ציסטה כבדית

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• ציסטה כבדית
    keti
    02/09/2011

ד"ר נכבד שלום לך!

אני כרגע בהריון בשבוע 34.אני בת 26 ויש לי ילד בן 4 בבית. אני עברתי ניתוח בעקבות סרטן פפילרי עם מעורבות של לימפה צווארית לפני שנתיים.הריון הנ"ל התרחש עם התקן שהוצא. בסקירה ראשונה הודגמה ציסטה בכבד העובר. מאז שבוע 15 ועד היום ללא הגדלה משמעותית מ 3 מ"מ ל 6-7 מ"מ. בדקה אותי רופא בחירה בבית חולים ולדבריה מדובר בציסטה כבדית פשוטה. אני עברתי כמה בדיקות נוספות וכמה יועצים גנטיים כולל מי שפיר בשבוע מאוחר (32). אני מבינה שכרגע אין מה לעשות בנושא, אבל מה השלכות של ציסטה כזו על העתיד של הילד ואיזה סיבוכים יכולים להיות בעתיד?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה כבדית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה כבדית - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    02/09/2011

ראשית בריאות שלמה והמשך הריון מוצלח ולידה קלה.
    לפי הנתונים שאת מביאה כנראה שלא תהיה לציסטה חשיבות כלשהי אם בכלל תתמיד לאחר הלידה.
    אפשרות אחת שמטרידה היא שהציסטה קשורה לדרכי המרה מה שנקרא CHOLEDOCHAL CYST. במקרה כזה יש לנתח בהמשך החיים וממש לא דחוף כל זמן שאין הפרעה בזרימת המרה מהכבד.

הסיכוי הוא מצויין שבכלל לא יהיה ניתוח ואם זו הציסטה הזו -פתיר.

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו