מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היצרות בפתח השופכהאורנה10/11/2007
בני בן 8 ויש לו היצרות בפתח השופכה, הוא לא סובל מכך ולמד להסתדר עם העניין. ברצוני לדעת האם עדיין ניתן ללמוד לנסות להרחיב ידנית או שכבר מאוחר מידי, והאם לדעתך צריך התערבות כירורגית במקרה כזה. תודה אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Meatal Stenosis
פרופ' רפאל יודסין20/11/2007ברוב המקרים שראיתי ניתן לבצע הרחבה ידנית בכל גיל.
אם תרצי אוכל לראותו ולהנחות אותו כיצד לבצע
02-6778899* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין היצרות פי השופכה....
חלי29/11/2007מצטרפת לנושא ברשותכם.
1. מהם הסימנים לקביעת כי אכן מדובר בהיצרות הנ"ל?
בני בן חמש וחצי וכנראה שזו האבחנה הראשונית.
בשבוע הבא אצל כירורג.
רןפאת המשפחה אמרה שהיא מעולם לא שמעה על אפשרות להרחבה ידנית ללא ניתוח...
2. מתחננת לשמוע ממך איך אפשר לעשות זאת, כדי להימנע מניתוח/או הרחבה..
שכן מדובר בהרדמה כללית.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
Meatal stenosis
פרופ' רפאל יודסין01/12/2007קשה להדגים דרך הכתב. ברוב המקרים נסיוני מראה שניתן לבצע הרחבה (הילד עצמו יכול לעשות ולרוב עושה !) ותוך כשבועיים הצורך בניתוח מתבטל.
לא תהיה לך ברירה אלא להגיע אם נראה לך לנסות ((026778899).
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. יש לי עוד נתונים ברשותך...
חלי04/12/2007אנחנו גרים ליד החיזבאלה, ......(חה...חה...). ויהיה לנו קשה להגיע בשלב זה
מכיוון שאני חושבת, שכאשר מגיעים לרופא מומחה צריך להגיע כבר עם כמה שיותר נתונים ותוצאות וכמה שיותר ידע גם לא יזיק....
אז ערכתי לבן שלי בדיקת כמויות שתן מול שתיה במשך 24 שעות
יש לי איזו תחושה שמשהו נוסף קורה שם מעבר להייצרות.
הילד שלי מתאמץ בזמן השתנה, הולך המון המון פעמים לעשות פיפי, שותה המון
אבל גם: חיוור, עיניים שקועות, עייף יותר מהרגיל, הרזה קצת, יובש בשפתיים,
והנתון לגבי המדידה שעשיתי הוא כזה:
כמות שתיית מים ב 24 שעות (כולל לילה) - 3,210 CC מים
כמות השתן ב 24 שעות כולל לילה - 2,650 CC שתן
כלומר, נשאר לכאורה בגוף 560 CC
הלך לעשות פיפי ב 24 שעות האלו - 26 פעמים!!!! כאשר 3 פעמים מתוכן זה היה באמצע הלילה
האם הנתון הזה של הכמויות יכול ללמד משהו על תפקוד הכליות או שלפוחית השתן? אני יודעת שיש בדיקות כאלה ויש טבלאות בעניין. הילד הוא בן חמש וחצי.
אודה לך מאוד.
אגב, האם אתה מטפל בגליל גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי שאלה קטנה....
חלי04/12/2007מה ההבדל בין כירורג ילדים ולאורולוג בהקשר הזה של בעיות שתן אצל ילדים?
האם חשוב להיבדק אצל שניהם?
האם כירורג ילדים יכול לומר בוודאות מתוך מבט, האם מדובר בהיצרות פי השופכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
פרופ' רפאל יודסין12/12/2007US כליות וכיס שתן יכול ללמד אם יש בעיה נוספת.
גם אורולוג ילדים וגם כירורג ילדים מטפלים בבעית היצרות פתח השופכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)