לולאת מעי מורחבת באולטרסאונד

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• לולאת מעי מורחבת באולטרסאונד
    אסתר סטנובסקי
    09/09/2009

שלום פרופ יודסין. אי בשבוע 35 להריון עם IUGR משקל התינוקת 2 ק"ג. משבוע 31 נצפו לולאות מעי מורחבות. באולטרסאונד היום נצפתה לולאת מעי מורחבת מאוד. אבקש לדעת מהם הסיכונים בכך? האם יש בדיקות או התערבות נוספת מעבר לאולטרסאונד בשלבי ההריון? מה עושים אחרי הלידה וכיצד אוכ להבטיח כי אתה תוכל לנתח את התינוקת במידת הצורך? מהם הסיכונים בניתוח במידה ויהיה צורך? ועל מה זה עלול להעיד בהתחשב בשלב הגילוי של הלולאה. העובדה שהיה לה גם מוקד אקוגני בלב כשהאקו נמצא תקין. אציין כי הודגם אנוס באולטרסאונד היום. מה ההסתברות כי יהיה צורך הניתוח או לא ומה מידת הסיכון של ניתוח מעין זה? האם יש סכנת חיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לולאה

פרופ' רפאל יודסין
    10/09/2009

אי אפשר להתחייב אבל הסיכוי הינו רב שמדבור בנתק כלשהו של המעי - דבר הניתן לתיקון לאחר הלידה. לא דחוף !!
    אחרי הלידה בודקים את התינוק, רואים שאמנם יש פי טבעת ונרגעים. לאחר מכן מכניסים צינור מהפה לניקוז הקיבה ומצלמים. אם אמנם האבחנה עדיין קיימת בודקים את כל שאר המערכות ולאחר מספר שעות ואפילו יום יומיים מנתחים את התינוק. הניתוח בהרדמה כללית אך בידיים נכונות, אם אמנם מדובר בנתק של המעי (ולכן התרחבות לפני נקודת הנתק) יש סיכוי מצויין לניתוח לא מסובך במיוחד עם סיכויי החלמה מצויינים.
    אם אמנם אתם רוצים שאנתח חשוב כבר עכשיו לברר בביטוח המשלים שאמנם התינוק מכוסה ומיד לאחר הלידה לרשום אותו (כשהוא עדיין בבית החולים) לקופה ולדאוג שהביטוח המשלים חל גם עליו.

יהיה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לולאות מעי

יפית
    03/11/2009

היי סליחה על ההפרעה אבל אני ההיתי מעונינית לדעת מה איתך ועם הבדיקות פשוט אני נמצאת בשבוע 26 וגם אצלי יש בעיות במעים ויש לי בדיקה מול רופא כרוגי בעוד 3 שבעות בנתיים אני על קוצים ולא יודעת מה?? מי?? ומדוע ??

בנוסף רשמתי הודעה לד"ר על בעיתי, יום טוב ובשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו