מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאן נעלמה דוקטור מכטינגר??מיקי23/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לאן נעלמה דוקטור מכטינגר?? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2015לדאבוני ד״ר מכטינגר אינה פעילה יותר במסגרת הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tshאלמוג23/12/2015
שלום רב אני בהריון שבוע 6 מטיפול באיקקלומין והזרעה לפני תחילת הטיפולים ערך המכון tsh היה 3.5 הרופא נתן לי אלטרוקסין פעם ביום ולפני חודש ביצעתי שוב את הבדיקה והערך ירד לי 1.4 שזה מעולה השבוע עשיתי שוב את כל הבדיקות וגם את בדיקת הדם tsh והערך עלה לי 4.6 למה ומה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אלמוג25/12/2015מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
tsh - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015שיש לאזן את צריכת האלטרוקסין שלך ולשאוף לערך של TSH בגבולות 2.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת מחזור אחרי הסטרוסקופיהורד23/12/2015
ביצעתי הסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית לאחר הריון שלא התפתח ולאחר שלא היה ריקון מוחלט בציטוטק ולאחר שלא הושג מחזור בטיפול בפרוברה.
ההסטרוסקופיה נערכה ביום ראשון , לאחר מכן היה מעט דם והוא נעלם. היום החלו דימוים חדשים- האם יתכן שקבלתי מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הופעת מחזור אחרי הסטרוסקופיה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015לא מדובר במחזור אלא בתוצאה של ההליך הניתוחי, המחזור עשוי להופיע כ4-5 שבועות לאחר ההליך הניתוחי להוצאת שרידי ההיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב בטא של אשתי אלה התוצאות האם תקין ???ליאור23/12/2015
היום בדיקת בטא שלישית 2433! e2 4533 הפורגסטרון 190> לפני 3 ימים היתה לה בטא 650 תקין ההכפלה ? אפשר להגיע לאולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בטא של אשתי אלה התוצאות האם תקין ??? - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2015תקין
אולטרה סאונד בעוד שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אורגטורלןחגית23/12/2015
שלום . ביום שישי אני מבצעת שאיבה ואתמול בלילה הייתי אמורה לקחת בנוסף לפרינגל אורגטורלן לאחר שלקחתי במשך 5 ימים . כאשר באתי להזריק את האוגטורלן ראיתי כי החומר אינו תקין ז"א הפך להיות ג'ל צהוב ולכן לא הזרקתי. היום בערב אני אמורה להזריק אוביטרל האם בגלל שלא הזרקתי את האורגטולן אני אמורה להיכנס לבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת אורגטורלן - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015סביר להניח שהכול יפעל כשורה למרות ההמנעות מזריקה אחת של אורגלוטרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןme23/12/2015
קראתי שבמידה וקיימת בעיה בכניסה להריון .ישנה בעיה של ריר צווארי עויין .כיצד ניתן לזהות בעיה כזאת חלילה וקיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2015צואר ״ עויין״- הכוונה שבזמן טיפולים כלשהם נוצר ריר לא תקין.
בדרך כלל זה קורה כאשר לוקחים כדורי ביוץ.
ככה אין לתואר שום סיבה להיות עויין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון
me23/12/2015אני מטופלת בהזרעות מתורם עם אוביטרל .עשיתי כמה הזרעות עם מחזור טבעי וכמה עם גונל f \פיוריגון. האם זה יכול להוביל לריר צווארי עויין?ובמידה וכן חלילה יש לרופאים דרך לזהות שקיים ריר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2015בטיפולים עם זריקות או מחזור טבעי אין צוואר״עויין״״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק ריק שבוע 6. בבקשה תענו לי אני בלחץענת ח23/12/2015
שלום רב. טיפול ivf. שאיבה 19.11.15 החזרת בלצטוטיסט ב 24.11.15. שבוע שעבר היו לי כאבי בטן חזקים. הרופא ראה באולטרסאונד שק הריון בלבד של 3 מ"מ. היום הייתי בבדיקה לפי התאריך שנקבע לי. ובאולטרסאונד ראו שק הריון ושק חלמון. ללא עובר ודופק. הרופא ביקש שנגיע רליו בשבוע הבא. שאלתי היא. 1 - באיזה שבוע אני? 2- האם יש סיכוי להריון הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק ריק שבוע 6. בבקשה תענו לי אני בלחץ - תגובה
פרופ` דוד בידר25/12/2015את כבר צריכה להיות שבוע שבע והיה צריך לראות דופק.
בכל אופן היות והרופא מתחבט תבצעי ביקורת כפי שאמר ואז נדע בדיוק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק
ענת ח25/12/2015ראיתי גם מקרים שראו דופק גם לאחר שבוע 7 ולא בשבוע 6 כי הביוץ היה מאוחר. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק - תגובה
פרופ` דוד בידר25/12/2015כאן זה לא עניין של ביוץ מאוחר כי הוחזרו עוברים.
אם הרופא ראה נכון אז זה לא בסדר שלא ראו דופק.
לפעמים , לאחר בדיקה של אחד ,האחר יראה דופק.
בכל אופן נראה בבדיקה החוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשוש23/12/2015
שלום רב לפרופ',
אתמול הוחזרו לי שני עוברים בתהליך ביוץ טבעי,כשרמת ההורמונים הייתה מצויינת לפני ההחזרה.העוברים הופשרו מצויין, דרגה A תאים 8, ביום השלישי כגיל העוברים(החזרה שלישית מתורמת בת24)
שתי הפלות טבעיות ראשונות מכך.
הרופא רשם 2 אנדומיטרין וזהו. אני התעקשתי על קלקסן וגסטון והוא אמר,כי קלקסן יכול לגרום לי לדימום מיותר ואין צורך לעוד תמיכה כלשהי.שאם אני רוצה אפשר אספירין אחד ביום. התנאים שלי לא זקוקים לתמיכה נוספת.(אני בת 44)
יש לציין, אין קרישיות יתר, צילום רחם תקין וגם קריוטיפ לבעלי תקין.
האם זה באמת מספיק בטיפול ביוץ טבעי?רק שני אנדומיטרין ביום?
אני אתאכזב מאוד אם תהייה הפלה שלישית מתרומה, זה ממש יגמור אותי!
בבקשה אשמח לשמוע את הדעות שלכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015עמדתו של הרופא שלך נובעת מנתונים שנבדקו על ידו ,לכן עלייך לפעול לפי המלצתו, ולקוות שהפעם ההיריון יסתיים בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד על המענה ועל הנעימות
שוש26/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה זרעאני23/12/2015
האם בעיה של מורפולוגיה זרע מפריע רק בהפרית ביצה? במידה ומושג הריון כאשר יש בעית מורפולוגיה (1% מורפולוגיה תקינה, פחות מ 4% גבוליים, שאר בדיקות הזרע תקינות) האם ההריון יהיה לא תקין או האם ברגע שנקלט ההריון כבר אין משמעות לכך שהמורפולוגיה לא תקינה?
יש מה לעשות כדי לשפר מורפולוגיה או מה בעצם גורם למורפולוגיה לא תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורפולוגיה זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2015הזרע שלך בסדר גמור.
יש יותר מידי מעבדות שנותנות תשובה כזו.
כאשר הזרע לא תקין אז כל המדדים צריכים להיות לא תקינים.
ככה שמציע לעזוב את עניין המורפולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בוסתאני23/12/2015
מאוד סדירה בדר"כ במחזור (28 יום). במעקב זקיקים ביום ה 15 זקיק ובדיקות דם המעידות כי תהליך ביוץ מתקרב. ביום ה 16 ראו שהזקיק המוביל כבר איננו ובדיקת דם הראו ירידה של ה E2 ו LH.
האם איחור של הוסת עם בדיקת הריון שלילית מצביע שכן הופרתה הביצה אך ההריון לא התפתח או איזה הסבר יכול להיות לאיחור בוסת? כמה איחור בוסת במצב כזה שידוע מאוד הביוץ נחשב סביר?
הפלתי בעבר בשבועות מוקדמים ואני מעוניינת לדעת אם חוסר הכניסה להריון מאז נובע מבעיה להפרות את הביצה או בעיה שההריון לא מחזיק. מכיוון שהזמן עובר ולא רוצה לעבור טיפולים מיותרים רוצה לדעת אם צריכה לפנות לרופא שמטפל בהפריות או רופא המטפל בהפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור בוסת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015האפשות שהעלית בהחלט קיימת, מומחה פריון עשוי לתת מענה הולם לבעיותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תחילת היריון או מחזוראני23/12/2015
שלום וברכה. ברצוני לברר האם זה נכון שכאבי מחזור לפני התאריך המשוער לקבלת המחזור אינם מעידים תמיד שאכן מדובר במחזור? הבנתי שלעיתים זו תופעה של תחילת היריון האם זה נכון?
אני שואלת היות ואני נמצאת כרגע בטיפולים של הזרעות אך שבוע לפני המחזור אני מרגישה כאבי מחזור, למען האמת עד כה באמת בסוף קיבלתי ולא היה היריון. אבל השאלה היא האם תמיד כשיש כאבים זה מעיד שהטיפול שוב לא הצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה אבל
אני23/12/2015בתחילת ההריון שלי, קצת לפני הבטא ובערך עד שבוע 12 היו לי כאבי מחזור חזקים.
ההריון הסתיים בילדה קטנה ומתוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני24/12/2015תודה לך אשמח לקבל גם לתשובה מהד״ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאבי תחילת היריון או מחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015הצעתי היא לא לסמוך על תסמינים כאלו או אחרים כמדד להיריון או כישלון להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ivfלירון22/12/2015
שאלה לפרופ' אשכנזי
כמה ימים לפני שאיבת הביציות רצוי לא לקיים יחסים.
והאם לא מסוכן לקיים יחסים בזמן טיפול הפוריות כי אז יש מצב להריון לפני שאיבת הביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2015עמדתי היא כי ניתן לקיים יחסים עד2-3 ימים לפני שאיבת הביציות,ו4-5 ימים לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתליאת22/12/2015
שלום רב,
לאחר הפרייה, שבוע 9+4, היום הרופא נשים המליץ לי לקחת חיסון נגד שפעת...
רציתי לשמוע את דעתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליאת23/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד שפעת - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2015לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטמינים פרנטל 9 חודשים מסוכן בתחילת הריון??ravid22/12/2015
יש בו ויטמין A ובטא קרוטן קראתי שזה עלול לגרום מום בעובר. מצד שני כתוב שזה מיוחד לנשים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וטמינים פרנטל 9 חודשים מסוכן בתחילת הריון?? - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2015פרנטל הוא תכשיר להריון והוויטמינים שם הם במינון המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 שני שקים שבוע 6 שק אחד עם דופקשירן22/12/2015
אחרי ivf בשבוע 5 היו שני שקים אחד קטן יותר מהשני ראו גם חלבון בניהם שבוע אחרי אחד שוב גדול יותר השני קטן יותר אחד עם דופק השני בלי, שתי שאלות, השק בלי הדופק אבוד, האם הוא יכול לפגוע בהמשך ההריון? שאלה שנייה המדידה היתה 3.4 סמ ובשבוע זה מדברים על אורך של 5 סמ במקומות שונים באינטרנט זה בסדר או מעיד על משהו אני בשבוע 6 פלוס יומיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 5 שני שקים שבוע 6 שק אחד עם דופק - תגובה
פרופ` דוד בידר23/12/2015כנראה שהשק הקטן לא מתפתח.
זה לא יפגע בשני.
המדידה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)