מעי אקוגני בעובר

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• מעי אקוגני בעובר
    טניה
    22/05/2012

שלום רב!
    אני בשבוע 31 להריון ראשון, בדיקת מי שפיר תקינה, ובדיקת צ'יפ תקינה מלבד מיקרודופליקציה על כרומוזום x . לפי בדיקה, העובר ירש ממצא גנטי זה ממני ואני ירשתי את הממצא מאבי. אני ואבי בריאים ללא היסטוריה של ניתוחים בעבר ובהווה. לעובר יש גם קשת אאורטה ימנית אך אקו לב תקין ונשללה תסמונת דיג'ורג' בפיש.

1. אילו מחלות מעיים אופייניות למעי אקוגני כעצם בעובר?
    האם על פי רוב הניתוח אינו מסכן את חיי העובר?

2. האם אקוגניות כעצם במעי העובר היא למעשה חסימת מעיים?

3. האם ידוע לך על קשר בין מעיים אקוגניות ו CCAM (קיים באונה ימנית תחתונה בריאת העובר)?

4. האם תינוק עם מעיים אקוגניות הינו במקרים רבים גם בעל פיגור שכלי לפי המקרים שראית בניתוחים (בהתעלם מהמיקרודופליקציה, כיוון שהמידע לגבי ממצא זה אינו חד משמעי בשלב זה ומתבסס על מחקרים סותרים ומועטים בנושא) ?

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי אקוגני בעובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מתייעץ לגבי התשובה. עוד מעט.

פרופ' רפאל יודסין
    22/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי אקוגני בעובר - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    22/05/2012

נראה לי שהמקרה מורכב מדי לתשובה בפורום פומבי.
    ההגיון הבריא אומר שכדאי לקבל דעה שניה לגבי כל הנושא במרפאה גינטית.

לגבי מעיים אקוגניים התמונה אינה חד משמעית: ממצב תקין, למחלות של טוקסופלסמוזיס, CF ועוד. גם לזה אין לי תשובה חותכת ולבטח שלא בפורום.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת התייעצות

טניה
    22/05/2012

פרופ' יודסין, תודה על התגובה,

כרגע אני ממתינה לתשובות לנוגדני טוקסופלזמה (בדקתי אתמול נוגדני CMV והרפס והם שליליים). כמו כן אני צריכה לקבל בימים הקרובים תוצאות MRI מוח עוברי

אני גם אזמין פגישה נוספת במכון הגנטי לאחר התשובות..

אנחנו מעוניינים להתייעץ איתך בהקשר למכלול הממצאים לאחר שנקבל חוות דעת נוספת ממכון גנטי.
    ***הלידה צפוייה בעוד כחודשיים. תאריך לידה משוער: 26/7

אילו תוצאות נצטרך להביא איתנו לביקור ומתי כדאי להגיע אליך מבחינת עיתוי מתאים (כלומר האם אתה ממליץ על בדיקה נוספת מלבד MRI מוח , CF וטוקסופלזמה לפני שנגיע אליך להתייעצות?)?

האם אין הבדל מבחינתך בין התייעצות במרפאת קהילתית לבין התייעצות איתך בהדסה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת התייעצות - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    23/05/2012

התחום שלי הוא כירורגיית ילדים והיתרון שלי ממוקד בבעיות כירורגיות אם קיימות. לזה לרוב MRI ‎היא הבדיקה הכי קרובה לאמת
    לגבי כל המכלול מרפאה גינטית היא הכתובת ואני מרגיש לא בנוח לתת דעה שניה מעבר להם
    איזו קופה אתם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טניה
    23/05/2012

פרופ' יודסין, שלום רב!

אנחנו מקופת חולים כללית, מדובר בהריון ראשון. שבוע 31.

אני כרגע גם בודקת אפשרויות בנוגע להיכן כדאי לי ללדת מבחינת כירורגיית ילדים טובה . חשוב לי להגיע אליך להתייעצות בנושא כירורגיית הילוד עם כל התוצאות בעיקר לגבי ממצאי הריאה והמעי (וכמובן לאחר קבלת ייעוץ גנטי מעודכן למצב העובר נכון להיום) עוד בטרם הלידה.

כמו כן, אני שוקלת ביצוע ניתוח קיסרי מכמה סיבות, בינהן המצב הכירורגי של העובר (כנראה יצטרך לעבור שני ניתוחים ולא ברור אם בסמוך ללידתו...)וכן לידה בביה"ח טוב כמו הדסה עין כרם לביצע ניתוח קיסרי מוצלח.

תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ושאלות חשובות בתחום הכירורגי

טניה
    25/05/2012

פרופ' יודסין תודה רבה!

אני כעת נימצאת במעקבי אולטרסאונד בהדסה הר הצופים אצל ד"ר דן ולסקי. באותה יחידה נמצא גם פרופ' יגל , שטרם ראה אותי. לגבי MRI מוח עוברי , ביצעתי לפני כשבוע וחצי ואני ממתינה לתשובה בימים הקרובים.
    בנוגע לאקוגניות המעי (שאובחנה בביה"ח סורוקה באותו שבוע בו נבדקתי בהדסה), באופן מפתיע למדי , ד"ר דן ולסקי שלל את הממצא הזה ולטענתו המעיים תקינים.
    נותרו רק שלוש אבחנות ששתיים מהן רואים באולטרסאונד: קשת אאורטה ימנית שאולי נובעת מקיום מיקרודופליקציה על הזרוע הקצרה בכרומוזום x. (צ'יפ גנטי).
    אבחנה נוספת שאחריה נעשה מעקב אדוק הוא קיום CCAM או סיקווסטרציה באונה תחתונה של ריאה ימנית. ממצא זה הולך וקטן ועומד היום על 21*17 מ"מ (לפני שלושה שבועות גודל הממצא היה 28*26 מ"מ). לדברי ד"ר ולסקי, הממצא הזה יהיה קיים בכל מקרה לאחר הלידה גם אם ימשיך לקטון. כמו כן צויין בפניי שקיימות מגבלות לאולטרסאונד, שלעתים מקשות על הערכת מהות הממצא עקב גדילת העובר והמקום שהוא תופס ברחם.

על פי ניסיונך במקרי CCAM או סקווסטרציה לאחר הלידה, האם תוכל לייעץ לי בשאלות הבאות :

1. האם בניתוח יהיה צורך להוריד את כל האונה התחתונה בריאה הימנית, גם אם הממצא תופס רק חלק קטן מהאונה ?
    2. איזו "מצוקה" יכולה להתעורר בתינוק עקב הממצא הריאתי מיד לאחר שיוולד?
    3. כיצד אוכל לדעת באילו בתי חולים קיימת הערכות מיידית ל"מצוקת ילוד" הנובעת מ- CCAM? האם אצטרך ללדת בבית חולים עם מכשור מיוחד לצורך היערכות ל"מצוקה" בתינוק?
    4. האם הלידה יכולה להיות רגילה לדעתך?

אני מתגוררת בב"ש, וביה"ח סורוקה הוא הנגיש לי ביותר, אולם אם יש לך המלצה לביה"ח אחר אני כמובן אשקול זאת ואברר פרטים נוספים.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ושאלות חשובות בתחום הכירורגי - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    25/05/2012

לגבי CCAM או סקווסטרציה בנתונים שהבאת: אין שום סיבה מבחינה זו ללדת בקיסרי ואין כמעט סיכוי שתהיה בעיה נשימתית לאחר הלידה, לבטח לא בעיה שדורשת הערכות חריגה מעבר לניאונטלוג זמין.
    אם מדובר בסקווסטרציה - הקטע מתי שהו מוצא בנתוח טורקוסקופי ואין דחיפות ואין משמעות פונקציונלית לעתיד.
    אם לא רואים דבר לאחר הלידה בצלום חזה חובה מתי שהו לבצע CT ריאות ובכל ממצא ולו מינימלי לכרות את האונה המסויימת. גם בזה אין דחיפות ואין משמעות פונקציונלית לעתיד למעט איסור צלילה עם בלון בלחץ (מותר שנורקל).

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו