תפרים במצח לאחר פציעה לפעוטה

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• תפרים במצח לאחר פציעה לפעוטה
    שגית
    27/08/2009

שלום רב,
    ביתי עומר, בת שנתיים ושמונה חודשים נפצעה במצח (קפצה מהספה לתוך הדופן של שולחן עץ)
    החתך שנוצר גס ועמוק ונתפר בשניידר תפרים פנימיים וחיצוניים (מספר תפרים 5-7).
    אתמול הוסרו התפרים. למזלנו תפירה מקצועית וטובה, צלקת דקה אך די ארוכה (6-7 ס"מ משורש הגבה בצורת סהר במצח עצמו).
    שתי שאלות -
    ראשית לגבי משחות טיפוליות לטישטוש/העלמת הצלקת אשמח לקבל המלצה או שתיים.

שנית אני מאוד מודאגת מהכניסה לגן חדש (32 ילדים עם 3 גננות). רופא הילדים ראה אותה לאחר הסרת התפרים וקבע כי אין מניעה מבחינה רפואית להיכנס לגן
    כאמא אני מאוד מוטרדת שכן כל פעולה יומיומית בגן,( חיבוק חבר, אלימות בין הילדים, נפילה תמימה) עלולים לפגוע בצלקת ולהסב כאב רב ואם לא חמור מכך.
    האם ההמלצה היא לחבישה מוחלטת (רופא הילדים דווקא אמר שצריך לאוור - האם אפשר לחבוש בפלסטר עם פד גזה בשעות הגן ולהסירו אח"כ) או לאוורר. (החבישה עשויה לסייע גם במניעת חשיפה לשמש). ומהם הסיכונים? הראשון לספמבר קרב ועימו החרדות והחששות הגואים.
    אודה להתייחסות,
    בברכה
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפרים

פרופ' רפאל יודסין
    27/08/2009

נראה שזה שתפר יודע כמה היטב תפר ובאיזה חוזק התפרים. אם את חוששת, ניתן לשים STERISTRIP על גבי החתך. זהו פלסט נייר מאוורר וימנע ממך את החרדות. אני לא בטוח שזה חיוני.

בהצלחה בלימודים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו