מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- absess peri-anal בתינוק בן 1.5 חודשפלורה19/09/2009
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי שמתי לב אצל בני בן החודש וחצי למעין גולה בפתח היציאה של פי הטבעת (בקו בין פי הטבעת לאשכים). בתחילה לא ייחסתי לדבר חשיבות אך עם הזמן נראה לי כי הגולה גדלה והתחילה לכסות את פתח פי הטבעת. אתמול הופיע על הגולה מעין חצ'קון קטן מוגלתי. פניתי לרופא משפחה שאמר שזה אבסס פרי-אנאלי. הוא ניסה לפוצץ את זה ביד אך ללא הצלחה ואמר שצריך לפתוח את זה עם מחט ולנקז אך כרגע הגולה קטנה מדי בשביל הליך זה ועלי לחכות שתגדל ואז לגשת לכירורג או למוקד על מנת לעשות זאת. הוא רשם בקטרובן ל 7ימים 4 פעמים ביום.
אני מאוד מודאגת שאם אני אחכה עד שהגולה תגדל יכולים להיות סיבוכים וגם להתפתח פיסטולה
האם עלי לגשת למיון בדחיפות או שאני יכולה לחכות לתור לכירורג ילדים בעוד שבוע לחוות דעת נוספת?
עד כמה המשחה באמת עוזרת? כי אין מוגלה שרואים זה מעין גולה מכוסה בעור
כמו כן האם ניתן לנקז אך ורק בהליך עם הרדמה כללית או שיש אפשרויות אחרות ?
האם בכלל חייבים לנקז בהליך כירורגי?
מה הסיכונים בהרדמה כללית, אם בכלל, לתינוק כה קטן?
איפה כדאי לעשות זאת ? האם דרך מיון של בית חולים זאת אופציה טובה או שעדיף דרך כירורג ילדים?
סליחה על השאלות הרבות ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Perianal abscess ?
פרופ' רפאל יודסין19/09/2009התאור מתאים למורסה פריאנלית למעט שלא כתבת שיש רגישות במקום.
גורלה של מורסה: ** אם נותנים אנטיביוטיקה - חמישים אחוזים מתרפאים (גם במשחה כמו שקבלת)
** אם מנקזים - חמישים אחוז מתרפאים
הניקוז יכול להעשות בהרדמה מקומית שכן כל שצריך הוא לבקוע את "ראש" המורסה. הרדמה כללית אפשרית ובידיים מיומנות כשלילד אין בעיות רקע בריאותיות לא צריכות להיות שום בעיות וההרדמה בטוחה.
בשני המקרים (אנטיביוטיקה או ניקוז) יש כחמישים אחוז של הילדים שתמשיך הפרשה מהמקום לסירוגין (כולל מראה של מורסה חוזרת שיש לנקז שוב). רק לאחר 4 חודשים מוגדרת פיסטולה ויש צורך \בניתוח בהרדמה כללית.
נשמע לי שנסיון המשחה סביר ונכון.
אם תזדקקי לניקוז - חדר מיון הוא המקום וזו פרוצדורה שכיחה ופשוטה.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)