absess peri-anal בתינוק בן 1.5 חודש

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• absess peri-anal בתינוק בן 1.5 חודש
    פלורה
    19/09/2009

שלום רב,
    לפני כשבוע וחצי שמתי לב אצל בני בן החודש וחצי למעין גולה בפתח היציאה של פי הטבעת (בקו בין פי הטבעת לאשכים). בתחילה לא ייחסתי לדבר חשיבות אך עם הזמן נראה לי כי הגולה גדלה והתחילה לכסות את פתח פי הטבעת. אתמול הופיע על הגולה מעין חצ'קון קטן מוגלתי. פניתי לרופא משפחה שאמר שזה אבסס פרי-אנאלי. הוא ניסה לפוצץ את זה ביד אך ללא הצלחה ואמר שצריך לפתוח את זה עם מחט ולנקז אך כרגע הגולה קטנה מדי בשביל הליך זה ועלי לחכות שתגדל ואז לגשת לכירורג או למוקד על מנת לעשות זאת. הוא רשם בקטרובן ל 7ימים 4 פעמים ביום.

אני מאוד מודאגת שאם אני אחכה עד שהגולה תגדל יכולים להיות סיבוכים וגם להתפתח פיסטולה
    האם עלי לגשת למיון בדחיפות או שאני יכולה לחכות לתור לכירורג ילדים בעוד שבוע לחוות דעת נוספת?

עד כמה המשחה באמת עוזרת? כי אין מוגלה שרואים זה מעין גולה מכוסה בעור

כמו כן האם ניתן לנקז אך ורק בהליך עם הרדמה כללית או שיש אפשרויות אחרות ?
    האם בכלל חייבים לנקז בהליך כירורגי?
    מה הסיכונים בהרדמה כללית, אם בכלל, לתינוק כה קטן?
    איפה כדאי לעשות זאת ? האם דרך מיון של בית חולים זאת אופציה טובה או שעדיף דרך כירורג ילדים?

סליחה על השאלות הרבות ותודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Perianal abscess ?

פרופ' רפאל יודסין
    19/09/2009

התאור מתאים למורסה פריאנלית למעט שלא כתבת שיש רגישות במקום.
    גורלה של מורסה: ** אם נותנים אנטיביוטיקה - חמישים אחוזים מתרפאים (גם במשחה כמו שקבלת)
    ** אם מנקזים - חמישים אחוז מתרפאים
    הניקוז יכול להעשות בהרדמה מקומית שכן כל שצריך הוא לבקוע את "ראש" המורסה. הרדמה כללית אפשרית ובידיים מיומנות כשלילד אין בעיות רקע בריאותיות לא צריכות להיות שום בעיות וההרדמה בטוחה.
    בשני המקרים (אנטיביוטיקה או ניקוז) יש כחמישים אחוז של הילדים שתמשיך הפרשה מהמקום לסירוגין (כולל מראה של מורסה חוזרת שיש לנקז שוב). רק לאחר 4 חודשים מוגדרת פיסטולה ויש צורך \בניתוח בהרדמה כללית.

נשמע לי שנסיון המשחה סביר ונכון.
    אם תזדקקי לניקוז - חדר מיון הוא המקום וזו פרוצדורה שכיחה ופשוטה.

שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו