שאלה

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לילך
    14/09/2008

בוקר טוב , איפה הולך הדם שלי ?!!!!!!!!!!! ..................... אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת שום תרופות ... לפני שבועיים סבלתי מכאבי בטן , הקאות , כאבי ראש , סחרחורת , וחולשה כללית ... הלכתי למיון ואישפוזו אותי , שמה בדיקות הדם לא יצאו תקינות , ו- HB היה 7.5 ( זאת הפעם הראשונה שזה קורה , ולפני כחודשיים היה HB 14.7 ) , באישפוז קיבלתי 4 מנות דם , נוזלים , ... אחרי 2 מנות הדם הראשונות עלה ה- HB ל 10.8 ולמחורת ירד ל 8.3 , ולכן קיבלתי עוד 2 מנות ואז עלה ל 11.2 ויום אחרי ירד ל 10.1 ... שוחררתי מבה"ח על דעת עצמי ( בגלל שדודי נפטר ) . אתמול עשיתי בדיקת דם כללית במרפאה , והתשובה באינטרנט מראה שה- HB ירד עוד פעם והוא עכשיו 8.1 . אז מה עושים במצב כזה ? האם אקבל עוד מנות דם או יש תרופות לזה ?! והשאלה ששאלתי אותה בהתחלה , איפה הולך הדם שלי ? הם אמרו שאני מאבדת דם (מדממת) ממקום כלשהו , אבל מאיפה ?!!! ואיך אפשר לדעת ?!!! באישפוז , עברתי בדיקות מקיפות כמו גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , צילומי בטן , CT בטן עם שתיית חומר ניגוד וגם הזרקת חומר ניגוד , צילומי בטן עם באריום , ... והכל יצא תקין ולא מראה שום דימום . תודה מקרב לב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום ?

פרופ' רפאל יודסין
    14/09/2008

אמנם אני רחוק מכירורגיה כללית אבל ...
    1. אם אין צואה שחורה (=מלנה) לרוב אין דימום כזה משמעותי מדרכי העיכול.
    2. אם ב US אין דם בבטן משמעו שאין דמם לחלל הבטן.
    3. אם המחזור לא ענקי - כנראה שלא שם.
    4. לבטח עשו משטח דם לראות אם היה פרוק הדם (נוגדן, G6PD ועוד). גם תאי דם צעירים רבים (=רטיקטלומיטים) יכולים להעיד שהיה פרוק דם (=המוליזה).

בסוף כל הסודות יוצאים לאור ויהיה פתרון. רק סבלנות.

בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו