הידרוצלה לבן שנה וחצי

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הידרוצלה לבן שנה וחצי
    אנה
    05/12/2017

שלום רב. אובחן אצל הבן שלי בן שנה וחצי הידרוצלה באשך ימין. נולד רגיל בזמן ולא היה הידרוצלה. כירורג ילדים החליט ניתוח בטענה שזה לא יחלוף לבד. אני לא מבינה איך פתאום הופיע הידרוצלה בגיל שנה וחצי? ורציתי להתייעץ אם באמת אין סיכוי שיעבור לבד או אם אפשר לחכות ואין סיכון כלשהו. הוא אובחן בנוסף בקע קטן בטבור ואמר שזה אמור לעבור לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצלה לבן שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Hydrocoele

פרופ' רפאל יודסין
    05/12/2017

הופעת הידרוצל חדש נובעת ברוב המכריע של המקרים מקיום תעלה דקה לחלל הבטן שלא נסגרה סופית ולכן מתירה לנוזלים מחלל הבטן להגיע מטה. התעלה כה דקה שהנוזלים לא חוזרים אלא באיטיות וברור שלולאת מעי (בקע) לא יכולה להיכנס לשם.
    אני נוהג לחכות עד גיל 4 שנים שכן הרוב ייספגו מעצמם ולא יעברו למצב של בקע. ו .. נוזלים סביב האשך ממש לא מפריעים לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרוצלה לבן שנה וחצי

אנה
    05/12/2017

תודה רבה על תשובתך המהירה! והמרגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו