הירשפרונג ושלשולים

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הירשפרונג ושלשולים
    שלומית
    18/10/2008

שלום, בתי בת שבע וחצי. היא נולדה ואובחנה עם מחלת הירשפרונג ונותחה בגיל ארבעה חודשים. לאחר גמילה, מגיל שנתים וחצי ועד היום מידי פעם היתה מלכלכת תחתונים בצואה. ניתן לומר שגם לאחר בדיקת רופא נמצא שאין לה בעיה פיזיולוגית אלא פסיכולוגית והיא מטופלת מזה למעלה משנתים אצל פסיכולוגית עם תקופות טובות יותר ופחות. אני פונה אליך עכשיו כי לפני כשלושה שבועות היה לה שלשול פתאומי אשר חלף. בשבוע הנוכחי זה קרה פעמיים פעם בערב סוכות ופעם וביום שישי ה17.10.08 . מדובר בשלשול פתאומי חולף. לא ברורה לי הסיבה. נשאלת השאלה האם אנו אמורים להיות מודאגים והאם זה קשור באיזה צורה לרקע שלה. תודה מקרב לב, שלומית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הירשפרונג ושלשולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Hirschsprung's Disease

פרופ' רפאל יודסין
    18/10/2008

לא כתבת היכן נותחה והיכן המעקב אך אני מתאר לעצמי שעברה ניתוח ע"ש SOAVE ושיש יציאות יום יומיות. כדי להעריך מקור השלשול, אם הוא ENTEROCOLITIS או רק ביטוי לאגירה ו OVERFLOW INCONTINENCE אני נוהג לבצע צילום בטן ריקה בשכיבה בלבד ומשם להמשיך. יש הבדל גדול בין מעי גס רחב ומלא צואה לבין מערכת ריקה. כשיהיה בידך נתון זה אוכל להמשיך (רצוי לצרף תמונת הרנטגן כ JPEG).

חג שמח ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו