פיסטולה חזרה לאחר ניתוח?

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• פיסטולה חזרה לאחר ניתוח?
    יעלי
    29/03/2008

שלום דוקטור
    בני בן 9 וחצי חודשים לפני כ 4 חודשים מצאו לו ליד פי הטבעת אבצס, הוא נשלח באופן מיידי לפתיחה בהרדמה כללית, לאחר הפתיחה לא החלים המקום, הפריש כל הזמן מוגלה ולא נסגר, נאמר לנו שעליו לעבור ניתוח אלקטיבי עם אבחנה של פיסטולה, לפני כשלושה שבועות הוא נותח, הפיסטולה גורדה ונצרבה, בביקורת לאחר שבועיים נשאר חריר פתוח(בדיוק באותו מיקום של הפתח הקודם), הרופא אמר שזה צריך להיסגר ושנחזור עוד שבועיים,בשבוע שחלף נסגר המקום לגמרי אך לפני כשלושה ימים נפתח שוב חריר והיום כבר יש שם פתח לא קטן ללא הפרשה מוגלתית נראית לעין.
    האם יש סיכוי שזה עוד ייסגר או שפירוש הדבר שהניתוח לא הצליח?
    מה עושים עכשיו, האם יש צורך בניתוח נוסף?
    מה קורה אם לא מטפלים ומשאירים את הפתח כך??
    כמו כן אני מעוניינת להגיע אליך עם בני לקבלת חוות דעת איך אני עושה זאת?
    בתודה מראש על תשובתך-אמא שכואב לה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיסטולה חזרה לאחר ניתוח?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Perianal Fistula

פרופ' רפאל יודסין
    29/03/2008

המהלך שאת מתארת הוא הדרך הנכונה לטיפול. מורסה יש לפתוח ופיסטולה (נצור בעברית) מוגדרת רק אחרי 4 חודשים מהניקוז הכירורגי ורק אז יש לטפל בה. אני מניח שנעשה ניתוח שבו בכל היקף פי הטבעת נפתחו קפלי הרירית (לרוב 4 עד 5). בעומקם בלוטת השומן הנורמלית ושעקב עומק חריג של הקפלים הם איפשרו במקום אחד הצטברות גרגיר צואה בלי יכולת לחזור לחלל. בהתאסף מוגלה סביבו , היא מצאה דרכה לפרוץ לעור ליד פי הטבעת. אם אמנם כך נעשה הסיכוי שהנצור יחזור במקום זה או במקומות הפוטנציאליים האחרים אפסי (עד היום, בעשרות ומאות ילדים שטופלו תחת ידי בשיטה זו לא היתה חזרה).
    שלושה שבועות מהניתוח אינם מגדירים כשלון אלא בהחלט נמצאים בתוך הטווח הנורמלי של החלמה. רק אם בעוד חודש חודשיים עדיין תהיה הפרשה מהפתח - רק אז יש להתחיל בברור נוסף.

שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו