ניתוח בקע במפשעה לתאומים בני חודשיים

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• ניתוח בקע במפשעה לתאומים בני חודשיים
    אני
    13/06/2016

שלום רב, . התאומים הבנים שלי נולדו בשבוע 35. היום הם בני חודשיים ושבוע. לשניהם יש בקע במפשעה. בביקור אצל הכירוג היום הוא המליץ על ניתוח כמה שיותר מהר לשניהם ויש לעשות את הניתוח בשתי המפשעות לשניהם.
    השאלה שלי- האם באמת כדאי לעשות בגיל כה צעיר את הניתוח?
    ושאלה נוספת- הבנתי מהרופא, שעליהם להיות בצום של 6 שעות. איך אפשר להחזיק תינוקות כה צעירים ללא אוכל כל כך הרבה שעות?
    אשמח לשמוע את דעתך בעניין וכל מידע שתוכל להוסיף לי.
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בקע במפשעה לתאומים בני חודשיים - תגובה

פרופ' רפאל יודסין
    13/06/2016

1. הנוהג בפגים הוא לחכות עד גיל חמישים שבועות, הריון פלוס חיים, כדי למנוע ארועים של הפסקות נשימה ביממה מיד לאיר הניתוח
    2. אם אין ארועים של כליאת מעי שדורשים פניה למיון או החזרה בלחץ ניתן לדחות את הניתוח עד גיל זה
    3. כיום אפשר לבדוק את הצד השני, שאין בו בליטה במפשעה בעת תיקון הצד הבולט. כשהכל פתוח מכניסים מצלמה דרך השק הפתוח ומביטים מתוך הבטן על דופן הבטן בצד השני. כך הפך נתוח אוטומטי לשני הצדדים לנתוח צד אחד ובדיקה של הצד השני. תקון בצד השני רק אם צריך
    4. צום בילדים הוא בחלב אם ארבע שעות ואחרי זה עוד שעתיים של מים תה או נוזל צלול שיכול להכיל סוכר. כך הצופ הוא רק של שעתיים.
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו