יהונתן

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• יהונתן
    רונית קאהן
    27/07/2008

פרופ' יודסין שלום, שמי רונית, אני אמא של יהונתן. ראית את יהונתן לפני שנתיים וחצי במסגרת שהותנו באלין. אז בקשנו את חוות דעתך בנוגע לאוטם פי הטבעת של יהונתן. בינתיים יהונתן היום כבר בן ארבע וחצי עם פיגור קשה בנוסף למומים הפיזיים שאובחנו אצלו, כמו חיך רך שסוע ואוטם פי טבעת וגסטרוסטום. הוא נעזר בחמצן סביבתי מגיל שנה וחצי, הראות והלב פגועים ולא מוכנים לנתח אותו. כרגע מה שעומד על הפרק זה ניתוח החיך השסוע משום שיהונתן סובל קשות מדלקות אזניים, כאבים קשים, חוסר שקט, חוסר שינה ולדעתנו גם איבוד שמיעה משמעותי. חשוב מאוד להדגיש שמדובר בילד מדהים עם מוטיבציה אדירה ויכולת למידה. מטבעו, יהונתן הוא ילד שמח ומלא חיים. אלא שאין רגע מנוחה ברמת הפיזיות שלו. לאחרונה יהונתן סבל קשות משלשולים במשך כשלושה חודשים ולאחר בדיקות שעוד לא הסתיימו, כי חלקן צריכות להיות בהרדמה וכאמור, לא רוצים להרדים אותו, הבירור לגבי המעיים עוד לא הסתיים. ונושא החיך השסוע גם הוא בעוכריו. הסיבה שאני פונה אליך היא כי הייתי רוצה למצוא מקום בו יסכימו לנתח את יהונתן ולפתור אותו סוף סוף מהמצוקות הפיזיות עד כמה שניתן. אנחנו גרים בשכניה שבגליל התחתון וברמת בית חולים אין באזורנו מי שילווה אותנו. גם בית חולים שניידר לא מוכנים לבדוק את הנושא יותר לעומק. אני מבינה שלהרדים ילד כמו יהונתן כרוך בסיכונים אבל אני גם חשה שאנחנו לא מקבלים תשובות מעמיקות ושיותר פותרים אותנו כלאחר יד. אני גם מאמינה שאם איכות החיים של יהונתן היתה משתפרת ברמה הפיזיולוגית היינו רואים התקדמות הרבה יותר משמעותית. יותר מהכל הסבל הוא יום יומי ובעודי כותבת לך אני שומעת אותו בוכה מכאבים. אני פונה אליך מתוך תקווה שיהיה לך מה להמליץ לי לעשות הלאה תודה וסליחה אם העמסתי עליך (אין לנו למי לפנות יותר) רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יהונתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Imperforate Anus

פרופ' רפאל יודסין
    27/07/2008

ליבי אתכם.
    כשיש קולוסטומיה היציאות חייבות להיות קרוב לקשות שכן קטע המעי שייתווסף למערכת לאחר ניתוח אטמות פי הטבעת הוא קצר ולא משנה את ספיגת הנושלים. מכאן, ששלשולים אינם בגלל הקולוסטומיה ולא ישתפרו עקב הניתוח.
    כאשר יש בעיה בהרדמה שהיא מסכנת חיים יש לחשוב מה הרווח מהניתוח ובמקרה הזה, על פניו, הרווח קטן. להיפך, צואה נוזלית מפי הטבעת יכולה למרר את החיים בכיבים בעור סביב פי הטבעת.

סוד העניין הוא בהרדמה כך שהשלב הראשון כדי להתקדם הוא ייעוץ ע"י מרדים ילדים שיבדוק את כל המכלול ואמר כמה סיכון יש בהרדמה. אחרי אישור שאמנם הסיכון סביר יש לחשוב מה "הרווח" מהעברת פתח הצואה מהקולוסטומיה אל פי הטבעת.

את מציינת שהוא בוכה מכאבים: האם העור סביב הקולוסטומיה תקין ? אם הוא תקין לבטח שאין בקולוסטומיה עצמה כל גורם לכאב (רק העור מסביב). אם הוא מגורה הרי שאחות סטומה יכולה לעשות פלאים בשיפור העור.

כל טוב ובריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו