הידרוצל

מנהל הפורום

פרופ` רפאל יודסין
פרופ' רפאל יודסין
לקביעת תור אצל פרופ' רפאל יודסין ללא פרסום בפורום

• הידרוצל
    מיואש
    13/04/2010

שלום פרופ',
    אני מקווה שאני אהיה מובן.
    לבני בן השנה ושלושה חודשים הובחן הידרוצל באיזור גיל שנה (ללא בקע), המלצתו של הכירורג היתה ניתוח וכמה שיותר מהר למניעת סיבוכים ולמניעת הגעה בהולה לניתוח.
    לאחר המלצתו נכנסנו לאינטרנט וראינו את דרך ראייתך לטיפול בהידרוצל (לא לפני גיל 4 שנים). מאז הלכנו לשמוע עוד כירורגים וקראנו עוד באינטרנט ואני מוכרח להגיד שלא נתקלנו בדיעה כשלך.
    פרופ' מה צריך לעשות זוג הורים מודאג שרוצה בטובת הילד, מדוע יש 2 דיעות כ"כ שונות על נושא אחד?
    דבר נוסף, הילד מאוד לא רגוע לפעמים ולא ישן שינה איכותית בלילה (מתעורר הרבה פעמים) ונשללה כל סיבה בריאותית לדבר, האם ההידרוצל יכול להוות לתינוק אי נוחות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Hydrocoele

פרופ' רפאל יודסין
    13/04/2010

הידרוצל פרושו מים סביב לאשך, והמים מגיעים בתעלה דקה מחלל הבטן. לוא היתה התעלה גדולה עד לאפשרות של כניסת מעי (=בקע וסיכון לכליאה) היו המים חוזרים בקלות לחלל הבטן ולא היה ממצא קבוע של הידרוצל.
    הידרוצל בהחלט יכול לחלוף מאליו עד גיל 4 שנים ואין בהימצאות מים סביב לאשך עד אז שום סיכון.
    רק כאשר התעלה מתרחבת עד כדי אפשרות למעי להיכנס לתוכה (והדבר נראה מבחוץ בבליטה במפשעה), רק אז יש סיבה לנתח בגיל זה.

אני מחזיק בדעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה (עוד שאלה בבקשה)

מיואש
    13/04/2010

לפני כשבוע היינו בביקורת רגילה אצל רופא המשפחה וביקשנו שיציץ גם על האשך, הוא שאל האם הכירורג שבדק אותו ראה שבכלל יש אשך - מה אני רוצה לומר - שבגלל שהאשך מלא בנוזל גם אנחנו איננו מצליחים להבחין האם בכלל קיים אשך. האם מצב של הידרוצל יכול להביא למצב של אשך טמיר ואם כן, כיצד נוכל לחכות לגיל 4 ולדעת שהאשך נמצא במקומו (הרי מאוד קשה יהיה לראות או להרגיש)?אחת לכמה זמן נאלץ להגיע לכירורג שיבדוק האם האשך נמצא במקומו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידרוצל

פרופ' רפאל יודסין
    13/04/2010

אין הידרוצל כשיש אשך טמיר.
    אם משהו לא מכיר עובדה זו - אפשר לבצע US והאשך ייראה בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

מיואש
    13/04/2010

אנחנו תושבי חיפה וקבענו תור למרפאתך ב 11.05, מאוד היינו רוצים להגיע אליך ולקבל חוות דעת ולא מרשית שאלות באינטרנט.
    האם ישנה אפשרות לקביעת תור במקום אחר ובמועד מוקדם יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכבי ?

פרופ' רפאל יודסין
    13/04/2010

לפי התאריך אתם חברי מכבי. אפשר לראות אותי במכבי במרפאתם או בהדסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. הקדמנו את התאריך לבי"ח הדסה

מיואש
    13/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו