תוספתן

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• תוספתן
    אמא
    20/10/2007

שלום,

לפני שבוע כאבה מאוד לבני בן ה- 7.5 הבטן בצד ימין וכמו כן הוא הקיא. לקחתי אותו לקופ"ח והרופאה שלחה אותנו למיון בחשד לדלקת בתוספתן.
    כעבור כ- שעה חלף הכאב המסיבי ונשאר רק הכאב במגע עם המקום. (ללא הקאות)
    במיון נלקחו בדיקות דם, נעשה אולטרסאונד והוחלט על אשפוז למשך הלילה (בצום).
    בבוקר הוחלט לשחרר את בני הביתה כי כבר אין לו כאב מסיבי ורק רגישות למגע באזור התוספתן.
    ערכי בדיקות הדם הן:
    WBC 15.8
    RBC 5.02
    HGB 13.7
    HCT 38.8
    MCV 77.4
    PLT 378
    NEUT% 71
    LYMPH%17
    MONO% 5
    EOS% 2
    ATYPICA% 5
    GLU-BL MG/DL 100.2
    KMMOL/L 4
    NAMMOL/L 138.6
    BUNMG/DL 14.6
    CREATMG/DL 0.46
    CREACT MG/L 21.76

על פי הבדיקות נאמר לי שיש דלקת (היכן שהוא בגוף ולא בהכרח בתוספתן). עוד אמר לי הרופא שבהרבה מיקרים ילדים שבאים למיון עם דלקת חמורה בתוספתן הם ילדים שתקופה האחרונה (שבוע שבועיים) סבלו מכאבי בטן חזקים שחלפו. ושעלי להיות "ערנית" לגבי בני. (גם כיום שישה ימים אחרי עדיין כואב לו במגע עם המקום).

אשמח אם תוכל להסביר לי האם באמת יכול להיות כזה מצב אצל בני?

תודה
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספתן

פרופ' רפאל יודסין
    20/10/2007

אני מעתיק את התשובה שכתבתי בפורום המקביל. לא שיניתי דעתי:

לפי תאורך החשד לדלקת בתוספתן עדיין לא נשלל סופית, אם כי רופאים שבדקו אותו השתכנעו שניתן לשחררו ממיון. כשיש ספק חוזרים על בדיקת US ולעיתים עושים אפילו בדיקת CT. בדיקת CT מאד מקובלת בארה"ב במקרים כאלו ויש על כך בקורת רבה. בכל מקרה, היא מאד החלטית. אין ברירה אלא לחזור ולהיבדק ע"י כירורג ילדים בקרוב.

בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תוספתן?

אמא
    28/10/2007

שלום לך פרופ' יקר,

היום לקחתי את בני שוב למיון בעקבות הקאות מרובות וכאבי בטן (עד 15 הקאות). למיון הגעתי אחרי שדיברתי עם הכירורג שהמליץ להגיע לבדיקה בעקבות החשד לתוספתן מודלק מלפני שבועיים.
    כאשר הגעתי למיון בני כבר חש מצויין הבטן שלו הייתה רכה.
    ולכן שיחררו אותנו לאחר בדיקה ידנית של הרופאה במיון ( לא בוצע אפילו ספירת דם ולא בדק אותו כירורג). נאמר לי שבמידה ושוב תהיה החמרה במצבו כלומר (הקאות, כאבי בטן, חום) לחזור למיון.
    לשאלתי: נראה לך בדיקה רצינית מה שבני עבר היום? (הרופאה במיון אמרה שהיא לא רוצה לעכב אותנו כי המיון עמוס מאוד). לפני בואי למיון אמרתי לבני לקפוץ להתכופף וכו' בדיוק כמו שעשו לו בכירורגית לפני שבועיים בכל אחד מהם אמר שכואבת לו הבטן. כרגע שאלתי את בני אם כואב לו הבטן והוא אמר שכן אבל באזור הטבור.

תודה אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' רפאל יודסין
    03/11/2007

ללא התפתחות חום, ללא התמקדות כאבים ורגישות מתמדת בבטן ימנית תחתונה ללא סימנים ממערכת העיכול ולבטח אחרי שבועיים - הסבירות שיש לוו כרגע דלקת בתוספתן נמוכה עד אפסית.

בדיקת צואה לפרזיטים נדרשת בשלב זה

שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו