הרניה דיאפרגמתית עוברית

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הרניה דיאפרגמתית עוברית
    רחל אהרוני
    14/07/2008

בסקירת מערכות בשבוע 30 להריון התגלה בקע סרעפי חמור עכב כך הלב דחוק באופן משמעותי שמאלה ריאה שמאלית מצומצמת מאוד בשטחה. באיזור שבו אמורה להיות הריאה הימנית נצפה מרקם כבד ופיטולי מעיים השאלות הן: א: מהם סיכויי העובר לחיות ב: באים העובר ישרוד מה הם סיכויי הצלחת הניתוח ג: אשמח לכל אינפורמציה שתחכים אותי תודה רבה. אהרוני רחל (0547828412)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרניה דיאפרגמתית עוברית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Diaphragmatic Hernia

פרופ' רפאל יודסין
    14/07/2008

החיות בבקע סרפעתי ימני הינה קצת יותר מחמישים אחוז. העובדה שגם כבד וגם מעיים בחזה אינה מבשרת אחוז מעל זה. הדברים החשובים לזכור הם שקריטי ללדת במקום שבו יש טיפול נמרץ ביילוד ואם בטלפון המקדים לפני הגעה לחדר לידה נאמר שאין מקום שם יש לפנות לבית חולים אחר שבו יש מקום (ובמצב הפגיות כיום זה לא סינריו רחוק מהמציאות). אחד הדברים שיש בהם נחמה (אם כי אכזרית) הוא שברוב המכריע מאד של המקרים, אם היילוד עובר את התקופה הראשונה הוא יוצא ללא פגמים נוספים (אני מבין שנעשתה בדיקה גינטית וסקירת מערכות דקדקנית).

לא לגמרי מעודד אבל אני בהחלט מכיר ילדים מבוגרים רבים שהיתה להם הבעיה הזו והם תקינים לגמרי בריאותם בהמשך.

אני פה לכל שאלה וגם במרפאתי לשיחה פנים אל פנים.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו