמן מאורכי המחזורים הממוצעים בכמעט שנה שלפניה)-אך האם אני יכולה לצאת מתוך הנחה שהמחזור שהתחיל אחרי הווסת הראשונה שאחרי ההפלה יהיה דומה באורכו למחזורים שלפני?(כלומר בן 25 עד 30 ימים)?ואם כך-מתי כדאי להתחיל את בדיקות הדם והאולטרהסאונד של המחזור הנוכחי כדי להיקלט שוב?חשבתי לעשות את בדיקת הדם הראשונה ביום התשיעי לזיהוי מועד הביוץ(ואם צריך אז גם ביום ה10 או ה11)ואת אולטרסאונד מעקב זקיקים לבצע ביום ה-12.האם ה"תכנית"שלי טובה או שיש המלצה טובה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מחזור לאחר הפלה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2017במחזור העוקב להפלה יש חהתחיל את המעקב לקראת היום ה-10 מהופעת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם ו/או אולטראסאונד זקיקים
דנית13/03/2017בהמשך לתשובה"מחזור אחרי הפלה"-אני מתכוונת לעשות בדיקות דם ואולטרהסאונד זקיקים לזיהוי מדויק ככל האפשר של הביוץ במחזור הנוכחי כדי לא להפסיד אותו.אז ב10 לחודש בצהרים התחילו סימני מחזור והוא עצמו התחיל להיות משמעותי ב11 לחודש בבוקר.כמובן שיותר נול לי לעשות בדיקות דם ולא אולטראסאונד אבל אעשה כל מה שצריך.
אני מתכוונת להתחיל את בדיקות הדם ב19 לחודש בבוקר.ואין לי בעיה לעשות כל בוקר אחרי ה19 בדיקת דם.את האולטרה סאונד זקיקים חשבתי לעשות רק ב22 לחודש בבוקר.למרות שזה לא כל כך נוח לי לעשות אולטראסאונד ובהנחה שבדיקות דם אני יכולה לעשות על בסיס יומי החל מה19 לחודש-מה תציעו לי לעשות בכל יום החל מה19?והאם יש צורך לעשות ביום מסויים גם בדיקת דם וגם אולטראסאונד?(ואם כן-באיזה תאריך בחודש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולטראסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמוני בלוטת התריסאני10/03/2017
1)האם להורמוני בלוטת התריס יש השפעה על עובי הרירית?
2)האם יש להם השפעות נוספות/אחרות על הרירית?
3)האם יש להם השפעה על איכות הביציות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התשובה לשלושת שאלותייך היא-לא,ההשפעה האפשרית של הורמוני הטירואיד הנה על ההיריון שעשוי להיווצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בזמן טיפוללילך10/03/2017
האם מותר לקיים יחסי מין בזמן לקיחת פרוגינובה ופרגוורויס?
יש מצב שאכנס מסה להריון במקום ההפריה? התחלתי מחסור טיפול לקראת ivf אני כרגע ביום ה 2 של המחסור ואמורה להתחיל להזריק פרוגווריס.
לוקחת מאתמול את הפרוגינובה ואם הבנתי נכון אז עד מחר לוקחת גם וגם ולאחר מכן ממשיכה עם אורגלוטרן ופרגווריס.
מה לגבי אלכוהול ויחסי מין בשלבים האלו?
תודה ופורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה לקיים יחסי מין במהלך הטיפול כנ״ל לגבי שציה מוגבלת של אלכוהול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ופרגווריס בטיפול פוריותלילך10/03/2017
בתהליך הפריה, האם לוקחים פרוגינובה ופרגווריס יחד? לכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות קיימת,והנה באחריות הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 יום אחרי החזרהליאת10/03/2017
שלום
אני אחרי החזרה כפולה
היום 11 יום אחרי ההחזרה הראשונה בטא 133
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
ליאת10/03/2017איך מחשבים כץגיל הריון אחרי החזרה מוקפאים?
ההחזרה הראשונה הייתה ב27/2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצוין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת
ליאת10/03/2017איך מחשבים את שבוע ההריון במוקפאים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממועד ההחזרה להוסיף שבועיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת 4.3 בהורמון 17-oh-progestroneסוגוד10/03/2017
מה זה אומר?איך ה משפיע על הפוריות??ועל כניסה להריון??
אני עשיתי בדיקת הורמונים בתקופת מחזור לצורך ווידוי שאין לי בעיות לכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת ה-17oh progesteron
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2017רמה גבוהה של 17-hydroxyprogesterone בדם עשויה להעיד על בעיה אנזימטית באדרנל (יותרת הכליה), בה יש בעיה בתפקוד אנזים בשם 21-hydroxylase ומצטברים תוצרים אנדרוגנים בדם- כלומר תוצרים הקשורים להורמונים גבריים. הדבר עשוי בהחלט לגרום לחוסר פוריות. אמצע מחזור- רמה היא 100-250, שלב לוטאלי 100-500 (ng/dl).
ביום 3 למחזור הרמה בגבולות 10-20ng* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי כניסה להריוןאחת09/03/2017
שלום רב ,
בת 32, לפני שבועיים הריון כימי שהסתיים מאוד מהר( אחרי 3 ימי איחור)
בטא התאפסה לחלוטין ובדיקת אולטרסאונד אצל רופא הראתה שהרחם נקי.
מדובר בהריון כימי 2... ההריון הכימי הקודם היה לפני חצי שנה
אני אמורה בימים הקרובים לבייץ ואני מתחבטת בשאלה האם יש צורך לחכות מחזור אחד לאחר ההפלה או שאין בעיה ואפשר לנסות להכנס להריון כבר עכשיו ?
קראתי על כך שהסיבה שיש כאלה שטוענים שיש לחכות מחזור אחד זה על מנת שרירית הרחם תשתקם.... האם גם אחרי הריון כימי שלא הגיע בכלל לבטא שלדעתי מעל 50 גם יש צורך שהרירית תשתקם?
גם זה לא ככ מובן לי רפואית הרי הרירית אמורה להתפרק כל מחזור ולהתחדש מחדש אז מה הסיבה שהיא צריכה שיקום?
הדבר שהכי מפחיד אותי זה לחוות הפלה שלישית בגלל שלא חיכתי מחזור אחד לאחר הפלה.... אשמח לדעתך המקצועית... תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מורך להמתין,אולי יש מקום לשקול תמיכה בתכשיר פרוגסטרון לאחר הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ואיכות של ביציותאביטל09/03/2017
שלום
אני עם שחלות פוליציסטיות לפני הזרעה. כשהזקיקים מתקרבים לביוץ, איך יודעים שיש בזקיקים ביציות או בכלל הן ריקות? האם יש בדיקה שניתן לדעת על איכות ביציות בשלבי הזרעה? תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ניתן לזהו אם בכל זקיק אכן קיימת ביצית,ולא ניתן לנבא את איכותה בהליך טיפולי של הזרעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לפני IVFמיה09/03/2017
שלום לרופאים, הייתי אמורה לעשות היום פרופיל הורמונלי יום 2 לווסת ולא הספקתי לעשות. אם אעשה ביום ראשון יום 5 לווסת האם זה יכול להוציא תוצאות לא מדויקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר09/03/2017כן, גם ביום 5 זה בסדר וצריכים להיות תוצאות כמו ביום 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תא הזרע בהפריית ICSIרותם09/03/2017
שלום רב,
למיטב הבנתי, בהפריית הICSI יש החדרה מלאכותית של תא זרע שלם לתא הביצית בניגוד למתבצע בהפריית IVF. האם תא הזרע עובר איזושהי הבגרה מלאכותית בטרם התהליך? האם מתקיים גירוי כלשהו לביצוע מוקדם של ראקציית אקרוזום בטרם ההחדרה? אם לא, האם אין פגיעה בזיגוטה כתוצאה מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ICSI
פרופ` דוד בידר09/03/2017במעבדה נבחר זרע תקין בודד על ידי ביולוגים/יות מנוסים/ות.
הזרע מוזרק לביצית ולכן לא צריך שום ראקציה כפי שכתבת.
אין שום פגיעה בסיגוטה ועד כה נולדו מאות ילדים בריאים אחרי תהליך זה.
זה שכותבים , שכביכול, יותר בעיות בילדים , הרי שמדובר בשברי אחוזים ורובם עקב בעיות הפירעון בזוגות המטופלים.
בסך הכל התהליך בטוח ואין לחשוש ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivf ואפילפסיה האם ניתן לדעת אם הגן קיים בעובר?מאיה08/03/2017
שלום רב,
אנו מתחילים עכשיו טיפול ivf בעקבות בעית זרע קשה של בעלי.
בעלי סובל מאפילפסיה גרנד מל מגיל 8. לאמא שלו התחילו פרכוסים רק בגיל מבוגר עקב ניתוח שעברה. לאחים של בעלי אין אפילפסיה וגם לילדהם אין. לחלק מהאחים של האמא יש. שאלתי היא האם בתהליך הivf שאנו עוברים ניתן לעשות משהו על מנת לדעת אם תיהיה אפילפסיה לעוברים שיווצרו? האם יש איזה שהיא אפשרות להוציא את הגן מהעוברים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
פרופ` דוד בידר08/03/2017באופן עקרוני אני לא מכיר ברור כזה בתהליכי הפריה חוץ גופית.
בכל אופן יש להתייעץ עם גנטיקאי על מנת שיבדוק את האנשים שסובלים מאפילפסיה במשפחה כדי לראות האם ניתן לברר את הגן ואז אפשרי לעשות בדיקות לעובר ולהחזיר עובר תקין..
אישית אני חושב שזה לא אפשרי וכי אפילפסיה לא עוברת גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפילפסיה לא עוברת גנטית?
מאיה08/03/2017האם תוכל בבקשה להסביר את דברייך? לחוצה מאוד.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה
פרופ` דוד בידר09/03/2017אפילפסיה נגרמת עקב בעיה במוחו של האדם הסובל מבעיה זו.
הדבר נגרם עקב נזק כלשהוא לרקמת המוח מלידה אל לא עובר מבחינה גנטית כמו מצבים אחרים ,למשל המופיליה ועוד מצבים.
לא צופה שאצלך יש סיכון מוגבר כלשהוא למצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מאיה09/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם לדחיית ביוץ שלא שמשפיעש08/03/2017
הרופא הביא לי אסטרופם לקחת מהיום הראשון של המחזור ועד היום החמישי (3 פעמים ביום)
היום זה היום השמיני למחזור ובבדיקת ביוץ יצא לי 2 פסים חזקים וגם אתמול בלילה היו לי הפרשות של ביוץ.
יש מצב שהאסטרופם לא משפיע עליי ואפילו להפך הקדים לי את הביוץ?
כדאי להמשיך לקחת אותו עד לטבילה? (שומרת נידה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ש08/03/2017המחזור החודש התקצר מ7 ימים ל4 ימים והיו לי כאבי מחזור רק ביום שקיבלתי
זה מההשפעה של האסטרופם?
עכשיו יש לי כאבים חזקים בחזה כאבי ראש ותחושה מוזרה כמו אחרי צום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר08/03/2017את מצב תהליכי הביוץ יש לבצע על ידי בדיקות דם ואולטרה סאונד ולא על ידי מדידה של ביוץ על ידי הבדיקה הביתית ,ולכן קשה לענות על שאלותיך.
באופן עקרוני על ידי מתן אסטרוגן אפשר לגרום לירידה בתהליכי הביוץ.
האם לקחת אסטרופם ועד מתי , על זאת עד לענות רק אחרי שתעשי את הבדיקות שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות במהלך טיפוליםנעה08/03/2017
שלום,
האם נטילת פרדינזון(5-10 מ״ג ליום) וסלספט(מיקופנולט) עלולים לפגוע בטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יפגעו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
נעה08/03/2017האם שימוש ממושך בתרופות אלו עלול לפגוע בפיריון בכללי? ללא קשר לטיפולים... פגיעה בפוריות ככלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממושך הכוונה למעלה משנתיים
נעה08/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא אמור לפגוע
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)