הידרוצלה....בקע

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הידרוצלה....בקע
    אלינה
    04/08/2011

בני בן שנה וחמישה חודשים.בגיל 5 חודשים ראינו נפיחות באשך ופנינו לרופא שהסביר כי עלינו להגיע לביקורת בגיל שנה.מאחר והיה נראה שהנפיחות נעלמה פנינו רק לפני שבוע כשראינו שהיא חזרה.
    הרופא המליץ על ניתוח אך לא ברור לי האם בשל הידרוצלה או בקע כיוון שבאבחנה הוא רשם בקע/הידרוצלה
    האם כירורג במישוש יכול לדעת בוודאות האבחנה או רק במהלך ניתוח ממנו אין אפשרות "להתחמק"??
    אם מדובר בהידרוצלה האם ייתכן ויעבור מעצמו? אם לא - מה הנזק עד לביצוע ניתוח?
    האם רצוי לנתח כמה שיותר מוקדם?
    הרופא הסביר שיתכן בעייה בזרע והתחממות האשך (האם בגיל זה נוצר זרע - סליחה על הבורות...)
    האם כדאי לבצע us לשלול בקע ?
    הילד לא ממש רגוע וחשבתי שאולי זה קשור - הרופא שלל
    האם בהידרוצלה יש אי שקט? האם אי שקט יכול להיות קשור לבקע?
    איני רוצה לפספס.......ומצד שני אני רוצה להימנע מהניתוח עבורו שכן הוא נולד עם המנגיומות שעלול שינותח בעוד כחצי שנה להסרתן וכן ברקע בעיית פוליפים כך שאני ממש חרדה מהמחשבה של הרדמות כלליות לפני כל פעולה....
    האם ייתכן שיבצעו 2 פעולות שאינן קשורות במקביל ???
    מה אתה מציע לי לעשות?? אני רואה שאתה עוזר בעצותיך המקצועיות והענייניות בפורום.
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצלה....בקע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידרוצלה....בקע - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    04/08/2011

הכל תלוי בבדיקה הקלינית: אם מדובר רק בהידרוצל ואין שום בליטה במפשעה = נהוג לחכות עד גיל 4 שנים.
    אם יש בבכי או בבדיקה בליטה במפשעה בנפרד מהנפיחות בשק האשכים = בקע ויש לנתח.
    אין בעיה לשלב נתוחים משני מקצועות נפרדים תחת אותה הרדמה אך דורש תאום. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן

אלינה
    04/08/2011

אם בכל מה שקראתי נאמר שהידרוצלה לא עובר מעבר גיל שנה מדוע אתה ממליץ לחכות עד גיל 4?
    האם אין זה סבוך יותר לבצע הניתוח בגיל בו ילד כבר מבין הרבה יותר?????
    אשמח להתייחותך
    האם ניתן לבצע אולטראסאונד על מנת לברר בוודאות האבחנה.??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    04/08/2011

הידרוצל בהחלט יכול לעבור עד גיל 4 שנים !!!
    בגיל יותר מאוחר ניתן להכין יותר טוב את הילד לארוע הניתוח בעזרת תוכנות דמיון מודרך.

בדיקת כירורג ילדים מנוסה עדיפה על אולטרהסאונד

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו