מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם בביוץ מאוחר אפשר עדין להיקלט להריוןנטלי08/05/2016
שלום רב, היום ביצעתי בדיקת דם שהראתה e2 565
Prog 1.1 יש לציין שאני ביום ה20 מהמחזור האם כאשר יתרחש ביוץ עדין קיים סיכוי להריון תקין כי הבנתי שכאשר הביוץ מגיע לאחר יותר מ20 ימים סיכוי הקליטה להריון לא מזהירים, יש אמת בדבר?
ותוך כמה זמן בערך הוא אמור להתרחש.
יודעת שחסר מידע אך להערכתך ומנסיונך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בביוץ מאוחר אפשר עדין להיקלט להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016אפשר להיקלט גם בביוץ מאוחר.
צריך לעשות בדיקת דם ואולטרה סאונד בעוד 3 ימים ואז נגיד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלון הפרייה מה הסיבות לכשלון?לירון08/05/2016
פרופ' שלום
בת 40 בדיוק בעבר היתה לידה לא מ-IVF לפני 3 שנים
הבוקר עשיתי בדיקת בטא יצאה שלילית לאחר החזרה של 2 עוברים שהיו יפים והתחלקו ל-8.
לפני 3 חודשים הריון כימי לא מ-IVF
בשאיבה נשאבו 20 ביציות והופרו 16 ביציות רובם נאמר איכותיים
מה הסיבה לכישלון של עוברים כל כך איכותיים ? האם זה קשור לנפיחות בבטן שהייתה לאחר שאיבה? הגוף ממש לא היה במיטבו לאחר שאיבה
מה הסיכוי במוקפאים עם מחזירים 3 ? והאם רצוי להחזיר 3 ובכלל מה הסיכוי בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון הפרייה מה הסיבות לכשלון? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016אי הצלחה תלויה בגיל.
בגילך הסיכויים נעים סביב 5-20%, תלוי בכל מיני גורמים.
הסיבה לכשלון היא כי העוברים הנוצרים הם לא תקינים במבנה שלהם ולכן לא יקלטו.
הסיבה לירידה באיכות העוברים היא הביצית.
גם בגיל צעיר הסיכויים להרות הם 40-50% ולא יותר.
מהעוברים הקפואים יש פחות סיכויים אך יש להחזירם ואפשר גם 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר הריונות כושלים
לירון09/05/2016פרופ' בידר שלום
יש לי מס' שאלות אודה לך עם תענה לי ותעזור לי להבין ,אתה ישיר ויודע להסביר
1.נשאבו 20 ביציות והופרו 16 ולגילי זאת תגובה טובה יכול להיות שכל הביציות בכלל לא טובות והאם יש דרל לבדוק אותם?
2. מדוע עוברים שנראים יפים מתחלקים 8 תאים ולמשה הביצית לא טובה אז למה זה מתחלק ל-8 ולמה אין ביכולת המעבדה לבדוק את זה ? אנחנו בעצם תלויות באנשי צוות מעבדה להשגת הריון?
3. האם במוקפאים עם הביצית בסדר (הזרע מעולה) יש סיכוי או שהם נפגמים בהקפאה?
4. בגילי האם עדיין לאור התגובה בשאיבות יש סיכוי עדיין להרות? והאם לפעם הבאה היית ממליץ ממליץ להחזיר 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית ופרוגסטרון ואסטרודיאול גבוהלירון08/05/2016
פרופ' שלום
בטא שלילית לאחר החזרת עוברים
פרוגסטרון -44
אסטרודיאול -1668
למה אסטרודיאול גבוה? ומתי יגיע הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא שלילית ופרוגסטרון ואסטרודיאול גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016הסיבה היא לקיחת תרופות תמיכה וכן שאריות מהגירוי השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת amh מתי עושים במהלך החודש?שוקו08/05/2016
מתי ממוללץ לעשות את הבדיקת הזו של amh ?
יש חשיבות ליום בחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת amh מתי עושים במהלך החודש? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016לא בוסת,יתר הימים בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחר החזרה האם מותר ללכת למסאג היום?נטע08/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מחר החזרה האם מותר ללכת למסאג היום? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ומעקב זקיקים אשמח לתשובה!!!מאי08/05/2016
זקיק 20*26 e2-1100,פוגסטרון קטן מ2,lh-19,מתי ביוץ,באיזה יום לקיים יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקות דם ומעקב זקיקים אשמח לתשובה!!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2016היום ומחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מבולבלת. אשמח לתשובה מה לעשות ?
מאי08/05/2016תודה על התשובה האחות שאחראית להודיע על הביוץ אמרה לי שהביוץ אמור להיות ביום שלישי ושאני יקיים ביום שלישי רציתי חוות דעת נוספת ואתה אומר לי שהביוץ היום ומחר אני ממש מבולבלת. היא מטעה אותי רציתי לציין אני לא יודעת אם יש כתבתי נכון אבל אמרו לי באולטרסאונד הזקיק 20 על 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממש מבולבלת. אשמח לתשובה מה לעשות ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2016גודל הזקיק המובים,ועליית ה-LH מצביעים על ביוץ צפוי בטווח של -24-28 שעות,לכן קיום יחסים היום ומחר אמור לתת מענה (כמובן אם מדובר במחזור טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר יש לי עוד שאלה
מאי08/05/2016חשוב לי מאוד לדעת אם היא אמרה לי להיות ביום שלישי בעצם זה לא נכון והייתי מפספסת את הביוץ חשוב לי מאוד לדעת לפעם הבאה מה לעשות עם אומרים לי נתונים לא נכונים כי היא אמרה לי לא להיות לא היום ולא מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת שלא הטעתי בשאלה וזה גרם לבילב
מאי08/05/2016האם זה בסדר שכתבתי זקיק 20*26 הכוונה היתה אמרו לי באולטרסאונד זקיק 20על 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרו'פ בידר אשמח לתשובה גם ממך
מאי09/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר פרוגסטרון ותכשירים נוספיםלירון08/05/2016
פרופ' בידר שלום
כתבת לי שפעמיים בשבוע זריקת פרוגסטרון לא מספיק עקב זה ש-36 שעות לפני השאיבה הזרקתי 3 זריקות במכה של דקפפטיל.
כתבתי שזה לא מספיק אלא עם אני לוקחת תכשירים דרך הנרתיק.
אני לוקחת בנוסף ל-2 הזריקות -3 אנדמטרין ,3 פרוגינובה(דרך הפה) 1 אסטרופם דרך הנרתיק.
האם זה מספיק או שאתה ממליץ להגביר את כמות הזריקות של הפרוגסטרון בשבוע שהמינון הוא 500mg לכל זריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר פרוגסטרון ותכשירים נוספים - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016לא.
אם את לוקחת גם דרך הנרתיק אז זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בנוגע לבלסטוציסט ומחקר חדש על עליה בשיעור מומיםבדרך להפריה08/05/2016
קראתי בבולג של ד"ר דורון גולדנברג את המכתב הבא-
"שבת שלום
אחרוג ממנהגי ואכתוב עוד פוסט
לפני שנים רבות שמעתי הרצאה באוניברסיטת תל אביב. הנואם דיבר על מדע הרפואה. הוא אמר שברור לו שעוד 10 שנים חצי ממה שכתוב בספרי הלימוד היום יתגלה כלא נכון. הבעיה שהיום הוא לא יודע איזה חצי זה.
עד כה הייתי בעד החזרת בלסטוציסטים (עוברים יום 5). כל מי שיכלה לגדל עוברים הייתי תומך בצעד זה.
אך מאמר שקראתי לפני שבועיים קצת הוריד לי את ההתלהבות. המאמר טוען שהחזרת בלסטוציסטים פוגעת בסיכון המצטבר להריון (שילוב של החזרת טרי + כל המוקפאים). כמו כן אפשרות שיש יותר מומים בהחזרת בלסטוציסטים על פני עוברים יום 3.
כמובן שצריך לקרוא כל מאמר בביקורתיות. זה שכתוב משהו במאמר לא אומר שבהכרח נכון. תמיד צריך לחכות לעוד מחקרים.
להחזרת בלסטוציסט יתרון גדול בסיכוי להריון במחזור הטיפול וביכולת לבחור את העובר המצטיין בטיפול.
יש עדין מקום רב להחזרת בלסטוציסטים, בעיקר במטופלות צעירות עם הרבה עוברים. אך לשאר המטופלות צריך להיות יותר זהרים עד למאמרים חדשים בתחום."
שבת שלום
דורון
אני מבינה כי יש מחקר שבלסטוציסט מעלה את שיעור המומים וגם בעיות זרע. אם כך למי שיש שילוב של שניהם הדבר בכלל הופך למלחיץ.
האם אתם יכולים להפנות אותי למחקר? בפעם שעברה הרופא התעקש לאחר ההחזרה לגדל את השאר לבלסטו ולמרות שלא רציתי וניסיתי לשכנעו שלא הוא התעקש כי עובר שלא גדל לבלסטו לא יגדל ובסוף הסכמתי . אם אני מסרבת מה קורה? הבנתי שזאת החלטה של המעבדה והרופא? בעיקר עכשיו אני כלל לא רוצה לגדל לבלסטו ויהיה מה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום בנוגע לבלסטוציסט ומחקר חדש על עליה בשיעור מומים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2016הערתך הסופית הנה ההנחה הראויה במצב הנצונים של הטיפול כיום,החזרת בלסטוציסט נחשבת כיתרון ובעלת שיעור היריון גבוהה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בנוגע לבעיית זרע- והקפאתובדרך להפריה07/05/2016
התחלתי פרוטוקול ארוך על פרוברה/דקא/גונל/מונפור/אוביטריל בגלל בעיית זרע. עקב ניסיון העבר שבעלי כמעט ולא הצליח להגיע לזקפה ביום השאיבה החלטנו להקפיא זרע. העניין הוא שבעלי לוקח אנטביוטיקה מוקסילין עקב זיהום בשן ואנו יכולים להביא זרע רק בימים הקרובים משום שאני צריכה לקבל מחזור ואז בגלל שאנו דתיים יש גם עניין של ספירת ימים עד לטבילה וזה יהיה כבר סמוך לשאיבה ואם לא עכשיו לא נספיק. האם יש בעיה עם זה? זה יגרום לפגם בזרע? לאיכותו או למדדים תקינים?במידה ויש הריון- סיכון למומים? |(שכן עושים גם תוך כדי בדיקת זרע מאז הלידה שלי 6 שנים לא עשינו).
בנוסף הייתי שמחה לדעת בוודאות, לזרע עם בודדים בתנועה כמה ימים צריכים להתנזר לפני מתן הזרע? (בעלון של אסותא רשום בין 7-10 ימים) ויש שיגידו 3 ימים, איך יודעים? תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום בנוגע לבעיית זרע- והקפאתו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2016איני רואה ברירה אלא להקפיא מבעוד מועד גם בגלל הקושי בהפקתו,וגם בגלל איכות ירודה של הזרע על כל המשתמע,לכן אין בעיה בצעו זאת במועד הקרוב ,רצוי לפחות לאחר התנזרות של 3-4 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דקפפטיל ועיכוב ביוץ החודשלירון07/05/2016
פרופ' שלום
אמורה לעשות בטא מחר במידה ובטא שלילית עם הזרקתי 3 זריקות של דקפפטיל לפני השאיבה האם עלול להיות מצב שלא יהיה לי ביוץ החודש גם עם אקבל מחזור או שהכל מתאפס במחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת דקפפטיל ועיכוב ביוץ החודש - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2016השאלה שלך לא ברורה.
אם עדית שאיבה אז זה הביוץ.
הכל צריך להתאפס במחזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראתי שהריונות שנוצרו באמצעות ivfנטע07/05/2016
ותינוקות שנולדו בטיפולים אחוזם למומים/סרטן גבוה משאר התינוקות ?
האם זה מוכח? האם אעשה שנכנסה להריון בטיפולי ivf צריכה להיבדק בצורה קפדנית יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראתי שהריונות שנוצרו באמצעות ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2016זה לא נכון ולא מוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלותאני06/05/2016
לאחר שאיבה ללא החזרה:
1)תוך כמה ימים יורד האסטרוגן?
האם יורד בצורה הדרגתית או נפילה חדה?
2) לאיזה רמות צפוי לעלות הפרוגסטרון, כמו במחזור רגיל או הרבה יותר גבוהות בגלל ריבוי הזקיקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפספס, מקפיצה
אני07/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני07/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2016תוך 10 ימים הכל יורד כאשר אין הריון.
הצורה הדרגתית.
רמת הפרוגסטרון גבוהה יותר וגם יורדת כ 10 ימים אחרי השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול מוזר שאני לא מבינה מדועטליה06/05/2016
אני לפני החזרת מוקפאים התחלתי לקחת אסטרופאם כדור אחד ליום במשך 10 ימים רירית 8 אי-2 1400 אין זקיקים מובילים נאמר לי להפסיק אסטרופאם (אתמול)ולהתחיל 4 נרות אנדומטרין ביום ביום שלישי החזרה של בלסטו להזריק פרגניל 3 ימים אחרי החזרה להזריק דקא קצת לא מובן לי העיניין הרי לא בייצתי הרי האסטרופאם ואנדומטרין אמורים לדמות ביוץ למה להפסיק אסטרופאם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול מוזר שאני לא מבינה מדוע - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2016לא צריך להפסיק אסטרופם.
מי שאמר לך להפסיק טעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אסטרופאם כדור אחד מספיק ?
טליה07/05/2016אז למה להזריק פרגניל הרי הוא תומך הגופיף הצהוב ובמידה ואמשיך אסטרופאם אין גופיף צהוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול מוזר שאני לא מבינה מדוע - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2016בפרוטוקול תחליפי להחזרת עוברים יש לטפל באסטרוגן ופרוגסטרון.
זריקות האוביטרל מיותרות ,אך יש רופאים שנותנים הזריקות, שלדעתי אין סיבה מוצדקת לכך כי אין גופיף צהוב כמו שכתבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות של פרוגסטרון גבוהפרופ` דוד בידר06/05/2016
שלום
פרוטוקול של מנופור וצטרוטייד. (היום היום הרביעי לצטרוטייד) .
היום יום 12 לגירוי , אסטרוגן 9631, פרוגסטרון 6.5, וLH - 0.8.
היום זקיקים 21,20,19,19,18,17,15,15,15.
אתמול אסטרוגן 5454, פרוגסטרון 3.2, וLH-0.68.
בגלל הפרוגסטרון מתוכננת שאיבה ביום ראשון והקפאה ללא החזרה.
1) האם נראה שהתפספס יום ושאיבה היתה אמורה להיות מחר ?
2) האם החשיבות של רמת הפרוגסטרון היא רק לפני מתן האוביטרל, או עד השאיבה?
כלומר, אם רמת הפרוגסטרון לפני האוביטרל תקינה, האם יש בעיה אם היא עולה לפני השאיבה?
3) במידה ויש מספיק עוברים האם כדאי לשקול בכל זאת החזרה, או שעדיף שלא, בכל מקרה?
4) במידה ורק חלק מהעוברים מתאימים להקפאה, האם כדאי לשקול החזרה של אלו שלא ניתן להקפיא?
5) האם ניתן במהלך המעקב ההורמונלי למנוע בזמן עליה של פרוגסטרון, אם רואים התחלת עליה מתונה?
6) האם זה שהגירוי ההורמונלי התחיל הפעם רק ביום 3 למחזור יכול להסביר את העליה היום בפרוגסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפספס, מקפיצה
אני07/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני07/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
אני07/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוגסטרון גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/05/2016לטעמי הייתי מקדים את מתן האוביטרל ביום,בהחלט לרמת הפרוגסטרון ביום מתן האוביטרל ישנה השפעה על שיעורי ההיריון,בכל מקרה כדאי לבצע את ההליך עד תומו,כולל החזרה בעיתוי הטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל f ולקיחת נקסיןשני06/05/2016
שלום פרופסור
הרופא שיניים נתן לי היום תרופה בשם נקסין בשל בעיה בשן בינה (אני לקראת עקירה).
אני נמצאת באמצע טיפול פוריות עם גונל אפ..
הרופא אמר שאין בעיה עם התרופה וטיפולי פוריות
לאחר לקיחת כדור ראשון ראיתי בעלון כי נכתב שאין להשתמש בתרופנ מבלי להיוועץ כאשר מנסים להיכנס להריון, טיפולי הריון או במהלך הריון.
אני כעת מבולבלת.. האם יש סיכון בלקיחת הכדורים?
האם הכדור שלקחתי יכול להוות בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל f ולקיחת נקסין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2016בטיפול אין בעיה אך אחרי הביוץ רצוי להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)