הרדמה מלאה או סדציה

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הרדמה מלאה או סדציה
    יעל
    20/06/2012

שלום,
    לבני שומה מולדת במצח,
    תוכננה הסרת השומה בשני שלבים,
    מתוכם בצענו את הניתוח הראשון בהרדמה מלאה,
    כשבועיים לאחריו הילד נפל בגן, פתח את צלקת הניתוח, ונתפר במיון תחת סדצייה.

אנחנו בהתלבטות לגבי השלב השני.

א. מה עדיף מבחינת בטיחות - ניתוח בהרדמה מלאה בחדר ניתוח, או סדצייה + הרדמה מקומית במרפאת חוץ?
    אני די מבולבלת, כי בחדר מיון טען הרופא שסדצייה בטוחה יותר, בעוד הכירורג הפלסטי שמטפל בנו טוען שהרדמה מלאה בטוחה יותר.
    יש לציין שהמנתח אמר שהוא מוכן לנתח בשתי האופציות ומשאיר בידינו את ההחלטה.

ב. האם אולי כדאי בכלל לדחות את הניתוח לגיל 12 ואז לבצע אותו בהרדמה מקומית בלבד? אציין כי כיום סביב הצלקת נשארו שאריות שומה, אולם מדובר במצב לא נוראי בכלל - נראה כמו צלקת לא יפה ממכה. (אני יכולה לחיות עם זה...)
    השיקול שלי לדחות הוא אך ורק הסיכונים שבהרדמה מלאה/סדצייה, לעומת הרווח הקטן שבקבלת צלקת אסטתית יותר בגיל מוקדם יותר.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה מלאה או סדציה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמה מלאה או סדציה - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    20/06/2012

סדציה = הרדמה כללית רק שיש תחושה שזה בחלק הקל יותר וזו טעות.
    מה שחשוב הוא שיהיה מרדים אחראי, שיהיה ניטור נכון, שעומק הסדציה-הרדמה יהיה מדוייק.
    אני בעד שם יותר גדול ואמצעי בטיחות יותר גדולים ועדיין זו אותה הרדמה: חומר דמוי כדור שינה (ברביטורט כשהו) לשינה ומשהו נגד כאבים.

אני בעד הרדמה כללית בידיים מיומנות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו