פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גודל הזקיקים לפני אוביטרול
    אביטל
    13/02/2017

שלום
    אני במעכב זקיקים לפני הזרעה. אשמח לדעת באיזה גודל זקיקים כדאי לתזמן את לקיחת האוביטרול? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקיקים בגודל של 20-22 מ״מ

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/02/2017

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלתי מוסברים - כשלונות חוזרים
    דניאלה
    13/02/2017

שלום רב
    אנחנו לאחר 5 סבבי IVF שלא הניבו הריון.
    ב-4 הסבבים הראשונים חזר על עצמו תהליך דומה (3 פעמים פרוטוקול קצר ואחד ארוך):
    בערך 10 ביציות, כ-90% הפריות (ללא שימוש באיקסי). ואז....תוצאות מאכזבות של עוברים. בדרך-כלל היה עובר שניים שהגיעו ל-7 תאים ביום 3 והיתר פחות מזה. רק פעם אחת היה מוקפא (שנתן הריון כימי).
    לאחר 4 הנסיונות הראשונים הוחלט לעבור יחידה ולשנות מעט את הפרוטוקול:
    הוחלט להשאיר את המינון על 300 עד השאיבה (לעומת התוכניות הקודמות בהן התחלנו עם 300 וירדנו ל-225 לאחר מספר ימים) ולהשתמש בפרגווריס. ואכן המספר הביציות עלה ל-14 ושוב תוצאה מצויינת של 12 הפריות....
    ואז...הגענו להחזרה, הסתבר שמכל אלה נוצר בלוסטיצסט יחיד ושני מורולות. שלושתם הוחזרו ובסופו של דבר שוב בטא שלילית.
    איך ניתן להסביר בכל פעם פער כה גדול בין התהליך המוצלח כביכול לבין איכות העוברים? האם יש משהו נוסף שניתן לעשות כדי לנסות לשפר?
    הגילאים שלנו - גבר 37, אשה 34, על-פניו כל הפרמטרים תקינים, נודה מאד להתייחסותכם.

הוספת תגובה

• כשלונות

פרופ` דוד בידר
    14/02/2017

הייתי ממליץ שתעברו שניכם בדיקת קריוטיפ הבודק את המצב הכרומוזומלי שלכם.
    פרט לכך , קשה ,בלי לראות את כל הנתונים להציע מה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם להפרייה - עזרה בנושא התחייבות הגבר לשלבים
    לילך
    12/02/2017

היי, אני ובן זוגי מתחילים בטיפולי פוריות. מכיון שאיננו נשואים אנחנו צריכים להביא הסכם להפרייה, הכולל את נושא האפשרות של הגבר לחזור בו מההתחייבות בשלבים שונים. יש למישהו דוגמא לחלק זה של הסכם?
    עורכי הדין המומחים בנושא אינם מאזורנו ואנחנו מחילים ביום שלישי כך שקצת לחוץ לנו...
    תודה רבה

הוספת תגובה

• הסכם

פרופ` דוד בידר
    14/02/2017

בכל יחידת הפריה יש הסכם כזה.
    חוץ מזה אפשר לפנות לכל עו״ד שירשום , בנוכחותו, את ההסכם לטיפולי פיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הורמון הבטא זה סימן להריון בלבד
    מאיה
    12/02/2017

האם יכול להיות שימצא הורמון בטא בדם וזה לוא דווקא סימן להריון, כלומר האם לא מחייב שמדובר בהריון!?
    כי בהערות ההסבר על ההורמון בין היתר רשום גם כך:
    "מה עשויה להיות משמעות אחרת של הימצאות ההורמון בדם?
    יש מצבים רפואיים נוספים, ומספר מחלות, שבהם מצוי ההורמון בדם וחשוב לעקוב אחר רמתו"

הוספת תגובה

• מצבים בהם הביטה חיובי ללא היריון תקין

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

Miscarriage (early pregnancy loss, spontaneous abortion)
    Chemical pregnancy
    For several weeks after a pregnancy or miscarriage
    After certain injections for ovulation induction
    Ectopic pregnancy
    Hydatidiform mole
    Persistent molar disease or trophoblast disease
    Germ cell, bladder, and other non-trophoblastic malignancies
    Pituitary hCG production (usually postmenopause)
    Phantom or false positive hCG production (positive blood and negative urine pregnancy test)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רירית דקה לאחר אקקלומין
    שילת
    12/02/2017

שלום,
    לאחר בדיקה הייתה לי רירית 7 לאחר נטילת אקקלומין 2 ביום 5 ימים. יום שני האחרון הגעתי למעקת זקיקים נצפה זקיק אחד גדול ורירית שירדה ל 4.5 ואז נאמר לי להזיק אוביטרל ביום רביעי האחרון ושבחמישי הביוץ.
    מה הסיכוי שנתפס הריון אם רירית כזו?
    ובמשך 5 ימים אכלתי סלק אדום אמרו לי שזה יכול להגדיל את הרירית משמעותית, הגינוי שגדלה?

לקביעת תור
    סגירה
    רירית דקה לאחר אקקלומין

הוספת תגובה

• במצב זה סיכוייך להרות פוחתים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם הרירית יכלה לגדול עד לביוץ?

שילת
    12/02/2017

ואם החודש יהיה אותו הדבר מה אפשר לעשות שהרירית לא תרד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזקה על הרופא שלך שיציע פרוטוקול טיפולי כזה שיפתור את הבעיה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב זקיקים לאחר גונל F 50 מ"ג
    ih
    12/02/2017

שלום, אני בת 39, עברתי היום, יום 9 למחזור, מעקב זקיקים לאחר 5 ימי גונל F ונצפו שני זקיקים בגודל 15 ו- 19. מתי אני אמורה להזריק אורביטראל ומתי צפויה ההזרעה? תודה רבה מראש על התשובה!

הוספת תגובה

• חהערכתי אוביטרל ינתן מחר,וההזרעות יבוצעו ביומיים העוקבים לזריקה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ושאלת המשך

ih
    13/02/2017

הונחיתי להזריק בערב השישי גונאל F במינון 100 מ"ג, היום בבוקר עשיתי מעקב נוסף והזקיקים שנצפו- 18 ו- 14.5 (קטנו מעט). ערך E2 535 (יום לפני כן 422) ופרוגסטרון 1.4 (יום לפני כן 1.2). נאמר לי להזריק הערב עוד מנה של גונאל 100 ומחר (יום ג') אוביטרל. ההזרעה נקבעה ליום ה' בבוקר.
    האם התזמון נכון? האם להזריק אוביטרל מחר בערב (בשעות שהזרקתי עד כה את הגונאל- 22:00)? תודה רבה מראש על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעלי לפי הוראת הרופא המטפל

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת משקלים ומאמץ לאחר שאיבה והחזרת עוברים
    נטלי
    12/02/2017

היי, לאחרונה בעבודה נותנים לי לעשות מטלות הכוללת סחיבה תיזוז במדרגות, פריקה, אריזה וכל מיני פעולות מאומצות.

הייתי רוצה חידוד של מותר/אסור ולמשך כמה זמן,
    תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• אין כל בעיה בפעולות שציינת

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בענין טיפול מסוים בזמן הזרקות
    ליה
    12/02/2017

שלום וברכה, אני כרגע נמצאת בשלב של הזרקות לפני שאיבה, הזריקות שאני מזריקה כל יום הם דקפפטיל וגונאל, (היום בערב זה היום הרביעי שטני אזריק גונאל) בשל המלצת רופא משפחה בגלל תולעים שנמצאו לילד גם אני נאלצתי לקחת ורמוקס, לקחתי פעמיים בהפרש של יום. רציתי לדעת אם יכולה להיות השפעה על הביציות או על העוברים שיווצרו מאחר וזה נלקח גם כשאני מזריקה גונאל(שלשום ואתמול)?
    בנוסף רציתי לדעת אם מותר לעשות טיפול הסרת שיער בלייזר באיזור המפשעות בשלב זה של הטיפול בזריקות?

הוספת תגובה

• שני הדברים לא מומלצים בשלב זה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בענין הורמוקס

ליה
    12/02/2017

תודה על תגובתך, מה לעשות עם זה שכבר לקחתי שני כדורים של ורמוקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מסוכן?

ליה
    12/02/2017

אני פשוט חוששת ,האם יכול להגרם מזה נזק לעוברים העתידיים חלילה אם לקחתי בשלב זה שני כדורים(אתמול ושלשום)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפסיק לקחת את התכשיר מכאן ואילך

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזרבה שחלתית לאחר בדיקות פרופיל הורמונלי
    שרית
    11/02/2017

שלום,
    אני לאחר 3 טיפולי ivf .בכל שאיבה מקסימום זקיקים שנשאבו היו 6 כאשר מתוכם 2-3 הופרו.
    בבדיקת פרופיל הורמונלי ביום ה2 לווסת fsh תוצאה 3.8
    באותם הטיפולים לקחתי 300 גונל ומונופור 3 יחידות .
    האם יש לי סיכוי להרות?

הוספת תגובה

• רזרבה שחלתית לאחר בדיקות פרופיל הורמונלי

שרית
    11/02/2017

גילי הוא 35

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדיקה תקינה והסבירות להצליח גבוהה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות ורודות וכאבי מחזור ארבעה ימים לפני בטא
    אני
    11/02/2017

שלום.
    שתי שאלות:
    עשיתי שאיבה ביום ראדון לפני שבועיים. היתה הפריה ביום שלישי. החזרה ביום חמישי. נאמר לי שאני צריכה לבגוק בטא 12 יום מההחזרה. מאתמול החלו לי כאבי מחזור והפרשות ורודות. אני עדיין ממשיכה עם נרות אנדרומנטין 3 פעמים ביום.
    1). האם ייתכן כי למרות התמיכה רמות הפרגסטון נמוכות?
    2). האם יש אפשרות לבדיקת דם מוקדמת יותר כי השאיבה נעשתה ביום ראשון ה 15/2?
    תודה

הוספת תגובה

• בצעי בדיקה מחר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזרבה שחלתית על סמך בדיקות
    קרני
    10/02/2017

שלום .
    ערכתי בדיקה לרזרבה שחלתית.
    AMH 0.75-
    5 .FSH- 12
    רקע: בת 42.5 +1. בד"כ מצליחים לשאוב לי עד 6 זקיקים ומתפתחים 1-3 עוברים.
    אשמח לחוות דעתכם המקצועית לגבי אפשרות הכניסה להריון.
    תודה

הוספת תגובה

• המשך טיפול

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/02/2017

התוצאות שלך טובות ביחס לנתונים שלך,יתכן שביצוע עזרה בנביטת העובר עשוי לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת נשימה בזמן הריון
    שאלה
    10/02/2017

היי,
    האם עצירת נשימה בשבוע 15, למשך מספר שניות (עד דקה) עשויה לפגוע בעובר?
    יש בדיקות שצריך לעשות כדי לבדוק פגיעה או שהדופק עלול להפסיק?
    חשבתי על זה רק בדיעבד ואני אכולת רגשות אשם..

לקביעת תור
    סגירה
    עצירת נשימה בזמן הריון

הוספת תגובה

• נשימה.

פרופ` דוד בידר
    10/02/2017

את
    מתכוונת שעצרת נשימה לדקה?
    לא יקרה כלום לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למסירה מונפור 1200 בתוקף ל-22 יום
    עדידי
    09/02/2017

היי מוסרת מונפור 1200 השתמשתי ב187 יחידות וזה בתוקף לעוד 22 יום - מהרגע שמערבבים זה תקף ל28 יום מוסרת באהבה ענקית

הוספת תגובה

• היי עדידי אשמח לקחת, איך אני יוצרת איתך קשר?

גלית
    18/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת מחזור מוקדם מהרגיל
    גילי
    09/02/2017

שלום רב,
    החודש עברתי טיפול של גונאל f והזרעה ביום ה-12. היום, 11 יום אחרי ההזרעה, יש כאבי מחזור ודימום חלש. אני צריכה לדווח לרופא על קבלת המחזור.
    האם הגיוני לקבל מחזור כל כך מוקדם אחרי הביוץ? האם זה יכול להיות משהו אחר?
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת מחזור מוקדם מהרגיל

הוספת תגובה

• קבלת המחזור אמורה להתרחש 12-14 יום ממתן האוביטרל

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרת עוברים , מיחושים והפרשות
    מעיין
    09/02/2017

שלום פרופ׳,
    בת 29, . בהחזרה הראשונה הוחזר לי בלסטוציסט מצויין אל לא הצליח, בהחזרה השנייה שוב החזירו עובר בן 3 ימים שגם לא הצליח. הרופא שלי הפנה אותי לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית ואכן התברר שהיה לי פוליפ. עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית וכרתו לי את הפוליפ. בהחזרה השלישית החזירו לי עובר מוקפא ברמה 1 - טוב מאוד , אך לא נקלטתי.
    בראשון שעבר , 5.3 עברתי החזרה רביעית של שני עוברים, הרירית טובה מאוד, מקבלת כתמיכה חצי מזרק אוביטרל כל שלושה ימים. . זה היום החמישי להחזרה .. אבל אני לא יודעת איך להרגיש. בשלוש הפעמים הקודמים שלא נקלטתי היו לי כבר ביום החמישי- שישי כאב גב תחתון, כאבי מחזור באים והולכים והפרשה צהובה.
    וידעתי שאקבל ווסת וקיבלתי. הפעם אותו דבר, אותם תסמינים , יש לי הפרשה צהובה קצת יבשה אפיל..
    משתדלת לא לחשוב על זה אבל קשה לי, מחכה למשו שונה בגוף.
    מה לעשות? האם ממליץ על בדיקות נוספות?
    מתחילה להתייאש.. לכאורה הכל נראה מצויין אבל לא נקלטת.
    אשמח לשמוע חוות דעתך
    תודה

הוספת תגובה

• בירור וטיפול במקרה של כשלון חוזר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/02/2017

ההגדרה של כישלון חוזר של טיפולי הפריה חוץ גופית משתנה, לעתים, בין יחידה אחת לשנייה. באופן כללי, ניתן לומר שכשלון להרות לאחר 3-5 מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית, למרות החזרה של לפחות עובר אחד בדרגה טובה - ייחשב ככישלון חוזר.
    ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה.
    מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?

1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה, נוכח חסימתה (הידרוסלפינגס) בעקבות פעולות ניתוחיות כירורגיות או דלקת ברחם - כל אלה עלולים לשבש את הליך ההשתרשות של העובר ברחם. זיהוי מצבים אלה נעשה באמצעות צילום רחם (היסטרוסקופיה, אולטרסאונד, לפרוסקופיה או אולטרסאונד תלת מימדי).

במרבית המצבים האלה, ניתן לטפל באופן ניתוחי - ולשפר את נתוני הרחם, לקראת השתרשות בעתיד.

2. קרישיות יתר: מצב מולד, העלול לגרום להפרעות בזרימת הדם לרירית הרחם - ובכך להפריע להתפתחות תקינה של הרירית ולפגום בהליך ההשתרשות. מצב זה יכול להיות סיבה אפשרית גם להפלות חוזרות. זיהוי ההפרעה וטיפול הולם עם נוגדי קרישה (קלקסן low- molecular weight heparin (LMWH)) עשוי להיטיב עם הליך ההשתרשות ולהסתיים בהריון מוצלח. לנשים עם תסמונת של נוגדנים כנגד פוספוליפידים (APLA) , מתן סטרואידים ואספירין במינון נמוך עשוי להיות מועיל. תוספת של נוגדי קרישה, החל ממועד ההחזרה נמצא יעיל אף הוא.

3. בעיה במערכת החיסון: זהות אנטיגנית (במערכת ה-HLA) בין הבעל והאישה עלולה להוות בעיה הגורמת לכישלון השתרשות והפלות חוזרות. מתן אמיונוגלובולינים תוך ורידי IVIG במועד ההחזרה, ומנה נוספת בעת זיהוי דופק עוברי - עשוי לסייע במצב זה. מאחר שטיפול זה הינו יקר מאוד ומצוי עדיין במחלוקת, יש לשקול את האופציה הזו כאופציה אפשרית - לאחר שלילת כל האפשרויות האחרות.
    טיפול נוסף (שנוי במחלוקת) הינו מתן של תמיסה מרוכזת (20%) של שומנים תוך ורידית. תמיסה זו עשויה להקטין את הפעילות של ציטוקינים - גורמים המעורבים בהליך ההשתרשות וכמו כן להקטין את הפעילות הציטו טוקסית של תאים הקרויים NK (natural killer), העלולה לפגוע בהליך ההשתרשות של העובר.

4. זיהומים: גורמים זיהומיים שקטים באברי הרבייה, מסוג כלמידיה ומיקופלסמה - יכולים להיות אחראיים לדלקת כרונית ברירית הרחם (המצויה בשיעור של כ-30%) ולמקרים של כישלון חוזר בטיפולי הפריה (זיהום כזה עלול לשבש את הליך ההפריה ולמנוע אותו).
    5. רירית הרחם: במהלך המחזור ההורמונלי, רירית הרחם עוברת שינויים מורפולוגיים וביולוגיים, המכשירים אותה לקליטת עובר והשתרשותו (בזמן חלון ההשתרשות, המשתרע על פני מספר ימים).

השינויים המורפולוגיים המתחוללים ברירית הרחם ניתנים לזיהוי באמצעות בדיקת אולטרסאונד הנעשית בשלב הפולי קולרי (לפני הביוץ) - לעובי רירית הרחם והמראה המורפולוגי שלה יש קורלציה טובה, לניבוי פוטנציאל ההשתרשות: עובי רירית הרחם המינימלית הרצויה: בין 6-8 מ"מ.

לעיתים, במצבים של רירית דקה במיוחד, לאחר פרוצדורות ניתוחיות, נעשים ניסיונות של מתן אסטרוגן במינונים גבוהים (דרך הפה או דרך הווגינה), מתן אספירין, מתן ויאגרה, מרחיבי דם, ויטמין E ניסיונות נוספים לשיפור ההשתרשות נעשים במתן HCG, לאחר החזרת עוברים במחזור מוקפאים, מתן חומר-המשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כשלון חוזר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/02/2017

הקרוי stimulating factor (G-CSF) granulocyte colony - לפני ההחזרה של העוברים.

מספר עבודות מצביעות על האפשרות של גירוי הרחם, באמצעות גרימת פציעה מקומית באמצעות פיפל (קטטר לביצוע ביופסיה מקומית של רירית הרחם): פעולה כזו עשויה, לטענתם, לשפר את סיכויי ההשתרשות. ייתכן כי שחרור מקומי של גורמי גדילה וגורמים המעורבים בהליכים דלקתיים, מסייעים לרירית הרחם בהליך ההשתרשות.

מהם הגורמים העובריים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?

1. הגורם הגנטי: פגם גנטי מהווה הסיבה המרכזית לכשל ההשתרשות של העובר - ולהפלה. הן האישה והן הגבר יכולים ליצור גמטות פגומות גנטית, במיוחד אם הם נשאים של טרנסלוקציה כרומוזומלית מאוזנת.

מוזאיקות: ורסיה של כרומוזומים וחסרים של חומר גנטי, אחראים להיווצרותם של עוברים פגומים גנטית, בשיעור גבוה, אצל אותם בני זוג הנושאים אותה. זיהוי הפרעה זו אצל בני הזוג, לאחר ביצוע קריוטיפ או רצף גנטי, מצדיק את הפנייתם לטיפול הפריה עם אבחון גנטי טרום השרשתי של העוברים (לפני החזרתם לרחם). לעומת זאת, אין כיום המלצה לבצע אבחון גנטי טרום השרשתי אצל זוגות הסובלים מכישלון חוזר שהינם בעלי קריוטיפ תקין.

‏2. Zona pellucid מעטפת הביצית Assisted hatching

נמצא שסיוע לעוברים בנביטה באמצעים מכניים, כימיים או באמצעות לייזר - עשוי לשפר את ההשתרשות, במיוחד בקבוצת הנשים עם פרוגנוזה גרועה, כמו נשים מבוגרות מעל גיל 38 או לאחר כישלון חוזר, או בנוכחות עוברים עם איכות ירודה.

3. תנאי הגידול של העוברים: לעיתים תנאי הצמיחה של העובר במעבדה אינם מספקים סביבה ותנאים ראויים לצמיחה תקינה של העובר, שעשוי להתפתח טוב יותר בסביבה טבעית, כמו בהחזרה ישירה לאחר הפרייתו לחצוצרה (העובר). zygote intra fallopian transfer (ZIFT) - לחצוצרה; או גידול העוברים בנוזל תרבית מיוחד, לשלב בלסטוציסט (יום 5 להתפתחות העובר), או החזרה כפולה, או גידול העוברים בנוזל תרבית רקמה החופף לתנאי הגידול, כמו למשל ברקמה של רירית רחם, שנלקחה מהאישה. מצב זה תורם לעובר גורמי גדילה רצויים - ומרחיק חומרים טוקסיים לעובר.

גידול העוברים לבלסטוציסטים מאפשר סלקציה טובה יותר של עוברים, שהבשילו לשלב של בלסטוציסט - ומאפשר סינכרוניזציה טובה יותר של רירית הרחם, בהתאמה לחלון ההשתרשות של הרירית.-המשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כשלון חוזר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/02/2017

4. הגורם הזכרי: כל המחקרים המדעיים מצביעים על התרומה המכרעת של הזרע בהיווצרות עובר תקין בעל פוטנציאל השתרשות. לפיכך, תא זרע אופטימאלי להפריה צריך להיות עם מבנה גרעין תא הזרע ומערך מיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) תקין, כדי למנוע כישלונות חוזרים בטיפולי הפריה חוץ גופית. כיום, קיימות שיטות לזיהוי ואיתור פגמים אלו המשפרות את בחירת הזרע הראוי ביותר להפריה ובכך מעלות את הסיכוי להריון – דבר העשוי להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות, שהן מנת חלקם של זוגות רבים החווים כישלונות חוזרים של טיפולי פוריות.

נזקים כאלה ל-DNA של הזרע עלולים להיגרם בהשפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים (עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים). פגמים אלו מתאפיינים בחוסר יציבות של שרשראות ה-DNA, וכתוצאה מכך, גורמים ליצירת עוברים פגומים בעלי איכות מורפולוגית ירודה, שיעור הריונות נמוך, שיעור השתרשות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
    בעקבות כך, התפתחו מספר שיטות לבחירת הזרע לצורך ביצוע הפריה ב-ICSI שבה מבוצעת החדרה סלקטיבית של תא זרע לתוך הביצית. בין השיטות הנמצאות כיום בשימוש:

• בחירה לפי מראה: במיקרוסקופ, בחירה כזו אינה אידיאלית ועלולה להחמיץ פגמים הקשורים במבנה ה-DNA של הזרע.

• שיטת IMSI: Intracytoplasmic injection of morphologically ed spermatozoa)) - בחירת תאי זרע, לצורך ביצוע ICSI, עם שיעור מופחת משמעותית של פגמים ב-DNA של הזרע, בחירה כזו נעשית בסקירה של מיקרוסקופ המגדיל את תא הזרע פי 6,000.

• שיטת PICSI: בחירת זרע, בזכות זיקה לחומר הקרוי Hyaluronan - הזרע מפתח בשלבים הסופיים של הבשלתו יכולת להתקשר לחומר זה. דבר המהווה אינדיקטור לאיכות הזרע והפוטנציאל שלו לייצר הריון בר קיימא.

• בחירת עוברים: האפשרות של שימוש ב-Time-lapse imaging - צילום עוקב של העוברים בזמן התפתחותם עשוי לגלות ממצאים שישפרו את יכולת הבחירה של העוברים הראויים ביותר - ויסייע לשפר את התוצאות הטיפוליות, בקרב נשים עם כישלון חוזר.
    • כמו כן, יתכן שאבחון גנטי טרום השרשתי של בלסטוציסטים (עוברים ביום 5 להתפתחותם, באמצעות שיטתCGH Comparative genomic hybridization או אף באופן יותר מדויק array CGH (a-CGH) (הרצף הגנטי) - עשוי להיות בעתיד לתועלת לקבוצה זו של נשים, עם כישלון חוזר בטיפולי הפריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כשלון חוזר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/02/2017

• כמו כן, יתכן שאבחון גנטי טרום השרשתי של בלסטוציסטים (עוברים ביום 5 להתפתחותם, באמצעות שיטתCGH Comparative genomic hybridization; או אף באופן יותר מדויק array CGH (a-CGH) (הרצף הגנטי) - עשוי להיות בעתיד לתועלת לקבוצה זו של נשים, עם כישלון חוזר בטיפולי הפריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה