בקע במפשעה

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• בקע במפשעה
    עינת
    18/07/2011

שלום פרופ' יודסין,
    אני פונה אלייך בפורום זה בהמלצת המזכירה שלך.
    הייתי אצלך אתמול בביקורת עם בתי, בת שלוש וחצי, בנוגע לניתוח בקע שאמור להערך בעוד כשבוע וחצי. לפני כשלושה חודשים ראינו את הבקע בבירור וגם אתה זיהית אותו בביקורת אצלך באותה תקופה. מזה כמה שבועות לא ראינו את הבקע, ובאופן דומה גם אתה לא הבחנת בו אתמול, והמלצת שנדחה את הניתוח בשלושה חודשים, או עד לרגע שבו נראה שוב את הבקע.
    אנחנו מתלבטים אם לקיים את הניתוח בעוד כשבוע וחצי בכל זאת, או לדחות. לכן, אני מצרפת תמונה של הבקע שצילמנו לפני כשלושה חודשים, כדי לשאול האם יש בכך כדי לאשש את האבחנה של הבקע, והאם אתה סבור שכדאי לאור זה לקיים את הניתוח בעוד כשבוע וחצי או לדחות בכל זאת כפי שהמלצת.

תודה רבה,
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע במפשעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע במפשעה - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    18/07/2011

חבל שלא ראיתי קודם. חד משמעית ניתוח. אין אבחנה מבדלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע במפשעה - המשך

עינת
    18/07/2011

תודה על תשובתך המהירה.
    נקיים אם כך את הניתוח בעוד כשבוע וחצי.

רציתי לשאול שני דברים נוספים:
    הראשון - מספר רופאים שראו אותה לאחרונה בשל בעיה אחרת (בתחום הגסטרו) ציינו שיש לדעתם בקע קל בטבור (שכחתי להראות לך אתמול לצערי). כשנולדה היה לה בקע בטבור שסברנו שחלף לקראת גיל שנה. אני לא יודעת מה עושים במקרה של בקע בטבור, אבל האם יש מקום שתראה זאת כשנגיע אליך לניתוח בשבוע הבא?

השני - האם כשרואים בקע בצד אחד יש סיכוי שקיים בכל זאת בקע דו צדדי? האם כדאי או אפשר לבדוק זאת במהלך הניתוח?

תודה,
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע במפשעה - המשך - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    18/07/2011

אם יש פתח בטבור - אתקן באותו נתוח (אחרי החתמה על הסכמה).
    בגילה המופלג כשהבקע בצד ימין הסיכוי שיש בקע גם משמאל מאד מאד נמוך ולכן לא נעשה תקון אוטומטי בצד השני. גם בדיקה לפרוסקופית אינה מוצדקת
    No indication = a lot of complications

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו