ביופסית כבד לילדה בת 3

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• ביופסית כבד לילדה בת 3
    שירה
    09/12/2009

שלום רב,
    לביתי בת השלוש נמצאו אנזימי כבד מוגברים - במעקב ללא שינוי משמעותי מזה כבר למעלה מחמישה חודשים ( נורמות עומדות סביב ALT 216- AST 180ׂ)

החשד הוא לאוטו-אימוני-הפטיטיס והופנינו לעשות ביופסית כבד. יש לי 3 שאלות:
    1. האם ייתכן אבנים בכיס מרה בגיל הזה? לאור העובדה שאני עברתי התקפי כיס מרה עם אנזימי כבד מוגברים במהלך ההריון וניתוח מייד אחרי הלידה, וכן אימי, אחותי דודתי וסבתי- כולנו עברנו כריתת כיס מרה בשל אבנים.
    2. האם אולטראסאונד תקין שולל אבנים? (לי לא מצאו את האבנים באולטרסאונד ביותר מ 6 בדיקות)
    3. מי האדם המומחה בארץ לביופסית כבד לילדים בגיל כה צעיר?

תודה רבה
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסית כבד לילדה בת 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד

פרופ' רפאל יודסין
    09/12/2009

האם נעשה US לכיס מרה ? אם תקין ואין שום הרחבת דרכי מרה ואין שינויים ברקמת הלבלב וכיס מרה עם דופן דק ואם אין בדיקות חיוביות לוירוסים הגורמים לדלקת וירלית של הכבד - נראה שהעצה לגשת לביופסיית כבד במקום.

אין לי שם מסויים אבל רופאי הילדים אמונים על הנושא והוא לא מסובך. עושים ביופסיות מהכליות מהכבד ואין בכך דבר מיוחד.
    כמובן שצריך בדיקת תפקודי קרישה ולקיחת בדיקת דם לסוג דם לפני הביופסיה.

אם עדיין יש לך ספק - גסטרואנטרולוג ילדים הוא הכתובת לדעה שניה. בהדסה: ד"ר אייל שטייר 026778899

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו