אשכים טמירים

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• אשכים טמירים
    טל
    14/01/2009

לבני בן 5חודשים יש שני אשכים טמירים, היינו לא נמצאים בתוך שק האשכים, אלא בתעלה. שאלותי הם כדלקמן: מתי רצוי לעשות את הניתוח או לחילופין האם כדאי להמתין עד גיל מסויים בכדי לראות באם האשכים ירדו לשק לבד? האם מדובר בניתוח מסובך? האם יש צורך בהרדמה כללית או מקומית? האם מדובר בדבר גנטי? האם יש סיכוי שתהיה לילד פגיעה בזרע עקב כך? נא לחזור בתשובה למייל שלי, בדחיפות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשכים טמירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טמירות דו-צדדית

פרופ' רפאל יודסין
    14/01/2009

טמירות דו-צדדית כרוכה באמת באחוז מעט יותר גבוה של אי פוריות מעבר לאוכלוסיה הרגילה אך כנראה שאם הניתוח מבוצע במיומנות (ללא פגיעה בכלי הדם ובחבל הזרע) ומביא את שני האשכים לתחתית שק האשכים, ולפני גיל שנה וחצי הרי שהסטטיסטיקה משתפרת.
    נהוג לנתח בגיל שנה. יש הנוהגים לנתח צד ורק לאחר מכן, בהרדמה נוספת, את הצד השני. אני נוהג לנתח שני הצדדים באותה הרדמה.
    ההרדמה תמיד הרדמה כללית. בילד בריא ובידיים מיומנות היא הדבר הבטוח ביותר לביצוע הניתוח.

הסיכוי שהאשכים ירדו מעצמם קיים אך מאד קטן (אם אמנם הם אשכים טמירים).

נראה לי שהגיע הזמן לראות כירורג ילדים ולקבוע תיזמון ניתוח עם בדיקה קרוב לפני כן.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו