מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פתח אנוס סגור עם פתח קדמי- ללא ספינדיאנה27/05/2010
פרופ' רפאל יודסין שלום,
בתי נולדה לפני חודש עם פתח אנוס סגור עם פתח קדמי- ללא ספינקטר. בוצעה בדיקה כירורגית שקבעה כי ישנה פיסטולה פרינאלית עם גשר בין Furchette ופתח הפיסטולה Anal Dimple אחורי מהפתח, הפתח תופס את חלקו הקדמי של Sphincter.
היא בת חודש ימים והיציאות שלה תקינות. היא ניזונה בעיקר מחלב אם בשילוב 120 מ"ל סימילאק (3 ארוחות ביום).
מבדיקה שנעשתה היום ע"י כירורג הפסיטולה בקוטר של 4-5 ללא נפיחות בבטן.
משקלה 3600 ק"ג.
יש לי שתי שאלות:
1. האם הינך ממליץ על ניתוח?
2. האם ארוחות סימילאק יכולות לגרום לעצירויות במצב זה?
אודה על התייחסותך.
בברכה,
דיאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
"פי טבעת קדמי"
פרופ' רפאל יודסין27/05/2010כאשר בבת פי הטבעת אינו ממוקם בדיוק במקום "הקלאסי" עולה השאלה אם יש לנתח.
ברור שיש לבצע הרחבות יומיות וכך אני נוהג בכל התינוקות עם בעיה זו.
החלטה על ניתוח דורשת מיומנות ונסיון קליני רב.
כמעט תמיד יש נטיה לעצירות. לא הייתי משנה דבר בכלכלה שנבחרה וגם לא נמנע בהמשך מתכשירי ברזל אבל הייתי מוסיף פגלקס ככל שנדרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה
דיאנה30/05/2010פרופ' יודסין שלום,
ראשית תודה על היענותך המהירה.
כתבת כי נדרש ניסיון וידע רב לביצוע הניתוח, בטוחני כי לא כאן המקום להמליץ על רופא בעל ניסיון אבל שמענו כי ישנו מומחה גדול בתחום נשמנתח בארה"ב ד"ר לויט. האם היית ממליץ לבצע את הניתוח בארץ או בחו"ל?
ועוד שאלה: האם היית ממליץ להזדרז לבצע את הניתוח או להמתין עד שהילדה תגיע למשקל מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
פרופ' רפאל יודסין30/05/2010בכלל לא הוגדר עדיין הצורך בניתוח.
לפי סיכום ביני לבין ד"ר לויט אין לי ספק שיסרב לנתח בעצמו שכן זה בהחלט ניתוח שניתן לבצע על ידי כירורג ילדים בארץ. הוא בהחלט מגיע לעזור בניתוחים שעדיין אין בהם הרבה נסיון בארץ או נדירים במיוחד.
נשמע לי שהגיע הזמן שתגיעו אלי למרפאה לשיחה פנים אל פנים לאחר בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)