מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש באמה מה כדאי לעשות?חוה27/08/2018
שלום וברכה,
בערך בגיל 3 שמנו לב לנפיחות באמה של ביתי(בצד השני של המרפק ). כשהתחלנו בירור אחד הרופאים אמר לנו שזה המנגיומה(לאחר שצפה בבדיקת האולטרסאונד רקמות רכות ). מאוחר יותר נכתב ע"י רדיאולוג שהודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני עם מרקם בלתי אחיד עם אזור התנזלות במרכז בגודל 1.2×4.7 ס"מ. הגבולות מטושטשים. הממצא יכול להתאים להמטומה תת עורית בשלבים מתקדמים. כשנתיים לאחר מכן רדיאולוג אחר כתב שניתן לזהות נגע הטרואקואי והיפואקואי מוגדר היטב במימדים של 10×40 מ"מ. הממצא לא ווסקולרי ולא חודרני. טיב הממצא אינו ברור.
למען האמת התבלבלתי לגמרי. כשרופא שואל אותי מה יש לה ואני עונה המטומה אז מתחילים להסביר לי שזה לא יכול להיות כי המטומה זה הכחול שרואים לאחר שמקבלים מכה. אז אני אומרת שזה אולי המנגיומה אך גם בזה אני לא בטוחה כי לא ראיתי את הנפיחות ברגע שהיא נולדה ועד גיל 3 ובטוח גם שלא היה לה סימן אדום כלשהו. בפעם השלישית שבה ביתי ביצעה אולטרסאונד לא הוזכרו אחד מההבחנות הנל וגם בגלל זה אני מבולבלת לגמרי וגם בגלל שיש רופאים (רופא כירורג ורופאה התפתחותית) שממליצים לי לנתח זאת ולהוציא את הגוש ויש שממליצים לא לגעת בגוש ואומרים שכדאי שהיא תלמד לחיות עם הגוש כי זהו ניתוח מסובך (אחד מהרופאים אונקולוג המטולוג שהלכנו אליו להתייעץ כי חשבנו שאולי יש לה גידול סרטני והוא שלל זאת לאחר שצפה באולטרסאונד ). בקיצור, התבלבלנו לגמרי ואשמח לדעת למה אי אפשר לקבל אבחנה ברורה ע"י אולטראסאונד . מה אפשר לעשות כדי לקבל את האבחנה הכי מדויקת שאפשר וכן אחר כך לדעת מה אכן כדאי לעשות עם הגוש שהוא מאוד בולט לילדה בת 6.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Lymphangioma
פרופ' רפאל יודסין27/08/2018האחנה שלמעלה מתאימה לממצא שלא היהבלידה, הופיע בהמשך, בתת עור ולא חודר, עיקרו נוזלי בלי חלק מוצק.
אני מציע לעשות US עדכני ולבוא להיבדק.
אם אמנם זו האבחנה הטיפול הוא לפי המיטרד האסטטי. אני נוהג להזריק חומר (בסדציה ובבית חולים) שיוצר דלקת כימית ולהעלים את הממצא. שמו
OK432
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)