ניתוח בקע מפשעתי לילדה בת שלוש וחצי

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• ניתוח בקע מפשעתי לילדה בת שלוש וחצי
    יעל
    05/12/2008

לפני כחודשיים וחצי גיליתי את הבקע במפשעה של בתי מצד ימין, אך בתי היתה חולה באבעבועות והניתוח נדחה. אציין שיחד עם הבקע המפשעתי היא תנותח גם לבקע טבורי קטן שיש לה. הניתוח יהיה באסותא. בתי בריאה באופן כללי אך דווקא בחודש האחרון לאחר ביקור אצל רופא אאג גילינו שיש לה פוליפ (בצילום רנטגן). השאלה היא כזאת: 1. האם הפוליפ עלול לגרום לקשיים בהרדמה? בעיקרון אף פעם לא היה לה הפסקות נשימה, היא קצת נושמת כבד בדרך כלל וקצת נוחרת בלילה, אך לא משהו מעבר לזה. 2. האם כדאי לשקול לנתח את הפוליפ לפני הבקע או אולי ביחד עם הבקע? 3. עדיין לא קיבלנו חוות דעת שניה על הפוליפ והצורך לנתחו ואני חוששת להמשיך ולדחות את ניתוח הבקע בגלל זה? האם החשש שלי מוצדק? כמה זמן מאת גילוי הבקע צריך לנתח בשביל לא להגיע למצב של כליאה? בשבועיים האחרונים היא התלוננה פעמיים על כאבים באזור הפשעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע ואדנואידים

פרופ' רפאל יודסין
    05/12/2008

לא ברורה בכלל הבעיה בקשר לפוליפ. אם אינו סימפטומטי למה שמישהו ירצה לנתחו ?
    לגבי הבקע הטבורי - אין בעיה בדחיה
    לגבי הבקע המפשעתי - אם אין רגישות באזור שנמשכת מעל שעה הרי שאין כנראה ארועי כליאה משמעותיים ואין בעיה בדחיית הניתוח אם כי לא ברורה לי הסיבה כרגע משהתרחקתם ממחלת האבעבועות.

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו