מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מינון גונאל האם מזיק לפעמים מאשר מועיל?רויטל10/05/2016
האם יש קשר בין מינון מתן התרופות (גונאל בהפרייה חוץ גופית) לבין השפעתם על איכות הביציות ואח"כ גם על העוברים. חברה קיבלה גונאל במינון 150 נשאבו לה אומנם רק 4 ביציות הוחזרו 2 - נקלטה עם תינוק בריא. ואלו אני בפרוטוקול הקודם קיבלתי גונאל במינון 225 נשאבו 13 ביציות, הופרו רק 4 מתוכם ז"א ש - 9 ביציות יצאו לא טובות לא חזקות לא שרדו.. כיצד אוכל להסביר זאת לרופא שמטפל, שאני מעוניינת באם ניתן להוריד מינון הזריקה כי מנת להשיג אוליי ביציות מועטות אך טובות שיניבו הפרייה. ממש לא חשוב לי בין אם יהיו מוקפאים או שלא, גם בעבר היו לי ולא נקלטתי מהם. אודה לתשובתך הכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירון10/05/2016היי
גם אני אותו סיפור עם פרוטוקול כרזה וכלום לא שרד ובת משפחתי נשאבו ממש קצת ביציות ונקלט 2 לאחר שגם לה בדיוק אותו דבר קרה
זה מעניין השאלה עם זה לא מקרי וניתן להוכיח הבנתי שזה תלוי גם בגיל ובפרוטוקול הטיפולי אבל מעניין שזה קורה להרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון גונאל האם מזיק לפעמים מאשר מועיל? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2016חזקה על הרופא שלך שיבחר לך את המינון האופטימאלי על פי גילך והפרופיל ההורמונלי שלך,אחרי הכול מטרת הפרוטוקול הטיפולי הנה למקסם את הסיכוי בזכות מספר אופטימאלי של ביציות-עוברים,בחירה סלקטיבית של עוברים כמו בחסטוציסטים על מנת חהגדיל את סיכוייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היסטוסקופיה מתי עושים את הבדיקה?לירון10/05/2016
פרופ' שלום
עלי לעשות בדיקת היסטוסקופיה לראות שאין הידבקויות ברחם מתי עושים את הבדיקה? האם אחריי המחזור? האם יש הנחייה מסויימת לפני הבדיקה וצריך אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת היסטוסקופיה מתי עושים את הבדיקה? - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016למה חשבו על הדבקויות?
האם הרחם נראה בסדר באולטרה סאונד.?
בכל אוםן עושים אחרי הוסת ולא צריך אנטביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר בבקשה תייעץ לי
לירון10/05/2016פרופ' בידר שלום אודה לך עם תייעץ לי אני קצת מיואשת ודעתך חשובה לי
אני לאחר IVF מס' 1 שכשל עם עוברים שהיו ממש טובים ולפני חודשיים היה לי הריון כימי עם בטא ממש נמוכה 23.
לפני 3 שנים בגיל 36.5 ילדתי היה הריון עם שלייה נמוכה ההריון היה עם דימום משבוע 4 ובשבוע 37 חשתי פיצוץ בבטן היה דימום רב כמו ברז והיה קיסרי חירום ומורכב בהרדמה כללית לאחר לידה קיבלתי חומר לכווץ את הרחם והייתי 24 שעות עם קטטר לאחר לידה 4 חודשים דימומים.
מאז לא הצלחתי להיכנס לבד להריון ולפני ההריון הזה נקלטתי בקלות רבה אך היו הריונות כימיים.
עם קלקסן החזיק ההריון אך גם בקושי מגילוי בטא היה דימום עד הסוף .
לפני חודשיים בהזרעה הריון כימי IVF שכשל היו 20 ביציות חוץ מ-2 שהחזירו עם 8 תאים כל ה-17 שהופרו רובם היו עם 8 תאים ואיכותיים עד היום ה-3 ולא שרדו פעם הבאה הם יהיה כמו שאמרת לי במיקרוסקופ והפרוטוקול יהיה יותר קצר עקב התגובה החזקה
מה עושים במצב כזה אני כמעט בת 40 התגובה היא טובה בפרוטוקול קצר ? האם יטכול להיות בעייה ברחם עקב הקיסרי שעברתי?(כל הבדיקות תקינות כולל AMH חוץ מהיסטוסקופיה שלא עשיתי)
האם אתה חושב שיש אולי נזק או הידבקויות מהניתוח הקיסרי והמורכב שעברתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר בבקשה תייעץ לי - תגובה
פרופ` דוד בידר11/05/2016נראה מה רואים בהיסטרוסקופיה.
יש לך בעית רחם שגורמת להפלות חוזרות.
גם הארוע של היפרדות השליה קשורים.
אחרי היסטרוסקופיה, תכתבי מה ראו.
יש גם , כמובן , את עניין הגיל.
אחרי הבדיקה , נחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר בדיקת היסטרוסקופי
לירון11/05/2016פרופ' בידר שלום
תודה על תגובתך אכתוב לך מה ראו בבדיקה
אין ספק שגם ענייטן הגיל מדבר אבל עם אלך אחורה הייתי בת 33 שהיו ההפלות 14 יום לאחר ביוץ עשיתי בדיקת בטא ולחר 4 ימים ההריון הסתיים בכימי וכל ההריונות היו כך הסתיימו ביום ה-18.לא יכול להיות ש-4 שבגלל שלא הייתי עם קלקסן זאת הסיבה לסיום ההריונות
ההריון שהיה עם דימום גם בקושי החזיק אך הזרקתי קלקסן לא היתה היפרדות שלייה אבל גם ההשרשה לא הייתה טובה לדעתי ותמיד 5 ימים אחריי ביוץ יש לי כאבים חזקים בבטן תחתונה שזה למעשה בזמן ההשרשה.
האם אתה חושב שבדיקת היסטרוסקופיה תשפוך אור ותיתן תשובה זאת בדיקה שמעולם לא עשיתי? והאם אתה חושב שעוד יש לי סיכוי בגיל 40 (החודש) להביא עוד ילד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר בדיקת היסטרוסקופי - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2016לרוב ההיסטרוסקופיה לא ״שופכת אור״ , אך היא נעשית לרוב במקרים כמו שלך.
לפי התיאור של הלידה הדחופה זה גם קשור לבעיית ההפלות.
לעניין ההריון אזי תמיד יש סיכויים ,אך בעית ההפלות שלך קשורה בגורם , שכנראה, קשה לטפל בו ולכן יש לדעת מתי לשים סוף לטיפולים ואולי לחשוב על אלטרנטיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף לפרופ' בידר
לירון12/05/2016פרופ' בידר
רשמת שצריך לדעת מתי לשים סוף לטיפולים מאז ההריון לא הייתה לי הפלה ניסיתי להרות טבעי ולא היה הריון בסוף רק התחלתי סבב IVF 1 שכשל ולא הניב הריון אז אני לא יודעת עם תהיה הפלה
בגלל שהצלחתי להרות כל כך הרבה לבד הרופא רוצא בין היתר לבדוק עם יש הידבקויות ברחם לאחר ניתוח קיסרי כל כך מורכב
לא עשיתי הרבה טיפולים רק 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/05/2016שליה מדממת שקרויה שלית פתח דומה להיפרדות שליה כאשר מתחיל דימום חזק.
אם אין בעיה בהיסטרוסקופיה הייתי מחזיר עוברים ורואה מה קורה בהמשך.
אם יהיו הפלות כימיות אז אםשר לשקול פונדקאות.
אך הזמן צריך להגיד מהי ההחלטה הטובה ביותר אם לא תצליחי להרות ולהחזיק את ההריון.
בהחלט יתכן ותקליטי וההריון יגיע לסיום.
לכן תמשיכי בהפריה ואחרי שלושה מחזורים אפשר שוב לכתוב מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה להסרת חצוצרה לפני IVFענת חיים09/05/2016
רקע בקצרה- בת 38. לידה ראשונה ספונטנית, טבעית, לידה רגילה (לפני 5 שנים). לאחר הלידה התגלתה שארית שלייה ברחם אשר בעקבותיה עברתי גרידה (תחת מצב טראומה של איבוד דם מאסיבי) ומספר היסטרוסקופיות לפתיחת הידבקויות. שנתיים לאחר מכן הריון טבעי ספונטני אשר בשבוע 8 הופסק הדופק והפלה עם ציטוטק.
בצילום רחם לא נצפה מעבר בחצוצרה אחת וחשד לסקטוספליקס. סבב ראשון של IVF נקלטתי להריון תאומים. בשבוע 24 התקצר צוואר הרחם עד למחיקה, ולאחר ששמעתי את הסטטיסטיקות ביקשתי הפסקת הריון.
מאז עברתי סבב IVF עם החזרת עובר אחד- לא נקלט. הרירית די דקה (7 מ"מ ביום ההחזרה).
לאחרונה הומלץ לי על לפרוסקופיה להסרת חצוצרה בטענה כי ייתכן שהיא מקשבה על היקלטות וגם עלולה לגרום להפלה. אשמח לחוות דעתכם המקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה להסרת חצוצרה לפני IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016אם החצוצרה כפי שמתוארת אז כדאי אך זה היה צריך להפריע לקליטה ולא להפלות.
צריך ללכת לפי החלטת הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות שלא שרדו מה הסיבה לכך ומה עושים?לירון09/05/2016
פרופ' שלום
מתוך 20 ביציות הוחזרו 2 עם 8 תאים אך לא הניב הריון
הופרו 16 שהיו איכותיים אך לא שרדו
מה הסיבה שלא שרדו?
פרופיטל הורמונלי תקין,HAM תקין צילום רחם תקין זרע מעולה.
האם קשור גם לתנאי מעבדה? ובשאיבה הבאה הרופא יבקש שיראו את הביציות במיקרוסקופ מה זה יתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות שלא שרדו מה הסיבה לכך ומה עושים? - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016זה שיסתכלו לא יתן כלום .
זה תלוי בגילך.
מגיל 40 ומעלה זה יכול להיות עקב ירידה באיכות הביציות.
לפעמים זה תלוי גם בפרוטוקול הטיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר פרוטוקול
לירון10/05/2016פרופ' בידר
הפרוטוקול המקורי
הפרוטוקול היה 6 ימים גונאל 225
6 ימים מונופר 225 צטרוטייד
אוביטרל
נעשה שינוי עקב תגובה מהירה
6 ימים גונאל 225
צטרוטייד כבר מהיום הרביעי
2 ימים מונופור 225
2 ימים מונופר 150
3 דקפפטיל עקב אסטרוגן ממש גבוה
מה דעתך ? האם יכול להיות שמתן צטרוטייד ו-3 דקפפטיל לדיכוי ביוץ הורס את הביציות אני לא צריכה פרוטוקול ארוך כי יש תגובה חזקה ומהירה
אציין שלאחותי באותו פרוטוקול בדיוק נשאבו בסביבות ה-20 כל הזמן היה גירוי שחלתי ולבסוף הרופא החליט ללכת על פרוטוקול ממש קצרעם הורדת מינון נשאבו 8 הופרו 3 שהוחזרו וכולם נקלטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר פרוטוקול - תגובה
פרופ` דוד בידר11/05/2016הפרוטוקול שעברת יכול להיות בעייתי.
בשלב זה אין מה לעשות אלה לבנות פרוטוקול יותר מתאים לאור הניסיון שהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעת הזרקת פיורגון, יוצא קצת דם - האם תקין?סיגל09/05/2016
שלום רב,
כאשר אני מזריקה פיורגון, בהתאם להוראות של האחות ושל העלון לצרכן, קורה שאני פוגעת בכלי דם וכאשר מוציאה את המחט יש טיפה דימום (אותו אני מספיגה עם ספוגית האלכוהול החד-פעמית).
האם זה יכול לפגוע ביעילות ההזרקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעת הזרקת פיורגון, יוצא קצת דם - האם תקין? - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
סיגל10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמונים. .שירה09/05/2016
שלום רב, במהלך סבב ivf האם העלאת מינון ו/או שינוי בסוג הזריקה לאחר מספר ימי הזרקה, עקב תגובה חלשה, יכול לגרום להיווצרות זקיקים נוספים או שזה רק יתרום לאלה שכבר נצפו קיימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת הורמונים. . - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016רק יתרום לאלה שקיימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית הבטא ותקינות ההריון......גילה09/05/2016
שלום לכולם,
בהריון ספונטני , שבוע 6+2, בשבוע 5+5 נצפה שק הריון תוך רחמי ושק חלמון, מוזמנת לא.ס חוזר יום ששי.. אתמוח היה לי טיפת דם בתוך ההפרשה והרופא אמר שאין טעם לגשת למיון משום שזה עוד מוקדם לראות דופק. בינתיים זה לא חזר על עצמו.
ב 1/5 בטא 8900, היום עשיתי בדיקת בטא ויצא 56500.. זה לא הכפלה תקינה של הבטא.. השאלה, הטם בשלב הזה הבטא אמורה להמשיך להכפיל את עצמה באותו הקצב??
אני בלחץ עד יום ששי ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב עליית הבטא ותקינות ההריון...... - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016אין צורך בבדיקות דם אלא במעקב אולטרה סוני.
הבטא עלתה בסדר ועניין ההכפלה הוא בהתחלה ולא בשבוע כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בהחזרה נאמר לי שמתוך ה10 הפריות רק 2 שרדונטע09/05/2016
לאחר 5 ימי המתנה,,, קצת התאכזבתי זה לא מעט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נטע10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/05/2016כנראה שהוקפאו גם עוברים פחות איכותיים שלא שרדו את ההליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הקפיאו רק 1,הייתי ששרד
נטע10/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הקפיאו רק 1,הייתי ששרד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/05/2016אם מדובר בבלסטוציסטים שמהם הוחזר אחד ואחד הוקפא,התוצאה בהחלט בטווח הסבירות המקובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם במסגרת טיפולי פוריותאני 109/05/2016
בס"ד
שלום רב,
לראשונה נשלחתי לבדיקות נוספות במסגרת IVF אחרי ש 5 הפריות נכשלו
אשמח לקבל תמונה על התוצאות שיצאו מחוץ לטווח הנורמה
תודה רבה
ANTI CARDIOLIPIN IgM - 24.7 (טווח הנורמה 0-20)
A.B2 GLYCOPROTEI IgM - 24.5 (טווח הנורמה 0-20)
RVVT-LAC sensitive - 28 (טווח הנורמה 37-46)
RVVT-LAC insensitive-26 (טווח 30-40)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם במסגרת טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016הערכים מראים עליה בערכי גורמי קרישה ויש להתייעץ עם המטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרוגינובה מסוכנת כשסובלים ממיגרנות?יעל09/05/2016
שלום,
אני מטופלת PGD .אתמול התחלתי לקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום כהכנה להחזרת מוקפאים. היום בבוקר התעוררתי עם מיגרנה חזקה.
מאז ומתמיד סבלתי ממיגרנות עם אאורה. בשנים האחרונות המיגרנה באה פעם בכמה חודשים.
רציתי לדעת האם מסוכן לי לקחת פרוגינובה?כי הבנתי שלא נותנים אסטרוגן למי שסובלת ממיגרנה.
האם יש לי ברירה?או שזה סיכון שעלי לקחת אם אני רוצה הריון נוסף?
בעבר כששאלתי אם מותר נאמר לי שכן כי זה הורמונים לתקופה קצרה. האם זה נכון?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פרוגינובה מסוכנת כשסובלים ממיגרנות? - תגובה
פרופ` דוד בידר10/05/2016הכדורים יכולים להגביר מיגרנה כמו שהריון יכול.
קודם כל תרדי לכדור ביום ותתיעצי עם ניאורולוג לגבי ההמשך.
אפשר לטפל במיגרנה בהריון ובטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך לבדוק ביציות לפני שעוברות הפרייה עם זרעלירון09/05/2016
פרופ' שלום
היו לי הרבה הריונות כימיים לא מהפריות וכנראה עקב קרישה וגם הפרייה כושלת ויש לי הרגשה שיש בעייה באיכות הביציות האם יש דרך לבדוק את איכות הביציות שנשאבות עם בכלל הם תקינות.?
זרע מצויין לא מספיק להביא את המיוחל וזה לא שווה להחזיר עוברים מבלי לדעת את איכות הביציות כי עם האיכות ירודה הסיכוי אפס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש דרך לבדוק ביציות לפני שעוברות הפרייה עם זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016את איכות הביציות ניתן לשער בלבד על פי גילך, הפרופיל ההורמונלי, כולל AMH,
וכן לפי תגובות לטיפול הפריה ואיכות העוברים והביציות לפי הסתכלות במיקרוסקופ במעבדה.
הרופא המטפל צריך להקיש מכל אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה שבוע 14+4. מתי אמור לעבור?אני09/05/2016
היי
משבוע 12 גילו המטומה 5 סמ
סובלת בעיקר מדימום ישן וחום
עד מתי העננה של הפלה מאיימת תהיה?
כרגע כבר בשבוע 14+5.
מתי בדרך כלל נספגת והאם מנוחה עוזרת לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה שבוע 14+4. מתי אמור לעבור? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016בדרך כלל זה מסתדר.
בשבוע שלך הסיכויים קטנים לבעיות מההמטומה והיא כבר צריכה להיספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה שבוע 14+4. מתי אמור לעבור? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016בדרך כלל זה מסתדר.
בשבוע שלך הסיכויים קטנים לבעיות מההמטומה והיא כבר צריכה להיספג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין ומעקב זקיקים יום 17 למחזורטלי08/05/2016
שלום,
החודש לקחתי לראשונה איקקלומין 50 מ"ג במשך חמישה ימים מיום 5 של המחזור.
ביום חמישי, יום 14 למחזור, נצפה זקיק של 19 ממ וזקיק של 15 ממ.
אסטרוגן 1460 פרוגסטרון 0.9 עובי רירית הרחם 7.2 מ"מ
היום בבוקר יום 17 למחזור ביצעתי בדיקת דם:
אסטרוגן 1780
פרוגסטרון 1.1
בערב כשעשיתי אולטראסאונד הזקיק הגדול כבר לא נמצא ונצפה מעט נוזל בשחלה ימנית ורירית בעובי 9.9 ממ
האם זה אומר שהביוץ אירע במהלך היום? האם הערכים של ההורמונים תואמים זאת? יש צורך לבצע בדיקת דם נוספת לוודא ביוץ ?
תודה רבה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין ומעקב זקיקים יום 17 למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016לפי התיאור הביוץ היה במהלך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מים מומלץ לשתות לפני החזרה ?ומה הסיבה לכך?נטע08/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמה מים מומלץ לשתות לפני החזרה ?ומה הסיבה לכך? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016יש לשתות עד שמרגישים התחלת צורך לעשות פיפי.
הסיבה לכך היא שרואים היטב על ידי אולטרה סאונד בטני את הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לחזור לטיפולים או עדיף לחכות?לירון08/05/2016
פרופ' שלום
לאחר כישלון IVF ראשון מחכה לווסת האם החודש אפשר להחזיר מוקפאים או שעדיף לחכות עד שהגוף יתנקה מהורמונים כי יכול להיות ציסטות בשחלות או שזה בסדר והכל מתאפס חזרה בווסת שתגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לחזור לטיפולים או עדיף לחכות? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2016אפשר להחזיר מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)