מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופסור בידר שאלה, האם יש צורך בעוד אולטרא סאונד בשבוע 7????שרון05/01/2016
אני בשבוע 6 נצפה אתמול דופק עוברי שבוע אחרי שהיה שק הריון. והרופא נשים שעשה לי את האולטרא סאונד שלח אותי לבדיקות דם והפניה לביצוע עוד אולטרא סאונד בשבוע הבא. האם זה הכרחי??? הרופא אמר שהדופק והעובר נראים טוב לגיל ההריון. מה ניתן לראות בשבוע 7 ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בעוד בדיקה רק שקיפות עורפי
מיה05/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר שאלה, האם יש צורך בעוד אולטרא סאונד בשבוע 7???? - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2016אולי הרופא שלך לא היה בטוח שהוא ראה את כל הדברים כמו שק חלמון, גודל שק ואולי שם לב למשהוא והחליט לבדוק עוד פעם או פשוט הוא רוצה שתבואי לביקור נוסף מתוך געגוע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחח אני אוהבת את התשובות הציניות
ויקי06/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחח אני אוהבת את התשובות הציניות - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2016זה לא ציני.
האישה צריכה להבין מדוע הרופא מזמין אותה לעוד שבוע, או שהרופא צריך להסביר.
לא צריך להיות מצב כזה שהאישה שואלת אחרי זה למה בעצם הוא הזמין אותי תוך שבוע.
אם היא משלמת על כל ביקור אזי יש תשובה חלקית לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת גם אני עשיתי אולטרסאונד
vika06/01/2016שבוע 5,6 ומוזמנת ליום ראשון שוב פעם.
חשבתי שזה מה שנהוג אחרי שעוברים טיפולי הפרייה
לעקוב איך ההריון מתפתח בשלבים הראשונים.....
אגב - הציני הוא מבחינת תשובה הומוריסטית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת גם אני עשיתי אולטרסאונד - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2016בשבוע כזה עדיין לא רואים דופק ולכן הזמין שוב.
בכל אופן תשאלי תמיד למה ומדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראו דופק בשבוע 6+0 וגם אחרי כמה
vika06/01/2016ימים ששוב עשיתי אולטרסאונד עקב דימומים ראו דופק.
בכל מקרה אני לא שואלת - ההיפך רגועה יותר שאני יודעת מה קורה.
אני אף מתעפקת לא ללכת למרפאה לעשות אולטרסאונד באמצע השבוע. במיוחד שהיו לי דימומים במשך כמה ימים
בכל מקרה חשבתי שזה רגיל אחרי טיפולי פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראו דופק בשבוע 6+0 וגם אחרי כמה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2016את לא שואלת .
האחרות שלא שואלות מבקשות הסבר בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוץ מחומצה פולית אילו ויטמיניםvika05/01/2016
מומלצים לקחת בהריון אחרי IVF?
ומאיזה חודש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוץ מחומצה פולית אילו ויטמינים - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2016צריך לקחת פרנטל ושם יש הכל.
או בכל כדור ברזל, ולא צריך תוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה שלב לוקחים פרטנל?
ויקי06/01/2016כי ביחידה אמרו לי בינתיים רק להקפיד לקחת חומצה פולית
וברזל אני זוכרת שלקחתי בהריון קודם אחרי שבוע 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה שלב לוקחים פרטנל? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2016בברזל יש חומצה פולית.
תתחילי בימים אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שבוע 6+ לקחת ברזל מעכשיו?
vika06/01/2016כדור של פרטנל ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שבוע 6+ לקחת ברזל מעכשיו? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2016המלצת משרד הבריאות היא להתחיל בתחילת ההריון אבל תתחילי בשבוע 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפלות חוזרותלוני05/01/2016
שלום,
אני בת 40 ללא ילדים, אחרי 4 הפלות חוזרות ברצף, נקלטת ישר אך זה נופל, עם בדיקות היסטרוסקופיה וקרישיות תקינות, ולגבי שאר הבדיקות הרופא שלי אומר שרוב הסיכויים שהן מיותרות כי הגיל הוא הפקטור לדעתו, ועד ש"ניפול" על ביצית שתחזיק הריון. האם אתה מסכים? יש טעם לשלוח לפתולוגיה את תוכן ההפלה? שאגב קרתה לי שוב הבוקר והפעם בשבוע חמישי ולא בשמיני כמו כל הפעמים האחרות? אני מתוסכלת שהרי הזמן עובר ואני עלולה להמשיך ולנסות עד ש"אאחר את הרכבת"...מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירון05/01/2016שלום לך
היה לי את אותו סיפור בדיוק לפניי 4 שנים ,4 הפלות ברצף והרופא אמר לי גם כנראה בעיית כרומוזומים ועד שטיפול בייצית תקינה.
לאחר התייעצות עם אחד מרופאי הפורום הזה שהמליץ על בדיקת קרישה פניתי לפרופ' שנתן לי את כל הבדיקות האפשריות לקרישיות יתר ולסוף זאת הייתה הבעייה.
הזרקתי קלקסן בהריון ה-5 שהסתיים בתינוקת בריאה.
תעשי בדיקה לקרשיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
לוני05/01/2016עשיתי בדיקות קרישיות פעמיים ויצאו תקינות, ולמרות זאת אחד ההריונות לקחתי קלקסן 40 מ"ג וגם נפל...אני אובדת עיצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתקשרת במוח אחד
מיכל05/01/2016מיכל יקרה, אני משתתפת בהרגשתך, ורוצה להתפלל עליך. אולי כדאי לבדוק כיוון רוחני, שמישהו אולי נפגע בעבר? לעשות התרת קללות. בבית כנסת. או מקום אחר. בשורות טובות בקרוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הפלות חוזרות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2016אם בדיקות בלוטת התריס תקינות הייתי נותן קלקסן בפעם הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי שלקחתי....
לוני05/01/2016באחד ההריונות לקחתי 40 מ"ג קלקסן למרות שבדיקות הקרישיות יצאו תקינות וגם נפל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הפלות חוזרות - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2016את יכולה לשלוח את הפרופיל ההורמונלי האחרון כולל AMH.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מצב שביוץ מתקיים...מילקי05/01/2016
האם יכול להיות דבר כזה ביוץ כעבור 4 או 5 ימים מסיום הווסת?
(8 , 9 ימים מיום הראשון של הווסת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב שביוץ מתקיים... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2016לא צריך להיות ככה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי ל2 עוברים לאחר טיפוללירון05/01/2016
ד"ר שלום
לאחר הזרעה הין 2 זקיקים 18מ"מ ו-19 מ"מ באותה שחלה
האם 2 הזקיקים מעל 18 יכולים לבייץ באותו מחזור ביוץ ויכול להיות הריון רב עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי ל2 עוברים לאחר טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר05/01/2016יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הזרעהמיטל05/01/2016
היי
בת 26 עשיתי הזרעה ראשונה ב27.12 וצריכה לקבל מחזור ב17.12
בדרך כלל אין לי מחזור סדיר( מאחר לי תמיד)
יש לי סימנים של קבלת מחזור ( כאבים בציצי והיום הייתה לי הפרשה ב׳ז נוטה לחום)
אלו סימנים שבדרך כלל יש לי לפני מחזור אבל המחזור אמור להגיע עוד לפחות שבועיים.
האם זה יכול להיות שההזרעה תזרז לי את המחזור?
או שהלוואי אמן שאלו לא סימני מחזור ויש מצב להריון? ( למרות שאני מכירה את הגוף שלי וככה אני תמיד לפני מחזור)
אשמח למענה מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2016כל האפשרויות קיימות],עלייך להתאזר בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לאחר הזרעה
מירית05/01/2016אך האם זה הגיוני לקבל מחזור הרבה לפני הצפוי? כשבדרך כלל מאחר לי?
יכול להיות שאלו סימפטומים של הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דיי דחופהגלה04/01/2016
בת 44 לפני ניסיון אחרון של תרומת ביציות מבחינתי בחו"ל, ניסיון קודם (וראשון של תרומת ביציות) הסתיים לצערי בשבוע 9 לפני 4 חודשים.
ההחזרה אמורה להתבצע בתאריך 3.2.16 .
בתאריך 30.12.15 התחלתי ליטול גלולות מרסילון (החפיסה 21 יום)...
מתי בעצם אני צריכה להפסיק לקחת את הגלולות כדי שיהיה זמן גם לקבל מחזור וגם להכין את הרחם להחזרה (למיטב זיכרוני לוקח כ14 יום הכנה)..
הרופא אמר לי להפסיק ביום ה 18 אבל זה נראה לי לא מספיק זמן ...
אשמח לקבל חוות דעתכם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דיי דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2016לקראת ה-10 לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהלירון04/01/2016
שלום רב לרופאים היקרים
עברתי החזרת עוברים לפני 5 ימים.
במידה ולא נקלטתי, מתי אני אמורה לקבל מחזור.
אני מקבלת תמיכה של נרות וכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפריה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2016בעוד כשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדודי04/01/2016
רציתי לדעת בתרומת ביצית - עוברים מוקפאים- אם יפסק המחזור האם עדיין ניתן להחזיר את העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2016אין כל בעיה להכין נשים גם בתקופת הבלות לקראת החזרת עוברים מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזילירון04/01/2016
פרופ' שלום
קראתי שאתה ממליץ על הזרעה כפולה ואתמול עשיתי הזרעה
E2 4369
PROGESTERONE 5.4
LH 6.1
2 זקיקים מובילים בגודל 18מ"מ,19מ"מ
עשיתי רק הזרעה אחת מסיבה מסויימת לא התאפשר הזרעה כפולה האם במידה והיה הזרעה אתמול יש סיכויי שלא פיספסתי ביוץ ויש סויכויי להריון מהזרעה אחת לפי תוצאת הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2016כמובן שיש סיכוי גם מהזרעה בודדת,לחילופין אולי כדאי שתקיימי יחסים היום במקום ההזרעה שלא יכולה לצאת לפועל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
לירון04/01/2016פרופ' אשכנזי תודה על תגובתך!
מתי לדעתך בהתאם לבדיקות שכתבתי יהיה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון04/01/2016
ד"ר שלום
אתמול עברתי הזרעה ולפני מס' ימים בבדיקת מעקב זקיקים התגלה צ'יסטה האם זה מפריע לקליטת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2016להלן הסבר מדוע כדאי לבצע הזרעה כפולה:
הזרעה כפולה בטיפולי הפריה - מתי כדאי?
מטופלי פריון רבים (במיוחד במקרים של נעשה שימוש בזרע תורם) עוסקים בשאלה בעלת המשמעויות הרפואיות וכספיות - האם לבצע הזרעה בודדת או כפולה? מה חשוב לדעת לפני שמקבלים החלטה בנושא?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מומחה בעל שם בתחום הפריון, והפוריות
הצג טלפון ?
מטופלי פריון רבים (במיוחד במקרים של נעשה שימוש בזרע תורם) עוסקים בשאלה בעלת המשמעויות הרפואיות וכספיות - האם לבצע הזרעה בודדת או כפולה? מה חשוב לדעת לפני שמקבלים החלטה בנושא?
מחקרים מראים
- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
התנאים להפריית הביצית
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
מה המסקנה?
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות, ובמיוחד את שיעור ההריונות שמקורן בהזרעות של תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בשבוע 5 ו 6 לחוצהויקי04/01/2016
שלום
אני אחרי החזרת עוברים טריים ב 6.12 ו 8.12
הריון עובר יחיד
מיום רביעי התחילו הפרשות ורודות חומות. הלכתי למרכז בריאות האישה. הרופא ראה אף דופק רק לא היה בטוח בהתחלה שזה דופק. ביום שישי בלילה היה ממש דימום שאף טיפטף על הרגל וריצפה.
במיון בשבת ראו שק וחלבון עוברי וגוטב עוברי.
במהלך השבת לא היו דימומים אלא הפרשות חומות. ורודות.
ביום ראשון (אתמול) הלכתי ליחידה המטפלת וראו דופק. אמרושזה ניראה בסדר.
נתנומלי להזריק פרוגסטרון היום בבוקר. (גם ביום רביעי קיבלתי זריקה של חצי אמפולה).
אתמול בלילה שןב היו הפרשות דמיות על התחתונית ובניגוב כל פעם שניגבתי
מה עושים? ממה הדימום וההפרשות יכולים לנבוע?
ומה זה אומר על המשך הריון תקין בע"ה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני שמה נר
ויקי04/01/2016אנדומטרין 3 פעמים ביום.
בהדיקה אחרונה לפני שבוע פרוגסטרון היה מעל 190
ועוד משהו - אין לי ולא היו לי בכלל תופעות של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דימומים בשבוע 5 ו 6 לחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2016עלייך להמשיך בטיפול התומך ויש להניח שהדימום יפסק בהמשך, יתכן מאוד שהדמם הינו תוצאה של ספיגת עובר נוסף שנקלט ולא הגיע לשלב התפתחות שהתבטא בשק היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר בבדיקה הראשונה ביום ראשון
ויקי04/01/2016ביום ראשון שעבר ראו רק שק אחד. לא היו שני שקים.
בבית חולים ראו משהו מאוד קטן הרופא אמר אולי המטומה אך לא היה הטוח.
ביחידה לא ראו וגם אמרו שגם אם יש משהו מאוד קטן ולא מדאיג
בכל מקרה אמרו שלא רואים המטומה
אני כמובן ממשיכה לקחת נרות. היום נשארתי בבית. אבלבעקאום אם זה לא עובר היום מחר האם להשאר בבית עד שייבור? היבודה שלי רובו בישיבה מול מחשב
גם יש לי ילד בן 4 שצריך לטפל בו.
אני לא יודעת איך לנהוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח למענה לא יודעת
ויקי04/01/2016איך לנהוג מחר. באם להשאר עוד יום בבית?
ואיל בכלל יודעים כמה לנוח? אם יש הפרשות? עד שהן לא נעלמות? ואם זה לוקח זמן?.. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה אשמח למענה לא יודעת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2016אין כל בעיה ללכת לעבודה מהסוג שלך,גורל ההיריון יקבע מטיב ההיריון ולא מההתנהלות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי. טי בזמן טיפולי ivfרינת03/01/2016
שלום רב . סובלת מסינוסיטיס קשה וקיבלתי הפניה לבדיקת ct סינוסים . התור שנקבע יהיה במושער ביום החמישי למחזור העתידי , כלומר בזמן הזריקות . האם יכול להשפיע על הטיפול והתפתחות הזקיקים ?,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סי. טי בזמן טיפולי ivf - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2016לא ישפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהליהי03/01/2016
אתמול ב-17:00 הוזרק אוביטרל. היום ב- 19:30 בוצעה הזרעה. 3 זקיקים מובילים. הרופאה אמרה בהזרעה שהיא רואה שאני ממש בביוץ והשאירה לשיקול דעתי האם לעשות מחר באותה שעה הזרעה או שלא. האם כדאי לקיים יחסים בשעה יותר מוקדמת או להימנע מיחסים ולעשות הזרעה נוספת?
צריכה עצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2016לבצע הזרעה נוספת
להלן ההסבר:
הזרעה כפולה בטיפולי הפריה - מתי כדאי?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מומחה בעל שם בתחום הפריון, והפוריות
הצג טלפון ?
מחקרים מראים
- תאי זרע חיים באיברי הרבייה הנשיים 24-40 שעות בממוצע. לעומת זאת, טווח הביוץ לאחר עליית הורמון הביוץ (או זריקת אוביטרל) יכול להתרחש גם נעל 34-40 שעות.
- רק 10% מתאי הזרע עשויים להימצא בחצוצרה בזמן ההפריה של הביצית. לכן, יש לבצע את ההזרעה לא יותר משעות ספורות לפני הביוץ.
- ביצית מקבלת יכולת הפריה כ- 6 שעות לאחר הביוץ. יכולת זו נשמרת למשך 18 שעות נוספות.
- לעיתים, בזמן הביוץ, בדיקת הביוץ אינה מזהה את הורמון ה- LH (הוא הורמון הביוץ).
- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים, גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית.
התנאים להפריית הביצית
נתונים אלו מראים, כי הזרעה כפולה מספקת זמן רב יותר להפריית הביצית ותלויה בשלושה גורמים עיקריים:
- זמן נדידת הזרע לאזור האמפולרי שבחצוצרה, במטרה להפרות את הביצית.
- משך הזמן מרגע פליטת הביצית מהזקיק עד לקליטת הביצית על-ידי הקצה הפיבריאלי הרחוק של החצוצרה.
- משך זמן החשיפה של הביצית לזרע, בסביבה של החצוצרה.
יש שטוענים, כי במחזורי טיפול בהם נעשה שימוש בתכשירים לעידוד ביוץ, לאחר זריקת אוביטרל ייתכנו ביוצים עוקבים בטווח של כמה שעות. בדרך זו, ההזרעה הראשונה תספק לנו מספיק תאי זרע לביצית הראשונה אשר התבייצה, וההזרעה השנייה תספק מספיק תאי זרע לביציות הנוספות, אשר חרגו בשלב מאוחר יותר. תא הזרע זקוק לזמן כדי לקבל את יכולת ההפריה (קפסיטציה), אשר דורש זמן נוסף.
מה המסקנה?
לאתר הפריה של ביצית, הזרעה כפולה יכולה לספק יותר תאי זרע לזמן רב יותר, מה שעשוי להגדיל את שיעור ההריונות המושג באמצעות ההזרעות, ובמיוחד את שיעור ההריונות שמקורן בהזרעות של תורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר הזרעהשרה03/01/2016
שלום,
אני עם חצוצרה ימנית סתומה והפנו אותי לטיפולי הזרעה עם הורמונים- הזרעה ראשונה בת 32 ואף פעם לא הייתי בהריון. תוצאות בדיקת זרע של בעלי תקינות מאד.
אני לאחר טיפול שישה ימים עם 50 ממ פיוריגון ב-4 ימים הראשונים ו42 ביומים האחרונים. ביום החמישי אלו היו התוצאות:
Estradiol 1361
Progesterone 2.1
באולטרסאונד נצפו 3 זקיקים בשחלה השמאלית: 14,16,20 (נצפו מספר זקיקים קטנים)
שחלה ימנית- זקיק 1 10 (נצפו מספר זקיקים קטנים)
ֿביום השישי ניתן אוביטרול ומחר אני שוב צריכה לקחת.
היום בבוקר עברתי הזרעה ולאחריה אני מרגישה נפיחות מאד גדולה בבטן, עד כדי כך שקשה לסגור את המכנסיים ואני מרגישה בחוסר נוחות- האם כדאי ללכת לבדוק את זה או שזה יעבור?
האם התוצאות שלי טובות? מה הסיכוי להריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
שרה03/01/2016רירית 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נפיחות לאחר הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2016מתקבל הרושפ שהטיפול היה כנדרש,והתחושות שאת חשה צפויות בגלל התגובה ההורמונאלית והשחלתית,בכל מקרה אם הנפיחות תימשך יהיה צורך בביקורת רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)